• Afgelasting

  Het Corona-virus heeft ook de groep van DHC 1 bereikt. Hierdoor hebben we ons helaas moeten afmelden voor de wedstrijd van zondag 28 november, de wedstrijd VUC 1 – DHC 1. Deze wedstrijd gaat dus niet door en zal op een – uiteraard nu nog onbekend – moment door de KNVB opnieuw worden vast gesteld.

 • Uitnodiging Algemene Ledenvergadering DHC

   Datum & tijd: Maandag 29 november 2021 – 20.30 uur

   Onder het voorbehoud dat deze ALV onder de Corona-regels doorgang kan vinden

   Locatie: clubgebouw DHC – Sportring 2 – 2616 LK Delft

   Agenda

  1. Opening, ingekomen stukken en mededelingen

  2. Notulen van de ALV dd. 29 mei 2019

  3. Jaarverslag 2018/2019, 2019-2021

  4. Financiën

  • Verslag 2018/2019, 2019/2020 en 2020/2021
  • Verslag Kascommissie
  • (Voorlopige) Begroting 2021/2022

  5. Verslag en Voorstel Commissie bestuurlijke hervorming

  De hervormingscommissie presenteert haar plan voor de bestuurlijke hervorming. Dit bestaat uit een eerste interim-fase met een interim-bestuur. Dit interim-bestuur krijgt een duidelijke taak mee om in korte tijd de interne processen goed in te richten. Tegelijkertijd onderzoekt zij of en welke functie de vereniging in het vervolg heeft. 

  Het interim-bestuur maakt zo de weg vrij voor een tweede fase met een permanent bestuur dat vanuit een werkende structuur onder meer een sportieve visie kan ontwikkelen.

  6. Verkiezing Bestuur

   Aftredend en niet-herkiesbaar zijn:

  • Patrick Luiten - voorzitter
  • Dik Schreuders - tot 1 okt 2020 functionerend secretaris (door ziekte feitelijk gestopt)
  • Marion Tebeest-Starrenburg – sinds 1 okt 2020 functionerend secretaris
  • Eddy Cloosterman - bestuurslid
  • Wicher Schreuders - bestuurslid             

  Het bestuur stelt voor om het navolgende interim-bestuur te verkiezen:

  • Vz: Peter Ormskerk – verandermanager
  • Secr: Mariska Vriese – ambtenaar Ministerie van Financiën, moeder spelend lid DHC (jun)           
  • Penn.: Cherish Hasselbaink – finance professional, moeder spelende leden DHC (junioren)
  • Joren Groot - category manager AGF - spelend lid DHC (senioren) 
  • Rob de Vree - adviseur mobiliteit - spelend lid DHC (senioren)                                                          
  • Marvin van der Krogt - voorzitter Jeugdbeschermingstafel - oud lid DHC
  • Thomas Laros - specialist bewind en curatele 

  7. Verkiezing Kascommissie

  • Aftredend en herkiesbaar zijn: Ed vd Spek, Erik Zwetsloot en Michael Schreuders

  8. Rondvraag

  Toelichtingen

  Voorstellen voor deze vergadering moeten uiterlijk maandag 22 november 2021, bij voorkeur per email, bij het secretariaat zijn ingediend: mmstarrenburg@casema.nl

  Ad 2 / 3 / 4: Deze stukken zullen vanaf het begin van de vergadering beschikbaar zijn en worden niet voorgelezen. Vanaf maandag 22 november 2021 kunt u de Notulen en het Jaarverslag opvragen. Financiële stukken kunnen op afspraak worden ingezien. Hiertoe dient u een mailtje te sturen naar: mmstarrenburg@casema.nl.

  Ad 6 / 7: Tegenkandidaten kunnen conform artikel 23 van het Huishoudelijk Reglement schriftelijk (email: mmstarrenburg@casema.nl) worden ingediend bij het bestuur tot uiterlijk maandag 22 november 2022.

  Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Tot dan! Bestuur DHC

 • DHC speelde – op vanwege de Corona-pandemie helaas weer een speeldag zonder publiek – thuis tegen het laag geklasseerde Rotterdamse Hillegersberg. Het werd een eenzijdige wedstrijd, waarbij DHC-goalie Nick Hasper maar weinig te doen kreeg.

   

  Lees en kijk verder

 • Aangepaste Corona-regels

  WE KUNNEN BLIJVEN VOETBALLEN (TRAINEN EN WEDSTRIJDEN SPELEN), MAAR:

  PUBLIEK IS NIET WELKOM OP DE ACCOMMODATIE

   SPELERS – TRAINERS – COACHES – TEAMMANAGERS – SCHEIDSRECHTERS ETC. ZIJN ALLEEN INDIEN IN FUNCTIE WELKOM

  BIJ HUN EIGEN WEDSTRIJDEN EN TRAININGEN

   ALLEEN BIJ HUN EIGEN WEDSTRIJDEN MOGEN BOVENGENOEMDEN  KORT IN DE KANTINE VERBLIJVEN, MAAR MEN MOET ZICH HOUDEN AAN DE ONDERSTAANDE REGELS

   IN DE KANTINE:

  •  EEN GELDIG CTB (CORONA TOEGANGSBEWIJS) IS VERPLICHT VOOR IEDEREEN VANAF 18 JAAR
  •  EEN VASTE ZITPLAATS IS VERPLICHT

   HET BUITENTERRAS IS GESLOTEN

   DE KANTINE IS DOORDEWEEKS GESLOTEN

  ALLEEN OP ZATERDAG EN ZONDAG IS DE KANTINE BEPERKT OPEN, VOLGENS BOVENSTAANDE REGELS:

  ALLEEN VOOR DEGENEN DIE BETROKKEN ZIJN BIJ DE TE SPELEN WEDSTRIJDEN

  NOGMAALS: NIET VOOR PUBLIEK

  VERZAMELEN VOOR UITWEDSTRIJDEN DIENT TE GEBEUREN BUITEN DE ACCOMMODATIE (BUITEN DE HEKKEN)

  DAT IS NIET TOEGESTAAN BINNEN IN DE KANTINE

   BESTUUR DHC

 • Schorsing door de KNVB

  Patrick Luiten (voorzitter) is door de KNVB geschorst tot 11 december 2021. Tot die datum mag hij geen taken voor DHC uitvoeren en zal hij op de komende Algemene ledenvergadering van 29 november de vergadering niet voorzitten. Net als de overige bestuursleden is hij ook niet herkiesbaar.

 • DHC 2 mede-koploper in de Res. Hoofdklasse

  Donderdagavond speelde DHC 2 de inhaalwedstrijd uit bij de tot dan toe ongeslagen koploper Quick 2. Na een 0-0 ruststand nam een goed spelend DHC-team de leiding met 0-2 door doelpunten van Lucas Coudevylle en Quinten van ’t Hoog. Daarna wist Quick nog een tegentreffer te scoren, maar het eindsignaal kwam met 1-2. Dit was de eerste nederlaag voor Quick 2 in de competitie. Door deze overwinning delen nu Quick 2 en DHC 2 de koppositie in de Res. Hoofdklasse met beide 12 punten uit 5 wedstrijden. Voor nu een resultaat om tevreden over te zijn. De competitie duurt nog lang (20 wedstrijden), maar er is een goed begin gemaakt door het team van de trainers Francisco Grant en Kenneth Wezer plus leider Vincent van Bennekom.

 • SC 't Zand - DHC opnieuw vastgesteld

  De eerder wegens een blessure gestaakte wedstrijd tegen SC 't Zand is opnieuw vastgesteld voor zondag 19 december 2021. De wedstrijd vangt in Tilburg om 14:30 uur aan. De stand bij het niet meer voortzetten van de wedstrijd bedroeg 4-2 met nog 27 minuten te gaan. Voetbal.nl spreekt van een wedstrijdduur van 90 minuten, maar hierin zal de komende tijd wel duidelijkheid in komen. 

