• Op 31-01-2023 heeft Cor Heij als penningmeester te kennen gegeven te stoppen met DHC. Hij dacht dat de functie tijdelijk was, zodat het nieuwe bestuur kon opstarten. Vanwege het terugtreden van deze penningmeester zijn wij binnen het bestuur van DHC per direct op zoek naar een nieuwe beheerder van de penningen.

  Vanzelfsprekend betreuren wij deze ontwikkeling vanuit het perspectief van de vereniging. Immers, zonder financieel kompas is het lastig varen in de woelige DHC-wateren…

  Lees verder

 • Op 30/12/2022 heeft Imro Blinker zich teruggetrokken uit het bestuur met de mededeling "Ik bedank en leg al mijn activiteiten binnen DHC neer", sindsdien is hij geen onderdeel van de staff meer, ook geen teamleider van DHC1. Zijn terugtreden betekent dat er per direct een plek binnen het bestuur beschikbaar is. 

  Vanzelfsprekend betreuren wij deze ontwikkeling.

  Lees verder

 • Aankondiging ALV 27 maart 19:00

  Zoals eerder per mail vermeld staat er op 27 maart een algemene ledenvergadering op het programma. Deze ALV zal plaatsvinden  vanaf 19:00 in de kantine van DHC. Op de ALV zal er plaats zijn voor jullie allemaal om vragen aan het bestuur te stellen en daarnaast zullen wij ook ingaan op de financiën van DHC op dit moment.

  Wij hopen zo veel mogelijk van u te zien op 27 maart, zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden.

  Het bestuur van DHC

 • Minuut stilte en collecte voor ramp Turkije en Syrië

  Dit weekend staat de KNVB het toe om voorafgaand aan alle wedstrijden een minuut stilte te houden om een moment stil te staan bij de gevolgen en nabestaanden van de aardbevingen in Turkije en Syrië. DHC wil graag meewerken aan dit initiatief en elk team dat onze club bezoekt (thuis of uit) de kans geven om deze minuut aan te grijpen. Mocht iemand dit moment stilte willen, overleg dan vóór de wedstrijd met beide teams en de scheidsrechter.

  Verder zal er vanaf morgen ook een collecte bus in de kantine te vinden zijn. Alle opbrengsten zullen wij doneren aan GIRO 555 om de slachtoffers in het rampgebied te helpen. Mocht je dus wat kunnen missen, doneer dan vooral in de bus bij de bar!

  DHC wil alle nabestaanden en iedereen die verder nauw betrokken is bij de mensen in het rampgebied heel veel sterkte toe wensen.

 • Afgelopen week is onze jeugdspeelster Dina Haizoun uit de O15-1 geselecteerd om te spelen voor het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 op het UEFA development tournament 2023 in het Portugese Vila Real de Santo António. Tussen 30 januari en 6 februari speelde ze hierdoor 3 interlands. Klik voor meer informatie op de knop hieronder!

  LEES VERDER

 • Belangrijk bericht aangaande kantine van DHC

  Beste ouders en leden, helaas zal vanaf komende week de kantine gesloten zijn op de doordeweekse dagen. Dit wegens problemen met de barbezetting en de stijgende energie- en onderhoudskosten van de huidige tijd.

  Het bestuur van DHC wil zijn excuses aanbieden voor het ongemak dat dit voor sommigen zal zijn. We zijn daarom ook bezig met kijken naar mogelijkheden waarop wij u alsnog kunnen voorzien van hapjes en drankjes, zonder voorlopig de kantine hiervoor te hoeven belasten. Verder hopen we in de toekomst snel weer u in de kantine te kunnen ontvangen op deze dagen.

  Mocht u zelf willen helpen als vrijwilliger om de kantine toch open te houden of om elders binnen de club te helpen. Stuur dan vooral een mailtje naar vrijwilligers@dhc-voetbal.nl. We waarderen de inzet van iedereen en kunnen jullie hulp goed gebruiken!

 • DHC bevestigt het vertrek trainers DHC2

  Francisco Grant en Kenneth Wezer zijn gestopt als trainer en geven aan dit op transparante wijze te willen verkondigen.

