• Westlandia overloopt DHC voor HV-toernooi (Dinsdag 24 januari)

  Dinsdagavond 24 januari jl. stond voor de Verliezersronde van het toernooi om de Sir Winston / Haaglanden Voetbal-Cup op het programma de wedstrijd DHC 1 – Westlandia Zat-1. De Westlanders besloten echter aan te treden met het – mogelijk nog sterkere – Westlandia O21-1. Zoals al zo vaak eerder dit seizoen het geval was, begon DHC nog redelijk goed aan de wedstrijd. Een mogelijke 1-0 voorsprong bleef uit, omdat scheidsrechter Vally Karagantcheff de treffer terecht vanwege hands moest afkeuren. DHC hield ook in deze wedstrijd vrij lang stand, hoewel het na 11 minuten 0-1 werd, maar een volgende treffer bleef lang uit. Maar, zoals zo vaak, als er dan een volgende tegentreffer valt, dan komen er meer: vanaf minuut 29 tot en met 37 scoorden de Westlanders driemaal achtereen en was het ineens 0-4. In de blessuretijd van de 1e helft kwam via een fraaie vrije trap ook nog de 0-5 op het scorebord. Na de doelwisseling viel er vanaf minuut 60 in korte tijd wederom een drietal doelpunten, zodat het 0-8 was. Een kwartier voor het einde, toen de wedstrijd al lang geen wedstrijd meer was, werd het 0-9 en in blessuretijd kwam dan ook nog nummer 10 tot stand. De doelpunten voor Westlandia werden gemaakt door Viktor Kortekaas (3), Tymen Pioen (2), Aaron Bashir (2), Given Baven, Jayden Luiten en Elza Eloye (allen 1).

   

 • Honselersdijk maakt de 10 net vol tegen DHC (zaterdag 21 januari)

  Op een goed bespeelbaar veld en onder een stralende zon bleek het tijdens de wedstrijd Honselersdijk – DHC toch wel ijzig koud bij de hervatting na de winterstop. De winter lijkt echter nu pas begonnen te zijn. De vraag voor de relatief weinige toeschouwers was uiteraard hoe de twee teams de winterstop hadden doorstaan.

  Rode lantaarndrager DHC kwam zaterdag jl. (21 januari) verrassend goed uit de startblokken. De aanvangsfase gaf een bijna voortdurend in balbezit en in de aanval zijnd DHC te zien, waarbij Honselersdijk zich moest beperken tot defensieve activiteiten. De groen-zwarte buitenspelers Enoch Anomgbor en Mo Chokoud waren dreigend door hun snelheid en diepgang, althans in die beginfase. Bij een snelle Delftse aanval werd een overtreding gemaakt op Brahim Karoumi, waarvoor scheidsrechter Bas Persoon terecht een vrije trap toekende. Deze werd net buiten het strafschopgebied genomen door Iliass Oukhattou, maar de bal verdween over het doel van goalie Quinten van der Helm. Even later ging een dreigende voorzet van Enoch Anomgbor voorlangs het Westlandse doel zonder dat een van de DHC-ers daar gevaarlijk kon worden. Na 8 minuten noteerden we de eerste serieuze aanval van Honselersdijk, die direct al de 1-0 opleverde door Steyn de Bruijn, die zich behendig vrij draaide en in de verre hoek schoot. Op dat moment tegen de verhoudingen in, maar de cijfers tellen. DHC bleef het redelijk doen en kreeg na 29 minuten zijn beste kans. Een door Uzeill Koempai genomen hoekschop kwam goed voor het doel, waarbij de inkomende Zakaria el Barzouhi gevaarlijk werd, maar een van de Honselersdijk spelers de bal ternauwernood van de doellijn kon halen. Daarna werd de thuisclub geleidelijk aan steeds sterker en viel DHC ver terug, hoewel het nog lang slechts 1-0 bleef. Pas na 38 minuten kwam de 2-0 op het bord na een mooie actie van aanvoerder Tom van Veen, die keurig inschoot. Kort voor de rust leek DHC-er Enoch Anomgbor nog enigszins gevaarlijk, maar eerst ging de bal slechts voorlangs, terwijl daarna doelman Quinten van der Helm de volgende inzet van Anomgbor over het doel kon tikken. In de blessuretijd van de eerste helft was het Steyn de Bruijn die diepgaand alleen voor DHC-keeper Kaan Emre Kocak kwam, waarna Kocak in eerste instantie redding bracht, maar in de rebound scoorde De Bruijn alsnog de 3-0. Daarmee kwam het rustsignaal.

  Na de doelwisseling ging het vrij snel met een hele serie doelpunten. Binnen 20 minuten na de spelhervatting werden vier doelpunten gescoord door de thuisclub. De doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Steyn de Bruijn, invaller Lars Ammerlaan, opnieuw Steyn de Bruijn (zijn vierde treffer) en aanvoerder Tom van Veen. Na 69 minuten kreeg Luke Groenenboom de bal eenvoudig door een tegenstander in zijn voeten gespeeld en dat betekende de 8-0. DHC kon slechts sporadisch nog wat terug doen. Zo belandde na 71 minuten een schot van de ingevallen Faisal Bannis via het lichaam van een tegenstander op de paal, terwijl na 83 minuten Honselersdijk-doelman Van der Helm redding moest brengen op een inzet van dezelfde Bannis. Intussen zagen we na 81 minuten misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd toen Tom van Veen via een halballetje de inkomende Kevin Bogaards in stelling bracht en deze van net binnen het strafschopgebied de bal in de kruising joeg: 9-0. Honselersdijk vervolgde zijn jacht op de tiende treffer, terwijl DHC dit juist probeerde te voorkomen. Kort voor het eindsignaal lukte het de thuisclub dan toch nog net om het tiental vol te maken. Tom van Veen bracht dit doelpunt (zijn derde) op zijn naam via een soloactie recht door het centrum: 10-0. Een monsteruitslag waar het in de beginfase van de wedstrijd zeker niet naar uitzag. Immers, de groen-zwarten begonnen verrassend goed aan de wedstrijd, terwijl het tot kort voor de rust lang 1-0 bleef. De meeste doelpunten vielen in een vrij korte fase na de doelwisseling. Honselersdijk was terecht blij met de overwinning en dan ook nog eens met deze score. Scheidsrechter Bas Persoon had een probleemloze middag in een sportief duel.

 • DHC verliest van vierdeklasser FC Zoetermeer (dinsdag 17 januari)

  Op dinsdagavond 17 januari jl. oefende DHC in eigen Stadion tegen vierdeklasser FC Zoetermeer. De geel-blauwen, onder leiding van voormalig DHC-er Leroy Vaes, gingen goed van start en kwamen al na 5 minuten op een 0-1 voorsprong. Dat doelpunt werd gemaakt door Jessy Vermeer. In de loop van de 1e helft acteerde FC Zoetermeer veel beter dan de thuisclub. Het team van Vaes maakte goed gebruik van de geboden ruimte, hun snelheid en de diepte, waardoor men keer op keer voor het Delftse doel kwam. Dit resulteerde in maar liefst drie doelpunten van Roald Houterman, dit na 23, 31 en 45 minuten spelen. Tussendoor werd na 42 minuten van DHC-kant tegen gescoord door Uzuell Koempai. Na de doelwisseling was de wedstrijd gelijkmatiger in spelbeeld, maar geen van beide teams wist nog te scoren. Zowel voor als na rust hadden beide teams nog diverse mogelijkheden om aanzienlijk meer doelpunten te maken, maar er werd gemist en ook paal en lat stonden een hogere score in de weg. Daarmee kwam het eindsignaal van scheidsrechter Patrick Dijkhuizen (Spijkenisse) bij 1-4. Een verrassende, maar ook verdiende zege voor de vierdeklasser.

 • DHC met 0-10 afgedroogd door Wilhelmus (zaterdag 14 januari)

  Twee ploegen die in de competitie beide troosteloos onderaan staan, DHC (1e klasse) en Wilhelmus (2e klasse), oefenden aan de Delftse Brasserskade tegen elkaar. Eerder afgelopen week won DHC een oefenduel tegen 3e klasser SEP met 5-1, terwijl Wilhelmus met 3-1 won van de koploper in de 4e klasse PGS Vogel. Zowel DHC als Wilhelmus wilden nu wel eens zien hoe het tegen een sterkere tegenstander zou gaan. Al snel werd duidelijk dat Wilhelmus, in ieder geval vandaag, in alles beter voor de dag kwam dan de thuisclub. Direct vanaf de aftrap werd het immers 0-1 door Nick Hendrikse, terwijl dezelfde speler na 6 minuten ook de 0-2 op het scorebord bracht. Na 11 minuten werd het na zeer slecht uitverdedigen van de groen-zwarten al 0-3 door Brandon Poncin. Deze kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal eenvoudig in zijn voeten geschoven, waarna hij ongehinderd kon oprukken en inschieten. De wedstrijd was daarmee in feite al gespeeld. Maar er moest nog bijna 80 minuten door worden geoefend. Het duurde vrij lang voor er verandering kwam op het scorebord. Pas na 31 minuten volgde er weer een doelpunt, ditmaal werd door Brandon Poncin een van rechts komende voorzet prachtig ingekopt: 0-4. Kort voor rust scoorde Nick Hendrikse al zijn 3e doelpunt, ditmaal uit een door scheidsrechter Patrick Dijkhuizen terecht toegekende strafschop: 0-5. Na de doelwisseling bleef de stand lang ongewijzigd, maar na 65 minuten werd na een door Wilhelmus slim genomen vrije trap de DHC-doelman keurig omspeeld door Brandon Poncin, die zijn 3e goal maakte: 0-6. Zoals zo vaak dit seizoen bij DHC: veel tegendoelpunten komen dikwijls in korte perioden. Twee minuten later schoot Boyd Roodnat een 2e – ook terechte – strafschop in het doel: 0-7. Hierna volgden nog drie treffers in de slotfase, alle drie gescoord door Amit Jangai. In de gestaag en hevig vallende regen, waarbij het kunstgrasveld deels verzadigd raakte van al dat water, werd DHC op bijpassende wijze afgedroogd door Wilhelmus. Deze uitslag geeft weer nieuwe moed voor Wilhelmus, maar zonder twijfel extra zorgen voor DHC-trainer John de Letter, die vandaag overigens wel vrij veel spelers vanwege blessures op de tribune zag zitten.

