• Voorschoten'97 te sterk voor DHC: 4-1

 • Voorschoten’97 te sterk voor DHC: 4-1

   Zaterdag 1 oktober 2022: Voorschoten ’97 - DHC 4-1 (3-0)

  Scheidsrechter: Mitchell Stuurman

  Scoreverloop:

  22 min. 1-0 Thom Wijnalda (Voorschoten’97)

  25 min. 2-0 Thom Wijnalda (Voorschoten’97)

  30 min. 3-0 Jim vd Krogt (Voorschoten’97)

  67 min. 3-1 Faisal Bannis (DHC)

  84 min. 4-1 Nicky Guijt (Voorschoten’97)

   Op de 2e competitiedag in de Zaterdag-1e klasse B moest DHC uit naar Voorschoten’97. Voor een tegenvallend aantal toeschouwers begon de thuisclub met een groot en langdurig overwicht. De groen-zwarten hielden het ruim 20 minuten vol om het dicht te houden achterin, met dank aan de paal en aan doelman Kaan Emre Kocak. Na 22 minuten werd een voorzet van Nicky Guijt goed ingekopt door Thom Wijnalda: 1-0. Slechts enkele minuten later werd uit een kopbal opnieuw ingekopt, maar via de paal was het opnieuw Wijnalda die in de rebound de 2-0 scoorde. DHC leek van slag door deze twee tegengoals, kort achter elkaar, want weer enige minuten later was het al 3-0 door Jim van der Krogt die ongehinderd vanaf de 16 meter-lijn fraai mocht inschieten. In slechts acht minuten ging het snel achter elkaar van 0-0 naar 3-0, hetgeen in feite al beslissend was. Na een omzetting in de groen-zwarte ploeg bleven verdere tegendoelpunten tot aan de rust uit. Kort voor rust kwam DHC dan eindelijk voor het eerst gevaarlijk bij het andere doel, maar de voorzet vanaf de achterlijn van Karlo Grgic bereikte niet de vrijlopende DHC-ers voor het doel, maar werd onderschept door de keeper van de thuisclub.

  Na de doelwisseling kwam DHC iets beter in de wedstrijd. Men kwam nu wat vaker op de andere helft, overigens zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisclub was slordig in het benutten van hun kansen, maar bij 3-0 hoefden zij niet meer zo nodig. DHC liep in die 2e helft helaas nog wel vier onnodige gele kaarten op. Na een kwartier spelen in de twee helft kwam DHC dan toch eindelijk gevaarlijker voor de dag, hetgeen na 67 minuten na een goede dieptepass van Faysal Karoumi betekende dat Faisal Bannis (foto)alleen op het Voorschoten-doel af kon gaan Deze kans werd door hem goed benut, waarmee het 3-1 was. Het leek daarna toch nog even spannend te worden, want de thuisclub was het in die fase even helemaal kwijt. De wedstrijd werd in de slotfase definitief beslist door een aarzeling aan DHC-zijde in balbezit bij de middenlijn. De bal werd niet naar voren maar naar achteren gespeeld, waarbij balverlies in de verdediging aan Nicky Guijt de gelegenheid bood om de 4-1 in te schieten. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld. Een verdiende zege voor Voorschoten’97.

 • DHC 2 verliest uit bij HBS 2

  Tekst: Wicher Schreuders

  Zondagochtend werd afgetrapt voor de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Zondag-Reserve Hoofdklasse A, waarin DHC 2 speelt. Ten opzichte van de vorige jaargang zijn ook hier een aantal teams overgestapt naar de zaterdag. Een aantal teams, waaronder DHC 2, is echter op de zondag blijven spelen. Om het aantal teams aan te vullen, zijn een aantal teams extra gepromoveerd uit de Reserve 1e klasse, alsmede een drietal teams ‘overgekomen’ uit District West 1 (Noord-Holland). We gaan die teams allemaal tegenkomen in het nu startende seizoen.

  DHC 2 startte uit bij HBS 2. En het begin van de groen-zwarten was sterk. Al na 3 minuten pikte Lesley Monteiro de bal op, zijn schot werd door de HBS-doelman in 1e instantie gekeerd, waarna de toegesnelde Quincy Jones koppend de 0-1 wist aan te tekenen. DHC bleef gesterkt door die voorsprong aanvallen, maar na een kleine 20 minuten noteerden we een snelle aanval van de thuisclub over links, de bal werd bewust of onbewust breed gespeeld waarna een mee gekomen HBS-er de bal schijnbaar onbewust raakte en de bal in het doel verdween: 1-1. Het spel golfde heen en weer, maar HBS werd langzamerhand sterker, DHC moest meer terug. Na ruim een half uur wist een diepgaande HBS-er de bal over de uitlopende doelman Pavlos Markesinis in het doel te plaatsen. Slechts vier minuten later werd een ongelukkige en onnodige botsing op de achterlijn door scheidsrechter Bidjai Bhagwanie beoordeeld als zijnde een strafschop voor HBS. Dat betekende 3-1. In de blessuretijd van de 1e helft belandde een inzet van DHC via de HBS-doelman nog op de paal.