  "DHC betreurt het ten zeerste dat wegens het niet kunnen nakomen van de gemaakte afspraken aan de trainers van DHC 2, Francisco Grant en Kenneth Wezer, zij zich genoodzaakt voelden om hun werkzaamheden voor DHC, na ruim drie seizoenen, neer te leggen.  DHC kon haar financiële verplichtingen aan hen (en helaas ook aan andere hardwerkende trainers) wederom niet nakomen.

  Francisco Grant en Kenneth Wezer geven aan dat zij ondanks de leegloop binnen de club beiden een representatief 2e elftal wisten te presenteren met als beste sportieve prestatie promotie van de 1e naar de hoofdklasse en een 5e plek als eindklassering in de hoofdklasse zondag in seizoen 2021/2022.

  DHC wil beide heren bedanken voor hun inzet van de afgelopen 3 seizoenen." 

 • Op 15 januari 2023 was de nieuwjaarsreceptie op DHC, een mooi moment om op het verleden te reflecteren en vooruit te kijken naar wat er komen gaat. Druk op de knop hieronder voor de foto's van de borrel!

  KLIK HIER

 • DHC ontvangt Westlandia Zat-1 voor HV-toernooi

  In de Verliezersronde van het toernooi om de Sir Winston / Haaglanden Voetbal-Cup staat voor vanavond (dinsdagavond 24-1) op het programma de wedstrijd DHC 1 – Westlandia Zat-1, Aanvang van de wedstrijd is 20.15 uur.

 • Op een goed bespeelbaar veld en onder een stralende zon bleek het tijdens de wedstrijd Honselersdijk – DHC toch wel ijzig koud bij de hervatting na de winterstop. De winter lijkt echter nu pas begonnen te zijn. De vraag voor de relatief weinige toeschouwers was uiteraard hoe de twee teams de winterstop hadden doorstaan.

  LEES VERDER

 • Twee ploegen die in de competitie beide troosteloos onderaan staan, DHC (1e klasse) en Wilhelmus (2e klasse), oefenden aan de Delftse Brasserskade tegen elkaar. Eerder afgelopen week won DHC een oefenduel tegen 3e klasser SEP met 5-1, terwijl Wilhelmus met 3-1 won van de koploper in de 4e klasse PGS Vogel. Zowel DHC als Wilhelmus wilden nu wel eens zien hoe het tegen een sterkere tegenstander zou gaan.

  LEES VERDER

 • Coen van der Hoeven wordt per heden tot het einde van dit seizoen/tijdelijk Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van DHC. Coen van der Hoeven is voor velen geen onbekende als persoonlijk techniek trainer van diverse internationals/toptalenten, maar ook zijn jarenlang ervaring als ex profvoetballer zijn alom bekend. 

  LEES VERDER

 • Het huidige DHC 1 versloeg zaterdagmiddag 7 januari jl. Oud-DHC 1 van enige generaties geleden met 8-3. Belangrijker dan de uitslag was dat ze het net veelvuldig wisten te vinden. In de maandagavond gespeelde oefenwedstrijd tegen SEP werd het scoren voortgezet. In deze broederstrijd tussen DHC-trainer John en SEP-trainer Marcel de Letter 

  Lees verder

 • Onderleiding van hoofdtrainer John de Letter en tchniektrainer Coen van der Hoeven werd als opening van het jaar 2023 een bijzondere leuke trainingsmiddag gehouden.Gezien het plezier dat op de gezichten van de deelnemers uitstraalden mogen we spreken van een bijzonder geslaagde activiteit. Hier onder een aantal foto's van het gehele gebeuren.

  Kijk verder

 • Op de goed bezochte Algemene Ledenvergadering van DHC werd een geheel nieuw bestuur gekozen. In de komende jaren zal Giel Grootfaam het bestuur gaan voorzitten. Daarbij zal als secretaris Yasmine Lai de administratie gaan verzorgen. Cor Hey als penningmeester heeft de niet geringe taak op zich genomen om de financiën van de vereniging op orde te brengen. Sohila Astitou, Imro Blinker. Joost Berkhout, Max van den Hemel en Joost Oprel zullen de andere functies gaan invullen. 

