• Welkom op de site van DHC!

  Welkom,

  Bij voetbalvereniging DHC op de Brasserskade in Delft. Op deze website is alles te vinden over de voetbalvereniging DHC. Wanneer u iets niet kan vinden waarnaar u zoekt, kom dan gerust in contact met ons, wij staan u graag te woord!

  DHC
   (Delfia Hollandia Combinatie) is een Nederlands amateurvoetbalclub uit Delft, opgericht op 17 maart 1910. DHC heeft van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal gespeeld, onder de namen DHC – 11 seizoenen - en DHC'66 en Xerxes/DHC’66 – twee seizoenen. De clubkleuren van DHC zijn zwart shirt met donkergroene verticale baan, witte broek en zwart groene kousen. DHC speelt sinds 1960 aan de Delftse Brasserskade.

  Op deze site zal belangrijk nieuws en andere mededelingen van de club gedeeld worden. Daarnaast zullen ook foto's van onze evenementen en wedstrijden hier op terecht komen. Volg ons daarnaast ook op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!

 • Laatste nieuws

 • MAARTEN VAN LEEST (1936-2023)

  Ons bereikte het trieste bericht dat op 12 september jl. op 87-jarige leeftijd, toch nog plotseling, is overleden

  MAARTEN VAN LEEST

  Maarten voetbalde uiteraard zelf bij DHC. Hij werd al in 1946 lid en speelde in de tijd dat DHC uitkwam in het betaalde voetbal in de hoogste amateurteams (DHC 3 en 4), ook daarna bleef hij als voetballer actief. Vervolgens maakte hij zich vele tientallen jaren – vanaf 1974 tot 2003 – verdienstelijk als lid dan wel als (wedstrijd)secretaris van de Seniorencommissie. Voor al zijn activiteiten voor DHC werd Maarten al in 1987 benoemd tot Lid van Verdienste. Maarten was tot voor kort nog regelmatig als toeschouwer bij DHC aanwezig.

  Het spreekt voor zich dat zoons Marco en Patrick ook bij DHC voetbalden.

  Wij bedanken Maarten voor zijn jarenlange inzet voor ‘zijn’ en onze club, alsmede voor zijn meer dan 75-jaar clubtrouw.

  We wensen Janny, Marco en Daniëlle, Patrick, de kleinkinderen, verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

  De plechtigheid voorafgaand aan de crematie zal plaatshebben in de Aula van crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 te Delft, op woensdag 20 september a.s. om 12.30 uur.

  Na afloop van de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de ontvangkamer van het crematorium.

  Het bestuur van DHC

 • In de maand september heeft het eerste van DHC meerdere wedstrijden gespeeld. Zowel bekerwedstrijden, als oefenwedstrijden. De wedstrijdverslagen hiervan zijn te vinden via de knop hieronder.

  Hier zullen ook enkele foto's van De Ruiter Fotografie / www.deruiterfotografie.nl te vinden.

  LEES VERDER

 • DHC zoekt handjes voor de kantine!

  Deze zomer is DHC een nieuwe richting ingeslagen met als gevolg dat ons aantal teams flink is gestegen. Om al deze teams te kunnen helpen in onze kantine komen wij doordeweeks echter nog wat helpende handjes te kort. DHC zoekt daarom met spoed helpende handjes voor de bar en de keuken op de maandagavond, vrijdagavond en de zondagen. Mocht je dus deze avonden vrij zijn dan zou je hulp heel erg van pas komen! Je kan je aanmelden via dhckantine@outlook.com.

  Bij voorbaat dank en hopelijk tot snel!

 • De zomer is ondertussen halverwege en daarom is ondertussen ook het (voorlopige) trainingsschema voor alle teams in het seizoen 2023/2024 bekend! Let op: dit kan dus nog wel enigzins veranderen, deze veranderingen zullen op de site bekend gemaakt worden.

  Klik op de knop hieronder om dit schema te downloaden!

  KLIK HIER OM HET SCHEMA TE DOWNLOADEN

 • BEKER SEIZOEN 2023/2024

  Er zijn ondertussen meer indelingen en programmering bekend voor een aantal teams voor het aankomend seizoen, kijk hieronder of jouw team ertussen staat!

  Poule-Indelingen en programma

  Zaterdag

  DHC Zat-1
  Poule: Antibarbari 1, DHC Zat-1, LFC 1 (voorheen Boshuizen), UVS 1
  Zat. 2 sep 2023, 14.30 uur: UVS 1 – DHC 1
  Zat. 9 sep 2023, 17.00 uur: DHC 1 – Antibarbari 1
  Zat. 16 sep 2023, 15.30 uur: DHC 1 – LFC 1

  DHC Zat-2
  Poule: DHC Zat-2, HMSH 2, ODB 2, Wilhelmus 2
  Zat. 2 sep 2023, 13.15 uur: DHC Zat-2 – Wilhelmus 2
  Zat. 9 sep 2023, 12.00 uur: HMSH 2 – DHC Zat-2
  Zat. 16 sep 2023, 13.15 uur: DHC Zat-2 – ODB 2

  DHC O23-1
  Knock-out ronde tegen DHL O23-1
  Zat. 26 aug 2023, 11.00 uur: DHC O23-1 – DHL O23-1