 • DHC neemt na rust afstand van SEP: 5-1

   

  Het huidige DHC 1 versloeg zaterdagmiddag 7 januari jl. Oud-DHC 1 van enige generaties geleden met 8-3. Belangrijker dan de uitslag was dat ze het net veelvuldig wisten te vinden. In de maandagavond gespeelde oefenwedstrijd tegen SEP werd het scoren voortgezet. In deze broederstrijd tussen DHC-trainer John en SEP-trainer Marcel de Letter kwam de club van Tanthof-Zuid echter na een kleine 10 minuten verrassend op een 0-1 voorsprong. Dat doelpunt werd gescoord door Marcel van Blitterswijk. In de 1e helft ging het spelbeeld lange tijd gelijk op. Na 28 minuten kwam DHC langszij via een doelpunt van Enoch Anomgbor (foto). De rust, in deze door Patrick Dijkhuizen probleemloos geleide wedstrijd, kwam met deze 1-1 stand. Na de doelwisseling was de groen-zwarte thuisclub veel sterker dan SEP. Dat gold met name in het eerste gedeelte van de tweede helft. Dit overwicht resulteerde in maar liefst nog drie doelpunten van Enoch Anomgbor, die zijn totaal daarmee op vier bracht. Vlak voor het eindsignaal zorgde Iliass Oukhattou met een afstandsschot voor de 5-1. Daarmee werd duidelijk dat de DHC hoofdmacht ook in deze oefenwedstrijd weer wist te scoren, wellicht geïnspireerd door de wedstrijd tegen Oud-DHC 1 van enige dagen tevoren.

  Dinsdagavond 10 januari oefenen DHC 2 en SEP 2 in het Stadion tegen elkaar (aanvang 20.15 uur). Komende zaterdag, 14 januari, oefent DHC 1 vanaf 14.30 uur thuis tegen Wilhelmus.

 • Vervolg VUC – DHC eindigt in 2-1

  Tekst: Wicher Schreuders

  Donderdagavond jl. moest bijna de hele 2e helft worden uitgespeeld van de op zaterdag 26 november jl. vanwege een blessure van scheidsrechter Cor van Elswijk vier minuten na rust gestaakte wedstrijd VUC – DHC. Beide teams waren op deze avond grotendeels ongewijzigd ten opzichte van het eerste deel, met aan VUC-zijde acht oud-DHC-ers. De net begonnen ijzel maakte het er niet makkelijk op om Het Kleine Loo te bereiken, terwijl vanwege de vorst en die ijzel werd besloten om het vervolg nu niet op veld 1 maar op het beter bespeelbare veld 2 te gaan spelen.

  VUC mocht dit tweede bedrijf beginnen met een inworp bij de middenlijn. Beide teams wilden eerst uitproberen hoe de bal en de spelers deden op het toch wel gladde veld. VUC wilde rustig opbouwen, maar de jeugdige voorhoede van DHC wilde gelijk de bal afpakken. Dit lukte best snel en binnen een minuut kreeg DHC een goede kans. Na 10 minuten zoeken, kwamen beide teams meer in hun spel. VUC speelde vanwege de al in het eerste bedrijf opgebouwde ruime 8-1 voorsprong te relaxed. Mede hierdoor kwam DHC tot leuk voetballen, vanuit een goede opbouw en daarmee tot aan enkele kansen. Goede doelpogingen van Fatih Ozbilek en Zakaria el Barzouhi strandden echter op VUC-doelman Nick Hasper (ex-DHC). Aan de andere kant hield DHC-goalie Ali Dzhidzhi de bal goed uit de goal bij een VUC doelpoging. Uit een corner van VUC was het Ivangelo Monteiro die net voor de doellijn de bal weg kon werken. Uit een aardige aanval scoorde DHC vervolgens de 0-1 door jeugdspeler Naoufal Baddaou. VUC ging daarna in een iets hoger tempo spelen en kwam over links door, waarna de voorgegeven bal werd ingeschoten door oud-DHC-er Jordy Brouwer. Het was daarmee 1-1. De wedstrijd werd steeds aardiger, beide teams speelden leuk voetbal. Net voor tijd scoorde VUC toch nog een keer via invaller Tim de Graaf, waarmee het 2-1 werd. Opgeteld bij de 8-1 uit het 1e bedrijf betekende dit een 10-2 eindstand. Het tweede bedrijf was hiermee veel aardiger en evenwichtiger dan het eerste bedrijf. Scheidsrechter Giovanni Jaggan floot vervolgens voor het einde. Beide teams gaan hiermee de winterstop in.

 • Veel doelpunten bij DSO - DHC: 9-0Tekst

  Tekst: Wicher Schreuder

   Zaterdag 10 december 2022: DSO - DHC 9-0 (3-0)

  Scheidsrechter: Stefan van Egmond

   De wedstrijd DSO – DHC startte op een mistig veld met een vol druk zettend DSO. De groen-zwarten hadden dit wel verwacht, ze probeerden onder deze druk te blijven voetballen. De thuisploeg haalde een aantal keren de achterlijn en stichtte vervolgens gevaar met hun voorzetten. Een aantal schoten van afstand van de Zoetermeerse ploeg werden gekeerd door DHC-doelman Kaan Emre Kocak of verdwenen naast het doel. De bezoekers wisten enkele keren op de andere helft te komen, maar verder dan de 16 meter-lijn voor het DSO-doel kwam DHC dan niet, omdat de laatste bal steeds niet goed aan kwam. Na ruim een half uur spelen pikte DSO de bal op uit te risicovol spel op eigen helft van DHC, waaruit de 1-0 werd gescoord. DHC was hierna even van slag doordat DSO druk bleef zetten, maar de DHC-ers wisten ook dat in een aantal eerdere wedstrijden de tweede tegengoal steeds snel na de eerste goal viel. Omdat een volgend doelpunt nu echter enige tijd uitbleef, kwam het vertrouwen bij de Delftenaren weer wat terug. Kort daarna viel spits Nabil el Ousrouti geblesseerd uit na een kansrijke aanval. Na een actie over links van Zakaria el Barzouhi bereikte hij  helaas niet de vrij voor het doel lopende Iliass Oukhattou. DSO nam die bal over, speelde snel naar voren en scoorde de 2-0. Uit een corner kwam de 3-0 via een goede kopbal, dit ondanks de poging van Soner Yigitdol om dit te voorkomen. De groen-zwarten dachten vervolgens met een tegentreffer op 3-1 te komen na een aanval via de ingevallen Ivangelo Monteiro, die breed legde op de binnen tikkende Iliass  Oukhattou. Op advies van de DSO-grensrechter keurde – de overigens prima fluitende – scheidsrechter Stefan van Egmond deze treffer vanwege buitenspel echter af.

  Na de doelwisseling begon DSO wederom vol energie en zette ze DHC onder druk. Deze druk en via opbouwend voetbal leidde tot een reeks van kansen voor de thuisclub, waarbij DHC herhaaldelijk te veel risico’s nam. Dit leidde uiteindelijk tot nog een serie doelpunten van DSO, waarbij de eindstand opliep tot maar liefst 9-0. Ondanks die serie tegendoelpunten kwam DHC er nog best wel een aantal keren goed uit. Een over de rechterkant opkomende Laughter Oti-Bonsu zorgde voor gevaar, maar zijn voorzet kwam net niet goed aan. Een schot van Faysal Karoumi werd goed gepakt door DSO-doelman Sven Wolsheimer. Umut Kocaman, die was ingevallen voor de

  geblesseerd geraakte Faysal Karoumi, onderschepte op het middenveld de bal, die hij mee gaf aan de opkomende Achraf el Ghalbzouri, die op zijn beurt de bal voor gaf op de vrij voor het doel staande Enoch Anomgbor, maar de bal kwam net niet goed aan. Daarmee waren er wel wat goede kansjes voor DHC te noteren, maar verder dan dat en een afgekeurde treffer kwam men niet. De thuisclub was sterker en scherper, waarmee de vele doelpunten slechts door een ploeg werden gescoord. Eindstand 9-0 voor DSO.

 • DHC houdt uur stand, maar verliest toch ruim van Valken’68

  Tekst: Wicher Schreuders

  DHC houdt uur stand, maar verliest toch ruim van Valken’68

   Zaterdag 3 december 2022: DHC – Valken’68 0-6 (0-0)

  Scheidsrechter: Arjan Verhoeve (Barendrecht)

   Scoreverloop:

  61 min. 0-1 Bas van Delft

  64 min. 0-2 Huig van Duin

  65 min. 0-3 Bas van Delft

  77 min. 0-4 Lars Wietsma

  80 min. 0-5 Lars Wietsma

  89 min. 0-6 Huig van Duin

   Het groen-zwarte team van trainer/coach John de Letter begon goed en energiek aan de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde Valken’68. DHC kwam bovendien alleszins beter in de wedstrijd en wist de tegenstander met aardig combinatievoetbal geregeld terug te dringen op hun helft. Al na 7 minuten werd een voorzet vanaf rechts van Zakaria el Barzouhi door Enoch Anomgbor net over het doel gekopt. Daarna volgden goede mogelijkheden via eerst een combinatie tussen Iliass Oukhattou en genoemde Anomgbor en daarna tussen de opkomende Laughter Oti-Bonsu en Oukhattou, maar de Valken-defensie kon steeds op tijd ingrijpen. Na ruim 20 minuten noteerden we de eerste mogelijkheid voor de gasten, maar DHC-goalie Kaan Emre Kocak wist de inzet van Joshua Cooper te stoppen. Kort daarna schoot DHC-er Faysal Karoumi een door scheidsrechter Arjan Verhoeve (Barendrecht) op circa 25 meter van het vijandelijke doel toegekende vrije trap ternauwernood naast dat doel. Ongeveer tien minuten voor de rust raakte Marc Langeveld voor Valken de buitenkant van de doelpaal. De rust kwam daarmee met een 0-0 stand. Dit was voor het eerst sinds lange tijd dat DHC met een gelijke stand de rust in ging: de vorige keer was op 15 oktober jl. thuis tegen Wippolder. De 0-0 ruststand werd nu bereikt met – juist ook volgens de mensen van Valken – verrassend goed spel, waarbij DHC de bovenliggende partij was.