 • Verkiezing nieuw interim-bestuur op Algemene Ledenvergadering

  De hervormingscommissie heeft inmiddels de voordracht voor een nieuw interim-bestuur tijdens de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering (ALV) van DHC bij het huidige, aftredende bestuur ingediend. De leden van de vereniging ontvangen de voordracht bij de uitnodiging en stukken voor de ALV, die op maandag 29 november 2021 zal plaatvinden.

   Het 7-koppig bestuur zal na haar benoeming starten met de uitvoering van twee taken. Zij zal in korte tijd de interne processen opnieuw of beter inrichten. Tegelijkertijd onderzoekt zij of en welke functie de vereniging in het vervolg heeft. 

  Het interim-bestuur maakt zo de weg vrij voor een tweede fase met een permanent bestuur dat vanuit een werkende structuur onder meer een sportieve visie kan ontwikkelen.

 • De commissie die het voorwerk doet zodat de vereniging een bestuurlijke hervorming (in personele en organisatorische zin) door kan voeren, kan het onderstaande aan de leden van DHC melden:

  Voor de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering (ALV), op 29 november 2021, zal het bestuur het voorstel van de commissie bestuurlijke hervorming op de agenda plaatsen.

  Lees verder

 • Aankondiging Algemene Ledenvergadering (ALV)

  Het Bestuur heeft – in overleg met de ingestelde hervormingscommissie – besloten om een ALV te doen plaats vinden op maandag 29 november a.s. Nadere informatie volgt binnenkort.

  Bestuur DHC

 • Van de vrijwilligerscommissie DHC

  Vanaf maandag 11 oktober gaan wij nogmaals de formulieren voor vrijwilligerswerk uitdelen en zijn ze ook in de kantine te verkrijgen.

  Wij hebben ECHT vrijwilligers nodig om de club draaiende te houden!!

  Wij willen mensen, die al reeds een formulier hebben ingevuld verzoeken om deze nogmaals in te vullen, om nu alles in één keer centraal op te slaan.
  Ook ouders die al vrijwilligerswerk doen, graag het formulier nogmaals inleveren.
  Sorry voor het ongemak!

  Lees verder

 • 6 oktober 2021

  De commissie die het voorwerk doet zodat de vereniging een bestuurlijke hervorming (in personele en organisatorische zin) door kan voeren, kan het onderstaande aan de leden van DHC melden:

  De voorlopige conclusie na de gesprekken met verschillende betrokkenen in september is, zoals eerder gemeld, dat er voor een nieuw bestuur veel herstelwerk te doen is.

  Lees verder

 • Het Bestuur van DHC heeft besloten om bij de KNVB binnen de daartoe gestelde termijn (uiterlijk 30 september 2021) een verzoek in te dienen om met ingang van het seizoen 2022/2023 horizontaal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Dit betreft alleen het 1e seniorenelftal.

  Lees verder

 • Een unieke mogelijkheid om uw hobby uit te oefenen

  Is uw hobby fotograferen en speelt uw zoontje in één van de DHC-teams? Dan is dit nu de kans om uw *foto’s (maximaal 5) op de DHC-website te plaatsen. U stuurt ze dan op naar de webmaster en alles wordt geregeld.

  Had u altijd al verslaggever willen worden? De mogelijkheid is nu aanwezig om een kort verslagje van de wedstrijd van uw zoon(tje) op de website te plaatsen. Indien gewenst met naamsvermelding. Stuur uw verslag naar: webmaster 

  • Geen smartphone foto's
 • De KNVB heeft voor het komende voetbalseizoen enige wijzigingen aangebracht in het wisselbeleid. Het aantal wissels per wedstrijd is afhankelijk van de categorie (A of B) waarin het team speelt en van de klasse waarin het uitkomt. We hebben alles op een rijtje gezet.   

