• DHC ontvangt Westlandia Zat-1 voor HV-toernooi

  In de Verliezersronde van het toernooi om de Sir Winston / Haaglanden Voetbal-Cup staat voor vanavond (dinsdagavond 24-1) op het programma de wedstrijd DHC 1 – Westlandia Zat-1, Aanvang van de wedstrijd is 20.15 uur.

 • Op een goed bespeelbaar veld en onder een stralende zon bleek het tijdens de wedstrijd Honselersdijk – DHC toch wel ijzig koud bij de hervatting na de winterstop. De winter lijkt echter nu pas begonnen te zijn. De vraag voor de relatief weinige toeschouwers was uiteraard hoe de twee teams de winterstop hadden doorstaan.

  LEES VERDER

 • Twee ploegen die in de competitie beide troosteloos onderaan staan, DHC (1e klasse) en Wilhelmus (2e klasse), oefenden aan de Delftse Brasserskade tegen elkaar. Eerder afgelopen week won DHC een oefenduel tegen 3e klasser SEP met 5-1, terwijl Wilhelmus met 3-1 won van de koploper in de 4e klasse PGS Vogel. Zowel DHC als Wilhelmus wilden nu wel eens zien hoe het tegen een sterkere tegenstander zou gaan.

  LEES VERDER

 • Coen van der Hoeven wordt per heden tot het einde van dit seizoen/tijdelijk Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van DHC. Coen van der Hoeven is voor velen geen onbekende als persoonlijk techniek trainer van diverse internationals/toptalenten, maar ook zijn jarenlang ervaring als ex profvoetballer zijn alom bekend. 

  LEES VERDER

 • Het huidige DHC 1 versloeg zaterdagmiddag 7 januari jl. Oud-DHC 1 van enige generaties geleden met 8-3. Belangrijker dan de uitslag was dat ze het net veelvuldig wisten te vinden. In de maandagavond gespeelde oefenwedstrijd tegen SEP werd het scoren voortgezet. In deze broederstrijd tussen DHC-trainer John en SEP-trainer Marcel de Letter 

  Lees verder

 • Onderleiding van hoofdtrainer John de Letter en tchniektrainer Coen van der Hoeven werd als opening van het jaar 2023 een bijzondere leuke trainingsmiddag gehouden.Gezien het plezier dat op de gezichten van de deelnemers uitstraalden mogen we spreken van een bijzonder geslaagde activiteit. Hier onder een aantal foto's van het gehele gebeuren.

  Kijk verder

 • Op de goed bezochte Algemene Ledenvergadering van DHC werd een geheel nieuw bestuur gekozen. In de komende jaren zal Giel Grootfaam het bestuur gaan voorzitten. Daarbij zal als secretaris Yasmine Lai de administratie gaan verzorgen. Cor Hey als penningmeester heeft de niet geringe taak op zich genomen om de financiën van de vereniging op orde te brengen. Sohila Astitou, Imro Blinker. Joost Berkhout, Max van den Hemel en Joost Oprel zullen de andere functies gaan invullen. 

  Lees verder

 • Velen hebben helaas leedvermaak omdat het bij onze vereniging niet zo gaat zoals het zou moeten. Doch zijn er ook velen die mooie herinneringen uit het verleden van DHC bewaren. Wij ontvingen van dhr. Voskamp uit Hendrik Ido Ambacht het volgende verhaal;

  Lees en kijk verder

 • Na jarenlang een goede samenwerking te hebben gehad bij DVV Delft kon ARISTON ‘80 niet meer de ruimte krijgen die het graag had gewild om wedstrijden af te werken. Hierdoor waren zij genoodzaakt als vereniging om op zoek te gaan naar een andere externe locatie om te voetballen naast de vertrouwde thuisbasis op het sportcomplex X van de TU Delft.

  Lees verder

 • BELANGRIJK BERICHT OVER HET SPELREGELBEWIJS

  De KNVB is met ingang van het seizoen 2014/2015 gestart met de invoering van het spelregelbewijs. Alle spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen vóór 1 juli van het kalenderjaar waarin zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Het doel van het spelregelbewijs is om sportiviteit & respect te bevorderen. Het kennen van de regels zorgt voor een .....

   

  Lees verder

 • Veilig sportklimaat DHC

   DHC wil een breder preventief beleid voeren, zodat de vereniging ook in de toekomst een sociale, vertrouwde en veilige sportomgeving en een goede begeleiding kan blijven bieden, waarin leden en vrijwilligers zich lichamelijk en geestelijk goed voelen. 