  DHC O16-1
  Knock-out ronde tegen Forum Sport O16-1
  Zat. 21 okt 2023, 14.30 uur: DHC O16-1 – Forum Sport O16-1 

  Zondag

  DHC Zon-2
  Poule: Den Hoorn 2, DHC Zon-2, Full Speed 2, Taurus 2
  Zon. 3 sep 2023, 11.00 uur: Den Hoorn 2 – DHC Zon-2
  Zon. 10 sep 2023, 10.00 uur: DHC Zon-2 – Taurus 2
  Zon. 17 sep 2023, 12.15 uur: Full Speed 2 – DHC Zon-2

 • VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR KLUSWERK OP HET DHC COMPLEX

  De vereniging DHC, dat zijn we samen. Een aantal mensen is in de voetballoze periode druk aan het klussen op ons complex. Hoe prachtig ook, het kan altijd mooier. Ons grote complex (clubgebouw en stadion) vereist voortdurend en veel onderhoud. Daarom bij deze een oproep aan alle DHC-ers. We roepen jullie op om te komen helpen met diverse klusjes die heel nodig gedaan moeten worden. Kom de huidige ploeg vrijwilligers versterken. Het gaat nu allereerst om:

  ZONDAG 16 juli 2023, vanaf 11.00 uur.

  Waar gaat het om? Het gaat om binnen- en buitenwerk. Schoonmaken, groen-onderhoud, verven, etc. Dus alle DHC-ers – inclusief familieleden – die een beetje handig zijn (of zelfs dat niet) en iets voor hun vereniging willen doen, zodat het er bij de start van het nieuwe seizoen weer prachtig uit ziet: kom helpen!

 • Voorlopige indelingen seizoen 2023/2024

  Ondertussen is de zomervakantie begonnen, wat betekent dat het voetbal weer steeds dichterbij komt. Langzaam aan zullen trainingen weer gaan beginnen en nu zijn er ook al een aantal indelingen van onze teams bekend. Deze zijn hieronder te zien.

  Zaterdag

  DHC Zat-1 (2e klasse D)
  Berkel, CION, DHC Zat-1, HBSS, Hillegersberg, SC Monster, Neptunus-Schiebroek, Nieuwerkerk, Oliveo, Verburch, VFC, Vitesse Delft, Westlandia
  DHC Zat-2 (2e klasse G)
  Concordia 2, Delft 2, DHC Zat-2, DHL 2, DSVP 2, DWO 2, Full Speed 2, Oliveo 3, Semper Altius 2, SEP 2, Vitesse Delft 2, Wippolder 2
  DHC Zat-3
  Wordt later bekend.
  DHC O23-1 (Divisie 4-I)
  BMT O23-1, DHC O23-1, Duno O23-1, HMSH O23-1, KMD O23-1, Laakkwartier O23-1, Scheveningen O23-1, SVC’08 O23-1
  DHC O16-1 (Divisie 5-E)
  Den Hoorn O16-1, DHC O16-1, Nieuwerkerk O!6-1, Roosendaal O16-1, Smitshoek O16-1, Spijkenisse O16-1, TOGB O16-1, SC ’t Zand O16-1

  De indeling van de overige jeugdteams (O18-1, O15-1, O14-1, O13-1, O12-1, O11-1, O8-1, O8-2) wordt later bekend.

  Zondag

  DHC Zon-2 (Hoofdklasse A)
  Antibarbari 2, Concordia 2, Den Hoorn 2, DHC Zon-2, Graaf Willem II/Vac 2, HBS 2, Hoogland 2, HVV 2, Kampong 2, Quick 2, Sporting’70 2, Stompwijk’92 2, VOC 2
  DHC Zon-3
  Wordt later bekend.
  DHC Zon-4
  Wordt later bekend.
  DHC Zon-5
  Wordt later bekend.
  DHC 35+-1
  Wordt later bekend.

 • Wij hopen dat iedereen lekker aan het genieten is van het mooie weer. De zomer is net los, het is flink zonnig en het wordt binnenkort alleen maar beter. De eerste trainingen komen er namelijk aan! Eind deze maand zullen de selectie en O23 gaan beginnen met trainen. Hier is een mooi schema voor gemaakt dat zeer belangrijk is voor alle spelers (en ook interessant voor mogelijke toeschouwers). 

  De trainingsroosters zullen te zien zijn door op de knop hieronder te drukken en hier zullen ze ook te downloaden zijn. Bekijk dit dus vooral en zet het in je agenda, dan weet je wanneer je op DHC moet zijn!

  KLIK HIER

 • Noa Lang bij DHC!

  Zaterdag jl. (8 juli), op de tot nu toe warmste dag van het jaar, trainde opnieuw Oranje-international Noa Lang bij DHC. Zoals ook eerder enige malen is gebeurd, was Noa Lang – zoon van oud-DHC-er Jeffrey Lang (die als toeschouwer aanwezig was) – op veld 2 ruim een uur actief onder leiding van Coen van der Hoeven. Lang werkte – ondanks de hitte – het door Coen vd Hoeven uitgezette circuit vol overgave af. Op het moment van de training was Noa officieel nog speler van Club Brugge. Na de training op het DHC-complex tekende hij eind van de middag in Eindhoven een contract bij PSV, zodat hij komend seizoen weer in de Nederlandse Eredivisie te bewonderen is.