  Na de doelwisseling  probeerden de groen-zwarten om weer terug in de wedstrijd te komen. Na 21 minuten nam aanvoerder Roland Dze Kang op het middenveld heel snel een toegekende vrije trap, hij speelde de bal op de vrijkomende Lesley Monteiro die vervolgens scoorde. 3-2 zou je denken. Maar scheidsrechter Bhagwanie keurde de treffer af, liet de vrije trap over nemen want die was volgens hem niet op de geheel correcte plaats genomen. Dit uiteraard tot teleurstelling van de groen-zwarten. In de loop van de 2e helft kwam HBS nauwelijks nog bij het DHC-doel, terwijl DHC alsmaar op die andere helft speelde, overigens zonder aanvankelijk heel gevaarlijk te worden. Pas in de slotfase noteerden we behoorlijke kansen voor onder meer Soner Yigitdol, Kelly Austin en Quinten van ’t Hoog. Kort voor het eindsignaal ging een HBS-er diep, verraste daarmee de opgedrongen DHC-verdediging en speelde aangekomen voor de uitkomende DHC-goalie Pavlos Markesinis de bal naar een meegekomen medespeler, die de bal in het lege doel schoot: 4-1. Volgens de DHC-mensen speelde die HBS-er de bal vooruit waarmee het buitenspel was van de scorende speler, maar de dienstdoende scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en de protesten. Het was hiermee alsnog 4-1, waarmee de nederlaag toch nog hoger uitviel dan nodig was. Het krachtsverschil tussen beide teams was in ieder geval niet zo groot als deze uitslag zou doen vermoeden.

 • Ondanks nederlaag tegen Den Hoorn (1-3) verrast DHC in positieve zin

 • Tekst: Wicher Schreuders

   Zaterdag 24 september 2021: DHC – Den Hoorn 1-3 (0-1)

  Scheidsrechter: Giovanni Jaggan (Den Haag)

  Assistenten: Vincent de Roos (Velserbroek) & Sarwan Gajadien (Leiden)

   Opstelling

  Kaan Emre Kocak; Brahim Karoumi, Laughter Oti-Bonsu, Anass Attahiri (aanv.); Helder do Rosario, Uzeiill Koempai; IliassOukhattou, Faysal Karoumi, Karlo Grgic; Faisal Bannis, Zakaria el Barzouhi

   Scoreverloop

  43 min. 0-1 Robin Zwartjens (Den Hoorn) (penalty)

  63 min. 0-2 Robin Zwartjens (Den Hoorn)

  73 min. 1-2 Faysal Karoumi

  78 min. 1-3 Maurizio Marinacci (Den Hoorn)

   De 1e competitiedag in de Zaterdag-1e klasse B, “de mooiste poule van Nederland” zoals voor de wedstrijd werd opgemerkt in de bestuurskamer, kende een prachtig affiche: DHC – Den Hoorn, de nummers 3 en 2 van de Zondag-1e klasse B van afgelopen seizoen. Beide clubs, net als vele andere, in de afgelopen zomerperiode horizontaal overgestapt van de zondag naar de zaterdag. Met bovendien bij DHC het vertrek (na 14 seizoenen!) van trainer Rob de Lange en alle 1e elftalspelers, met name naar competitiegenoot Vuc. Zie daar de underdogrol voor het volledig nieuwe DHC onder leiding van de nieuwe trainer John de Letter (die al eerder hoofdtrainer bij DHC was in de periode 1997-2000). Vrijwel alle toeschouwers voorspelden vooraf een grote zege voor de Hoornse ploeg. DHC zou kansloos zijn, zo veronderstelde men.

  Een klein jaar geleden eindigde de vorige editie van deze derby in 2-2, nadat DHC lang met 2-0 aan de leiding ging, maar Den Hoorn in een tumultueuze slotfase nog langszij kwam tot 2-2. Die toenmalige wedstrijd, op zondagmiddag, trok een kleine 1500 toeschouwers. De horizontale overstap naar de zaterdag was bedoeld om meer regionale derbies te kunnen spelen en ook om meer publiek te trekken, maar op deze eerste speeldag viel het aantal toeschouwers met circa 500 mensen zwaar tegen. De wedstrijd verdiende meer publiek, zo wist men na afloop.

  De groen-zwarten begonnen verrassend goed aan deze derby en trokken volop ten aanval. Dit leidde in de beginfase tot twee grote kansen voor DHC. Een door Karlo Grgic ingekopte bal werd, al na 5 minuten spelen, door Hoornaar Tjebbe Baggerman ternauwernood op de doellijn gekeerd. Na een kwartier bracht Faysal Karoumi met een voorzet de bal bij Iliass Oukhattou, maar diens inzet werd door Den Hoorn-goalie Robert Jan Kuipers (ex-DHC) nog maar net gekeerd. Na een klein half uur spelen nam het DHC overwicht wat af en kon ook het bezoekende team een aantal malen bij het vijandelijke doel komen, maar behalve nogal wat hoekschoppen leverde dit niets op. Vijf minuten voor rust was het aan de andere kant wederom keeper Robert Jan Kuipers die na een snelle DHC-aanval een inzet van Faysal Karoumi nog maar net met zijn voeten tot corner kon verwerken. Kort daarna kwam aan de andere kant na een voorzet van Noah Hes de bal net binnen het strafschopgebied op het lichaam van de wegdraaiende Helder do Rosario. Naar het oordeel van scheidsrechter Giovanni Jaggan (dezelfde die een jaar geleden deze zelfde derby ook leidde) was dit hands en dus ging de bal op de stip. Den Hoorn-aanvoerder Robin Zwartjens (ex-DHC) voltrok het vonnis koelbloedig: 0-1. Onverwachts en ook onverdiend een 0-1 voorsrong voor Den Hoorn, zo was het oordeel tijdens de theepauze.

