• DHC – Valken’68 vervroegd vanwege Oranje

  De zaterdagmiddag 3 december te spelen competitiewedstrijd DHC – Valken’68 is in verband met de die middag te spelen WK-wedstrijd Nederland – USA vervroegd. In onderling overleg met de tegenstander begint deze wedstrijd nu een uur eerder en wel om 13.30 uur. Dit betekent dat zowel toeschouwers als spelers de WK-wedstrijd na afloop kunnen zien, ook in het DHC-clubgebouw. U bent welkom, eerst voor de wedstrijd van DHC, daarna voor de wedstrijd van het Nederlands Elftal.

 • Velen hebben helaas leedvermaak omdat het bij onze vereniging niet zo gaat zoals het zou moeten. Doch zijn er ook velen die mooie herinneringen uit het verleden van DHC bewaren. Wij ontvingen van dhr. Voskamp uit Hendrik Ido Ambacht het volgende verhaal;

  Ook uw eventuele herinneringen zijn welkom. Mail naar: aadvdknaap@planet.nl 

  Lees en kijk verder

 • Met verschillende afmeldingen toog DHC 1 naar sportpark Het Klein Loo om daar VUC te ontmoeten. De rit van Delft naar Den Haag verliep al met een flinke vertraging omdat de Utrechtsebaan (A12) in verband met een niet aangekondigde demonstratie van Extinction Rebellion was afgesloten. 

  Lees en kijk verder

 • Na jarenlang een goede samenwerking te hebben gehad bij DVV Delft kon ARISTON ‘80 niet meer de ruimte krijgen die het graag had gewild om wedstrijden af te werken. Hierdoor waren zij genoodzaakt als vereniging om op zoek te gaan naar een andere externe locatie om te voetballen naast de vertrouwde thuisbasis op het sportcomplex X van de TU Delft.

  Lees verder

 • Belangrijke mededeling van het Bestuur

  BELANGRIJKE MEDEDELING

   Het interim bestuur DHC  was in de eerste instantie voor 3 maanden de opdracht gegeven onderzoek te doen naar:

  1)      hoe het zover heeft kunnen komen dat DHC in zo een diep dal terecht is gekomen

  2)      wat er nodig zal zijn om DHC weer uit het slop te halen

  en vooral,

  3)      onderzoeken of de vereniging nog levensvatbaar is.

  De bevindingen en eindconclusie zal in een nog af te ronden definitief rapport/verslag te lezen zijn.

  Lees verder

 • BELANGRIJK BERICHT OVER HET SPELREGELBEWIJS

  De KNVB is met ingang van het seizoen 2014/2015 gestart met de invoering van het spelregelbewijs. Alle spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen vóór 1 juli van het kalenderjaar waarin zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Het doel van het spelregelbewijs is om sportiviteit & respect te bevorderen. Het kennen van de regels zorgt voor een .....

   

  Lees verder

 • Veilig sportklimaat DHC

   DHC wil een breder preventief beleid voeren, zodat de vereniging ook in de toekomst een sociale, vertrouwde en veilige sportomgeving en een goede begeleiding kan blijven bieden, waarin leden en vrijwilligers zich lichamelijk en geestelijk goed voelen. 

  Het beleid bevat (voorlopig) de volgende maatregelen: .......

  Lees verder

 • Het aangaan van verplichtingen

  Uitsluitend het bestuur is bevoegd financiële verplichtingen aan te gaan en afspraken te maken met individuele leden en vrijwilligers met betrekking tot hun contributie, andere financiële zaken en/of andere personeels-technische zaken.

  Medewerkers, trainers en andere vrijwilligers zijn niet bevoegd om verplichtingen –van welke aard dan ook- namens DHC aan te gaan. Indien blijkt dat dat er zonder toestemming van het bestuur toch verplichtingen zijn aangegaan, kan het bestuur niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet nakomen van de desbetreffende verplichting.

  Bij onduidelijkheid hierover kan er contact worden opgenomen met het bestuur via de penningmeester: penningmeester@dhc-voetbal.nl

   Het bestuur

 • Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 is de volgende wijziging van toepassing voor wat betreft de vrijwilligersbijdrage.

  Het bestuur heeft besloten voor het komende seizoen de vrijwilligersbijdrage af te schaffen. Wij zijn .....

  Lees verder

 • Bericht van de ledenadminstratie inzake contributie

  Leden in het bezit van een Ooievaarspas kunnen in de maand september ELKE maandag, woensdag en vrijdag tussen 18.45 en 19.45 uur de ooievaarspas laten scannen.