  We wensen Noa Lang uiteraard veel succes, zowel met PSV in de Eredivisie als met Oranje. En we hopen Noa – en vader Jeffrey – nog vaak op de DHC-velden tegen te komen.

 • De laatste update was weer een tijdje terug, maar er is deze zomer een record neergezet. Nog nooit kwamen zoveel spelers naar een club om de selectie te versterken. Ruim 40 spelers zijn er deze zomer bijgekomen, waaronder iemand die een halve finale van de KNVB beker heeft gespeeld! Daarnaast blijven er ook nog een hoop spelers die afgelopen jaar al voor ons speelde en zo gaan we volgend jaar met 2 selectie teams en een onder 23 elftal het seizoen aanvangen. Bij deze dus ook de (voorlopig) laatste update van nieuwe spelers.

  Klik voor meer informatie over wie er zijn aangetrokken snel op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • Het gaat maar door! De volgende lading nieuwe spelers voor onze selectie is ook bekend. Aankomend jaar zullen dit achttal spelers met ons gaan strijden voor de winst! De komende tijd hopen we nog meer spelers bekend te maken, maar eerst zal snel een update volgen over alle staf die ons gaat helpen aankomend seizoen!

  Klik voor meer informatie over de aangetrokken spelers snel op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • Een update is alweer even geleden, maar de technische staf van onze selectie heeft niet stil gezeten. Ondertussen is er daarom ook een flinke lading aan nieuwe spelers en staf aangetrokken! Het eerste deel zal vandaag bekend geworden en volg ons vooral voor de rest van de bekendmakingen.

  Klik voor meer informatie op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • Het op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) gespeelde ‘Schreuders Jeugdtoernooi’ voor O14-teams is in (bijna) alle opzichten meer dan geslaagd verlopen. Iedereen kwam keurig op tijd opdagen, er was bezetting voor achter de bar en in de keuken. Er was behoorlijk wat publiek, waaronder gedurende behoorlijk wat uren ook Dik Schreuders (onze voormalige secretaris, nog altijd herstellende van de hem overkomen zware hersenbloeding) en zijn echtgenote Carolien. Links op de foto kun je Dik Schreuders en zijn echtgenote Carolien – samen met Wicher – zien als aandachtige toeschouwers. Het was bovendien prachtig en zonnig weer. Niet onbelangrijk: er waren enthousiaste en capabele scheidsrechters, te weten Ejilay Chin-A-Joe, Wisse Maas, Ferdinand Nabi, Manuel Uijttewaal en Ricardo Veldhoen. Klik voor meer informatie op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • Vanaf woensdag 17 mei zal er wekelijks een open training zijn bij DHC. Elke woensdag kan je vanaf 18:30  langskomen bij DHC om alvast te trainen met je (mogelijk) nieuwe teamgenoten en trainers. Deze trainingen zijn voor iedereen van 13 t/m 17 jaar. Daarnaast zijn er de komende 2 weken ook nog 2 opendagen, waarop jij je talent kan laten zien!

  Klik voor meer informatie of om je aan te melden op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • ‘Schreuders-jeugdtoernooi’ op Hemelvaartsdag

  Op donderdag 18 mei a.s. (Hemelvaartsdag) wordt bij DHC wederom een sterk bezet jeugdtoernooi gehouden voor O14-teams. Het toernooi is vernoemd naar de wel bekende DHC-tweeling Dik en Wicher Schreuders, die tot voor kort jarenlang bestuurlijk actief waren binnen DHC. Dik en Wicher hebben gedurende bijna 50 jaar vele functies vervuld binnen DHC (bij de jeugd, maar ook jarenlang in het Bestuur, onder meer als respectievelijk secretaris en voorzitter) en daarbuiten, onder andere ook bij de KNVB en de Sportraad Delft.

  De deelnemende teams spelen bijna alle in de landelijke jeugddivisies, dus zijn van goed niveau. Het toernooi voor O14-teams start om 10.00 uur in de ochtend en om 15.00 uur begint de finale. De deelnemers zijn - naast uiteraard DHC (met twee teams: de huidige O15-1 die immers bijna allemaal ook nog onder-14 zijn én O14-1) – teams van Barendrecht, Excelsior M., Lyra, Den Hoorn, SC Feyenoord en Wilhelmus. Uiteraard is iedereen welkom om te komen kijken.

 • De volgende lading nieuwe spelers en staff is ondertussen bekend!
   
  Afgelopen week zijn er weer 4 nieuwe spelers bekend gemaakt die de selectie van John de Letter komend seizoen gaan versterken! Daarnaast komt ook Dennis Young over als technisch manager.
   
  Klik voor meer informatie snel op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • DHC is altijd opzoek naar nieuw talent en daarom nodigen wij je ook dit jaar weer uit voor onze talentendag. DHC organiseert voor spelers met een geboortedatum van 2004 tot en met 2011 op 30 april 2023 van 10:00 uur tot 15:00 uur een talentendag. Deze dag is bedoeld voor spelers die geen lid zijn van DHC en zal volledig in het teken staan van jezelf laten zien als top voetballer! Hiernaast zullen er ook nog 3 geheime (ex)-betaald voetballers op de dag aanwezig zijn om je tips te geven en aan te moedigen! Druk voor meer informatie en voor hoe je je kan aanmelden direct op de knop hieronder!