  Het beleid bevat (voorlopig) de volgende maatregelen: .......

  Lees verder

 • Het aangaan van verplichtingen

  Uitsluitend het bestuur is bevoegd financiële verplichtingen aan te gaan en afspraken te maken met individuele leden en vrijwilligers met betrekking tot hun contributie, andere financiële zaken en/of andere personeels-technische zaken.

  Medewerkers, trainers en andere vrijwilligers zijn niet bevoegd om verplichtingen –van welke aard dan ook- namens DHC aan te gaan. Indien blijkt dat dat er zonder toestemming van het bestuur toch verplichtingen zijn aangegaan, kan het bestuur niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet nakomen van de desbetreffende verplichting.

  Bij onduidelijkheid hierover kan er contact worden opgenomen met het bestuur via de penningmeester: penningmeester@dhc-voetbal.nl

   Het bestuur

 • Vrijwilligers gezocht voor de kantine

  Het nieuwe voetbalseizoen is deze maand weer van start gegaan en daarom zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor de kantine op doordeweekse avonden en in het weekend. Kunt u een paar uurtjes helpen tijdens de training of wedstrijd van uw zoon/dochter, speel je zelf bij DHC of ken jij een vrijwilliger buiten de club en wil je wat voor DHC doen? Meld je dan nu aan via secretaris@dhc-voetbal.nl.

  Mocht je vragen hebben over tijden, inhoud of overige zaken betreffende de kantine, neem dan graag ook contact met ons op.

  Vele handen maken licht werk, dus wij hopen op jullie inzet!

   Met sportieve groet, Het bestuur van DHC

 • Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen start dit seizoen het drie fasenvoetbal in een groot deel van de juniorencompetities. Het gaat om JO13 tot en met JO19 vanaf de hoofdklasse en lager. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

  Lees verder

 • Als alles verloopt zoals het moet verlopen spelen alle jeugdteams in het komende seizoen in een nieuwe voetbaloutfit. Vooruitlopend plaatsen we voor het wassen van de kleding een aantal wasvoorschriften. Over de organisatie van het wassen komen we nader op terug.

  Meer wasmiddel en een heet programma voor de beste reiniging? Nee, zo simpel werkt het helaas niet. Hieronder geven wij een aantal richtlijnen voor het wassen van sportkleding. Gebruik een vloeibaar wasmiddel ....

  Lees verder

 • Trainingsschema seizoen 2022-2023

  Het trainingsschema voor seizoen 2022-2023 kunt u raadplegen om via het menu deze te openen of deze LINK te gebruiken. Van het schema kan niet zonder toestemmening worden afgeweken. Dus veld, kleedkamer en aanvang van de training staan zo vast als een huis! 

 • Mensen die betrokken zijn bij een vereniging hebben ook iets over voor de club waarvan zij lid zijn. De één is leider van een team, de andere doet zijn/haar tijd beschikbaar stellen om in de kantine een handje te helpen. U kunt DHC helpen op een tal van manieren. U kunt DHC sponsoren terwijl u dat niet in de portemonnee voelt. Heeft u wat op internet te bestellen, doe dat dan via SponsorKliks.

  Lees en kijk verder

 • DHC trekt als Delftse club veel spelers aan uit de regio. Wij krijgen als club naast de Delftpas daarom ook te maken met de Rotterdampas en de Ooievaarspas. 

  Ben je in het bezit van de Delftpas of Rotterdampas, dan kan je gebruikmaken van een kortingsregeling. Ga even na wat deze regelingen voor jou betekenen.

  Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Lees verder

 • Topvoetballers op de Brasserskade

  Zoals bekend trainen regelmatig diverse talentvolle spelers met Coen van der Hoeven – oud jeugdspeler van DHC en voormalig profvoetballer - bij DHC. Eerder zagen we al hoe de A-internationaals Noa Lang en Jurrien Timber, alsook Jong Oranjespeler Quinten Timber hun techniek aan het bijschaven waren. Komende maandag moet Noa Lang zich weer melden bij zijn huidige club, Club Brugge. Zaterdag werkte Noa met Coen van der Hoeven op veld 2 bij DHC een intensieve training af. Na de training ging Noa met alle plezier met diverse DHC-ers op de foto, waaronder ook met het afgelopen seizoen het zo succesvolle O13-1 elftal.

 • Resultaten in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Toch willen wij herinneringen voor de oudere lezers nieuw leven inblazen.