  Lees verder

 • Programma "DHC elftallen thuis op de Brasserskade"

  WedstrijddatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijd
  28-11-2021DHC 3VELO 2regulier12:30
  30-11-2021DHC 2Wilhelmus 2regulier20:00
  04-12-2021JO13-1SC Feyenoord JO13-1regulier09:30
  04-12-2021JO11-1SV Leidschenveen JO11-2regulier09:30
  04-12-2021JO11-2Full Speed JO11-2regulier09:30
  04-12-2021JO09-1Maasdijk JO9-1regulier09:30
  05-12-2021DHC 2DONK 2regulier11:00
  05-12-2021DHC 1Spartaan'20 1regulier14:00
  11-12-2021JO13-2KMD JO13-1JMregulier09:30
  11-12-2021JO15-1FC Eindhoven JO15-1regulier11:15
  11-12-2021JO12-1VUC JO12-1regulier11:15
  11-12-2021JO15-2Oliveo JO15-1regulier13:15
  11-12-2021JO18-1Telstar 1963 JO18-1regulier13:15
  11-12-2021JO19-1TOGB JO19-1regulier15:30
  12-12-2021DHC Vet-1Semper Altius 35+1regulier10:30
 • Programma

  DatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijdAccommodatie
  28 nov.SJC 2DHC 2regulier11:00Sportpark SJC
  28 nov.DHC 3VELO 2regulier12:30Sportpark DHC Brasserskade
  28 nov. AFGELASTVUC 1DHC 1regulierAFGELASTSportpark VUC
  29 nov.FC Skillz JO18-1DHC JO18-1regulier20:00Sportpark Zonneveld
  30 nov.DHC 2Wilhelmus 2regulier20:00Sportpark DHC Brasserskade
  1 dec.TOGB JO16-1DHC JO16-2beker19:30Sportpark Het Hoge Land
  1 dec.Nieuwerkerk JO18-1DHC JO18-1regulier20:00Sportpark Dorrestein
  4 dec.Concordia JO12-2DHC JO12-1regulier08:30Sportpark Concordia
  4 dec.DHC JO13-1SC Feyenoord JO13-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 dec.DHC JO11-1SV Leidschenveen JO11-2regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 dec.DHC JO11-2Full Speed JO11-2regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 dec.DHC JO9-1Maasdijk JO9-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 dec.Laakkwartier JO13-1DHC JO13-2regulier10:00Sportpark Laakkwartier
  4 dec.Nootdorp JO15-1DHC JO15-2regulier10:15Sportpark 's-Gravenhout
  4 dec.S.V. Den Hoorn JO14-1DHC JO14-1beker10:15Sportpark Den Hoorn
  4 dec.ADO '20 JO19-1DHC JO19-1regulier12:45Sportpark De Vlotter
  4 dec.UDI'19/CSU JO17-1DHC JO17-1regulier15:00Sportpark Parkzicht
  5 dec.Haagse Hout 35+1DHC 35+1regulier10:00Sportpark Vlamenburg
  5 dec.DHC 2DONK 2regulier11:00Sportpark DHC Brasserskade
  5 dec.DHC 1Spartaan'20 1regulier14:00Sportpark DHC Brasserskade
 • Uitslagen

  DatumWedstrijdUitslagDetails
  28 nov.VUC 1 - DHC 1
  27 nov.O23-1 - XerxesDZB O23-11 - 4
  27 nov.JO19-1 - Meern De JO19-11 - 10
  27 nov.JO17-1 - UVS JO17-14 - 1
  27 nov.JO15-2 - Concordia JO15-10 - 6
  27 nov.HBS JO14-1 - JO14-11 - 1
  27 nov.JVOZ JO15-1 - JO15-12 - 4
  27 nov.JO16-1 - Alexandria'66 JO16-1
  27 nov.JO12-1 - SV Leidschenveen JO12-10 - 4
  27 nov.Spartaan'20 JO18-1 - JO18-113 - 2
  27 nov.DWO JO11-2 - JO11-16 - 9
  27 nov.JO13-2 - S.V. Den Hoorn JO13-1
  27 nov.JO11-2 - DSVP JO11-33 - 5
  27 nov.HBS JO13-1 - JO13-1
  22 nov.JO18-1 - Westlandia JO18-11 - 6
  21 nov.HBS 9 - DHC 32 - 3
  21 nov.DHC 1 - Hillegersberg, vv 15 - 0
  21 nov.Wateringse Veld Kranenburg 35+1 - DHC Vet-12 - 0
 • Wedstrijdverslagen