  Na de doelwisseling trokken de groen-zwarten volop ten aanval, dit om te pogen de gelijkmaker te scoren. Een schot van Karlo Grgic ging net naast het doel. Een aantal goede pogingen van en via de opkomende Laughter Oti-Bonsu leidde tot niet meer dan een enkele hoekschop. Na een kleine 20 minuten in de tweede helft was het echter aan de andere kant de mee opgekomen Robin Zwartjens die na een corner koppend de 0-2 liet aantekenen. De wedstrijd leek hiermee beslist te zijn. Het werd echter alsnog weer even spannend, dit na een pass van Faisal Bannis die aan de linkerkant Faysal Karoumi (foto) bereikte, die op fraaie wijze de bal over de uitkomende Robert Jan Kuipers in de verre hoek van het doel deed belanden: 1-2. De hoop op een gelijkmaker van de thuisclub werd al na vijf minuten weer te niet gedaan via een snelle solo counter over links van Maurizio Marinacci, die DHC-doelman Kaan Emre Kocak met een schot wist te passeren: 1-3. En dan toch beslist met nog slechts 10 minuten te spelen. Hiermee kwam dan ook het eindsignaal.

  De aanwezigen waren positief verrast door het verbazingwekkend aardige spel van DHC-zijde, waar Den Hoorn kennelijk ook niet op gerekend had. Zeker in het eerste half uur, en ook in het eerste deel na de rust, was de thuisclub de betere. Over de hele wedstrijd genomen ging het eigenlijk wel aardig gelijk op. Maar DHC scoorde slechts 1x, de gasten van Den Hoorn scoorden 3x en waren daarmee de winnaar. Den Hoorn maakte hiermee, als een van de favorieten in deze eerste klasse, een goede start om bovenin mee te gaan draaien. DHC liet zien beter te kunnen voetballen dan menigeen verwacht had. De competitie duurt nog lang….

   

 • DHC verliest door desastreuze 1e helft met 5-0

 • DHC verliest door desastreuze 1e helft met 5-0      Tekst: Wicher Schreuders

   DHC speelde zaterdagmiddag uit tegen VFC Zat-1 in Vlaardingen het 3e en laatste bekerduel. Voorafgaand aan deze wedstrijd deelden beide teams de 2e plaats in deze poule, dus het beloofde nog enigszins spannend te worden. Helaas waren te weinig groen-zwarte supporters naar Vlaardingen getrokken om de wedstrijd te bekijken.

  Al direct na het beginsignaal van scheidsrechter Louis Duarte (Rhoon) nam de thuisploeg het heft in handen. DHC kwam onder druk te staan en kwam hierdoor heel moeilijk weg van het eigen doel. Na 11 minuten spelen werd een schot van Vlaardinger Nino Netten door een DHC-er van richting veranderd, waardoor doelman Furkan Simsek (foto) kansloos was: 1-0. Slechts drie minuten later schoot Joep Pranger een vrije trap van net buiten het strafschopgebied onhoudbaar in de verre hoek en daarmee was het al 2-0. Hierna bleven doelpunten geruime tijd uit, hoewel DHC nog steeds slechts spaarzaam op de andere helft wist te komen. Na een half uur spelen rondde Nino Netten een voorzet goed af, waarna vijf minuten later Coen Bokx hetzelfde deed na een hoekschop. Daarmee was het ineens al 4-0. Kort hierna belandde een voorzet van VFC in het drukke strafschopgebied, waarbij Nino Netten in de scrimmage zijn derde doelpunt wist in te schieten: 5-0. Slechts kort voor rust wisten de groen-zwarten na een combinatie tussen Helder do Rosario en Uzeiill Koempai voor het eerst op het VFC-doel te schieten.

  Na de thee waren de bordjes totaal verhangen. DHC-trainer John de Letter had in de rust vier spelers vervangen en bovendien zijn spelconcept aangepast. Dit betekende na de doelwisseling een veel beter acterend DHC. De groen-zwarten speelden nu veel vaker op de andere speelhelft, ze creëerden nu vele kansen, maar gescoord werd er toch niet. De thuisclub kreeg ook nog wel enige kansen, maar veel minder dan in de 1e helft. Aan DHC-zijde waren de kansen onder meer voor Faysal Karoumi, Faisal Bannis en een aantal malen Brahim Karoumi. In de meeste gevallen bracht VFC-doelman Max Verkade redding, in andere gevallen ging de bal net naast of net over het doel. DHC wist de verdiende tegentreffers echter niet te scoren, zodat het eindsignaal kwam bij de stand die al met de rust op het bord stond: 5-0.

  Een werkelijk desastreuze eerste helft van DHC-kant leidde tot een onoverkomelijk 5-0 achterstand, waarna de tweede helft veel beter verliep. Maar zoals iedereen weet: een wedstrijd gaat over twee speelhelften, dus om een resultaat te behalen moeten beide helften goed zijn. En dat was in deze wedstrijd alleen in de tweede helft het geval. De Delftse supporters reden met deze gedachten weer huiswaarts.

 • DHC 2 tegen Verburch1 gecanceld

  De voor zaterdagmiddag (17 september) vastgestelde bekerwedstijd DHC 2 – Verburch 1 (Groep 2 – poule 5) gaat helaas niet door. Dit omdat DHC 2 – een zondagteam – op deze zaterdagnamiddag onvoldoende spelers op de been kan brengen om die wedstrijd te spelen. Een door ons voorgestelde alternatieve speeldag is voor Verburch geen optie.

  Vanwege de hoge klassering van DHC 2 eind vorig seizoen in de Reserve Hoofdklasse Zondag werd dat team als beloning dit seizoen ingedeeld in een poule in de bekercompetitie voor standaardteams. Dit betekende echter wel dat DHC 2 driemaal achtereen op zaterdagmiddag in het veld zou moeten komen. De eerste twee wedstrijden is dat gelukt, maar nu voor de derde zaterdag op rij is dat helaas onmogelijk gebleken. Van de groep van 20 spelers, die bewust ervoor hebben gekozen op zondag te spelen, hebben er diverse spelers (en stafleden) andere bezigheden en werkzaamheden op de zaterdag. Tel daarbij op een aantal geblesseerden en zieken, waarmee er uiteindelijk onvoldoende spelers beschikbaar zijn. Bovendien moet DHC 1 op hetzelfde moment ook nog eens een bekerwedstrijd spelen (VFC uit), dus daaruit is ook geen aanvulling mogelijk. Het resultaat van dit alles is dat de wedstrijd DHC 2 – Verburch 1 helaas niet door kan gaan.