  Het was na de doelwisseling de vraag of en dan hoe lang DHC dit vol zou houden. Aanvankelijk ging het voor De Letter cs nog verrassend goed. Op aangeven van Iliass Oukhattou was het na zo’n 10 minuten in de 2e helft Nabil el Ousrouti die buiten bereik van de Valken doelman zijn schot net over de lat zag gaan. Maar Valken werd langzamerhand dan toch sterker en drong DHC naar achteren. Na 61 minuten viel dan toch het eerste doelpunt voor Valken’68 toen na een pass van Marc Langeveld de bal werd opgepikt door invaller Bas van Delft (what is in a name?) die de 0-1 binnen schoot. Zoals gedurende dit seizoen al zo vaak gebeurde: als er eenmaal een doelpunt is gevallen tegen DHC dan volgen er – om welke reden dan ook – in korte tijd ineens een hele serie. In de volgende minuten volgden dan ook heel snel de 0-2 en 0-3 via respectievelijk Huig van Duin (schuin inkomend over links) en wederom Van Delft (lob vanuit het middenveld). Ongeveer 10 minuten voor het einde volgden er kort achtereen nog twee Valken-goals: Lars Wietsma scoorde die beide doelpunten, eerst de 0-4 diagonaal vanaf rechts en daarna de 0-5 van dichtbij. Dat in de slotminuut de diepgaande Huig van Duin nog de 0-6 op het scorebord bracht, was niet echt belangrijk meer.

  Zoals aangegeven hield DHC een uur stand en was het in die tijd eigenlijk de betere ploeg, maar na de 0-1 na 61 minuten was het groen-zwarte verzet ineens gebroken en ging het toch weer heel hard in de score. Vermeldenswaard aan Delftse kant is dan nog dat DHC-trainer John de Letter na 80 minuten twee hele jonge jeugdspelers in het veld bracht, te weten Younes Aoulad M’hand en Imraan el Yousoufi, beiden nog pas 15 jaar oud. De gasten van Valken’68 stegen door hun zege naar plaats 4 op de ranglijst.

 • Beladen wedstrijd eindigt vroegtijdig

 •  Foto's: Haaglandenvoetbal.nl

  Met verschillende afmeldingen toog DHC 1 naar sportpark Het Klein Loo om daar VUC te ontmoeten. De rit van Delft naar Den Haag verliep al met een flinke vertraging omdat de Utrechtsebaan (A12) in verband met een niet aangekondigde demonstratie van Extinction Rebellion was afgesloten. De scheidsrechter van dienst was genegen conform de reglementen van de KNVB om tot 14:55 uur te wachten op de elf van de groen-zwarten. Die stonden er dan ook, al moesten een aantal spelers het zonder warming up aan de wedstrijd beginnen. Voor de formatie van trainer John de Letter verliep de wedstrijd dramatisch wat al te voorspellen was voor het begin van de aftrap, Na een 7-0 achterstand in het eerste bedrijf wist Fatih Özbilek drie minuten voor de doelwisseling de eer te redden. De eerste helft werd met een 8-1 afgesloten.

  De tweede helft duurde slechts acht minuten. Scheidsrechter Cor van Elswijk kon door een opgelopen blessure de wedstrijd niet meer voortzetten en moesten de tweeëntwintig spelers noodgedwongen de warme douches gaan opzoeken.

  Een trieste vertoning te meer omdat van de acht doelpunten van VUC zijn gemaakt door zes spelers die het groen-zwarte shirt van DHC hebben gedragen. Is er dan niets positiefs over DHC te melden? Ja, zeker wel. Een compliment aan de spelers is het zeker waard dat ook na de snel opgelopen achterstand het Delftse-team naar kunnen, met inzet en sportief bleven voetballen.  Ook dat mag zeker niet onvermeld worden gelaten. 

 • DHC leidt kleine nederlaag tegen Die Haghe: 0-3

  Tekst: Wicher Schreuders

  DHC leidt kleine nederlaag tegen Die Haghe: 0-3

   Zaterdag 19 november 2022: DHC – Die Haghe 0-3 (0-2)

  Scheidsrechter: Robin Punt (Holysloot)

   Scoreverloop:

  1 min. 0-1 Sami Aoulad Said

  32 min. 0-2 Noah Quintin Abid (pen.)

  61 min. 0-3 Mark van Kippersluis

   Op de eerste koude dag van deze donkere dagen voor de jaarwisseling ontvingen de groen-zwarten aan de Delftse Brasserskade Die Haghe. Aan de kant van Die Haghe zagen we de voormalige DHC-ers Justin van Look (in het doel) en Frank de Lange (beginnend op de bank). De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Robin Punt uit Holysloot (zoals ook u ongetwijfeld weet een dorp in het landelijke gebied tussen Amsterdam en Broek in Waterland).

  Vrijwel direct vanaf de aftrap, na 80 seconden, kon het scorebord al op 0-1. Sami Aoulad Said werd op links diep gestuurd, hij ging schuin naar binnen en lobde de bal over de uitkomende DHC-goalie Kaan Emre Kocak in het doel. Alle goede strijdplannen aan DHC-zijde ten spijt stond men al direct weer tegen een achterstand aan, hetgeen uiteraard niet de bedoeling was toen men slechts kort tevoren uit de kleedkamer naar buiten stapte. Na 20 minuten was het Mike de Graaf die in kansrijke positie de bal net over het Delftse doel heen schoot. DHC kwam intussen een aantal malen richting het door Justin van Look verdedigde doel. Na een klein half uur was het de uitkomende Van Look die uitstekend redde op een inzet van Faisal Bannis. Kort hierna was het andermaal Van Look die de inzet van Faysal Karoumi stopte. Kort hierna was het DHC-captain Anass Attahiri die op onreglementaire wijze Sami Aoulad Said stuitte. Scheidsrechter Robin Punt wees naar de stip, waarna Noah Quintin Abid vanaf elfmeter met ‘een Panenka’ scoorde: 0-2. Attahiri moest zich hierna geblesseerd laten vervangen door Iliass Oukhattou, hetgeen tot enige omzettingen in het Delftse team leidde.

  Na de doelwisseling probeerde de thuisclub uit alle macht om een tegendoelpunt te scoren, maar slaagde daar niet in. Het was Die Haghe dat na een kwartier in die tweede helft via Mark van Kippersluis van dichtbij kon inschieten (0-3). De groen-zwarten bleven het desondanks proberen. De diverse dieptepasses kwamen weliswaar achter de opgedrongen Die Haghe verdedigers, maar helaas net niet goed uit, want de bal werd steeds weer door de uit het strafschopgebied komende doelman Justin van Look net voor de diepgaande DHC-ers onderschept. Halverwege de tweede helft krulde DHC-er Delano Klink de bal boven Van Look op de lat, waarna de terug springende bal door de inkomende Faisal Bannis over het doel werd gekopt. In de eindfase keerde Van Look nog een goede inzet van diezelfde Bannis. In de slotminuut ging Delano Klink in het strafschopgebied langs een tegenstander, er was contact en hij kwam daarbij ten val. Terwijl velen dachten dat ook nu de bal op de stip zou gaan, zag de arbiter hier een Schwalbe in en toonde hij geel aan Klink. Kort hierna floot scheidsrechter Punt voor het eindsignaal, waarna iedereen zich wat kon gaan opwarmen.

  Al met al een verdiende zege voor Die Haghe, dat hierdoor stijgt naar een gedeelde 2e plaats. De goede wil aan DHC-zijde was ook nu (nog) onvoldoende om een 1e punt binnen te halen.

 • Koploper Velo wint eenvoudig van DHC: 6-1

  Zaterdag 12 november  2022: Velo – DHC 6-1 (4-0)

  Scheidsrechter: Maarten Streef

  Scoreverloop:

  15 min. 1-0 Joey Kouters

  17 min. 2-0 Ricky van Mierlo

  34 min. 3-0 Ricky van Mierlo

  45 min. 4-0 Ricky van Mierlo

  63 min. 5-0 Rick Das

  64 min. 6-0 Ricky van Mierlo

  88 min. 6-1 Iliass Oukhattou

   In Wateringen ontving koploper Velo – op zaterdag 12 november - rode lantaarn-drager DHC. Zoals te verwachten was, begon de thuisclub sterk aanvallend waarbij al na 8 minuten Delano Vogel zijn doelpoging op de lat boven DHC-goalie Kaan Emre Kocak zag belanden. De groen-zwarten stelden hier wat speldeprikjes aan de andere kant tegenover, met name via Zakaria el Barzouhi en de regelmatig opkomende Laughter Oti-Bonsu. Na een kwartier volgde dan toch de openingstreffer voor de thuisclub via Joey Kouters, die vanaf de linkerkant naar binnen draaide en – in spiegelbeeld – a la Arjen Robben naar binnen draaide en de bal in de hoek schoot:  1-0. Al twee minuten later kon Ricky van Mierlo een van rechts komende voorzet eenvoudig binnen tikken en dat was 2-0. Het spel verliep hierna redelijk evenwichtig, zonder noemenswaardige kansen. Tot na ruim een half uur spelen Ricky van Mierlo de bal oppikte en vrij eenvoudig van afstand inschoot voor de 3-0. Een enkele doelpoging van DHC-kant, van Zakaria el Barzouhi, bleef zonder succes. Vervolgens was het in de slotseconden van de 1e helft Ricky van Mierlo die andermaal een voorzet van rechts eenvoudig kon inschieten. Met 4-0 kwam de rust.

  Na de doelwisseling duurde het tot halverwege de 2e helft voor er weer iets te noteren viel. Rick Das wist een van links voorkomende bal half achterover vallend hoog in het doel te schieten, waarmee het 5-0 werd. Slechts een minuut later volgde andermaal een Velo-treffer, opnieuw van Ricky van Mierlo, die hiermee zijn 4e doelpunt van de dag maakte. Kort hierna ging DHC-er Uzuell Koempai neer in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Maarten Streef wuifde de roep om een strafschop weg. Dit kwam de protesterende Karlo Grgic op geel te staan. Nog geen tien minuten later volgde voor hem een 2e gele kaart en daarmee rood vanwege een ontoelaatbaar scheldwoord, al was dit kennelijk tegen hemzelf gericht. DHC moest hierna verder met 10 man. Ondanks dit ondertal voor DHC scoorde Velo niet meer, maar DHC juist nog wel. Kort voor het eindsignaal pikte Iliass Oukhattou de bal op het middenveld op, waarna hij de bal over de uitkomende Velo-doelman Jari Puister lobde en zo de 6-1 liet aantekenen. Een eretreffer, maar meer ook niet.