  Als 17-jarige maakte Piet van Miert zijn debuut in het eerste elftal van DHC, de club waar hij zich als tienjarige meldde. In de eerste klasse en vervolgens in de tweede divisie maakte hij weliswaar doelpunten. Zijn productie was aanvankelijk nog aan de bescheiden kant. Dat valt best te verklaren, omdat DHC ......

  Lees verder

 • Vanmiddag trainden bij DHC - gewoon op veld 2 - een aantal topspelers, waaronder twee Oranje A-internationals en een jeugdinternational. Onder leiding van voormalig DHC-jeugdspeler Coen vd Hoeven (na DHC heeft hij gespeeld bij ADO, SVV en Den Bosch) werd gedurende circa twee uur een intensieve techniektraining afgewerkt door

  Kijk en lees verder

 • ELKE WOENSDAG & ZATERDAG

  CHAMPIONS LEAGUE VOOR DE ALLERKLEINSTEN!!! 

    Alle jongens en meisjes tussen de 4 en 5 jaar zijn van harte welkom bij DHC .

   Kom vrijblijvend een keer meedoen

   Graag even aanmelden via jeugd@dhc-voetbal.nl met de onderstaande gegevens

   Kennis maken met voetbal

   Elke week staan onze enthousiaste trainers klaar met leuke voetbalspelvormen

  Lees verder

 • Ditjes en Datjes

  Leer onze vrijwilligers kennen!

  Nu DHC een tijd geleden een bestuurswisseling heeft gehad merken jullie kleine veranderingen. Een van de veranderingen is toch wel de kantine. Deze is weer vaker open en doordat de kantine weer open is gebeurt er weer van alles.
  De vrijwilligers binnen onze mooie vereniging laten steeds meer van zich horen.
  De ene meldt zich aan voor onderhoud aan het clubgebouw, de andere wil wat betekenen bij de organisatie van toernooien en de ander wil door de weeks wel kantinedienst draaien.

  Een van deze vrijwilligers is Edmon El Belati.
  Hij is vader van zoon Nathan spelend in de JO14 van DHC en dochter Otylia ook oudspeelster van DHC en inmiddels speelster bij Feyenoord.

  Als vrijwilliger van DHC en een ervaren horeca ondernemer heeft hij de keuken "geadopteerd". Elke zondag zal hij het gezicht in de keuken zijn. Daarnaast probeert hij bij de thuiswedstrijden van zijn kinderen zijn steentje bij te dragen in de keuken.
  Een keer per week, op een van de trainingsdagen, van zijn kinderen inventariseert hij de voorraad en geeft de bestelling door aan de vaste inkoper Mario.
  Een echte topper, voorzowel de jeugd als de senioren van DHC!

 • Programma "DHC elftallen thuis op de Brasserskade"

  WedstrijddatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijd
  28-01-2023JO10-1RVC Celeritas JO10-2regulier08:30
  28-01-2023JO15-1VELO JO15-1regulier09:30
  28-01-2023JO11-1Quick JO11-3regulier09:30
  28-01-2023DHC JO12-1Concordia JO12-5regulier09:30
  28-01-2023JO17-2Maasdijk JO17-1regulier11:15
  28-01-2023JO16-1FC Dordrecht JO16-1regulier11:30
  28-01-2023DHC 1Forum Sport 1regulier14:30
  29-01-2023DHC 3GLZ Delfshaven, rvv 5regulier12:30
  04-02-2023JO09-1Wilhelmus JO9-8regulier09:00
  04-02-2023JO14-1Quick JO14-1regulier09:30
  04-02-2023JO15-1Rotterdam United JO15-1regulier11:15
  04-02-2023JO17-2Quintus JO17-1regulier13:15
  05-02-2023DHC 2HBS 2regulier12:15
  11-02-2023JO09-1Forum Sport JO9-5JMregulier09:00
  11-02-2023JO10-1Concordia JO10-4regulier09:30
 • Programma

  DatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijdAccommodatie
  28 jan.DHC JO10-1RVC Celeritas JO10-2regulier08:30Sportpark DHC Brasserskade
  28 jan.RKDEO JO9-6DHC JO9-1regulier08:45Sportpark Centrum
  28 jan.DHC JO15-1VELO JO15-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  28 jan.DHC JO11-1Quick JO11-3regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  28 jan.DHC JO12-1Concordia JO12-5regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  28 jan.Quick Boys JO14-1DHC JO14-1regulier10:15Sportpark Nieuw Zuid
  28 jan.DHC JO17-2Maasdijk JO17-1regulier11:15Sportpark DHC Brasserskade
  28 jan.DHC JO16-1FC Dordrecht JO16-1regulier11:30Sportpark DHC Brasserskade
  28 jan.DHC 1Forum Sport 1regulier14:30Sportpark DHC Brasserskade
  29 jan.Hillegom sv 2DHC 2regulier11:00Sportpark De Zanderij
  29 jan.Quick 6DHC 4regulier11:00Sportpark Nieuw Hanenburg
  29 jan.DHC 3GLZ Delfshaven, rvv 5regulier12:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 feb.DHC JO9-1Wilhelmus JO9-8regulier09:00Sportpark DHC Brasserskade
  4 feb.SEP JO10-1DHC JO10-1regulier09:00Sportpark Tanthof Zuid
  4 feb.DHC JO14-1Quick JO14-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 feb.DSVP JO11-1DHC JO11-1regulier09:45Sportpark De Groene Wijdte
  4 feb.DSVP JO12-3DHC JO12-1regulier09:45Sportpark De Groene Wijdte
  4 feb.DHC JO15-1Rotterdam United JO15-1regulier11:15Sportpark DHC Brasserskade
  4 feb.DHC JO17-2Quintus JO17-1regulier13:15Sportpark DHC Brasserskade
  4 feb.FC Eindhoven JO16-1DHC JO16-1regulier13:45Jan Louwers Stadion
 • Uitslagen

  DatumWedstrijdUitslagDetails
  22 jan.DHC 2 - VOC 21 - 4
  21 jan.Honselersdijk 1 - DHC 110 - 0
  21 jan.Excelsior M. JO14-1 - JO14-13 - 0
  21 jan.Forum Sport JO11-1 - JO11-12 - 0
 • Wedstrijdverslagen

 • Voetbalvereniging DHC, de club uit Delft

  Welkom,

  Bij voetbalvereniging DHC op de Brasserskade in Delft. Op deze website is alles te vinden over de voetbalvereniging DHC. Wanneer u iets niet kan vinden waarnaar u zoekt, kom dan gerust in contact met ons zodat wij u graag te woord kunnen staan. DHC (Delfia Hollandia Combinatie) is een Nederlands amateurvoetbalclub uit Delft, opgericht op 17 maart 1910. DHC heeft van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal gespeeld, onder de namen DHC – 11 seizoenen - en DHC'66 en Xerxes/DHC’66 – twee seizoenen. De clubkleuren van DHC zijn zwart shirt met donkergroene verticale baan, witte broek en witte kousen. DHC speelt sinds 1960 aan de Delftse Brasserskade.

  De eerste jaren

  Voetbalvereniging DHC start zijn voetbalwedstrijden in Delft aan de Buitenwatersloot met vier elftallen. Al in 1916 moest de club enkele honderden meters verhuizen naar de Laan van Vollering. Toen nog onbebouwd terrein aan de zuidkant van Delft en de spoorlijn Den Haag - Rotterdam. Daar verrijst in 1928 een houten overdekte zittribune met een clubhuis. Ook de andere delen van het veld krijgen later tribunes. De maximale capaciteit van het stadionnetje ligt zo rond de 15.000 toeschouwers. Deze zijn er ook regelmatig. DHC startte haar competitie in de eerste klasse HVB (Haagsche Voetbal Bond). Hierin werd DHC kampioen in 1915 en promoveerde zodoende naar de derde klasse NVB (Nederlandsche Voetbal Bond).

  Verloop

  Het seizoen erop promoveerde DHC direct door naar de tweede klasse waar het moeite had zich staande te houden. In 1922 werd voor het eerst een trainer aangesteld: de Engelsman Gus Smith. Uiteindelijk bouwde de club succesvol door en werden kampioenschappen (van de tweede klasse) behaald in 1923, 1925 (tevens in dat jaar winnaar van de lokale ‘Zilveren Bal’-competitie), 1927 en 1930. Ieder keer moesten tegen andere clubs promotie-/degradatiewedstrijden worden gespeeld om promotie naar de eerste klasse maar dit lukte pas bij het kampioenschap van 1932.

  Net als het Haagse ADO beleefde DHC juist in de eerste oorlogsjaren grote successen. In 1941 werd het bijna afdelingskampioen maar moest de eer aan ADO laten. Daarna ging het elke jaar iets minder en in 1949 degradeerde DHC naar de tweede klasse KNVB. In 1951, na promotiewedstrijden met EBOH uit Dordrecht, kwam DHC weer in de eerste klasse terecht maar in 1953 volgde weer degradatie.