 • DHC 2 verliest in slotfase van VDL 1

  Tekst: Wicher Schreuders 

  Het 2e elftal van DHC doet mee aan de bekercompetitie voor standaardteams, dit vanwege de hoge klassering in de Zondag-Reserve Hoofdklasse van afgelopen seizoen. De eerste bekerwedstrijd ging voor DHC 2 vorige week ternauwernood met 2-1 verloren uit bij Sporting Leiden. VDL had thuis met 0-2 verloren van Verburch. Aan de Brasserskade speelde DHC 2 nu tegen VDL 1 uit Maassluis.

  In de eerste helft zagen we een hele aardige wedstrijd, waarbij VDL net wat sterker leek dan de thuisclub, maar de rust kwam zonder doelpunten en dus met nog steeds 0-0 op het scorebord. Kort na de rust kwamen de bezoekers dan toch op 0-1 via Joey van Eijk. De DHC-spelers dachten aan buitenspel, maar scheidsrechter Wim van Horssen (Den Hoorn) kende het doelpunt toe. Een kleine 10 minuten later bracht een DHC-aanval de bal, via VDL-doelman Stijn Oskam, bij Lesley Monteiro die keurig afrondde: 1-1. Met nog een kwartier te spelen kwam VDL op 1-2 door een fraaie actie van Hicham Ait Yahya. Enige minuten later scoorde DHC-er Kamal Jongert de gelijkmaker, maar scheidsrechter Van Horssen had hierbij hands geconstateerd en hij keurde het doelpunt dan ook af. Hiermee bleef het 1-2. In de slotminuten was het aan DHC-zijde over, waardoor VDL via Senna Penning en opnieuw Ait Yahya kon uitlopen naar 1-4. De groen-zwarte reserves speelden opnieuw een redelijk goede wedstrijd tegen een eerste elftal, ze hielden goed stand tot aan het laatste kwartier. VDL wist uiteindelijk in die slotfase nog driemaal te scoren en de zege te grijpen.

 • DHC verliest geflatteerd bij RVVH

 •  Tekst: Wicher Schreuders

  De groen-zwarte hoofdmacht speelde zaterdagmiddag in Ridderkerk voor de beker tegen RVVH. In de eerste bekerwedstrijd had RVVH met 1-2 gezegevierd bij VFC, terwijl DHC met 3-2 won van Slikkerveer. DHC begon goed aan deze wedstrijd. We noteerden diverse Delftse doelpogingen, waar pas na een kleine 20 minuten een eerste schot van de kant van de thuisclub volgde. Direct daarna speelde Faisal Bannis de bal diep op Faysal Karoumi, die volledig vrij op de uitkomende RVVH-doelman Tim Elkhuizen af ging. Het hieropvolgende schot van Karoumi werd vervolgens ternauwernood met de handen gekeerd door Elkhuizen, maar wel buiten zijn strafschopgebied. Er leek slechts één beslissing mogelijk, zo dachten alle aanwezigen, maar invaller-scheidsrechter Dave van ’t Veer (Oud-Beijerland) besloot na enig nadenken toch tot slechts geel, waarmee de RVVH-doelman – ten onrechte – in het veld mocht blijven staan. De aan DHC toegekende vrije trap buiten de beruchte lijnen leidde tot niks, waarmee de op dat moment verdiende DHC voorsprong er niet kwam. Na dit voorval was DHC het eigenlijk kwijt, waardoor RVVH het initiatief naar zich toe kon trekken, maar zonder kansen te kunnen creëren. Na ruim een half uur leidde een aanval van RVVH over hun rechterkant onverwachts tot de openingstreffer, nadat de ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet bij de tweede paal in vrije positie door Dermedjan Gazar laag en tegendraads werd ingekopt: 1-0. Enkele minuten later werd een voorzet door Shamir de Jesus vanaf circa 10 meter ongehinderd ingeschoten en daarmee was het 2-0. Dat was ook de ruststand, waarbij dit strijdig was met het evenwichtig te noemen spelbeeld van die eerste helft.

  Na de doelwisseling kon RVVH vrijwel direct vanaf de aftrap vrij prijsschieten op het DHC-doel, waarbij doelman Kaan Emre Kocak tweemaal redding bracht, maar kansloos was op de derde inzet van Laurens de Witte. DHC leek hierdoor aangeslagen te zijn, terwijl ook de hoeveelheid wissels (deels noodzakelijk door blessures) in de tweede helft het spelbeeld geen goed deed. DHC kwam nog dicht bij een tegendoelpunt via een schot van Rafik el Ousrouti, maar doelman Elkhuizen bracht ten koste van een hoekschop redding. De wedstrijd leek in 3-0 te gaan eindigen, maar in de slotminuten wist Tayfun Karaca toch nog met een kopbal de 4-0 op het scorebord te brengen.

  De nederlaag voor DHC viel gezien het spelbeeld in met name de eerste helft met 4-0 wat al te hoog uit en was daarmee geflatteerd te noemen. In de tweede helft kwam DHC er echter minder goed aan te pas en kon men slechts sporadisch bij het andere doel komen. Minimaal één tegendoelpunt had echter zeker wel verdiend geweest. Dat RVVH-doelman Elkhuizen slechts met geel werd bestraft en de wedstrijd kon vervolgen, bleek achteraf deels beslissend voor het resultaat.