  Let op! Op vrijdag 16 september is er geen mogelijkheid tot scannen!’

  Bestuur DHC

 • Vrijwilligers gezocht voor de kantine

  Het nieuwe voetbalseizoen is deze maand weer van start gegaan en daarom zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor de kantine op doordeweekse avonden en in het weekend. Kunt u een paar uurtjes helpen tijdens de training of wedstrijd van uw zoon/dochter, speel je zelf bij DHC of ken jij een vrijwilliger buiten de club en wil je wat voor DHC doen? Meld je dan nu aan via secretaris@dhc-voetbal.nl.

  Mocht je vragen hebben over tijden, inhoud of overige zaken betreffende de kantine, neem dan graag ook contact met ons op.

  Vele handen maken licht werk, dus wij hopen op jullie inzet!

   Met sportieve groet, Het bestuur van DHC

 • Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen start dit seizoen het drie fasenvoetbal in een groot deel van de juniorencompetities. Het gaat om JO13 tot en met JO19 vanaf de hoofdklasse en lager. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

  Lees verder

 • Als alles verloopt zoals het moet verlopen spelen alle jeugdteams in het komende seizoen in een nieuwe voetbaloutfit. Vooruitlopend plaatsen we voor het wassen van de kleding een aantal wasvoorschriften. Over de organisatie van het wassen komen we nader op terug.

  Meer wasmiddel en een heet programma voor de beste reiniging? Nee, zo simpel werkt het helaas niet. Hieronder geven wij een aantal richtlijnen voor het wassen van sportkleding. Gebruik een vloeibaar wasmiddel ....

  Lees verder

 • Trainingsschema seizoen 2022-2023

  Het trainingsschema voor seizoen 2022-2023 kunt u raadplegen om via het menu deze te openen of deze LINK te gebruiken. Van het schema kan niet zonder toestemmening worden afgeweken. Dus veld, kleedkamer en aanvang van de training staan zo vast als een huis! 

 • Mensen die betrokken zijn bij een vereniging hebben ook iets over voor de club waarvan zij lid zijn. De één is leider van een team, de andere doet zijn/haar tijd beschikbaar stellen om in de kantine een handje te helpen. U kunt DHC helpen op een tal van manieren. U kunt DHC sponsoren terwijl u dat niet in de portemonnee voelt. Heeft u wat op internet te bestellen, doe dat dan via SponsorKliks.

  Lees en kijk verder

 • DHC trekt als Delftse club veel spelers aan uit de regio. Wij krijgen als club naast de Delftpas daarom ook te maken met de Rotterdampas en de Ooievaarspas. 

  Ben je in het bezit van de Delftpas of Rotterdampas, dan kan je gebruikmaken van een kortingsregeling. Ga even na wat deze regelingen voor jou betekenen.

  Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Lees verder

 • Topvoetballers op de Brasserskade

  Zoals bekend trainen regelmatig diverse talentvolle spelers met Coen van der Hoeven – oud jeugdspeler van DHC en voormalig profvoetballer - bij DHC. Eerder zagen we al hoe de A-internationaals Noa Lang en Jurrien Timber, alsook Jong Oranjespeler Quinten Timber hun techniek aan het bijschaven waren. Komende maandag moet Noa Lang zich weer melden bij zijn huidige club, Club Brugge. Zaterdag werkte Noa met Coen van der Hoeven op veld 2 bij DHC een intensieve training af. Na de training ging Noa met alle plezier met diverse DHC-ers op de foto, waaronder ook met het afgelopen seizoen het zo succesvolle O13-1 elftal.

 • Resultaten in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Toch willen wij herinneringen voor de oudere lezers nieuw leven inblazen.

  Als 17-jarige maakte Piet van Miert zijn debuut in het eerste elftal van DHC, de club waar hij zich als tienjarige meldde. In de eerste klasse en vervolgens in de tweede divisie maakte hij weliswaar doelpunten. Zijn productie was aanvankelijk nog aan de bescheiden kant. Dat valt best te verklaren, omdat DHC ......