  Lees verder

 • Velen hebben helaas leedvermaak omdat het bij onze vereniging niet zo gaat zoals het zou moeten. Doch zijn er ook velen die mooie herinneringen uit het verleden van DHC bewaren. Wij ontvingen van dhr. Voskamp uit Hendrik Ido Ambacht het volgende verhaal;

  Lees en kijk verder

 • Na jarenlang een goede samenwerking te hebben gehad bij DVV Delft kon ARISTON ‘80 niet meer de ruimte krijgen die het graag had gewild om wedstrijden af te werken. Hierdoor waren zij genoodzaakt als vereniging om op zoek te gaan naar een andere externe locatie om te voetballen naast de vertrouwde thuisbasis op het sportcomplex X van de TU Delft.

  Lees verder

 • BELANGRIJK BERICHT OVER HET SPELREGELBEWIJS

  De KNVB is met ingang van het seizoen 2014/2015 gestart met de invoering van het spelregelbewijs. Alle spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen vóór 1 juli van het kalenderjaar waarin zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Het doel van het spelregelbewijs is om sportiviteit & respect te bevorderen. Het kennen van de regels zorgt voor een .....

   

  Lees verder

 • Veilig sportklimaat DHC

   DHC wil een breder preventief beleid voeren, zodat de vereniging ook in de toekomst een sociale, vertrouwde en veilige sportomgeving en een goede begeleiding kan blijven bieden, waarin leden en vrijwilligers zich lichamelijk en geestelijk goed voelen. 

  Het beleid bevat (voorlopig) de volgende maatregelen: .......

  Lees verder

 • Het aangaan van verplichtingen

  Uitsluitend het bestuur is bevoegd financiële verplichtingen aan te gaan en afspraken te maken met individuele leden en vrijwilligers met betrekking tot hun contributie, andere financiële zaken en/of andere personeels-technische zaken.

  Medewerkers, trainers en andere vrijwilligers zijn niet bevoegd om verplichtingen –van welke aard dan ook- namens DHC aan te gaan. Indien blijkt dat dat er zonder toestemming van het bestuur toch verplichtingen zijn aangegaan, kan het bestuur niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet nakomen van de desbetreffende verplichting.

  Bij onduidelijkheid hierover kan er contact worden opgenomen met het bestuur via de penningmeester: penningmeester@dhc-voetbal.nl

   Het bestuur

 • Vrijwilligers gezocht voor de kantine

  Het nieuwe voetbalseizoen is deze maand weer van start gegaan en daarom zijn wij opzoek naar vrijwilligers voor de kantine op doordeweekse avonden en in het weekend. Kunt u een paar uurtjes helpen tijdens de training of wedstrijd van uw zoon/dochter, speel je zelf bij DHC of ken jij een vrijwilliger buiten de club en wil je wat voor DHC doen? Meld je dan nu aan via secretaris@dhc-voetbal.nl.

  Mocht je vragen hebben over tijden, inhoud of overige zaken betreffende de kantine, neem dan graag ook contact met ons op.

  Vele handen maken licht werk, dus wij hopen op jullie inzet!

   Met sportieve groet, Het bestuur van DHC

 • Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen start dit seizoen het drie fasenvoetbal in een groot deel van de juniorencompetities. Het gaat om JO13 tot en met JO19 vanaf de hoofdklasse en lager. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

  Lees verder

 • Als alles verloopt zoals het moet verlopen spelen alle jeugdteams in het komende seizoen in een nieuwe voetbaloutfit. Vooruitlopend plaatsen we voor het wassen van de kleding een aantal wasvoorschriften. Over de organisatie van het wassen komen we nader op terug.

  Meer wasmiddel en een heet programma voor de beste reiniging? Nee, zo simpel werkt het helaas niet. Hieronder geven wij een aantal richtlijnen voor het wassen van sportkleding. Gebruik een vloeibaar wasmiddel ....