  Al met al een redelijk eenvoudige zege voor koploper Velo, waarbij het opvallend is dat de DHC-tegendoelpunten ook nu weer in ‘brokjes’ van meer doelpunten komen: zowel de 1-0 en 2-0 kort achter, als ook de 5-0 en 6-0. Vreemd, hetgeen mogelijk komt door een gebrek aan concentratie, frustratie dan wel teleurstelling kort na een tegendoelpunt, waardoor meteen een volgend doelpunt volgt. Dat lijkt toch echt onnodig.

 • DHC verliest terecht, ondanks betere 2e helft

 • Tekst: John de Letter          Foto's: Haaglandenvoetbal.nl

  DHC verliest terecht, ondanks betere 2e helft

   Zaterdag 5 november 2022: DHC – UVS 1-7 (0-3)

  Scheidsrechter: Ron Wolf

  Assistent-scheidsrechters:

  Jannes Prins & Hessel Bierma

  Op zaterdag 5 november kwam UVS als tegenstander van DHC naar de Bras. Na de verloren wedstrijd van vorige week bij sv Nootdorp nu een meer verdedigend DHC, dat gelijk werd opgedrongen door een scherp en goed gemotiveerd startend UVS. Al snel kwam UVS op voorsprong (0-1) en bleek dat UVS naast goede aanvallers ook  beschikte over opkomende vleugelverdedigers, centrale verdedigers met een goede trap en middenvelders die meevoetbalden en voor controle zorgden. Al snel – binnen een kwartier – viel er ook een tweede goal voor de gasten (0-2). Het lukte DHC daarna steeds beter om voetballend verder van de eigen goal af te komen. De thuisclub kwam meer op de helft van UVS met afstandsschoten van Zakaria el Barzouhi, Ivangelo Monteiro en Delano Klink. Er kwamen ook enkele voorzetten van rechts door Achraf el Ghalbzouri en Faysal Karoumi, die helaas niet echte kansen opleverden vanwege verloren kopduels of door UVS-verdedigers die lage voorzetten onderschepten. UVS bleef de aanval zoeken en creëerde kansen waaruit gescoord kon worden, maar die gelukkig voor DHC gemist werden. UVS scoorde nog wel de 0-3 voor rust. 

  In de tweede helft kwam UVS op dezelfde wijze voor de dag als voor de doelwisseling, maar we zagen nu een iets leuker voetballend DHC. De groen-zwarten kwamen er vaker uit, met iets minder combinatievoetbal maar via de 2de bal na de lange bal om onder de druk van UVS uit te komen. De wedstrijd ging meer op en neer, maar desondanks scoorde UVS vanuit voorzetten door leuk actief voetbal. Bij 0-5 gebeurden er een paar ‘VAR-momenten’ die DHC misschien een beter gevoel hadden kunnen geven over een door UVS terecht gewonnen wedstrijd. In een counter kon Faisal Bannis spits Ivangelo Monteiro alleen voor de keeper van UVS zetten, maar helaas kwam de bal niet goed aan. Scheidsrechter Wolf gaf op een ander moment terecht een handsbal, maar de speler van UVS kwam er van af met slechts geel, hoewel het indien die UVS-er geen hands zou hebben gemaakt, dit een 100% scoringskans voor DHC had gecreëerd. Even later maakte DHC uit een goede aanval over zeker zes spelers via Soner Yigitdol de 1-5. DHC bleef het proberen en nog geen vijf minuten later maakt DHC door Faysal Karoumi de 2-5. Maar helaas: de UVS-ers riepen vervolgens tegen de scheidsrechter dat zijn assistent nog op de middenlijn stond om de namen van enige wissels van UVS te noteren, maar die al wel meespeelden na het spelhervattingssignaal van de scheidsrechter en dus voor de 2-5 werd gescoord. Na overleg met zijn assistent keurde scheidsrechter Wolf toch het doelpunt af, tot teleurstelling van de DHC-ers. De beste man zei na de wedstrijd wel ‘sorry’, maar haalde op dat moment in de wedstrijd een mogelijk met een goed gevoel voetballend terugkomend DHC daar vanaf. Overigens, zonder discussie: een wedstrijd die terecht door UVS werd gewonnen. N dit voorval scoorden de Leidenaren met goed voetbal nog twee keer en werd het 1-7.

  Maar wat als bij de 100% scoringskans die UVS-handsbal bij 0-5 een andere kleur kaart dan geel was geweest. En wat als bij de gescoorde 2-5 die niet vanwege een treuzelende assistent-scheidsrechter – ondanks het hervattingssignaal van de scheidsrechter – gewoon was goed gekeurd, met toen nog een klein kwartier te spelen. Het was dan vast en zeker geen 1-7 geworden, bovendien hadden de DHC-ers dan een wat beter gevoel aan de wedstrijd over gehouden, dan nu het geval is.

 • Nootdorp leest DHC een keiharde les: 13-0

  Tekst: Wicher Schreuders

  Nootdorp leest DHC een keiharde les: 13-0

   Zaterdag 29 oktober 2022: Nootdorp – DHC 13-0 (5-0)

  Scheidsrechter: Ramon Westhoff (Vlaardingen)

  Assistent-scheidsrechters:

  Alex van Luijk (Westland) & Bryan de Groot (Alphen a/d Rijn)

   Scoreverloop:

  7 min. 1-0 Shwendel Cijntje

  11 min. 2-0 Joey van Maaren

  15 min. 3-0 Jop Verhagen

  35 min. 4-0 Joey van Maaren

  44 min. 5-0 Shwendel Cijntje

  54 min. 6-0 Jop Verhagen (pen.)

  63 min. 7-0 Joey van Maaren

  66 min. 8-0 Mo Ouarraki

  73 min. 9-0 Jos Steenvoorden

  77 min. 10-0 Le-Shwan Lisse

  82 min. 11-0 Le-Shwan Lisse

  84 min. 12-0 Le-Shwan Lisse

  88 min. 13-0 Pim Hulst

   Op een prachtige najaarsdag ontving Nootdorp het nog altijd puntloze DHC. De thuisclub was uiteraard favoriet. Vooraf werd er – ook van Nootdorp-kant – nog gesproken over de eerdere wedstrijden van dit nog prille seizoen, waarin DHC verrassend goed voor de dag was gekomen, met name thuis tegen Den Hoorn (1-3) en tegen Wippolder (1-2). Men ging vol spanning kijken wat het vandaag zou worden.

  De thuisclub drong de groen-zwarten vanaf het begin terug op de eigen speelhelft, waar DHC maar moeilijk weg kon komen. Nootdorp opende al na 7 minuten de score van wat later een doelpuntenfestival zou worden. Shwendel Cijntje zorgde diepgaand over links met een diagonale schuiver voor de 1-0. Kort daarna zorgde Joey van Maaren met een halve volley op prachtige wijze voor de 2-0. En weer kort hierna krulde Jop Verhagen een vrije trap van net buiten de 16 meter onhoudbaar in de kruising. Daarmee was het na 15 minuten al 3-0. Aan DHC-zijde moesten vervolgens Laughter Oti-Bonsu en Ivangelo Monteiro geblesseerd het veld verlaten. Dit terwijl in de basisopstelling aan DHC-zijde al ontbraken Brahim Karoumi (geschorst), Faisal Bannis (ziek) en Karlo Grgic (blessure). Desondanks hield DHC stand tot aan de eindfase van de 1e helft, maar toen kon eerst Joey van Maaren ongehinderd de 4-0 inkoppen en daarna zorgde op slag van rust Shwendel Cijntje voor 5-0.

  Na de doelwisseling ging Nootdorp duidelijk op zoek naar de 10 doelpunten. DHC bleef – ondanks de al grote achterstand – proberen het voetballend en opbouwend op te lossen, maar dat gebeurde te onzorgvuldig en ook te onervaren. Als je kort voor of zelfs in het eigen strafschopgebied probeert te combineren, hetgeen herhaaldelijk mislukte, dan vraag je om problemen. In de 45 minuten van de tweede helft scoorde Nootdorp hierdoor nog vrij gemakkelijk maar liefst acht keer, ofwel gemiddeld eens per ruim 5 minuten werd door de geel-zwarten gescoord. Eerst was het Jop Verhagen die een strafschop benutte. Daarna volgden vrij eenvoudige treffers op naam van Joey van Maaren, Mo Ouarraki en Jos Steenvoorden. De 10-0 kwam na 77 minuten op naam van invaller Le-Shwan Lisse, die kort daarna nog tweemaal doel trof. Vlak voor het eindsignaal zorgde Pim Hulst voor 13-0.

  Nootdorp las DHC met deze 13-0 monsterscore een keiharde les. Dit is zonder twijfel de grootste nederlaag van het 1e elftal uit de DHC clubhistorie. Het is te hopen dat de groen-zwarten iets van deze les zullen leren. Een aantal DHC-ers verlieten bedroefd en beschaamd het Nootdorpse sportcomplex om huiswaarts te keren. Met hoop op een beter resultaat in de komende wedstrijden. Nootdorp kijkt naar boven en richt zich – gesterkt door deze grote zege – op het mogelijk behalen van de eerste periodetitel.

 • Verslag van de oefenwedstrijd tegen svv Scheveningen

 • Tekst: Wicher Schreuders

  Donderdagavond oefenden eersteklasser DHC en tweededivisionist Scheveningen in het stadion aan de Brasserskade in Delft tegen elkaar. Beide teams staan in hun competities niet al te hoog op de ranglijst, waarbij vooral het doelpunten maken nog wat moeizaam gaat. Scheveningen scoorde in 11 competitiewedstrijden pas zes keer (maar kreeg ook slechts 13 doelpunten tegen), DHC scoorde in vier wedstrijden precies vier doelpunten.

  Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Manuel Uijttewaal (geassisteerd door Jeff van Hamersveld en Wisse Maas) werd zeker in de eerste helft in een hoog tempo gespeeld. Scheveningen trad aan met hun hoofdmacht en maakte het DHC vanaf de start direct moeilijk. Na 3 minuten leidde dit tot 0-1 via een kopbal van Tim Peters. Via een laag schot in de uiterste hoek zorgde Michael de Niet na 11 minuten al voor 0-2. Daarna kwam DHC voor het eerst onder de druk uit, onder meer resulterend in een schot van Laughter Oti-Bonsu dat tot niet meer dan een hoekschop leidde. Halverwege de 1e helft was onnodig balverlies in de DHC-verdediging de inleiding tot een eenvoudig doelpunt van opnieuw Tim Peters, die de 0-3 op het scorebord bracht. Tien minuten voor het rustsignaal zorgde Taygeorni Elvilia met een schot van afstand voor 0-4.