  KLIK HIER

 • Op maandag 24 april 2023 hebben de eerste nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen getekend bij DHC. 

  Onze hoofdtrainer en zijn nieuwe assistent hebben samen met een aantal spelers een contract getekend om volgend jaar onze hoofdmacht te gaan versterken.

  Klik voor meer informatie op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • De allerjongste voetballertjes – zowel jongens als meisjes – zijn bij DHC van harte welkom om in spelvorm onderling te ‘trainen’. Dit betreft spelertjes vanaf circa 5 tot 9 jaar. Wij doen dit onder de benaming Champions League. Deze speelse trainingen vinden tweemaal per week plaats: op woensdag 17.00-18.00 uur en op zaterdag 9.00-10.00 uur. De trainingen zijn op woensdag op het hoofdveld in het DHC Stadion, op zaterdag is het op wisselende plekken op ons complex.

  Voor alle spelertjes en hun (groot)ouders die hiermee kennis willen maken: men is welkom, doe een paar keer mee om te zien of zoon of dochter het iets vindt (of wellicht nog niet). Kom een klein kwartiertje voor de aangegeven aanvangstijd, meld je in het clubgebouw of rechtstreeks op het veld. Eerst volgt dan een voorlopige inschrijving, pas als hij/zij het wat vindt volgt de definitieve inschrijving. Als het spelertje de eerste beginselen beheerst dan wel wat ouder en/of wat fysiek sterker wordt, volgt indeling in een team (incidenteel of permanent).

  Voetballen bij DHC – ook voor de allerjongsten – is vooral leuk. Via de knop hieronder zijn wat recente foto’s te zien, die dit heel mooi laten zien. Kom dus naar de Brasserskade!

  KLIK HIER

 • Vrijdagavond jl. (14 april) werd op de KNVB Campus in Zeist afscheid genomen van degenen die per 31 december jl. zijn teruggetreden uit de KNVB Ledenraad. Hiertoe behoorde ook onze voormalige voorzitter en ex-bestuurslid Wicher Schreuders. Voor zijn ‘grote verdiensten voor het Nederlandse voetbal in het algemeen en het amateurvoetbal in het bijzonder’ werd hij benoemd tot Bondsridder van de KNVB. 

  LEES VERDER

 • Zaterdag 15 april jl. vond in het DHC Stadion plaats de wedstrijd DHC O17-2 – Honselersdijk O17-1. Voor aanvang van die wedstrijd stond Honselersdijk met 7-19 ongeslagen bovenaan in de 1e klasse-3, terwijl de groen-zwarte thuisploeg op de 3e plaats stond met zes punten achterstand maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld (6-13). Op de 2e plaats stond Naaldwijk O17-1 met 7-17. Met in totaal 11 wedstrijden te spelen, was het in een zonovergoten stadion dus een belangrijke wedstrijd.

  LEES VERDER

 • Dina Haizoun weer bij oranje!

  Recent ontvingen wij van de KNVB het bericht dat onze speelster Dina Haizoun is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal voor speelsters onder 16 jaar. We zijn heel trots op de selectie van Dina voor dit Nederlands Elftal. We feliciteren haar hier uiteraard mee.

  Deze selectie betreft op korte termijn een verblijf van enige dagen in Coimbra (Portugal). De groep van in totaal 20 speelsters zal daar verblijven van 15 tot en met 20 april a.s., waarbij naast trainingen op maandag 17 en op woensdag 19 april in Luso interlands zullen worden gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. Teamcoach is Sherida van Bruggen.

  Wellicht treedt Dina uiteindelijk in de voetsporen van voormalig DHC-speelster Lineth Beerensteyn, die vanuit de DHC-jeugd in nationale jeugdselecties kwam en nu al vele jaren in het Nederlands Vrouwenelftal speelt. Lineth speelde na DHC bij Ado Den Haag, FC Twente, Bayern München en momenteel voor Juventus. Een mooi voorbeeld voor Dina.

  Natuurlijk wensen we Dina veel plezier en succes in de komende trainingen en wedstrijden tijdens haar verblijf in Portugal. DHC is trots op haar.

 • Nieuwe bestuursleden gekozen tijdens ALV

  Op maandag 27 maart zijn tijdens de ALV John van Zweden en Suzanne Lems - van den Berg aangesteld als nieuwe bestuursleden van DHC. Binnen het bestuur zal John de taak van voorzitter op zich nemen en zal Suzanne als rechterhand hem hierbij helpen. Wij willen John en Suzanne bedanken voor de inzet die zij nu al getoond hebben en heel veel succes wensen in hun nieuwe rol. Zoals John zelf mooi zei: "The only way is up!", dus laten we er vooral met zijn allen weer wat van maken!

  Voor verdere vragen naar aanleiding van de ALV kan iedereen altijd bij het bestuur terecht, daarnaast zullen de notulen binnenkort bij de bar in te zien zijn. 

   

 • Afgelopen week is onze jeugdspeelster Dina Haizoun uit de O15-1 geselecteerd om te spelen voor het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 op het UEFA development tournament 2023 in het Portugese Vila Real de Santo António. Tussen 30 januari en 6 februari speelde ze hierdoor 3 interlands. Klik voor meer informatie op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • Coen van der Hoeven wordt per heden tot het einde van dit seizoen/tijdelijk Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van DHC. Coen van der Hoeven is voor velen geen onbekende als persoonlijk techniek trainer van diverse internationals/toptalenten, maar ook zijn jarenlang ervaring als ex profvoetballer zijn alom bekend. 