  Lees verder

 • Trainingsschema seizoen 2022-2023

  Het trainingsschema voor seizoen 2022-2023 kunt u raadplegen om via het menu deze te openen of deze LINK te gebruiken. Van het schema kan niet zonder toestemmening worden afgeweken. Dus veld, kleedkamer en aanvang van de training staan zo vast als een huis! 

 • Mensen die betrokken zijn bij een vereniging hebben ook iets over voor de club waarvan zij lid zijn. De één is leider van een team, de andere doet zijn/haar tijd beschikbaar stellen om in de kantine een handje te helpen. U kunt DHC helpen op een tal van manieren. U kunt DHC sponsoren terwijl u dat niet in de portemonnee voelt. Heeft u wat op internet te bestellen, doe dat dan via SponsorKliks.

  Lees en kijk verder

 • DHC trekt als Delftse club veel spelers aan uit de regio. Wij krijgen als club naast de Delftpas daarom ook te maken met de Rotterdampas en de Ooievaarspas. 

  Ben je in het bezit van de Delftpas of Rotterdampas, dan kan je gebruikmaken van een kortingsregeling. Ga even na wat deze regelingen voor jou betekenen.

  Jeugdfonds Sport & Cultuur

  Lees verder

 • Topvoetballers op de Brasserskade

  Zoals bekend trainen regelmatig diverse talentvolle spelers met Coen van der Hoeven – oud jeugdspeler van DHC en voormalig profvoetballer - bij DHC. Eerder zagen we al hoe de A-internationaals Noa Lang en Jurrien Timber, alsook Jong Oranjespeler Quinten Timber hun techniek aan het bijschaven waren. Komende maandag moet Noa Lang zich weer melden bij zijn huidige club, Club Brugge. Zaterdag werkte Noa met Coen van der Hoeven op veld 2 bij DHC een intensieve training af. Na de training ging Noa met alle plezier met diverse DHC-ers op de foto, waaronder ook met het afgelopen seizoen het zo succesvolle O13-1 elftal.

 • Resultaten in het verleden geven geen garanties voor de toekomst. Toch willen wij herinneringen voor de oudere lezers nieuw leven inblazen.

  Als 17-jarige maakte Piet van Miert zijn debuut in het eerste elftal van DHC, de club waar hij zich als tienjarige meldde. In de eerste klasse en vervolgens in de tweede divisie maakte hij weliswaar doelpunten. Zijn productie was aanvankelijk nog aan de bescheiden kant. Dat valt best te verklaren, omdat DHC ......

  Lees verder

 • Vanmiddag trainden bij DHC - gewoon op veld 2 - een aantal topspelers, waaronder twee Oranje A-internationals en een jeugdinternational. Onder leiding van voormalig DHC-jeugdspeler Coen vd Hoeven (na DHC heeft hij gespeeld bij ADO, SVV en Den Bosch) werd gedurende circa twee uur een intensieve techniektraining afgewerkt door

  Kijk en lees verder

 • ELKE WOENSDAG & ZATERDAG

  CHAMPIONS LEAGUE VOOR DE ALLERKLEINSTEN!!! 

    Alle jongens en meisjes tussen de 4 en 5 jaar zijn van harte welkom bij DHC .

   Kom vrijblijvend een keer meedoen

   Graag even aanmelden via jeugd@dhc-voetbal.nl met de onderstaande gegevens

   Kennis maken met voetbal

   Elke week staan onze enthousiaste trainers klaar met leuke voetbalspelvormen

  Lees verder

 • Ditjes en Datjes

  Leer onze vrijwilligers kennen!

  Nu DHC een tijd geleden een bestuurswisseling heeft gehad merken jullie kleine veranderingen. Een van de veranderingen is toch wel de kantine. Deze is weer vaker open en doordat de kantine weer open is gebeurt er weer van alles.
  De vrijwilligers binnen onze mooie vereniging laten steeds meer van zich horen.
  De ene meldt zich aan voor onderhoud aan het clubgebouw, de andere wil wat betekenen bij de organisatie van toernooien en de ander wil door de weeks wel kantinedienst draaien.

  Een van deze vrijwilligers is Edmon El Belati.
  Hij is vader van zoon Nathan spelend in de JO14 van DHC en dochter Otylia ook oudspeelster van DHC en inmiddels speelster bij Feyenoord.