 • DHC wint eerste bekerduel verdiend: 3-2

  De hoofdmacht van DHC speelde pas dinsdagavond het eerste bekerduel, omdat tegenstander Slikkerveer (Ridderkerk) zaterdag jl. een vanwege Corona uitgestelde jubileumviering had. Net als DHC is ook Slikkerveer met het 1e elftal nu overgestapt van de zondag naar de zaterdag, maar zij gaan uitkomen in de 2e klasse.

  De gasten begonnen erg voortvarend aan de wedstrijd, terwijl de groen-zwarten nog wat zoekende waren. Dit betekende dat al na 5 minuten de 0-1 op het scorebord kwam door een schot van Chevillio Halden vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Lang duurde de Delftse achterstand niet, want al na 15 minuten leidde een fraaie aanval via Uzeiill Koempai tot een voorzet vanaf de linkerkant, die door Faisal Bannis inkomend vanaf rechts keurig werd afgerond: 1-1. Slechts vijf minuten later resulteerde een combinatie tussen dezelfde twee spelers tot wederom een inzet van Bannis, maar nu leverde dit via een tegenstander en de paal niet meer op dan een hoekschop. In deze fase van de wedstrijd kon DHC-goalie Kaan Emre Kocak bij enkele tegenaanvallen van Slikkerveer aanvankelijk met enkele fraaie reddingen een tegentreffer voorkomen, maar na 23 minuten was Kocak na een corner kansloos op een steenharde kopbal van de 38-jarige aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing (oud-prof bij Volendam, RKC en De Graafschap) in de kruising. Hierna had DHC een overwicht, maar wist lange tijd  niet te scoren. Nadat kort voor rust scheidsrechter Aniel Jhamai (Den Haag) mede op aanwijzingen van zijn assistent een Slikkerveer doelpunt vanwege buitenspel afkeurde, was het in de blessuretijd Iliass Oukhattou die DHC na een scrimmage op 2-2 bracht.

  Na de thee was DHC in de gehele tweede helft veel sterker dan Slikkerveer, dat niet veel meer had in te brengen, op een enkel plaagstootje na, waarbij éénmaal de paal werd getroffen. Diverse groen-zwarte doelpogingen, van onder meer Faisal Bannis, Uzeiill Koempai en Laughter Oti-Bonsu strandden op met name de doelman, hun verdediging, of de bal verdween op dan wel naast de palen. Pas na 87 minuten wist de thuisclub te scoren: een voorzet vanaf rechts van Zakaria el Barzouhi bereikte via een verdediger aan de linkerkant Karlo Grgic foto, die van net binnen het 16 meter-gebied met een schuiver in de verre hoek voor de 3-2 zorgde. Kort daarna schoot Grgic in een vergelijkbare positie nog voorlangs.

  Hoewel het winnende doelpunt erg lang uitbleef, was deze bekerwinst meer dan verdiend voor DHC. Ook deze keer waren er voor trainer John de Letter zonder twijfel diverse goede en ook mindere punten te noteren, maar dat heeft hij zonder twijfel ook gedaan. Komende zaterdag speelt DHC 1 in de bekerstrijd om 14.30 uur uit tegen RVVH in Ridderkerk. Deze tegenstander had zijn eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen van VFC Zat-1. Ook DHC 2 komt uit in de Standaard-bekercompetitie: dit team speelt komende zaterdag om 17.00 uur thuis tegen VDL 1 (Maassluis).

 • DHC 2 geeft bekerwinst uit handen bij Sporting Leiden 1

  DHC 2 geeft bekerwinst uit handen bij Sporting Leiden 1 

  Op basis van de hoge klassering in de eindstand van de Zondag-Reserve Hoofdklasse van afgelopen seizoen plaatste DHC 2 zich voor deelname aan de bekercompetitie voor 1e elftallen voor dit seizoen. Dit leverde een indeling op in een poule met louter zaterdagclubs, zodat nu DHC 2 – dat anders dan DHC 1 op de zondag blijft spelen - in deze bekerstrijd driemaal op de late zaterdagmiddag (17.00 uur) moet spelen. Helaas kunnen een aantal van de spelers van DHC 2 echt niet op de zaterdag spelen, dus deze konden zaterdag jl. niet mee mee doen. Maar gelukkig voldoende anderen wel.

  De eerste bekerwedstrijd vond zaterdag jl. plaats in Leiden, waar werd aangetreden tegen Sporting Leiden 1, dat in de competitie uitkomt in de Zaterdag-3e klasse. In de beginfase speelde het groen-zwarte reserveteam nogal onwennig, waardoor Sporting Leiden in die fase een overwicht had. Na ruim een kwartier spelen was de thuisclub dicht bij de openingstreffer, maar DHC-doelman Furkan Simsek bracht op de doellijn ternauwernood redding. Na 20 minuten spelen belandde een zeer fraai schot van grote afstand van Umut Kocaman op de onderkant van de lat en vervolgens was het de toegesnelde Lesley Monteiro die de bal in het doel deed belanden: 0-1. De groen-zwarten gingen daarna wat rustiger spelen, hoewel Sporting Leiden wel veel bleef aandringen richting DHC-doel, zonder dat men heel gevaarlijk werd. Na de doelwisseling was het spelbeeld gelijkopgaand en leek DHC 2 lange tijd de voorsprong vast te kunnen houden. Pas halverwege de 2e helft werd een Leidse hoekschop door Peter Hamelink ingekopt: 1-1. Beide teams probeerden om alsnog de winnende treffer te maken. Pas in de slotminuten was het de thuisclub die via Boudewijn Kamphues van dichtbij de 2-1 liet aantekenen. Daarmee werd Sporting Leiden 1 de winnaar in dit eerste bekerduel, waarbij DHC 2 het gevoel had in de loop van de tweede helft door nonchalant verdedigen onnodig de winst uit handen te hebben gegeven.