 • Voetbalvereniging DHC, de club uit Delft

  Welkom,

  Bij voetbalvereniging DHC op de Brasserskade in Delft. Op deze website is alles te vinden over de voetbalvereniging DHC. Wanneer u iets niet kan vinden waarnaar u zoekt, kom dan gerust in contact met ons zodat wij u graag te woord kunnen staan. DHC (Delfia Hollandia Combinatie) is een Nederlands amateurvoetbalclub uit Delft, opgericht op 17 maart 1910. DHC heeft van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal gespeeld, onder de namen DHC – 11 seizoenen - en DHC'66 en Xerxes/DHC’66 – twee seizoenen. De clubkleuren van DHC zijn zwart shirt met donkergroene verticale baan, witte broek en witte kousen. DHC speelt sinds 1960 aan de Delftse Brasserskade.

  De eerste jaren

  Voetbalvereniging DHC start zijn voetbalwedstrijden in Delft aan de Buitenwatersloot met vier elftallen. Al in 1916 moest de club enkele honderden meters verhuizen naar de Laan van Vollering. Toen nog onbebouwd terrein aan de zuidkant van Delft en de spoorlijn Den Haag - Rotterdam. Daar verrijst in 1928 een houten overdekte zittribune met een clubhuis. Ook de andere delen van het veld krijgen later tribunes. De maximale capaciteit van het stadionnetje ligt zo rond de 15.000 toeschouwers. Deze zijn er ook regelmatig. DHC startte haar competitie in de eerste klasse HVB (Haagsche Voetbal Bond). Hierin werd DHC kampioen in 1915 en promoveerde zodoende naar de derde klasse NVB (Nederlandsche Voetbal Bond).

  Verloop

  Het seizoen erop promoveerde DHC direct door naar de tweede klasse waar het moeite had zich staande te houden. In 1922 werd voor het eerst een trainer aangesteld: de Engelsman Gus Smith. Uiteindelijk bouwde de club succesvol door en werden kampioenschappen (van de tweede klasse) behaald in 1923, 1925 (tevens in dat jaar winnaar van de lokale ‘Zilveren Bal’-competitie), 1927 en 1930. Ieder keer moesten tegen andere clubs promotie-/degradatiewedstrijden worden gespeeld om promotie naar de eerste klasse maar dit lukte pas bij het kampioenschap van 1932.

  Net als het Haagse ADO beleefde DHC juist in de eerste oorlogsjaren grote successen. In 1941 werd het bijna afdelingskampioen maar moest de eer aan ADO laten. Daarna ging het elke jaar iets minder en in 1949 degradeerde DHC naar de tweede klasse KNVB. In 1951, na promotiewedstrijden met EBOH uit Dordrecht, kwam DHC weer in de eerste klasse terecht maar in 1953 volgde weer degradatie.

  Betaald voetbal

  In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal; voetbalvereniging DHC begon op het laagste niveau. Dit was toen de Eerste divisie. De club eindigde onderin en werd daarom een seizoen later in de nieuwe Tweede divisie ingedeeld. Dieptepunt was de laatste plaats in het seizoen 1957/58. Een seizoen later volgde promotie naar de Eerste divisie door een tweede plaats. Bekende spelers uit die tijd zijn Piet van Miert, Cor van Galen, Karel Jansen (de latere oprichter van de spelersvakbond VVCS) en Joop Fluit. De opening van de nieuwe Delftse sportaccommodatie (mei 1960) aan de Brasserskade was een grote vooruitgang voor DHC.