  Als vrijwilliger van DHC en een ervaren horeca ondernemer heeft hij de keuken "geadopteerd". Elke zondag zal hij het gezicht in de keuken zijn. Daarnaast probeert hij bij de thuiswedstrijden van zijn kinderen zijn steentje bij te dragen in de keuken.
  Een keer per week, op een van de trainingsdagen, van zijn kinderen inventariseert hij de voorraad en geeft de bestelling door aan de vaste inkoper Mario.
  Een echte topper, voorzowel de jeugd als de senioren van DHC!

 • Programma "DHC elftallen thuis op de Brasserskade"

  WedstrijddatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijd
  26-03-2023DHC 4Ouwe Schoen 2regulier10:00
  26-03-2023DHC 2HVV 2regulier12:15
  28-03-2023DHC JO14-1Laakkwartier O14-1oefen18:30
  01-04-2023JO09-1DHL JO9-4regulier09:00
  01-04-2023JO14-1Quick Boys JO14-1regulier09:30
  01-04-2023DHC JO12-1Wippolder JO12-2regulier09:30
  01-04-2023JO10-1Concordia JO10-4regulier10:00
  01-04-2023JO16-1PVCV JO16-1regulier11:45
  01-04-2023DHC 1VELO 1regulier14:30
  02-04-2023DHC Vet-1DHL 35+1regulier10:30
  02-04-2023DHC 3RVV Overschie 2regulier12:30
  15-04-2023JO09-1Concordia JO9-4regulier09:00
  15-04-2023JO15-1VOC JO15-1regulier09:30
  15-04-2023JO17-2Honselersdijk JO17-1regulier13:15
  16-04-2023DHC 4Quick 6regulier10:00
 • Programma

  DatumThuisteamUitteamCompetitiesoortAanvangstijdAccommodatie
  26 mrt.DHC 4Ouwe Schoen 2regulier10:00Sportpark DHC Brasserskade
  26 mrt.Ster, De 35+1DHC 35+1regulier10:00Sportpark Brinckerinckstraat
  26 mrt.DHC 2HVV 2regulier12:15Sportpark DHC Brasserskade
  26 mrt.Antibarbari 9DHC 3regulier14:45Sportpark Toepad
  28 mrt.DHC JO14-1Laakkwartier O14-1oefen18:30Sportpark DHC Brasserskade
  1 apr.DHC JO9-1DHL JO9-4regulier09:00Sportpark DHC Brasserskade
  1 apr.DHC JO14-1Quick Boys JO14-1regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  1 apr.DHC JO12-1Wippolder JO12-2regulier09:30Sportpark DHC Brasserskade
  1 apr.DHC JO10-1Concordia JO10-4regulier10:00Sportpark DHC Brasserskade
  1 apr.DWO JO11-1DHC JO11-1regulier10:00Sportpark DWO
  1 apr.Naaldwijk JO17-1DHC JO17-2regulier11:30Sportpark de Hoge Bomen Naaldwijk
  1 apr.DHC JO16-1PVCV JO16-1regulier11:45Sportpark DHC Brasserskade
  1 apr.GSC ESDO JO15-1DHC JO15-1regulier13:00Sportpark Escamp I GSC ESDO
  1 apr.DHC 1VELO 1regulier14:30Sportpark DHC Brasserskade
  2 apr.DHC 35+1DHL 35+1regulier10:30Sportpark DHC Brasserskade
  2 apr.BMT 4DHC 4regulier11:00Sportpark Escamp I BMT
  2 apr.Antibarbari 2DHC 2regulier11:30Sportpark Toepad
  2 apr.DHC 3RVV Overschie 2regulier12:30Sportpark DHC Brasserskade
  8 apr.Spartaan'20 JO15-2DHC JO15-1regulier09:00Sportpark Spartaan'20
  8 apr.Koninklijke HFC JO14-1DHC JO14-1regulier14:45Sportpark Koninklijke HFC
 • Uitslagen