  LEES VERDER

 • Onderleiding van hoofdtrainer John de Letter en tchniektrainer Coen van der Hoeven werd als opening van het jaar 2023 een bijzondere leuke trainingsmiddag gehouden.Gezien het plezier dat op de gezichten van de deelnemers uitstraalden mogen we spreken van een bijzonder geslaagde activiteit. Hier onder een aantal foto's van het gehele gebeuren.

  Kijk verder

 • Velen hebben helaas leedvermaak omdat het bij onze vereniging niet zo gaat zoals het zou moeten. Doch zijn er ook velen die mooie herinneringen uit het verleden van DHC bewaren. Wij ontvingen van dhr. Voskamp uit Hendrik Ido Ambacht het volgende verhaal;

  Lees en kijk verder

 • Na jarenlang een goede samenwerking te hebben gehad bij DVV Delft kon ARISTON ‘80 niet meer de ruimte krijgen die het graag had gewild om wedstrijden af te werken. Hierdoor waren zij genoodzaakt als vereniging om op zoek te gaan naar een andere externe locatie om te voetballen naast de vertrouwde thuisbasis op het sportcomplex X van de TU Delft.

  Lees verder

 • BELANGRIJK BERICHT OVER HET SPELREGELBEWIJS

  De KNVB is met ingang van het seizoen 2014/2015 gestart met de invoering van het spelregelbewijs. Alle spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen vóór 1 juli van het kalenderjaar waarin zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Het doel van het spelregelbewijs is om sportiviteit & respect te bevorderen. Het kennen van de regels zorgt voor een .....

   

  Lees verder

 • Veilig sportklimaat DHC

   DHC wil een breder preventief beleid voeren, zodat de vereniging ook in de toekomst een sociale, vertrouwde en veilige sportomgeving en een goede begeleiding kan blijven bieden, waarin leden en vrijwilligers zich lichamelijk en geestelijk goed voelen. 

  Het beleid bevat (voorlopig) de volgende maatregelen: .......

  Lees verder

 • Het aangaan van verplichtingen

  Uitsluitend het bestuur is bevoegd financiële verplichtingen aan te gaan en afspraken te maken met individuele leden en vrijwilligers met betrekking tot hun contributie, andere financiële zaken en/of andere personeels-technische zaken.

  Medewerkers, trainers en andere vrijwilligers zijn niet bevoegd om verplichtingen –van welke aard dan ook- namens DHC aan te gaan. Indien blijkt dat dat er zonder toestemming van het bestuur toch verplichtingen zijn aangegaan, kan het bestuur niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet nakomen van de desbetreffende verplichting.

  Bij onduidelijkheid hierover kan er contact worden opgenomen met het bestuur via de penningmeester: penningmeester@dhc-voetbal.nl

   Het bestuur

 • Vrijwilligers gezocht voor de kantine

  Het nieuwe voetbalseizoen is deze maand weer van start gegaan en daarom zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor de kantine op doordeweekse avonden en in het weekend. Kunt u een paar uurtjes helpen tijdens de training of wedstrijd van uw zoon/dochter, speel je zelf bij DHC of ken jij een vrijwilliger buiten de club en wil je wat voor DHC doen? Meld je dan nu aan via secretaris@dhc-voetbal.nl.

  Mocht je vragen hebben over tijden, inhoud of overige zaken betreffende de kantine, neem dan graag ook contact met ons op.

  Vele handen maken licht werk, dus wij hopen op jullie inzet!

   Met sportieve groet, Het bestuur van DHC

 • Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen start dit seizoen het drie fasenvoetbal in een groot deel van de juniorencompetities. Het gaat om JO13 tot en met JO19 vanaf de hoofdklasse en lager. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

  Lees verder

 • Als alles verloopt zoals het moet verlopen spelen alle jeugdteams in het komende seizoen in een nieuwe voetbaloutfit. Vooruitlopend plaatsen we voor het wassen van de kleding een aantal wasvoorschriften. Over de organisatie van het wassen komen we nader op terug.

  Meer wasmiddel en een heet programma voor de beste reiniging? Nee, zo simpel werkt het helaas niet. Hieronder geven wij een aantal richtlijnen voor het wassen van sportkleding. Gebruik een vloeibaar wasmiddel ....

  Lees verder

 • Trainingsschema seizoen 2022-2023

  Het trainingsschema voor seizoen 2022-2023 kunt u raadplegen om via het menu deze te openen of deze LINK te gebruiken. Van het schema kan niet zonder toestemmening worden afgeweken. Dus veld, kleedkamer en aanvang van de training staan zo vast als een huis! 

 • Mensen die betrokken zijn bij een vereniging hebben ook iets over voor de club waarvan zij lid zijn. De één is leider van een team, de andere doet zijn/haar tijd beschikbaar stellen om in de kantine een handje te helpen. U kunt DHC helpen op een tal van manieren. U kunt DHC sponsoren terwijl u dat niet in de portemonnee voelt. Heeft u wat op internet te bestellen, doe dat dan via SponsorKliks.