  Na de doelwisseling bracht DHC-coach John de Letter geleidelijk steeds meer wisselspelers in het veld. Scheveningen begon zeer gedreven aan die tweede helft, want direct vanaf de aftrap werd al gescoord door Jaimy Bante en dat was 0-5. En slechts enkele minuten later leidde onnodig balverlies in de DHC-verdediging tot 0-6 door opnieuw Elvelia. DHC kwam af en toe op de andere speelhelft, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Een schot van Faisal Bannis ging net naast het doel. Later bracht een solo van Laughter Oti-Bonsu de bal bij Iliass Oukhattou, maar diens inzet leverde niet meer op dan een hoekschop. Een doelpoging van Karlo Grgic ging net voorlangs het doel. Na een klein half uur spelen in de tweede helft scoorde Elvelia zijn derde doelpunt, terwijl kort daarna Michael de Niet de 0-8 liet aantekenen. Dit werd ook de eindstand.

  De overigens zeer sportieve wedstrijd, die uitstekend werd geleid door Manuel Uijttewaal (die terecht veel door liet spelen), was voor Scheveningen nuttig in die zin dat ze weer het doel wisten te vinden. Voor de nog jonge DHC-ers was dit hun eerste wedstrijd tegen een zo hoog spelende tegenstander, hetgeen al een leerzame ervaring op zich was. Dat de tweededivisionist Scheveningen dan makkelijk wint van de drie niveaus lager spelende eersteklasser DHC, dat was geen verrassing.

 • DHC verliest nipt van Wippolder (1-2)

 • Tekst: Wicher Schreuders

  Zaterdag 15 oktober 2022: DHC – Wippolder 1-2 (1-1)

  Scheidsrechter: Stefan van Egmond (Voorhout)

  Assistent-scheidsrechters: Sjaak Voogt (Vlaardingen)

  Elco van Gurp (Stad aan het Haringvliet)

   Scoreverloop:

  8 min. 0-1 Colin Venema

  26 min. 1-1 Faysal Karoumi

  77 min. 1-2 Marco van Trier

   Het hoog geplaatste Wippolder kwam zaterdagmiddag naar het stadion aan de Brasserskade voor de wedstrijd tegen het nog puntloze DHC. Als de blauw-witten dachten dat het een makkelijke middag zou worden, dan kwamen ze bedrogen uit. De thuisclub kwam verrassende goed uit de startblokken en drong Wippolder veelvuldig naar achteren. Toch was het al na 8 minuten 0-1 toen de mee opgekomen verdediger Colin Venema na een hoekschop van dichtbij in kopte. DHC leek eventjes van slag, maar daarna herstelden de groen-zwarten zich door weer een serie aardige aanvallen. Wippolder-doelman Koen Buijze kon na 18 minuten nog maar net de bal uit de uiterste benedenhoek tot corner tikken na een goed schot van Uzuell Koempai. Slechts enkele minuten later was het dezelfde Buijze die reddend moest optreden na een inzet van Faisal Bannis. Een thuistreffer kon niet uitblijven. Die kwam dan ook na 26 minuten spelen. Een voorzet vanaf de linkerkant van Karlo Grgic werd ingeschoten door Faysal Karoumi (foto) Kort voor de rust zagen we een fraaie combinatie via Uzuell Koempai en Karlo Grgic, waarna de voorzet van laatstgenoemde bij de tweede paal door de inglijdende Zakaria el Barzouhi ternauwernood langs de verkeerde kant van de paal werd geschoven. In de blessuretijd van de eerste helft kopte aan de andere kant Yannick Prade (ex-DHC) de bal over de uitkomende Kaan Emre Kocak bovenop de lat.

  Direct na de doelwisseling moest Wippolder-goalie Koen Buijze opnieuw naar de uiterste hoek, nu om een inzet van Karlo Grgic tot corner te tikken. Een hoekschop aan de andere kant, na 51 minuten, leidde tot een fel duel tussen enkele spelers, waarbij DHC-er Brahim Karoumi volgens scheidsrechter Stefan van Egmond een slaande beweging met zijn arm maakte. Dit leidde tot een rode kaart waardoor DHC in ondertal kwam te spelen. De toegekende strafschop werd door ex-DHC-er Casper Spaan genomen en in de benedenhoek geschoten, maar door doelman Kaan Emre Kocak uitstekend gestopt, zelfs ook in de rebound. Hoewel DHC hierna nog best aardige dingen liet zien, werd het met 10 man wel steeds moeilijker en kwam het meeste gevaar nu van Wippolder. Een andere voormalige DHC-er, Marco van Trier, schoot na 62 minuten op de paal, maar na 77 minuten wist hij in een scrimmage vlak voor het doel uiteindelijk de 1-2 in te schieten. Hiermee was de wedstrijd beslist. De thuisclub was, ondanks nog enkele aardige aanvallende pogingen, niet meer bij machte om te scoren. Wippolder hoefde dat niet meer. De wedstrijd bleef tot het eindsignaal nog wel spannend, maar het bleef 1-2.

  Wippolder behoudt door deze nipte zege met nu 9 uit 4 een plek in de kopgroep, terwijl DHC nog altijd op 0 punten blijft staan. Gezien het spel moeten de eerste punten binnenkort dan toch gaan komen.

 • DHC in de media: HVV - DHC

 • DHC 2 kansloos bij Hoofddorp 2: 5-1 nederlaag

  DHC 2 kansloos bij Hoofddorp 2: 5-1 nederlaag      Tekst: Wicher Schreuders

   Zondagochtend speelde DHC 2 uit tegen Hoofddorp 2. Vanaf de aftrap konden de groen-zwarten niet of nauwelijks vanaf de eigen speelhelft komen. De thuisclub was bijna voortdurend aan de bal, maar wist heel lang niet te scoren. De DHC-defensie hield heel lang goed stand. Pas na 43 minuten werd het echter eindelijk dan toch 1-0, nadat een voorzet vanaf hun rechterkant voor het doel werd ingetikt. In de maar liefst 10 minuten extra tijd, die scheidsrechter Jan van Vliet (Muiden) de 1e helft langer liet duren, kwam DHC dan eindelijk gevaarlijk aan de andere kant. Lesley Monteiro werd diep gestuurd, ging alleen op de Hoofddorp-goalie af, maar schoot de bal over het doel, waardoor de rust met 1-0 kwam.

  Tien minuten na de doelwisseling kwam de thuisclub op 2-0. Kort hierna ging opnieuw Lesley Monteiro alleen op het andere doel af, maar nu schoot hij de bal net naast. In een tijdsbestek van slechts zes minuten – vanaf 15 tot 21 minuten – scoorde de thuisclub vervolgens driemaal waarmee het ineens 5-0 was. DHC was hiermee kansloos, maar dat waren ze de hele wedstrijd al. Na een klein half uur was het de diepgaande Hassan Al Wazni die beheerst scoorde en daarmee de spreekwoordelijke eretreffer liet aantekenen: 5-1. Hierna werd door geen der partijen meer gescoord. Hoofddorp 2 is met 7 uit 3 nu één van de koplopers, terwijl DHC 2 met 0 uit 3 samen met Concordia 2 – de volgende tegenstander – onderaan staat.

 • DHC had meer verdiend. maar HVV wint: 4-1

 • DHC had meer verdiend, maar HVV wint: 4-1              Tekst: Wicher Schreuders

  Zaterdag 8 oktober 2022: HVV - DHC 4-1 (2-1)

  Scheidsrechter: Arjan Verhoeve (Barendrecht)

  Scoreverloop:

  18 min. 0-1 Dante vd Heijden (e.d.)

  31 min. 1-1 Connor Coward

  39 min. 2-1 Connor Coward

  79 min. 3-1 Benjamin Marey

  84 min. 4-1 Connor Coward

   Op het zonovergoten natuurgrasveld van HVV ontmoetten deze zaterdagmiddag de teams van HVV en DHC, beide nog met 0 punten onderaan, elkaar. In de beginfase kopte HVV op de lat, waarna DHC-er Helder do Rosario een vrije trap net over het HVV-doel schoot. Het spel golfde heen en weer, met kansen voor beide doelen. Na 18 minuten kwamen de groen-zwarten op voorsprong na een goede voorzet van Iliass Oukhattou richting de voor het doel vrij komende Zakaria el Barzouhi foto,, maar in een poging van HVV-er Dante vd Heijden om die DHC-er af te schermen schoot hij de bal in eigen doel: 0-1. Kort hierna bereikte een voorzet van Karlo Grgic net niet de vrij lopende Faysal Karoumi, terwijl enkele minuten later een goede doelpoging van Iliass Oukhattou ternauwernood tot hoekschop werd verwerkt door HVV-goalie Guus Dicke. Na voornoemde DHC-pogingen was het na 31 minuten dan toch HVV dat gelijk maakte via Connor Coward die in de draai de 1-1 in schoot. Nog voor de rust was het dezelfde Coward die na een corner inkomend bij de 1e paal de 2-1 inkopte. Op slag van rust bracht DHC-goalie Ali Dzhidzhi keurig redding op de inzet van HVV-er Phil Altimari.

  Na de doelwisseling nam DHC het initiatief, waarbij er goede doelkansen waren voor onder meer Zakaria el Barzouhi, Uzuell Koempai en Faysal Karoumi. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. Ook na ruim een half uur spelen leverde een fraaie aanval via Faysal Karoumi, Faisal Bannis en Iliass Oukhattou geen treffer op. In de hieropvolgende tegenaanval was de thuisclub snel en alert, waarbij Benjamin Marey de 3-1 liet aantekenen. De DHC-ers appelleerden voor buitenspel, maar de overigens goed leidende arbiter Arjan Verhoeve (Barendrecht) negeerde zijn vlaggende assistent en de protesten. Hiermee was in feite de wedstrijd beslist. DHC probeerde nog wel te scoren, met name via schoten van Faysal Karoumi (maar HVV-doelman Guus Dicke keerde die poging) en Iliass Oukhattou (net naast het doel). In de slotfase tikte Connor Coward van dichtbij de 4-1 in, maar dat was vooral van belang voor de statistieken.