  DatumWedstrijdUitslagDetails
  25 mrt.UVS 1 - DHC 15 - 1
  25 mrt.Schipluiden JO17-1 - JO17-22 - 2
  25 mrt.JO14-1 - Excelsior M. JO14-11 - 3
  25 mrt.Berkel JO12-3 - DHC JO12-12 - 7
  20 mrt.Binnenmaas, FC JO15-1 - JO15-18 - 1
  19 mrt.DHC 3 - Taurus 44 - 2
  19 mrt.sv Zuid West DH 3 - DHC 41 - 2
  19 mrt.Quick 2 - DHC 27 - 0
 • Wedstrijdverslagen

 • Voetbalvereniging DHC, de club uit Delft

  Welkom,

  Bij voetbalvereniging DHC op de Brasserskade in Delft. Op deze website is alles te vinden over de voetbalvereniging DHC. Wanneer u iets niet kan vinden waarnaar u zoekt, kom dan gerust in contact met ons zodat wij u graag te woord kunnen staan. DHC (Delfia Hollandia Combinatie) is een Nederlands amateurvoetbalclub uit Delft, opgericht op 17 maart 1910. DHC heeft van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal gespeeld, onder de namen DHC – 11 seizoenen - en DHC'66 en Xerxes/DHC’66 – twee seizoenen. De clubkleuren van DHC zijn zwart shirt met donkergroene verticale baan, witte broek en witte kousen. DHC speelt sinds 1960 aan de Delftse Brasserskade.

  De eerste jaren

  Voetbalvereniging DHC start zijn voetbalwedstrijden in Delft aan de Buitenwatersloot met vier elftallen. Al in 1916 moest de club enkele honderden meters verhuizen naar de Laan van Vollering. Toen nog onbebouwd terrein aan de zuidkant van Delft en de spoorlijn Den Haag - Rotterdam. Daar verrijst in 1928 een houten overdekte zittribune met een clubhuis. Ook de andere delen van het veld krijgen later tribunes. De maximale capaciteit van het stadionnetje ligt zo rond de 15.000 toeschouwers. Deze zijn er ook regelmatig. DHC startte haar competitie in de eerste klasse HVB (Haagsche Voetbal Bond). Hierin werd DHC kampioen in 1915 en promoveerde zodoende naar de derde klasse NVB (Nederlandsche Voetbal Bond).

  Verloop

  Het seizoen erop promoveerde DHC direct door naar de tweede klasse waar het moeite had zich staande te houden. In 1922 werd voor het eerst een trainer aangesteld: de Engelsman Gus Smith. Uiteindelijk bouwde de club succesvol door en werden kampioenschappen (van de tweede klasse) behaald in 1923, 1925 (tevens in dat jaar winnaar van de lokale ‘Zilveren Bal’-competitie), 1927 en 1930. Ieder keer moesten tegen andere clubs promotie-/degradatiewedstrijden worden gespeeld om promotie naar de eerste klasse maar dit lukte pas bij het kampioenschap van 1932.

  Net als het Haagse ADO beleefde DHC juist in de eerste oorlogsjaren grote successen. In 1941 werd het bijna afdelingskampioen maar moest de eer aan ADO laten. Daarna ging het elke jaar iets minder en in 1949 degradeerde DHC naar de tweede klasse KNVB. In 1951, na promotiewedstrijden met EBOH uit Dordrecht, kwam DHC weer in de eerste klasse terecht maar in 1953 volgde weer degradatie.

  Betaald voetbal

  In 1955 is overgegaan tot het betaalde voetbal; voetbalvereniging DHC begon op het laagste niveau. Dit was toen de Eerste divisie. De club eindigde onderin en werd daarom een seizoen later in de nieuwe Tweede divisie ingedeeld. Dieptepunt was de laatste plaats in het seizoen 1957/58. Een seizoen later volgde promotie naar de Eerste divisie door een tweede plaats. Bekende spelers uit die tijd zijn Piet van Miert, Cor van Galen, Karel Jansen (de latere oprichter van de spelersvakbond VVCS) en Joop Fluit. De opening van de nieuwe Delftse sportaccommodatie (mei 1960) aan de Brasserskade was een grote vooruitgang voor DHC.