  Lees en kijk verder

 • DHC trekt als Delftse club veel spelers aan uit de regio. Wij krijgen als club naast de Delftpas daarom ook te maken met de Rotterdampas en de Ooievaarspas. 

  Ben je in het bezit van de Delftpas of Rotterdampas, dan kan je gebruikmaken van een kortingsregeling. Ga even na wat deze regelingen voor jou betekenen.

  Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Lees verder

 • Topvoetballers op de Brasserskade

  Zoals bekend trainen regelmatig diverse talentvolle spelers met Coen van der Hoeven – oud jeugdspeler van DHC en voormalig profvoetballer - bij DHC. Eerder zagen we al hoe de A-internationaals Noa Lang en Jurrien Timber, alsook Jong Oranjespeler Quinten Timber hun techniek aan het bijschaven waren. Komende maandag moet Noa Lang zich weer melden bij zijn huidige club, Club Brugge. Zaterdag werkte Noa met Coen van der Hoeven op veld 2 bij DHC een intensieve training af. Na de training ging Noa met alle plezier met diverse DHC-ers op de foto, waaronder ook met het afgelopen seizoen het zo succesvolle O13-1 elftal.

 • Resultaten in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Toch willen wij herinneringen voor de oudere lezers nieuw leven inblazen.

  Als 17-jarige maakte Piet van Miert zijn debuut in het eerste elftal van DHC, de club waar hij zich als tienjarige meldde. In de eerste klasse en vervolgens in de tweede divisie maakte hij weliswaar doelpunten. Zijn productie was aanvankelijk nog aan de bescheiden kant. Dat valt best te verklaren, omdat DHC ......

  Lees verder

 • Vanmiddag trainden bij DHC - gewoon op veld 2 - een aantal topspelers, waaronder twee Oranje A-internationals en een jeugdinternational. Onder leiding van voormalig DHC-jeugdspeler Coen vd Hoeven (na DHC heeft hij gespeeld bij ADO, SVV en Den Bosch) werd gedurende circa twee uur een intensieve techniektraining afgewerkt door

  Kijk en lees verder

 • ELKE WOENSDAG & ZATERDAG

  CHAMPIONS LEAGUE VOOR DE ALLERKLEINSTEN!!! 

    Alle jongens en meisjes tussen de 4 en 5 jaar zijn van harte welkom bij DHC .

   Kom vrijblijvend een keer meedoen

   Graag even aanmelden via jeugd@dhc-voetbal.nl met de onderstaande gegevens

   Kennis maken met voetbal

   Elke week staan onze enthousiaste trainers klaar met leuke voetbalspelvormen

  Lees verder

 • Ditjes en Datjes

  Leer onze vrijwilligers kennen!

  Nu DHC een tijd geleden een bestuurswisseling heeft gehad merken jullie kleine veranderingen. Een van de veranderingen is toch wel de kantine. Deze is weer vaker open en doordat de kantine weer open is gebeurt er weer van alles.
  De vrijwilligers binnen onze mooie vereniging laten steeds meer van zich horen.
  De ene meldt zich aan voor onderhoud aan het clubgebouw, de andere wil wat betekenen bij de organisatie van toernooien en de ander wil door de weeks wel kantinedienst draaien.

  Een van deze vrijwilligers is Edmon El Belati.
  Hij is vader van zoon Nathan spelend in de JO14 van DHC en dochter Otylia ook oudspeelster van DHC en inmiddels speelster bij Feyenoord.

  Als vrijwilliger van DHC en een ervaren horeca ondernemer heeft hij de keuken "geadopteerd". Elke zondag zal hij het gezicht in de keuken zijn. Daarnaast probeert hij bij de thuiswedstrijden van zijn kinderen zijn steentje bij te dragen in de keuken.
  Een keer per week, op een van de trainingsdagen, van zijn kinderen inventariseert hij de voorraad en geeft de bestelling door aan de vaste inkoper Mario.
  Een echte topper, voorzowel de jeugd als de senioren van DHC!

 • Programma "DHC elftallen thuis op de Brasserskade"

  WedstrijddatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijd
  30-09-2023JO11-1DHL JO11-2regulier09:00
  30-09-2023JO13-1Quick JO13-2regulier09:00
  30-09-2023JO08-1KMD JO8-2regulier09:00
  30-09-2023JO14-1Vredenburch JO14-1regulier10:30
  30-09-2023JO18-1DUNO JO18-1regulier10:30
  30-09-2023JO15-1DHL JO15-1regulier12:30
  30-09-2023JO16-1SC 't Zand JO16-1regulier14:30
  01-10-2023DHC 2VOC 2regulier10:00
  01-10-2023DHC 4HBSS 3regulier12:00
  07-10-2023DHC 2Oliveo 3regulier13:15
  07-10-2023DHC 3RAS 3regulier14:45
  07-10-2023DHC 1Oliveo 1regulier15:30
  08-10-2023DHC Vet-1Ster, De 35+2regulier10:00
  08-10-2023DHC 5Taurus 5regulier12:00
  08-10-2023DHC 3Taurus 4regulier12:00
 • Programma

  DatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijdAccommodatie
  30 sep.DHC JO11-1DHL JO11-2regulier09:00Sportpark DHC Brasserskade
  30 sep.DHC JO13-1Quick JO13-2regulier09:00Sportpark DHC Brasserskade
  30 sep.DHC JO8-1KMD JO8-2regulier09:00Sportpark DHC Brasserskade
  30 sep.DHC JO14-1Vredenburch JO14-1regulier10:30Sportpark DHC Brasserskade
  30 sep.DHC JO18-1DUNO JO18-1regulier10:30Sportpark DHC Brasserskade
  30 sep.HVV JO10-3DHC JO10-1regulier10:30Sportpark De Diepput
  30 sep.DHC JO15-1DHL JO15-1regulier12:30Sportpark DHC Brasserskade
  30 sep.Laakkwartier O23-1DHC O23-1regulier13:00Sportpark Laakkwartier
  30 sep.DHC JO16-1SC 't Zand JO16-1regulier14:30Sportpark DHC Brasserskade
  30 sep.Sportclub Monster 1DHC 1regulier14:30Sportpark Polanen
  30 sep.Concordia 2DHC 2regulier14:50Sportpark Concordia
  30 sep.TOGB 3DHC 3regulier16:00Sportpark Het Hoge Land
  1 okt.DHC 2VOC 2regulier10:00Sportpark DHC Brasserskade
  1 okt.ASC 35+2DHC 35+1regulier10:00Sportpark Overveer
  1 okt.DHC 4HBSS 3regulier12:00Sportpark DHC Brasserskade
  1 okt.SVO Buytenpark 3DHC 3regulier12:00Sportpark Buytenpark Zoetermeer
  1 okt.Antibarbari 8DHC 5regulier14:45Sportpark Toepad
  7 okt.Nieuwerkerk JO16-1DHC JO16-1regulier11:30Sportpark Dorrestein
  7 okt.SVC'08 O23-1DHC O23-1regulier11:45Sportpark Oostersportpark Wassenaar
  7 okt.DHC 2Oliveo 3regulier13:15Sportpark DHC Brasserskade
 • Uitslagen

  DatumWedstrijdUitslagDetails
  24 sep.Stompwijk'92 2 - DHC 24 - 2
  24 sep.DHC 3 - RKAVV 24 - 2
  24 sep.DHC 5 - DHC 42 - 3
  24 sep.DHC Vet-1 - WIK 35+32 - 8
  23 sep.DHC 1 - Nieuwerkerk 10 - 0
  23 sep.DHC 3 - XerxesDZB 73 - 6
  23 sep.DHC 2 - dvv Delft 27 - 0
  23 sep.Sportclub Monster JO18-1 - JO18-12 - 1
  23 sep.O23-1 - BMT O23-14 - 1
  23 sep.S.V. Den Hoorn JO15-1 - JO15-12 - 1
  23 sep.TOGB JO16-1 - JO16-14 - 1
  23 sep.Concordia JO11-3 - JO11-12 - 2
  23 sep.Berkel JO14-1 - JO14-12 - 3
  23 sep.Wilhelmus JO13-2 - JO13-14 - 2
 • Wedstrijdverslagen

 • Voetbalvereniging DHC, de club uit Delft

  Welkom,

  Bij voetbalvereniging DHC op de Brasserskade in Delft. Op deze website is alles te vinden over de voetbalvereniging DHC. Wanneer u iets niet kan vinden waarnaar u zoekt, kom dan gerust in contact met ons zodat wij u graag te woord kunnen staan. DHC (Delfia Hollandia Combinatie) is een Nederlands amateurvoetbalclub uit Delft, opgericht op 17 maart 1910. DHC heeft van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal gespeeld, onder de namen DHC – 11 seizoenen - en DHC'66 en Xerxes/DHC’66 – twee seizoenen. De clubkleuren van DHC zijn zwart shirt met donkergroene verticale baan, witte broek en witte kousen. DHC speelt sinds 1960 aan de Delftse Brasserskade.

  De eerste jaren

  Voetbalvereniging DHC start zijn voetbalwedstrijden in Delft aan de Buitenwatersloot met vier elftallen. Al in 1916 moest de club enkele honderden meters verhuizen naar de Laan van Vollering. Toen nog onbebouwd terrein aan de zuidkant van Delft en de spoorlijn Den Haag - Rotterdam. Daar verrijst in 1928 een houten overdekte zittribune met een clubhuis. Ook de andere delen van het veld krijgen later tribunes. De maximale capaciteit van het stadionnetje ligt zo rond de 15.000 toeschouwers. Deze zijn er ook regelmatig. DHC startte haar competitie in de eerste klasse HVB (Haagsche Voetbal Bond). Hierin werd DHC kampioen in 1915 en promoveerde zodoende naar de derde klasse NVB (Nederlandsche Voetbal Bond).

  Verloop

  Het seizoen erop promoveerde DHC direct door naar de tweede klasse waar het moeite had zich staande te houden. In 1922 werd voor het eerst een trainer aangesteld: de Engelsman Gus Smith. Uiteindelijk bouwde de club succesvol door en werden kampioenschappen (van de tweede klasse) behaald in 1923, 1925 (tevens in dat jaar winnaar van de lokale ‘Zilveren Bal’-competitie), 1927 en 1930. Ieder keer moesten tegen andere clubs promotie-/degradatiewedstrijden worden gespeeld om promotie naar de eerste klasse maar dit lukte pas bij het kampioenschap van 1932.