  Lees verder

 • Vanmiddag trainden bij DHC - gewoon op veld 2 - een aantal topspelers, waaronder twee Oranje A-internationals en een jeugdinternational. Onder leiding van voormalig DHC-jeugdspeler Coen vd Hoeven (na DHC heeft hij gespeeld bij ADO, SVV en Den Bosch) werd gedurende circa twee uur een intensieve techniektraining afgewerkt door

  Kijk en lees verder

 • ELKE WOENSDAG & ZATERDAG

  CHAMPIONS LEAGUE VOOR DE ALLERKLEINSTEN!!! 

    Alle jongens en meisjes tussen de 4 en 5 jaar zijn van harte welkom bij DHC .

   Kom vrijblijvend een keer meedoen

   Graag even aanmelden via jeugd@dhc-voetbal.nl met de onderstaande gegevens

   Kennis maken met voetbal

   Elke week staan onze enthousiaste trainers klaar met leuke voetbalspelvormen

  Lees verder

 • Ditjes en Datjes

  Leer onze vrijwilligers kennen!

  Nu DHC een tijd geleden een bestuurswisseling heeft gehad merken jullie kleine veranderingen. Een van de veranderingen is toch wel de kantine. Deze is weer vaker open en doordat de kantine weer open is gebeurt er weer van alles.
  De vrijwilligers binnen onze mooie vereniging laten steeds meer van zich horen.
  De ene meldt zich aan voor onderhoud aan het clubgebouw, de andere wil wat betekenen bij de organisatie van toernooien en de ander wil door de weeks wel kantinedienst draaien.

  Een van deze vrijwilligers is Edmon El Belati.
  Hij is vader van zoon Nathan en dochter Otylia beide spelend in de JO13.

  Als vrijwilliger van DHC en een ervaren horeca ondernemer heeft hij de keuken "geadopteerd". Elke zondag zal hij het gezicht in de keuken zijn. Daarnaast probeert hij bij de thuiswedstrijden van zijn kinderen zijn steentje bij te dragen in de keuken.
  Een keer per week, op een van de trainingsdagen, van zijn kinderen inventariseert hij de voorraad en geeft de bestelling door aan de vaste inkoper Mario.
  Een echte topper, voorzowel de jeugd als de senioren van DHC!

 • Programma "DHC elftallen thuis op de Brasserskade"

  WedstrijddatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijd
  03-12-2022DHC JO12-1CWO JO12-2regulier11:15
  03-12-2022DHC 1Valken'68 1regulier13:30
  04-12-2022DHC Vet-1Wilhelmus 35+1regulier10:30
  04-12-2022DHC 3Wippolder 5regulier12:30
  10-12-2022JO14-1Smitshoek JO14-1regulier09:30
  10-12-2022JO11-1RKDEO JO11-1regulier09:30
  10-12-2022JO10-1SEP JO10-1regulier09:30
  10-12-2022JO15-1JEKA JO15-1regulier11:15
  10-12-2022JO17-2Vredenburch JO17-1regulier13:15
  11-12-2022DHC 4Full Speed 4regulier10:00
  11-12-2022DHC 2S.V. Den Hoorn 2regulier12:15
  17-12-2022JO16-1MVV Maastricht JO16-1regulier12:30
  18-12-2022DHC 2Concordia 2regulier12:15
  22-01-2023DHC 2VOC 2regulier12:15
  28-01-2023DHC 1Forum Sport 1regulier14:30
 • Programma

  DatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijdAccommodatie
  3 dec.SV Leidschenveen JO11-1DHC JO11-1regulier08:30Sportpark Leidschenveen
  3 dec.Quick Boys JO15-1DHC JO15-1regulier10:15Sportpark Nieuw Zuid
  3 dec.VUC JO10-4DHC JO10-1regulier11:00Sportpark VUC
  3 dec.DHC JO12-1CWO JO12-2regulier11:15Sportpark DHC Brasserskade
  3 dec.Nieuwerkerk JO14-1DHC JO14-1regulier11:30Sportpark Dorrestein
  3 dec.Hoofddorp s.v. JO16-1DHC JO16-1regulier13:00Sportpark De IJvelden
  3 dec.DHC 1Valken'68 1regulier13:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 dec.DHC 35+1Wilhelmus 35+1regulier10:30Sportpark DHC Brasserskade
  4 dec.SJC 2DHC 2regulier11:00Sportpark SJC
  4 dec.S.V. Den Hoorn 5DHC 4regulier11:30Sportpark Den Hoorn
  4 dec.Laakkwartier JO17-1DHC JO17-2regulier12:00Sportpark Laakkwartier
  4 dec.DHC 3Wippolder 5regulier12:30Sportpark DHC Brasserskade
  10 dec.VFC JO12-3DHC JO12-1regulier08:30Sportpark VFC
  10 dec.DHC JO14-1Smitshoek JO14-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  10 dec.DHC JO11-1RKDEO JO11-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  10 dec.DHC JO10-1SEP JO10-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  10 dec.DHC JO15-1JEKA JO15-1regulier11:15Sportpark DHC Brasserskade
  10 dec.DHC JO17-2Vredenburch JO17-1regulier13:15Sportpark DHC Brasserskade
  10 dec.DSO 1DHC 1regulier14:30Sportpark Bentwoud
  11 dec.DHC 4Full Speed 4regulier10:00Sportpark DHC Brasserskade
 • Uitslagen