  De volgende bekerwedstrijden voor DHC 2 in deze poule vinden plaats op de twee komende zaterdagen (10 en 17 september), beide keren thuis om 17.00 uur, achtereenvolgens tegen zaterdag-3e klassers VDL 1 (Maassluis) en Verburch 1 (Poeldijk). De onderlinge wedstrijd tussen deze twee teams eindigde zaterdag jl. in 0-2 voor Verburch.

  DHC 1 speelt overigens de eerste bekerwedstrijd pas komende dinsdagavond (6 september) om 20.00 uur, thuis tegen zaterdag-2e klasser Slikkerveer (Ridderkerk). De andere tegenstanders voor DHC 1 in de bekerpoule zijn VFC en RVVH.

 • DHC pakt 1e prijs op het BVCB-Robeytoernooi

 • Tekst: Wicher Schreuders

  Op het Robey-toernooi bij BVCB in Bergschenhoek trad DHC zaterdagmiddag op de 2e speeldag aan tegen de organiserende thuisclub. DHC gaat dit seizoen uitkomen in de zaterdag-1e klasse B (met voornamelijk clubs uit de regio Haaglanden/Westland/Leiden), terwijl BVCB is ingedeeld in de zaterdag-1e klasse C (met clubs uit Rotterdam en zuidelijk daarvan, tot in Zeeland). De groen-zwarten kwamen verrassend goed voetballend uit de startblokken. Er werd in de 1e helft aardig combinatievoetbal gespeeld, veelal op de andere speelhelft, maar echte kansen ontbraken. De thuisclub maakte heel effectief gebruik van de geboden ruimte, want hoewel BVCB niet al te vaak op de DHC-helft kwam, waren ze met snelle uitvallen gevaarlijk en doeltreffend. Met name Ricoberto Luijando was heel succesvol door maar liefst driemaal te scoren en wel na 8, 18 en 28 minuten. De rust kwam dan ook met 3-0 hetgeen zeker niet de krachtsverhoudingen op het veld weergaf. Ook in de 2e helft kwam DHC heel aardig voor de dag, maar nu deden de groen-zwarten ook aanvallend wat terug. Na een uitstekende dieptepass van Iliass Oukhattou kwam Faysal Karoumi alleen voor de BVCB-goalie en hij liet deze kansloos: 3-1. Hierna ging DHC op jacht naar de aansluittreffer. Halverwege de tweede helft kwam dat doelpunt er dan ook. Na een corner vanaf de linkerkant kwam de bal bij Faisal Bannis die in de draai succesvol inschoot: 3-2. In de resterende tijd miste een van de BVCB-ers een opgelegde kans door ruim naast te schieten, terwijl de DHC-ers de gelijkmaker niet meer konden scoren. Het eindsignaal kwam dan ook bij 3-2, waarbij DHC in diverse fasen alleszins aanvaardbaar spel had laten zien. Nog steeds is trainer John de Letter uiteraard zoekende naar de optimale samenstelling van het volledig nieuwe team, maar iedere keer wordt de technische staf weer wat wijzer.

  Op het andere veld won DWO met 2-1 van Alblasserdam. Rekening houdend met de uitslagen van donderdagavond jl., te weten DWO – DHC 3-5 en BVCB – Alblasserdam 0-1, kon de eindstand van het toernooi worden opgemaakt. Een combinatie van wedstrijdpunten en gescoorde doelpunten leidde tot de conclusie dat DHC het toernooi had gewonnen (10 punten), voor DWO (8 p.), BVCB (6 p.) en Alblasserdam (5 p.). Het bij vlagen best aardige voetbal van DHC-zijde was echter veel belangrijker dan de toernooiwinst.

 • DHC wint op BVCB-toernooi van DWO

  Donderdagavond jl. trad DHC aan op het Robey-toernooi bij BVCB in Bergschenhoek. Tegenstander was het Zoetermeerse DWO. Onder leiding van scheidsrechter Ramon Westhoff (Vlaardingen) werd het een doelpuntrijke wedstrjd. DHC kwam door een fraai doelpunt van Brahim Karoumi al snel op 0-1, maar kort daarna scoorde Gino Bergwerff voor DWO de 1-1. Nog voor de rust zorgden Faisal Bannis en Rafik el Ousrouti voor de 1-3 pauzestand. Kort na de rust liet Rafik el Ousrouti de 1-4 aantekenen, waarmee DHC op weg leek naar een ruimere voorsprong. Het spel zakte aan groen-zwarte kant echter wat in, men werd wat nonchalanter en een fel spelend DWO kon daardoor via goals van JP Nocento en Baromeo Phedrick nog terugkomen tot 3-4. In de slotfase schoot Delano Klink uit een vrije trap heel fraai in, waarmee het 3-5 werd. Als laatste feit werd genoteerd dat Rafik el Ousrouti vanaf de stip de kans op een 6e treffer miste.

  In de andere toernooiwedstrijd won Alblasserdam met 0-1 van thuisclub BVCB. Op de 2e speeldag, zaterdag 27 augustus, speelt DHC om 14.30 uur tegen thuisclub BVCB.