  Net als het Haagse ADO beleefde DHC juist in de eerste oorlogsjaren grote successen. In 1941 werd het bijna afdelingskampioen maar moest de eer aan ADO laten. Daarna ging het elke jaar iets minder en in 1949 degradeerde DHC naar de tweede klasse KNVB. In 1951, na promotiewedstrijden met EBOH uit Dordrecht, kwam DHC weer in de eerste klasse terecht maar in 1953 volgde weer degradatie.

  Betaald voetbal

  In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal; voetbalvereniging DHC begon op het laagste niveau. Dit was toen de Eerste divisie. De club eindigde onderin en werd daarom een seizoen later in de nieuwe Tweede divisie ingedeeld. Dieptepunt was de laatste plaats in het seizoen 1957/58. Een seizoen later volgde promotie naar de Eerste divisie door een tweede plaats. Bekende spelers uit die tijd zijn Piet van Miert, Cor van Galen, Karel Jansen (de latere oprichter van de spelersvakbond VVCS) en Joop Fluit. De opening van de nieuwe Delftse sportaccommodatie (mei 1960) aan de Brasserskade was een grote vooruitgang voor DHC.

  De accommodatie was voor die tijd zeer modern. Er verrees een geheel betonnen ring met staanplaatsen rond het veld en aan de zuidelijke kant een overdekte stalen tribune, inmiddels erkend als gemeentelijk monument. Het was een veelgebouwd model van architect van Stockkum, ook wel het Elascon model genoemd. Het nieuwe stadion kon 18.000 toeschouwers te gast hebben. In 1961 komt de eerste voltijds trainer op de loonlijst van DHC. De Oostenrijker Friedrich Donenfeld en eindigt DHC op de tweede plaats. Om een plaats in de eredivisie te kunnen bemachtigen moet een beslissingswedstrijd tegen De Volewijckers worden gespeeld. Na een in 2-2 geëindigde eerste wedstrijd verliest DHC de tweede wedstrijd met 3-1. In het seizoen 1961/62 wordt bijna weer gepromoveerd, nu is Fortuna Vlaardingen echter te sterk en wordt in de competitie om de KNVB beker de finale gehaald. Hier is Sparta op Spangen echter in de verlenging met 1-0 te sterk. Halverwege de jaren 1960 vallen, op een halvefinaleplaats in de KNVB beker na, de prestaties erg tegen. Het verloop onder de spelers is groot. Financieel en organisatorisch gaat het ook niet goed met DHC. Verloop onder voorzitters en tegenvallende bezoekersaantallen zijn niet goed voor de continuïteit.

  Voortbestaan

  Het voortbestaan van de club wordt in die tijd gevonden in een splitsing van de betaald voetbaltak en de amateurafdeling. Dit is een feit in juni 1966. De betaalde tak heet vanaf dan DHC’66. Toch heeft dit besluit vele negatieve gevolgen. Eén daarvan is dat de amateurtak veel leden verliest en het eerste amateurteam, wordt door de KNVB in de vierde klasse geplaatst. Ondanks de hoge verwachtingen krijgt DHC bij de gemeente Delft geen verdere steun en ook het bedrijfsleven laat het massaal afweten.

  Na negen wedstrijden in het seizoen 1965/66 staat de club onderaan. Het publiek begint te mokken en voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RBC sloopt men het scorebord en de doelen in het stadion. In dat seizoen eindigt DHC als vierde van onderen. De KNVB stuurt ondertussen op sanering van een grote hoeveelheid betaald voetbalclubs aan. DHC dat opereert onder de rook van Haagse en Rotterdamse clubs wordt genoemd als een van de saneringskandidaten. DHC vindt echter dat als het sportief weer beter gaat, de toeschouwers vanzelf weer komen. In 1967 moet DHC'66 fuseren met het ook in moeilijkheden verkerende Xerxes uit Rotterdam.

  Fusie

  Op 19 mei 1967 werd in het Rijswijkse 'Hoornwyck' de fusie bekrachtigd. De fusie was gemaakt tussen Xerxes en DHC'66: de nieuwe naam wordt Xerxes/DHC’66. Het mag dan wel in de eredivisie uitkomen en wordt zelfs zevende. De club heeft met spelers als Willem van Hanegem, Eddy Treijtel, Chris Kronshorst en Hans Dorjee veel kwaliteit in huis en dit geeft DHC hoop. De fusie met Xerxes houdt slechts een seizoen stand. Een hoogtepunt is de 0-1-overwinning op Feyenoord in de Kuip. In 1968 valt het doek. Van Hanegem en Treijtel gaan naar Feyenoord en Dorjee naar het Haagse Holland Sport.

  Uit elkaar

  Xerxes en DHC gaan weer uit elkaar. Dhc home corona, de club vereniging geschiedenis. bijzondere leden beleid, regelgeving privacy policy. organisatie DHC vrijwilligers, vacatures lidmaatschap. inschrijven contributie uitschrijven, kleding webshop. fysiotherapie senioren, selectie overige senioren. jeugd bovenbouw onderbouw champions, league trainingsschema. talentendagen toernooien kalender sponsoring. onze sponsors sponsor worden, contact bekende spelers knvb.