  Met deze 4-1 nederlaag lijkt het op papier alsof DHC in deze wedstrijd bij HVV kansloos was, maar dat was zeker niet het geval. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op en waren er kansen voor beide teams. Bij de 0-1 voorsprong voor DHC waren er enkele goede kansen op de 0-2, terwijl in de tweede helft bij 2-1 lange tijd de 2-2 in de lucht hing. HVV was uiteindelijk alerter in het maken van doelpunten, terwijl ook zij nog diverse kansen misten. Het was een aardige en ook sportieve wedstrijd. HVV behaalde zijn eerste punten, DHC bleef nog op 0 punten staan.

   

 • DHC verliest oefenduel van buurman DHL: 3-5

 • DHC verliest oefenduel van buurman DHL: 3-5              Tekst: Wicher Schreuders

  Dinsdagavond jl. oefenden de buren van DHC en DHL tegen elkaar in het Stadion van de groen-zwarten. Onder leiding van scheidsrechter Wim van Horssen werd om 20.30 uur afgetrapt. DHC-trainer/coach John de Letter wilde vooral diegenen aan het werk zien, die normaal gesproken in zijn team tot op heden niet of minder aan spelen toe komen. Duidelijk werd dan ook al snel dat de DHC-ers onderling nog niet op elkaar ingespeeld waren. Het was vaak moeilijk om goed en ver weg te komen bij het eigen doel vandaan, het spel was slordig met veel balverlies. DHL kwam beter en alerter voor de dag. Na 19 minuten werd uit een corner uitstekend ingekopt: 0-1. Kort voor de rust schoot een DHL-er de bal in de kruising, waarna op slag van rust een schuiver van buiten de 16 via de binnenkant van de paal de 0-3 betekende. Een onverwachte en opvallende ruststand. Direct na de doelwisseling maakte een DHL-er het een DHC-verdediger en de DHC-doelman lastig, waarna de bal via een kluts in het doel belandde: 0-4. Pas na een uur spelen – en enkele wissels – kwam DHC langzaam in de wedstrijd. Met name Iliass Oukhattou (foto) speelde hierbij een opvallende rol. Eerst schoot hij van afstand de bal onhoudbaar in de kruising (1-4), een minuut later scoorde hij bijna opnieuw maar kon de DHL-doelman net redding brengen, bij een volgende inzet van Oukhattou werd het via de DHL-goalie een hoekschop. Na ruim 70 minuten spelen kende scheidsrechter Van Horssen een penalty toe aan DHC, waarop Oukhattou wel de DHL-keeper naar de verkeerde hoek stuurde maar de bal aan de andere kant aan de verkeerde kant van de paal naast ging. Nadat DHL intussen bij een nu nog spaarzame tegenaanval de 1-5 had laten aantekenen, kwam Iliass Oukhattou toch nog aan zijn 2e doelpunt toen hij na ruim 80 minuten diep werd gestuurd en beheerst de uitkomende doelman omspeelde: 2-5. Kort voor tijd kende de man in het zwart, Van Horssen, DHC terecht een 2e strafschop toe. Deze werd nu niet door Oukhattou genomen, maar door Fatih Ozbilek. Deze scoorde onberispelijk: 3-5. En daarmee kwam een einde aan een zonder twijfel voor beide coaches nuttige oefenwedstrijd. De DHL-doelpunten werden gescoord door Shafiek Mokiem (2), Dennis Hofstede, Cas Harte en Milan Stolze.

 • Nederlaag in 2e helft voor DHC 2

  Nederlaag in 2e helft voor DHC 2           Tekst: Wicher Schreuders

  Zondagmiddag (op de nieuwe thuis-aanvangstijd van 12.15 uur) speelde DHC 2 de 2e wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Zondag-Reserve Hoofdklasse A. Zoals al eerder gemeld, zijn ten opzichte van de vorige jaargang ook hier een flink aantal clubs overgestapt naar de zaterdag. Andere teams, waaronder DHC 2, is echter op de zondag blijven spelen. Om een speelbare competitie te houden, zijn een aantal teams extra gepromoveerd uit de Reserve 1e klasse, alsmede een drietal teams ‘overgekomen’ uit District West 1 (Noord-Holland). Deze zondag troffen we de eerste volkomen onbekende tegenstander, te weten HBC uit Heemstede. Hun 1e elftal komt uit in de Zondag 1e klasse A (West 1).

  DHC 2 startte vorige week uit bij HBS 2 met een 4-1 nederlaag, terwijl HBC 2 begon met een 2-0 zege op Concordia 2. Gedurende de eerste 25 minuten waren de groen-zwarte reserves in de meerderheid en daarmee wat vaker op de andere speelhelft actief, terwijl HBC in die fase niet bij het groen-zwarte doel kwam. Halverwege de 1e helft veranderde dat beeld en werd het een gelijkwaardige wedstrijd. HBC wist zelfs te scoren, maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel door scheidsrechter Bonné (Delfgauw) afgekeurd. Een kleine 10 minuten in de 2e helft werd na een hoekschop de bal door DHC-doelman Ali Dzhidzhi weg gestompt. Maar precies voor de voeten van een tegenspeler die van afstand en via de binnenkant van de paal voor de 0-1 zorgde. Vijf minuten later was het een HBC-speler die langs de achterlijn gevaarlijk werd en vandaar inschoot: 0-2. DHC leek toen al verslagen en zat niet meer zo in de wedstrijd als voor de doelwisseling. HBC was in de 2e helftl beter en gevaarlijker. Dit leidde dan ook na 25 minuten tot de 0-3 via een mooi schot in de kruising. In de blessuretijd werd de DHC-verdediging via een combinatie van HBC kansloos gelaten en was het 0-4. Een terechte zege voor de gasten uit Heemstede. DHC 2 was terecht teleurgesteld en weet wat hen in de volgende wedstrijden te doen staat.

 • Voorschoten'97 te sterk voor DHC: 4-1

 • Voorschoten’97 te sterk voor DHC: 4-1

   Zaterdag 1 oktober 2022: Voorschoten ’97 - DHC 4-1 (3-0)

  Scheidsrechter: Mitchell Stuurman

  Scoreverloop:

  22 min. 1-0 Thom Wijnalda (Voorschoten’97)

  25 min. 2-0 Thom Wijnalda (Voorschoten’97)

  30 min. 3-0 Jim vd Krogt (Voorschoten’97)

  67 min. 3-1 Faisal Bannis (DHC)

  84 min. 4-1 Nicky Guijt (Voorschoten’97)

   Op de 2e competitiedag in de Zaterdag-1e klasse B moest DHC uit naar Voorschoten’97. Voor een tegenvallend aantal toeschouwers begon de thuisclub met een groot en langdurig overwicht. De groen-zwarten hielden het ruim 20 minuten vol om het dicht te houden achterin, met dank aan de paal en aan doelman Kaan Emre Kocak. Na 22 minuten werd een voorzet van Nicky Guijt goed ingekopt door Thom Wijnalda: 1-0. Slechts enkele minuten later werd uit een kopbal opnieuw ingekopt, maar via de paal was het opnieuw Wijnalda die in de rebound de 2-0 scoorde. DHC leek van slag door deze twee tegengoals, kort achter elkaar, want weer enige minuten later was het al 3-0 door Jim van der Krogt die ongehinderd vanaf de 16 meter-lijn fraai mocht inschieten. In slechts acht minuten ging het snel achter elkaar van 0-0 naar 3-0, hetgeen in feite al beslissend was. Na een omzetting in de groen-zwarte ploeg bleven verdere tegendoelpunten tot aan de rust uit. Kort voor rust kwam DHC dan eindelijk voor het eerst gevaarlijk bij het andere doel, maar de voorzet vanaf de achterlijn van Karlo Grgic bereikte niet de vrijlopende DHC-ers voor het doel, maar werd onderschept door de keeper van de thuisclub.

  Na de doelwisseling kwam DHC iets beter in de wedstrijd. Men kwam nu wat vaker op de andere helft, overigens zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisclub was slordig in het benutten van hun kansen, maar bij 3-0 hoefden zij niet meer zo nodig. DHC liep in die 2e helft helaas nog wel vier onnodige gele kaarten op. Na een kwartier spelen in de twee helft kwam DHC dan toch eindelijk gevaarlijker voor de dag, hetgeen na 67 minuten na een goede dieptepass van Faysal Karoumi betekende dat Faisal Bannis (foto)alleen op het Voorschoten-doel af kon gaan Deze kans werd door hem goed benut, waarmee het 3-1 was. Het leek daarna toch nog even spannend te worden, want de thuisclub was het in die fase even helemaal kwijt. De wedstrijd werd in de slotfase definitief beslist door een aarzeling aan DHC-zijde in balbezit bij de middenlijn. De bal werd niet naar voren maar naar achteren gespeeld, waarbij balverlies in de verdediging aan Nicky Guijt de gelegenheid bood om de 4-1 in te schieten. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een verdiende zege voor Voorschoten’97.

 • DHC 2 verliest uit bij HBS 2

  Tekst: Wicher Schreuders

  Zondagochtend werd afgetrapt voor de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Zondag-Reserve Hoofdklasse A, waarin DHC 2 speelt. Ten opzichte van de vorige jaargang zijn ook hier een aantal teams overgestapt naar de zaterdag. Een aantal teams, waaronder DHC 2, is echter op de zondag blijven spelen. Om het aantal teams aan te vullen, zijn een aantal teams extra gepromoveerd uit de Reserve 1e klasse, alsmede een drietal teams ‘overgekomen’ uit District West 1 (Noord-Holland). We gaan die teams allemaal tegenkomen in het nu startende seizoen.

  DHC 2 startte uit bij HBS 2. En het begin van de groen-zwarten was sterk. Al na 3 minuten pikte Lesley Monteiro de bal op, zijn schot werd door de HBS-doelman in 1e instantie gekeerd, waarna de toegesnelde Quincy Jones koppend de 0-1 wist aan te tekenen. DHC bleef gesterkt door die voorsprong aanvallen, maar na een kleine 20 minuten noteerden we een snelle aanval van de thuisclub over links, de bal werd bewust of onbewust breed gespeeld waarna een mee gekomen HBS-er de bal schijnbaar onbewust raakte en de bal in het doel verdween: 1-1. Het spel golfde heen en weer, maar HBS werd langzamerhand sterker, DHC moest meer terug. Na ruim een half uur wist een diepgaande HBS-er de bal over de uitlopende doelman Pavlos Markesinis in het doel te plaatsen. Slechts vier minuten later werd een ongelukkige en onnodige botsing op de achterlijn door scheidsrechter Bidjai Bhagwanie beoordeeld als zijnde een strafschop voor HBS. Dat betekende 3-1. In de blessuretijd van de 1e helft belandde een inzet van DHC via de HBS-doelman nog op de paal.