 • DHC verliest in doelpuntrijke wedstrijd

 • DHC verliest in doelpuntrijke wedstrijd 

  Tekst: Wicher Schreuders          Foto: IJVV De  Zwervers

  Op Rotterdam-Zuid trad DHC zaterdagmiddag aan tegen IJVV De Zwervers met nu weer een gedeeltelijk ander team dan in de voorgaande oefenwedstrijden. Trainer/coach John de Letter is immers nog zoekende naar de meest passende formatie en daar zijn diverse oefenwedstrijden voor nodig. Deze middag bleek de juiste formatie nog niet gevonden te zijn.

  Al direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Rodney Speksnijder (Rotterdam) trok de thuisploeg ten aanval en liet nog binnen een minuut de 1-0 aantekenen. Een fel en met hoge druk spelende tegenstander maakte het DHC moeilijk om in het spel te komen, zodat het na 5 minuten spelen ook al 2-0 werd. Het thuispubliek was er blij mee, maar aan Delftse zijde was men hier uiteraard niet tevreden over. Het leek er op dat DHC de zaken zou gaan recht zetten, met name toen na 21 minuten spelen Ilias Oukhattou met een fraai afstandsschot in de kruising voor de 2-1 zorgde. De gelijkmaker kwam echter alsmaar niet, terwijl in de blessuretijd van de 1e helft een diepgaande speler van IJVV De Zwervers alleen voor doelman Kaan Emre Kocak voor de 3-1 zorgde.

  Na de doelwisseling zagen we een kopie van de 1e helft, want ook nu scoorde de ploeg uit IJsselmonde binnen een minuut en dat was 4-1. Hiermee leek het Delftse verzet gebroken. Kort daarna deed Helder do Rosario voor de groen-zwarten nog wel iets terug (4-2), maar direct daarna was het al 5-2. Dat in de laatste 10 minuten nog driemaal werd gescoord maakte het toch niet meer spannend. De thuisclub scoorde er immers nog twee, terwijl voor DHC alleen Zakaria el Barzouhi wist te scoren. De eindstand werd hiermee 7-3.

  Een forse en teleurstellende uitslag, maar in deze fase van de voorbereiding is de uitslag uiteraard helemaal niet belangrijk. Trainer/coach John de Letter speelde in deze wedstrijd zonder een aantal spelers uit de eerdere oefenwedstrijden, waarbij duidelijk werd dat wel gescoord kan worden, maar dat er verdedigend nogal tekort werd geschoten. Het team is nog geen team, de posities zijn nog niet ingevuld. De Letter is zoekende en heeft hiervoor tijd nodig. Er volgen nog diverse wedstrijden om weer volgende stappen te maken.

 • DHC speelt boven verwachting, maar verliest nipt met 0-1

  Tekst: Wicher Schreuders

  Zoals bekend moeten de groen-zwarten bouwen aan een volkomen nieuw 1e elftal en daar is nogal wat werk voor nodig. Realistisch gesproken zijn de verwachtingen dan ook niet erg hoog gespannen. Voor de competitiestart staan er echter nog diverse trainingen, oefen- en bekerwedstrijden op het programma.

  Dinsdagavond oefende DHC thuis tegen Concordia. Het werd – onder de bekwame leiding van de pas 18-jarige scheidsrechter Jeff van Hamersveld (Rotterdam-Hillegersberg – een hele aardige wedstrijd. DHC begon nogal onzeker aan de wedstrijd, waardoor Concordia in de beginfase een veldmeerderheid had. Al snel kwamen de groen-zwarten beter in hun spel, waardoor DHC in die eerste helft geleidelijk aan de overhand kreeg. Concordia-doelman Poya Maleki Seifar (ex-DHC) moest tweemaal goed redding brengen op inzetten van DHC-kant. Desondanks viel het doelpunt aan de andere kant, toen na 43 minuten Benjamin Groen diep werd gestuurd en alleen voor DHC-goalie Kaan Emre Kocak met een lob de 0-1 op het scorebord bracht.

  In de rust werd er volop gewisseld, wat na de hervatting DHC duidelijk geen goed bleek te hebben gedaan. Concordia zette meer druk, diverse DHC-verdedigers wisten hier geen raad mee en ze konden de bal enige tijd nauwelijks meer bij het eigen doel weg krijgen. Concordia verzuimde op dat moment om hiervan te profiteren. Na enige omzettingen ging het aan groen-zwarte kant weer wat beter, waarna de beste kans op de gelijkmaker te noteren viel na 78 minuten, toen Karlo Grgic de bal op Delano Klink speelde, maar waarna opnieuw Concordia-goalie Poya Maleki Seifar bekwaam redding bracht. In de slotminuten schoot Grigic ook nog eens van dichtbij in het zijnet in plaats van in het net dan wel een voorzet te leveren.

  De groen-zwarten zijn logischerwijs nog pas in de beginfase van het zoeken naar een nieuw basisteam, maar het veldspel in deze oefenwedstrijd viel niet tegen. De uitslag, een nipte 0-1 zege voor Concordia, was voor de DHC-ers dan ook helemaal niet belangrijk. Concordia vond dat men te weinig had gescoord, dit dan met name aan het begin van de 2e helft.

 • DHC oefent alsnog en scoort tegen DHL-combinatie

 • DHC oefent alsnog en scoort tegen DHL-combinatie

  Tekst: Wicher Schreuders

   Na de uitschakeling voor de finaledag van het toernooi om de Stad Delft Bokaal kwam zaterdagochtend jl. toch nog een DHC-combinatieteam in het veld. Dit gebeurde in een uitwedstrijd tegen een combinatieteam van DHL.