  De accommodatie was voor die tijd zeer modern. Er verrees een geheel betonnen ring met staanplaatsen rond het veld en aan de zuidelijke kant een overdekte stalen tribune, inmiddels erkend als gemeentelijk monument. Het was een veelgebouwd model van architect van Stockkum, ook wel het Elascon model genoemd. Het nieuwe stadion kon 18.000 toeschouwers te gast hebben. In 1961 komt de eerste voltijds trainer op de loonlijst van DHC. De Oostenrijker Friedrich Donenfeld en eindigt DHC op de tweede plaats. Om een plaats in de eredivisie te kunnen bemachtigen moet een beslissingswedstrijd tegen De Volewijckers worden gespeeld. Na een in 2-2 geëindigde eerste wedstrijd verliest DHC de tweede wedstrijd met 3-1. In het seizoen 1961/62 wordt bijna weer gepromoveerd, nu is Fortuna Vlaardingen echter te sterk en wordt in de competitie om de KNVB beker de finale gehaald. Hier is Sparta op Spangen echter in de verlenging met 1-0 te sterk. Halverwege de jaren 1960 vallen, op een halvefinaleplaats in de KNVB beker na, de prestaties erg tegen. Het verloop onder de spelers is groot. Financieel en organisatorisch gaat het ook niet goed met DHC. Verloop onder voorzitters en tegenvallende bezoekersaantallen zijn niet goed voor de continuïteit.

  Voortbestaan

  Het voortbestaan van de club wordt in die tijd gevonden in een splitsing van de betaald voetbaltak en de amateurafdeling. Dit is een feit in juni 1966. De betaalde tak heet vanaf dan DHC’66. Toch heeft dit besluit vele negatieve gevolgen. Eén daarvan is dat de amateurtak veel leden verliest en het eerste amateurteam, wordt door de KNVB in de vierde klasse geplaatst. Ondanks de hoge verwachtingen krijgt DHC bij de gemeente Delft geen verdere steun en ook het bedrijfsleven laat het massaal afweten.

  Na negen wedstrijden in het seizoen 1965/66 staat de club onderaan. Het publiek begint te mokken en voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RBC sloopt men het scorebord en de doelen in het stadion. In dat seizoen eindigt DHC als vierde van onderen. De KNVB stuurt ondertussen op sanering van een grote hoeveelheid betaald voetbalclubs aan. DHC dat opereert onder de rook van Haagse en Rotterdamse clubs wordt genoemd als een van de saneringskandidaten. DHC vindt echter dat als het sportief weer beter gaat, de toeschouwers vanzelf weer komen. In 1967 moet DHC'66 fuseren met het ook in moeilijkheden verkerende Xerxes uit Rotterdam.

  Fusie

  Op 19 mei 1967 werd in het Rijswijkse 'Hoornwyck' de fusie bekrachtigd. De fusie was gemaakt tussen Xerxes en DHC'66: de nieuwe naam wordt Xerxes/DHC’66. Het mag dan wel in de eredivisie uitkomen en wordt zelfs zevende. De club heeft met spelers als Willem van Hanegem, Eddy Treijtel, Chris Kronshorst en Hans Dorjee veel kwaliteit in huis en dit geeft DHC hoop. De fusie met Xerxes houdt slechts een seizoen stand. Een hoogtepunt is de 0-1-overwinning op Feyenoord in de Kuip. In 1968 valt het doek. Van Hanegem en Treijtel gaan naar Feyenoord en Dorjee naar het Haagse Holland Sport.

  Uit elkaar

  Xerxes en DHC gaan weer uit elkaar. Dhc home corona, de club vereniging geschiedenis. bijzondere leden beleid, regelgeving privacy policy. organisatie DHC vrijwilligers, vacatures lidmaatschap. inschrijven contributie uitschrijven, kleding webshop. fysiotherapie senioren, selectie overige senioren. jeugd bovenbouw onderbouw champions, league trainingsschema. talentendagen toernooien kalender sponsoring. onze sponsors sponsor worden, contact bekende spelers knvb.