  De accommodatie was voor die tijd zeer modern. Er verrees een geheel betonnen ring met staanplaatsen rond het veld en aan de zuidelijke kant een overdekte stalen tribune, inmiddels erkend als gemeentelijk monument. Het was een veelgebouwd model van architect van Stockkum, ook wel het Elascon model genoemd. Het nieuwe stadion kon 18.000 toeschouwers te gast hebben. In 1961 komt de eerste voltijds trainer op de loonlijst van DHC. De Oostenrijker Friedrich Donenfeld en eindigt DHC op de tweede plaats. Om een plaats in de eredivisie te kunnen bemachtigen moet een beslissingswedstrijd tegen De Volewijckers worden gespeeld. Na een in 2-2 geëindigde eerste wedstrijd verliest DHC de tweede wedstrijd met 3-1. In het seizoen 1961/62 wordt bijna weer gepromoveerd, nu is Fortuna Vlaardingen echter te sterk en wordt in de competitie om de KNVB beker de finale gehaald. Hier is Sparta op Spangen echter in de verlenging met 1-0 te sterk. Halverwege de jaren 1960 vallen, op een halvefinaleplaats in de KNVB beker na, de prestaties erg tegen. Het verloop onder de spelers is groot. Financieel en organisatorisch gaat het ook niet goed met DHC. Verloop onder voorzitters en tegenvallende bezoekersaantallen zijn niet goed voor de continuïteit.

  Voortbestaan

  Het voortbestaan van de club wordt in die tijd gevonden in een splitsing van de betaald voetbaltak en de amateurafdeling. Dit is een feit in juni 1966. De betaalde tak heet vanaf dan DHC’66. Toch heeft dit besluit vele negatieve gevolgen. Eén daarvan is dat de amateurtak veel leden verliest en het eerste amateurteam, wordt door de KNVB in de vierde klasse geplaatst. Ondanks de hoge verwachtingen krijgt DHC bij de gemeente Delft geen verdere steun en ook het bedrijfsleven laat het massaal afweten.

  Na negen wedstrijden in het seizoen 1965/66 staat de club onderaan. Het publiek begint te mokken en voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RBC sloopt men het scorebord en de doelen in het stadion. In dat seizoen eindigt DHC als vierde van onderen. De KNVB stuurt ondertussen op sanering van een grote hoeveelheid betaald voetbalclubs aan. DHC dat opereert onder de rook van Haagse en Rotterdamse clubs wordt genoemd als een van de saneringskandidaten. DHC vindt echter dat als het sportief weer beter gaat, de toeschouwers vanzelf weer komen. In 1967 moet DHC'66 fuseren met het ook in moeilijkheden verkerende Xerxes uit Rotterdam.

  Fusie

  Op 19 mei 1967 werd in het Rijswijkse 'Hoornwyck' de fusie bekrachtigd. De fusie was gemaakt tussen Xerxes en DHC'66: de nieuwe naam wordt Xerxes/DHC’66. Het mag dan wel in de eredivisie uitkomen en wordt zelfs zevende. De club heeft met spelers als Willem van Hanegem, Eddy Treijtel, Chris Kronshorst en Hans Dorjee veel kwaliteit in huis en dit geeft DHC hoop. De fusie met Xerxes houdt slechts een seizoen stand. Een hoogtepunt is de 0-1-overwinning op Feyenoord in de Kuip. In 1968 valt het doek. Van Hanegem en Treijtel gaan naar Feyenoord en Dorjee naar het Haagse Holland Sport.

  Uit elkaar

  Xerxes en DHC gaan weer uit elkaar. Dhc home corona, de club vereniging geschiedenis. bijzondere leden beleid, regelgeving privacy policy. organisatie DHC vrijwilligers, vacatures lidmaatschap. inschrijven contributie uitschrijven, kleding webshop. fysiotherapie senioren, selectie overige senioren. jeugd bovenbouw onderbouw champions, league trainingsschema. talentendagen toernooien kalender sponsoring. onze sponsors sponsor worden, contact bekende spelers knvb.