  DatumWedstrijdUitslagDetails
  27 nov.DHC 2 - CVV Zwervers 20 - 1
  27 nov.GLZ Delfshaven, rvv 8 - DHC 31 - 1
  27 nov.DHC 4 - SEP 33 - 2
  26 nov.VUC 1 - DHC 18 - 1
  26 nov.JO16-1 - JVOZ JO16-13 - 1
  26 nov.JO15-1 - Quick JO15-10 - 3
  26 nov.DWO JO17-2 - JO17-22 - 4
  26 nov.JO14-1 - DoCoS JO14-15 - 0
 • Wedstrijdverslagen

 • Voetbalvereniging DHC, de club uit Delft

  Welkom,

  Bij voetbalvereniging DHC op de Brasserskade in Delft. Op deze website is alles te vinden over de voetbalvereniging DHC. Wanneer u iets niet kan vinden waarnaar u zoekt, kom dan gerust in contact met ons zodat wij u graag te woord kunnen staan. DHC (Delfia Hollandia Combinatie) is een Nederlands amateurvoetbalclub uit Delft, opgericht op 17 maart 1910. DHC heeft van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal gespeeld, onder de namen DHC – 11 seizoenen - en DHC'66 en Xerxes/DHC’66 – twee seizoenen. De clubkleuren van DHC zijn zwart shirt met donkergroene verticale baan, witte broek en witte kousen. DHC speelt sinds 1960 aan de Delftse Brasserskade.

  De eerste jaren

  Voetbalvereniging DHC start zijn voetbalwedstrijden in Delft aan de Buitenwatersloot met vier elftallen. Al in 1916 moest de club enkele honderden meters verhuizen naar de Laan van Vollering. Toen nog onbebouwd terrein aan de zuidkant van Delft en de spoorlijn Den Haag - Rotterdam. Daar verrijst in 1928 een houten overdekte zittribune met een clubhuis. Ook de andere delen van het veld krijgen later tribunes. De maximale capaciteit van het stadionnetje ligt zo rond de 15.000 toeschouwers. Deze zijn er ook regelmatig. DHC startte haar competitie in de eerste klasse HVB (Haagsche Voetbal Bond). Hierin werd DHC kampioen in 1915 en promoveerde zodoende naar de derde klasse NVB (Nederlandsche Voetbal Bond).

  Verloop

  Het seizoen erop promoveerde DHC direct door naar de tweede klasse waar het moeite had zich staande te houden. In 1922 werd voor het eerst een trainer aangesteld: de Engelsman Gus Smith. Uiteindelijk bouwde de club succesvol door en werden kampioenschappen (van de tweede klasse) behaald in 1923, 1925 (tevens in dat jaar winnaar van de lokale ‘Zilveren Bal’-competitie), 1927 en 1930. Ieder keer moesten tegen andere clubs promotie-/degradatiewedstrijden worden gespeeld om promotie naar de eerste klasse maar dit lukte pas bij het kampioenschap van 1932.

  Net als het Haagse ADO beleefde DHC juist in de eerste oorlogsjaren grote successen. In 1941 werd het bijna afdelingskampioen maar moest de eer aan ADO laten. Daarna ging het elke jaar iets minder en in 1949 degradeerde DHC naar de tweede klasse KNVB. In 1951, na promotiewedstrijden met EBOH uit Dordrecht, kwam DHC weer in de eerste klasse terecht maar in 1953 volgde weer degradatie.