  Betaald voetbal

  In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal; voetbalvereniging DHC begon op het laagste niveau. Dit was toen de Eerste divisie. De club eindigde onderin en werd daarom een seizoen later in de nieuwe Tweede divisie ingedeeld. Dieptepunt was de laatste plaats in het seizoen 1957/58. Een seizoen later volgde promotie naar de Eerste divisie door een tweede plaats. Bekende spelers uit die tijd zijn Piet van Miert, Cor van Galen, Karel Jansen (de latere oprichter van de spelersvakbond VVCS) en Joop Fluit. De opening van de nieuwe Delftse sportaccommodatie (mei 1960) aan de Brasserskade was een grote vooruitgang voor DHC.

  De accommodatie was voor die tijd zeer modern. Er verrees een geheel betonnen ring met staanplaatsen rond het veld en aan de zuidelijke kant een overdekte stalen tribune, inmiddels erkend als gemeentelijk monument. Het was een veelgebouwd model van architect van Stockkum, ook wel het Elascon model genoemd. Het nieuwe stadion kon 18.000 toeschouwers te gast hebben. In 1961 komt de eerste voltijds trainer op de loonlijst van DHC. De Oostenrijker Friedrich Donenfeld en eindigt DHC op de tweede plaats. Om een plaats in de eredivisie te kunnen bemachtigen moet een beslissingswedstrijd tegen De Volewijckers worden gespeeld. Na een in 2-2 geëindigde eerste wedstrijd verliest DHC de tweede wedstrijd met 3-1. In het seizoen 1961/62 wordt bijna weer gepromoveerd, nu is Fortuna Vlaardingen echter te sterk en wordt in de competitie om de KNVB beker de finale gehaald. Hier is Sparta op Spangen echter in de verlenging met 1-0 te sterk. Halverwege de jaren 1960 vallen, op een halvefinaleplaats in de KNVB beker na, de prestaties erg tegen. Het verloop onder de spelers is groot. Financieel en organisatorisch gaat het ook niet goed met DHC. Verloop onder voorzitters en tegenvallende bezoekersaantallen zijn niet goed voor de continuïteit.

  Voortbestaan

  Het voortbestaan van de club wordt in die tijd gevonden in een splitsing van de betaald voetbaltak en de amateurafdeling. Dit is een feit in juni 1966. De betaalde tak heet vanaf dan DHC’66. Toch heeft dit besluit vele negatieve gevolgen. Eén daarvan is dat de amateurtak veel leden verliest en het eerste amateurteam, wordt door de KNVB in de vierde klasse geplaatst. Ondanks de hoge verwachtingen krijgt DHC bij de gemeente Delft geen verdere steun en ook het bedrijfsleven laat het massaal afweten.

  Na negen wedstrijden in het seizoen 1965/66 staat de club onderaan. Het publiek begint te mokken en voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RBC sloopt men het scorebord en de doelen in het stadion. In dat seizoen eindigt DHC als vierde van onderen. De KNVB stuurt ondertussen op sanering van een grote hoeveelheid betaald voetbalclubs aan. DHC dat opereert onder de rook van Haagse en Rotterdamse clubs wordt genoemd als een van de saneringskandidaten. DHC vindt echter dat als het sportief weer beter gaat, de toeschouwers vanzelf weer komen. In 1967 moet DHC'66 fuseren met het ook in moeilijkheden verkerende Xerxes uit Rotterdam.

  Fusie

  Op 19 mei 1967 werd in het Rijswijkse 'Hoornwyck' de fusie bekrachtigd. De fusie was gemaakt tussen Xerxes en DHC'66: de nieuwe naam wordt Xerxes/DHC’66. Het mag dan wel in de eredivisie uitkomen en wordt zelfs zevende. De club heeft met spelers als Willem van Hanegem, Eddy Treijtel, Chris Kronshorst en Hans Dorjee veel kwaliteit in huis en dit geeft DHC hoop. De fusie met Xerxes houdt slechts een seizoen stand. Een hoogtepunt is de 0-1-overwinning op Feyenoord in de Kuip. In 1968 valt het doek. Van Hanegem en Treijtel gaan naar Feyenoord en Dorjee naar het Haagse Holland Sport.

  Uit elkaar

  Xerxes en DHC gaan weer uit elkaar. Dhc home corona, de club vereniging geschiedenis. bijzondere leden beleid, regelgeving privacy policy. organisatie DHC vrijwilligers, vacatures lidmaatschap. inschrijven contributie uitschrijven, kleding webshop. fysiotherapie senioren, selectie overige senioren. jeugd bovenbouw onderbouw champions, league trainingsschema. talentendagen toernooien kalender sponsoring. onze sponsors sponsor worden, contact bekende spelers knvb.