  Ondanks het vroege aanvangsuur was het in de volle zon al snel erg heet. Met een mix van spelers die duidelijk nog aan elkaar moeten wennen werd een nuttige wedstrijd gespeeld. Al snel omspeelde Faisal Bannis de DHL-doelman en zorgde voor de 0-1. Na een kwartier spelen liet Iliass Oukhattou de 0-2 aantekenen en kort daarna werd het 0-3 door Faycal Karoumi. Nog voor de rust scoorde Rafik El Ousrouti de 4e treffer. Na de doelwisseling en ook nog diverse wissels in de ploeg werd het door doelpunten van Soner Yigitdol en tweemaal Helder do Rosario uiteindelijk 0-7. Het belangrijkste was uiteraard niet de uitslag, maar dat er alsnog een wedstrijdje gespeeld kon worden. De technische staf kreeg hiermee zonder twijfel weer wat meer inzicht in de diverse mogelijkheden.

  Dinsdagavond 16 augustus a.s. oefent vanaf 20.15 uur een voorlopige 1e combinatie thuis tegen Concordia 1. Op zaterdag 20 augustus oefent DHC om 14.30 uur uit bij IJVV de Zwervers in Rotterdam-IJsselmonde. Volgende week dinsdag (23/8) staat dan de oefenwedstrijd DHC 2 – Concordia Zat-2 op het programma, aanvang 20.15 uur.

 • DHC maakt eerste oefenminuten op het SDB-toernooi

 •  

  Op de 1e speeldag van het jaarlijkse toernooi om de Stad Delft Bokaal speelde DHC dinsdagavond op het terrein van Concordia in Poule A met als tegenstanders Ariston’80 en Full Speed. Zoals bekend is, vertrok eind mei na 14 jaar plotseling trainer/coach Rob de Lange bij DHC. Hij stapte over naar VUC en in zijn kielzog vertrokken vervolgens maar liefst 18 spelers van DHC 1, waarvan 9 naar VUC. Dit betekende dat er slechts 1 speler van DHC 1 bij de club bleef, Karlo Grigic.

  Een en ander betekent dat DHC een compleet nieuw 1e elftal op moet gaan bouwen. Na een aantal trainingen betekende de startavond van het SDB-toernooi de allereerste oefenminuten. De selectie voor het 1e elftal is nog zeer voorlopig, mede doordat spelers nog op vakantie zijn of pas net daarvan zijn teruggekeerd. Er ontbraken dan ook nog een aantal mogelijke 1e elftalspelers. Er stond dan ook een mix van 18 spelers die uiteindelijk in het 1e of 2e elftal terecht gaan komen.

  De groen-zwarten speelden tegen Ariston’80 alleszins acceptabel. Er werd redelijk gecombineerd met een aantal goede aanvalspogingen, waarbij na een kleine 10 minuten Ariston voor de eerste keer over hun linkerkant diep speelde, waarna de bal schuin voor het doel werd gespeeld en een Ariston-speler de bal voor de uitkomende DHC-doelman Kaan Emre Kocak oppikte en eenvoudig in het doel kon schieten: 0-1. In het vervolg van de wedstrijd bleef DHC proberen gevaarlijk te worden, terwijl Ariston rustig kon afwachten en niet heel vaak bij het DHC-doel kwam. Zonder serieuze kansen kwam het eindsignaal bij 0-1 voor Ariston’80.

  Na de 0-0 in de openingswestrijd tussen Full Speed en Ariston was daarmee Ariston al zeker van plaatsing voor de finaledag, want twee van de drie pouledeelnemers gaan over. DHC had in de 2e wedstrijd nu een overwinning nodig om verder te mogen, terwijl voor Full Speed een gelijkspel voldoende zou zijn.

  Een jaar geleden stonden Full Speed en DHC 2 tegenover elkaar in de finale, die toen door Full Speed met 1-0 werd gewonnen. Nu was dit een voorrondewedstrijd. Er kwamen in deze wedstrijd, anders dan in de vorige wedstrijd, voor beide teams voldoende kansen om te scoren. Kort na het begin leek DHC te gaan scoren, maar de bal ging net naast het doel. Enige minuten later viel het doelpunt aan de andere kant na een snelle aanval en een voorzet die doeltreffend werd afgerond: 0-1. In het vervolg van de 1e helft leek DHC de gelijkmaker te gaan scoren, maar steeds was de afwerking niet nauwkeurig genoeg. Kort na de doelwisseling was het de Full Speed doelman die een inzet van DHC-er Delano Klink net over de lat kon tikken. Halverwege de 2e helft wist Full Speed van dichtbij de 0-2 te scoren waarmee de wedstrijd beslist was.

  Full Speed werd hiermee met 4 punten en een doelsaldo van +2 poulewinnaar, Ariston’80 werd met 4 punten en doelsaldo +1 tweede en DHC werd met laatste in de poule. Daarmee ontbreekt DHC helaas op de finaledag.

  DHC maakte de eerste nuttige oefenminuten, waarbij een aantal aardige en positieve punten te noteren waren, maar waarbij ook duidelijk werd waar nog aan gewerkt moet worden door de technische staf.

 • De eerste training van het seizoen 2022-2023

 •  

  De DHC-selectie voor het komende seizoen startte vandaag 26 juli 2022 met de voorbereiding voor de komende voetbaljaargang. Hoofdtrainer John de Letter, geassisteerd door Tolga Turkeri en Francisco Grant namen de negentien potentiële eerste elftalspelers onderhanden. Nadat de spieren met een rond ootje waren losgemaakt werd de training voortgezet met een aantal technische oefeningen. Het traditionele partijtje als afsluiting van de training ontbrak uiteraard niet. Wij stellen graag de technische staf voor het komende seizoen aan u voor.

 •  Tolga Turkeri, assistent-trainer,

 • Francisco Grant, trainer DHC 2

 • Imro Blinker, teammanager