  Betaald voetbal

  In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal; voetbalvereniging DHC begon op het laagste niveau. Dit was toen de Eerste divisie. De club eindigde onderin en werd daarom een seizoen later in de nieuwe Tweede divisie ingedeeld. Dieptepunt was de laatste plaats in het seizoen 1957/58. Een seizoen later volgde promotie naar de Eerste divisie door een tweede plaats. Bekende spelers uit die tijd zijn Piet van Miert, Cor van Galen, Karel Jansen (de latere oprichter van de spelersvakbond VVCS) en Joop Fluit. De opening van de nieuwe Delftse sportaccommodatie (mei 1960) aan de Brasserskade was een grote vooruitgang voor DHC.

  De accommodatie was voor die tijd zeer modern. Er verrees een geheel betonnen ring met staanplaatsen rond het veld en aan de zuidelijke kant een overdekte stalen tribune, inmiddels erkend als gemeentelijk monument. Het was een veelgebouwd model van architect van Stockkum, ook wel het Elascon model genoemd. Het nieuwe stadion kon 18.000 toeschouwers te gast hebben. In 1961 komt de eerste voltijds trainer op de loonlijst van DHC. De Oostenrijker Friedrich Donenfeld en eindigt DHC op de tweede plaats. Om een plaats in de eredivisie te kunnen bemachtigen moet een beslissingswedstrijd tegen De Volewijckers worden gespeeld. Na een in 2-2 geëindigde eerste wedstrijd verliest DHC de tweede wedstrijd met 3-1. In het seizoen 1961/62 wordt bijna weer gepromoveerd, nu is Fortuna Vlaardingen echter te sterk en wordt in de competitie om de KNVB beker de finale gehaald. Hier is Sparta op Spangen echter in de verlenging met 1-0 te sterk. Halverwege de jaren 1960 vallen, op een halvefinaleplaats in de KNVB beker na, de prestaties erg tegen. Het verloop onder de spelers is groot. Financieel en organisatorisch gaat het ook niet goed met DHC. Verloop onder voorzitters en tegenvallende bezoekersaantallen zijn niet goed voor de continuïteit.

  Voortbestaan

  Het voortbestaan van de club wordt in die tijd gevonden in een splitsing van de betaald voetbaltak en de amateurafdeling. Dit is een feit in juni 1966. De betaalde tak heet vanaf dan DHC’66. Toch heeft dit besluit vele negatieve gevolgen. Eén daarvan is dat de amateurtak veel leden verliest en het eerste amateurteam, wordt door de KNVB in de vierde klasse geplaatst. Ondanks de hoge verwachtingen krijgt DHC bij de gemeente Delft geen verdere steun en ook het bedrijfsleven laat het massaal afweten.

  Na negen wedstrijden in het seizoen 1965/66 staat de club onderaan. Het publiek begint te mokken en voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RBC sloopt men het scorebord en de doelen in het stadion. In dat seizoen eindigt DHC als vierde van onderen. De KNVB stuurt ondertussen op sanering van een grote hoeveelheid betaald voetbalclubs aan. DHC dat opereert onder de rook van Haagse en Rotterdamse clubs wordt genoemd als een van de saneringskandidaten. DHC vindt echter dat als het sportief weer beter gaat, de toeschouwers vanzelf weer komen. In 1967 moet DHC'66 fuseren met het ook in moeilijkheden verkerende Xerxes uit Rotterdam.

  Fusie

  Op 19 mei 1967 werd in het Rijswijkse 'Hoornwyck' de fusie bekrachtigd. De fusie was gemaakt tussen Xerxes en DHC'66: de nieuwe naam wordt Xerxes/DHC’66. Het mag dan wel in de eredivisie uitkomen en wordt zelfs zevende. De club heeft met spelers als Willem van Hanegem, Eddy Treijtel, Chris Kronshorst en Hans Dorjee veel kwaliteit in huis en dit geeft DHC hoop. De fusie met Xerxes houdt slechts een seizoen stand. Een hoogtepunt is de 0-1-overwinning op Feyenoord in de Kuip. In 1968 valt het doek. Van Hanegem en Treijtel gaan naar Feyenoord en Dorjee naar het Haagse Holland Sport.

  Uit elkaar

  Xerxes en DHC gaan weer uit elkaar. Dhc home corona, de club vereniging geschiedenis. bijzondere leden beleid, regelgeving privacy policy. organisatie DHC vrijwilligers, vacatures lidmaatschap. inschrijven contributie uitschrijven, kleding webshop. fysiotherapie senioren, selectie overige senioren. jeugd bovenbouw onderbouw champions, league trainingsschema. talentendagen toernooien kalender sponsoring. onze sponsors sponsor worden, contact bekende spelers knvb.