  Na de doelwisseling  probeerden de groen-zwarten om weer terug in de wedstrijd te komen. Na 21 minuten nam aanvoerder Roland Dze Kang op het middenveld heel snel een toegekende vrije trap, hij speelde de bal op de vrijkomende Lesley Monteiro die vervolgens scoorde. 3-2 zou je denken. Maar scheidsrechter Bhagwanie keurde de treffer af, liet de vrije trap over nemen want die was volgens hem niet op de geheel correcte plaats genomen. Dit uiteraard tot teleurstelling van de groen-zwarten. In de loop van de 2e helft kwam HBS nauwelijks nog bij het DHC-doel, terwijl DHC alsmaar op die andere helft speelde, overigens zonder aanvankelijk heel gevaarlijk te worden. Pas in de slotfase noteerden we behoorlijke kansen voor onder meer Soner Yigitdol, Kelly Austin en Quinten van ’t Hoog. Kort voor het eindsignaal ging een HBS-er diep, verraste daarmee de opgedrongen DHC-verdediging en speelde aangekomen voor de uitkomende DHC-goalie Pavlos Markesinis de bal naar een meegekomen medespeler, die de bal in het lege doel schoot: 4-1. Volgens de DHC-mensen speelde die HBS-er de bal vooruit waarmee het buitenspel was van de scorende speler, maar de dienstdoende scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en de protesten. Het was hiermee alsnog 4-1, waarmee de nederlaag toch nog hoger uitviel dan nodig was. Het krachtsverschil tussen beide teams was in ieder geval niet zo groot als deze uitslag zou doen vermoeden.

 • Ondanks nederlaag tegen Den Hoorn (1-3) verrast DHC in positieve zin

 • Tekst: Wicher Schreuders

   Zaterdag 24 september 2021: DHC – Den Hoorn 1-3 (0-1)

  Scheidsrechter: Giovanni Jaggan (Den Haag)

  Assistenten: Vincent de Roos (Velserbroek) & Sarwan Gajadien (Leiden)

   Opstelling

  Kaan Emre Kocak; Brahim Karoumi, Laughter Oti-Bonsu, Anass Attahiri (aanv.); Helder do Rosario, Uzeiill Koempai; IliassOukhattou, Faysal Karoumi, Karlo Grgic; Faisal Bannis, Zakaria el Barzouhi

   Scoreverloop

  43 min. 0-1 Robin Zwartjens (Den Hoorn) (penalty)

  63 min. 0-2 Robin Zwartjens (Den Hoorn)

  73 min. 1-2 Faysal Karoumi

  78 min. 1-3 Maurizio Marinacci (Den Hoorn)

   De 1e competitiedag in de Zaterdag-1e klasse B, “de mooiste poule van Nederland” zoals voor de wedstrijd werd opgemerkt in de bestuurskamer, kende een prachtig affiche: DHC – Den Hoorn, de nummers 3 en 2 van de Zondag-1e klasse B van afgelopen seizoen. Beide clubs, net als vele andere, in de afgelopen zomerperiode horizontaal overgestapt van de zondag naar de zaterdag. Met bovendien bij DHC het vertrek (na 14 seizoenen!) van trainer Rob de Lange en alle 1e elftalspelers, met name naar competitiegenoot Vuc. Zie daar de underdogrol voor het volledig nieuwe DHC onder leiding van de nieuwe trainer John de Letter (die al eerder hoofdtrainer bij DHC was in de periode 1997-2000). Vrijwel alle toeschouwers voorspelden vooraf een grote zege voor de Hoornse ploeg. DHC zou kansloos zijn, zo veronderstelde men.

  Een klein jaar geleden eindigde de vorige editie van deze derby in 2-2, nadat DHC lang met 2-0 aan de leiding ging, maar Den Hoorn in een tumultueuze slotfase nog langszij kwam tot 2-2. Die toenmalige wedstrijd, op zondagmiddag, trok een kleine 1500 toeschouwers. De horizontale overstap naar de zaterdag was bedoeld om meer regionale derbies te kunnen spelen en ook om meer publiek te trekken, maar op deze eerste speeldag viel het aantal toeschouwers met circa 500 mensen zwaar tegen. De wedstrijd verdiende meer publiek, zo wist men na afloop.

  De groen-zwarten begonnen verrassend goed aan deze derby en trokken volop ten aanval. Dit leidde in de beginfase tot twee grote kansen voor DHC. Een door Karlo Grgic ingekopte bal werd, al na 5 minuten spelen, door Hoornaar Tjebbe Baggerman ternauwernood op de doellijn gekeerd. Na een kwartier bracht Faysal Karoumi met een voorzet de bal bij Iliass Oukhattou, maar diens inzet werd door Den Hoorn-goalie Robert Jan Kuipers (ex-DHC) nog maar net gekeerd. Na een klein half uur spelen nam het DHC overwicht wat af en kon ook het bezoekende team een aantal malen bij het vijandelijke doel komen, maar behalve nogal wat hoekschoppen leverde dit niets op. Vijf minuten voor rust was het aan de andere kant wederom keeper Robert Jan Kuipers die na een snelle DHC-aanval een inzet van Faysal Karoumi nog maar net met zijn voeten tot corner kon verwerken. Kort daarna kwam aan de andere kant na een voorzet van Noah Hes de bal net binnen het strafschopgebied op het lichaam van de wegdraaiende Helder do Rosario. Naar het oordeel van scheidsrechter Giovanni Jaggan (dezelfde die een jaar geleden deze zelfde derby ook leidde) was dit hands en dus ging de bal op de stip. Den Hoorn-aanvoerder Robin Zwartjens (ex-DHC) voltrok het vonnis koelbloedig: 0-1. Onverwachts en ook onverdiend een 0-1 voorsrong voor Den Hoorn, zo was het oordeel tijdens de theepauze.

  Na de doelwisseling trokken de groen-zwarten volop ten aanval, dit om te pogen de gelijkmaker te scoren. Een schot van Karlo Grgic ging net naast het doel. Een aantal goede pogingen van en via de opkomende Laughter Oti-Bonsu leidde tot niet meer dan een enkele hoekschop. Na een kleine 20 minuten in de tweede helft was het echter aan de andere kant de mee opgekomen Robin Zwartjens die na een corner koppend de 0-2 liet aantekenen. De wedstrijd leek hiermee beslist te zijn. Het werd echter alsnog weer even spannend, dit na een pass van Faisal Bannis die aan de linkerkant Faysal Karoumi (foto) bereikte, die op fraaie wijze de bal over de uitkomende Robert Jan Kuipers in de verre hoek van het doel deed belanden: 1-2. De hoop op een gelijkmaker van de thuisclub werd al na vijf minuten weer te niet gedaan via een snelle solo counter over links van Maurizio Marinacci, die DHC-doelman Kaan Emre Kocak met een schot wist te passeren: 1-3. En dan toch beslist met nog slechts 10 minuten te spelen. Hiermee kwam dan ook het eindsignaal.

  De aanwezigen waren positief verrast door het verbazingwekkend aardige spel van DHC-zijde, waar Den Hoorn kennelijk ook niet op gerekend had. Zeker in het eerste half uur, en ook in het eerste deel na de rust, was de thuisclub de betere. Over de hele wedstrijd genomen ging het eigenlijk wel aardig gelijk op. Maar DHC scoorde slechts 1x, de gasten van Den Hoorn scoorden 3x en waren daarmee de winnaar. Den Hoorn maakte hiermee, als een van de favorieten in deze eerste klasse, een goede start om bovenin mee te gaan draaien. DHC liet zien beter te kunnen voetballen dan menigeen verwacht had. De competitie duurt nog lang….

   

 • DHC verliest door desastreuze 1e helft met 5-0

 • DHC verliest door desastreuze 1e helft met 5-0      Tekst: Wicher Schreuders

   DHC speelde zaterdagmiddag uit tegen VFC Zat-1 in Vlaardingen het 3e en laatste bekerduel. Voorafgaand aan deze wedstrijd deelden beide teams de 2e plaats in deze poule, dus het beloofde nog enigszins spannend te worden. Helaas waren te weinig groen-zwarte supporters naar Vlaardingen getrokken om de wedstrijd te bekijken.

  Al direct na het beginsignaal van scheidsrechter Louis Duarte (Rhoon) nam de thuisploeg het heft in handen. DHC kwam onder druk te staan en kwam hierdoor heel moeilijk weg van het eigen doel. Na 11 minuten spelen werd een schot van Vlaardinger Nino Netten door een DHC-er van richting veranderd, waardoor doelman Furkan Simsek (foto) kansloos was: 1-0. Slechts drie minuten later schoot Joep Pranger een vrije trap van net buiten het strafschopgebied onhoudbaar in de verre hoek en daarmee was het al 2-0. Hierna bleven doelpunten geruime tijd uit, hoewel DHC nog steeds slechts spaarzaam op de andere helft wist te komen. Na een half uur spelen rondde Nino Netten een voorzet goed af, waarna vijf minuten later Coen Bokx hetzelfde deed na een hoekschop. Daarmee was het ineens al 4-0. Kort hierna belandde een voorzet van VFC in het drukke strafschopgebied, waarbij Nino Netten in de scrimmage zijn derde doelpunt wist in te schieten: 5-0. Slechts kort voor rust wisten de groen-zwarten na een combinatie tussen Helder do Rosario en Uzeiill Koempai voor het eerst op het VFC-doel te schieten.

  Na de thee waren de bordjes totaal verhangen. DHC-trainer John de Letter had in de rust vier spelers vervangen en bovendien zijn spelconcept aangepast. Dit betekende na de doelwisseling een veel beter acterend DHC. De groen-zwarten speelden nu veel vaker op de andere speelhelft, ze creëerden nu vele kansen, maar gescoord werd er toch niet. De thuisclub kreeg ook nog wel enige kansen, maar veel minder dan in de 1e helft. Aan DHC-zijde waren de kansen onder meer voor Faysal Karoumi, Faisal Bannis en een aantal malen Brahim Karoumi. In de meeste gevallen bracht VFC-doelman Max Verkade redding, in andere gevallen ging de bal net naast of net over het doel. DHC wist de verdiende tegentreffers echter niet te scoren, zodat het eindsignaal kwam bij de stand die al met de rust op het bord stond: 5-0.

  Een werkelijk desastreuze eerste helft van DHC-kant leidde tot een onoverkomelijk 5-0 achterstand, waarna de tweede helft veel beter verliep. Maar zoals iedereen weet: een wedstrijd gaat over twee speelhelften, dus om een resultaat te behalen moeten beide helften goed zijn. En dat was in deze wedstrijd alleen in de tweede helft het geval. De Delftse supporters reden met deze gedachten weer huiswaarts.

 • DHC 2 tegen Verburch1 gecanceld

  De voor zaterdagmiddag (17 september) vastgestelde bekerwedstijd DHC 2 – Verburch 1 (Groep 2 – poule 5) gaat helaas niet door. Dit omdat DHC 2 – een zondagteam – op deze zaterdagnamiddag onvoldoende spelers op de been kan brengen om die wedstrijd te spelen. Een door ons voorgestelde alternatieve speeldag is voor Verburch geen optie.

  Vanwege de hoge klassering van DHC 2 eind vorig seizoen in de Reserve Hoofdklasse Zondag werd dat team als beloning dit seizoen ingedeeld in een poule in de bekercompetitie voor standaardteams. Dit betekende echter wel dat DHC 2 driemaal achtereen op zaterdagmiddag in het veld zou moeten komen. De eerste twee wedstrijden is dat gelukt, maar nu voor de derde zaterdag op rij is dat helaas onmogelijk gebleken. Van de groep van 20 spelers, die bewust ervoor hebben gekozen op zondag te spelen, hebben er diverse spelers (en stafleden) andere bezigheden en werkzaamheden op de zaterdag. Tel daarbij op een aantal geblesseerden en zieken, waarmee er uiteindelijk onvoldoende spelers beschikbaar zijn. Bovendien moet DHC 1 op hetzelfde moment ook nog eens een bekerwedstrijd spelen (VFC uit), dus daaruit is ook geen aanvulling mogelijk. Het resultaat van dit alles is dat de wedstrijd DHC 2 – Verburch 1 helaas niet door kan gaan.

 • DHC 2 verliest in slotfase van VDL 1

  Tekst: Wicher Schreuders 

  Het 2e elftal van DHC doet mee aan de bekercompetitie voor standaardteams, dit vanwege de hoge klassering in de Zondag-Reserve Hoofdklasse van afgelopen seizoen. De eerste bekerwedstrijd ging voor DHC 2 vorige week ternauwernood met 2-1 verloren uit bij Sporting Leiden. VDL had thuis met 0-2 verloren van Verburch. Aan de Brasserskade speelde DHC 2 nu tegen VDL 1 uit Maassluis.

  In de eerste helft zagen we een hele aardige wedstrijd, waarbij VDL net wat sterker leek dan de thuisclub, maar de rust kwam zonder doelpunten en dus met nog steeds 0-0 op het scorebord. Kort na de rust kwamen de bezoekers dan toch op 0-1 via Joey van Eijk. De DHC-spelers dachten aan buitenspel, maar scheidsrechter Wim van Horssen (Den Hoorn) kende het doelpunt toe. Een kleine 10 minuten later bracht een DHC-aanval de bal, via VDL-doelman Stijn Oskam, bij Lesley Monteiro die keurig afrondde: 1-1. Met nog een kwartier te spelen kwam VDL op 1-2 door een fraaie actie van Hicham Ait Yahya. Enige minuten later scoorde DHC-er Kamal Jongert de gelijkmaker, maar scheidsrechter Van Horssen had hierbij hands geconstateerd en hij keurde het doelpunt dan ook af. Hiermee bleef het 1-2. In de slotminuten was het aan DHC-zijde over, waardoor VDL via Senna Penning en opnieuw Ait Yahya kon uitlopen naar 1-4. De groen-zwarte reserves speelden opnieuw een redelijk goede wedstrijd tegen een eerste elftal, ze hielden goed stand tot aan het laatste kwartier. VDL wist uiteindelijk in die slotfase nog driemaal te scoren en de zege te grijpen.

 • DHC verliest geflatteerd bij RVVH

 •  Tekst: Wicher Schreuders

  De groen-zwarte hoofdmacht speelde zaterdagmiddag in Ridderkerk voor de beker tegen RVVH. In de eerste bekerwedstrijd had RVVH met 1-2 gezegevierd bij VFC, terwijl DHC met 3-2 won van Slikkerveer. DHC begon goed aan deze wedstrijd. We noteerden diverse Delftse doelpogingen, waar pas na een kleine 20 minuten een eerste schot van de kant van de thuisclub volgde. Direct daarna speelde Faisal Bannis de bal diep op Faysal Karoumi, die volledig vrij op de uitkomende RVVH-doelman Tim Elkhuizen af ging. Het hieropvolgende schot van Karoumi werd vervolgens ternauwernood met de handen gekeerd door Elkhuizen, maar wel buiten zijn strafschopgebied. Er leek slechts één beslissing mogelijk, zo dachten alle aanwezigen, maar invaller-scheidsrechter Dave van ’t Veer (Oud-Beijerland) besloot na enig nadenken toch tot slechts geel, waarmee de RVVH-doelman – ten onrechte – in het veld mocht blijven staan. De aan DHC toegekende vrije trap buiten de beruchte lijnen leidde tot niks, waarmee de op dat moment verdiende DHC voorsprong er niet kwam. Na dit voorval was DHC het eigenlijk kwijt, waardoor RVVH het initiatief naar zich toe kon trekken, maar zonder kansen te kunnen creëren. Na ruim een half uur leidde een aanval van RVVH over hun rechterkant onverwachts tot de openingstreffer, nadat de ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet bij de tweede paal in vrije positie door Dermedjan Gazar laag en tegendraads werd ingekopt: 1-0. Enkele minuten later werd een voorzet door Shamir de Jesus vanaf circa 10 meter ongehinderd ingeschoten en daarmee was het 2-0. Dat was ook de ruststand, waarbij dit strijdig was met het evenwichtig te noemen spelbeeld van die eerste helft.

  Na de doelwisseling kon RVVH vrijwel direct vanaf de aftrap vrij prijsschieten op het DHC-doel, waarbij doelman Kaan Emre Kocak tweemaal redding bracht, maar kansloos was op de derde inzet van Laurens de Witte. DHC leek hierdoor aangeslagen te zijn, terwijl ook de hoeveelheid wissels (deels noodzakelijk door blessures) in de tweede helft het spelbeeld geen goed deed. DHC kwam nog dicht bij een tegendoelpunt via een schot van Rafik el Ousrouti, maar doelman Elkhuizen bracht ten koste van een hoekschop redding. De wedstrijd leek in 3-0 te gaan eindigen, maar in de slotminuten wist Tayfun Karaca toch nog met een kopbal de 4-0 op het scorebord te brengen.

  De nederlaag voor DHC viel gezien het spelbeeld in met name de eerste helft met 4-0 wat al te hoog uit en was daarmee geflatteerd te noemen. In de tweede helft kwam DHC er echter minder goed aan te pas en kon men slechts sporadisch bij het andere doel komen. Minimaal één tegendoelpunt had echter zeker wel verdiend geweest. Dat RVVH-doelman Elkhuizen slechts met geel werd bestraft en de wedstrijd kon vervolgen, bleek achteraf deels beslissend voor het resultaat.

 • DHC wint eerste bekerduel verdiend: 3-2

  De hoofdmacht van DHC speelde pas dinsdagavond het eerste bekerduel, omdat tegenstander Slikkerveer (Ridderkerk) zaterdag jl. een vanwege Corona uitgestelde jubileumviering had. Net als DHC is ook Slikkerveer met het 1e elftal nu overgestapt van de zondag naar de zaterdag, maar zij gaan uitkomen in de 2e klasse.

  De gasten begonnen erg voortvarend aan de wedstrijd, terwijl de groen-zwarten nog wat zoekende waren. Dit betekende dat al na 5 minuten de 0-1 op het scorebord kwam door een schot van Chevillio Halden vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Lang duurde de Delftse achterstand niet, want al na 15 minuten leidde een fraaie aanval via Uzeiill Koempai tot een voorzet vanaf de linkerkant, die door Faisal Bannis inkomend vanaf rechts keurig werd afgerond: 1-1. Slechts vijf minuten later resulteerde een combinatie tussen dezelfde twee spelers tot wederom een inzet van Bannis, maar nu leverde dit via een tegenstander en de paal niet meer op dan een hoekschop. In deze fase van de wedstrijd kon DHC-goalie Kaan Emre Kocak bij enkele tegenaanvallen van Slikkerveer aanvankelijk met enkele fraaie reddingen een tegentreffer voorkomen, maar na 23 minuten was Kocak na een corner kansloos op een steenharde kopbal van de 38-jarige aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing (oud-prof bij Volendam, RKC en De Graafschap) in de kruising. Hierna had DHC een overwicht, maar wist lange tijd  niet te scoren. Nadat kort voor rust scheidsrechter Aniel Jhamai (Den Haag) mede op aanwijzingen van zijn assistent een Slikkerveer doelpunt vanwege buitenspel afkeurde, was het in de blessuretijd Iliass Oukhattou die DHC na een scrimmage op 2-2 bracht.

  Na de thee was DHC in de gehele tweede helft veel sterker dan Slikkerveer, dat niet veel meer had in te brengen, op een enkel plaagstootje na, waarbij éénmaal de paal werd getroffen. Diverse groen-zwarte doelpogingen, van onder meer Faisal Bannis, Uzeiill Koempai en Laughter Oti-Bonsu strandden op met name de doelman, hun verdediging, of de bal verdween op dan wel naast de palen. Pas na 87 minuten wist de thuisclub te scoren: een voorzet vanaf rechts van Zakaria el Barzouhi bereikte via een verdediger aan de linkerkant Karlo Grgic foto, die van net binnen het 16 meter-gebied met een schuiver in de verre hoek voor de 3-2 zorgde. Kort daarna schoot Grgic in een vergelijkbare positie nog voorlangs.