• DHC doet zich zelf te kort

  20 sep 2020

 • DHC doet zich zelf te kort

  Tekst: Dik Schreuders

  zondag 20 september 2020, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 1
  Sarto - DHC 2-2 (1-1)
  Scheidsrechter: M. Rampersad (Rotterdam)
  Grensrechter DHC: R.E. vd Zee
  1 min. 0-1 Jordy Brouwer
  33 min. 1-1
  65 min. 2-1
  88 min. 2-2 Jabrane el Youssefi

  Nick Hasper;
  Roy Speelman, Darshan Dwarkapersadsharma, Joey Emmerink (aanv.), Jeffrey van Roon (56 min. Quinten vt Hoog);
  Vincent Romeijn, Frank de Lange, Jessy Nauman (78 min. Max Otten);
  Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer, Djurandy Swedo (71 min. Jabrane el Youssefi)

  Boekingen:
  58 min. Joey Emmerink
  90+2 min. Roy Speelman

  In het met weinig publiek langs de lijn niet erg sfeervolle Tilburgse sportpark doet DHC zich zelf met een 2-2 gelijkspel tekort. Een snelle voorsprong wordt niet uitgebouwd, de kansen blijven onbenut en pas in de slotfase komt de dik verdiende gelijkmaker en wordt de winst niet alsnog binnengehaald.

  Ook vandaag mist Rob de Lange weer een vijftal spelers, waar het er om gaat wie er wel beschikbaar zijn. Op een hobbelig grasveld begint DHC direct overtuigend. Een snelle corner wordt vanaf rechts voorgebracht door Quinten vd Kraaij, waarna de bal wordt weggekopt en Jordy Brouwer van binnen de 16-meter onhoudbaar uithaalt: 0-1 na anderhalve minuut. Drie minuten later is er een vrije trap van Jeffrey van Roon, waar Jordy Brouwer goed in kopt, maar de Brabantse doelman kan redding brengen. DHC speelt vervolgens zoals men in de afgelopen bekerwedstrijden ook speelde, op de helft van de tegenstander. Mogelijk door het veld, gaan de combinaties minder vloeiend en minder snel én moet een veelal 10-mans-muur worden geslecht. Halverwege de eerste helft zwakt dit wat af en kan de thuisploeg sporadisch met een diepe snelle counter trachten voor enig gevaar te zorgen. DHC-doelman Nick Hasper hoeft hierbij gedurende de eerste helft slechts één keer, ver uitlopend buiten de 16-meter, in actie te komen. Desondanks scoorde de thuisploeg in de 33e minuut onverwachts de gelijkmaker. Een uitverdedigde bal van buiten het DHC-strafschopgebied, kaatst vanuit de kluts terug en één van de Sarto-spelers komt in twijfelachtige buitenspelpositie op de rand van het strafschopgebied alleen voor Nick Hasper en scoort de 1-1, waarbij de vraag is of de bal in voorwaartse richting kwam van een Sarto- of een DHC-been. Kort voor rust ziet Frank de Lange zijn schot door een verdediger nipt geblokt en slechts een corner opleverend, één minuut later gevolgd door een nieuwe corner na een actie van Quinten vd Kraaij.

  Na de doelwisseling pakt DHC de draad weer op. Al direct na de aftrap is er een prima actie op rechts van Roy Speelman, waar Jordy Brouwer dan vlak voor het doel de bal te zacht intikt om gevaarlijk te worden voor de Sarto-doelman. De geel-blauwe sluitpost blijft vervolgens ook de baas over een inzet van Jessy Nauman. Zoals ook voor de rust hanteert de thuisploeg ook nu de nodige overtredingen en tijdrekken, om daarmee DHC uit het spel te halen. Aanvallen van de thuisploeg worden ook nu niet genoteerd. Linksachter Jeffrey van Roon moet zich dan geblesseerd laten vervangen door Quinten vt Hoog. Na iets meer dan een uur gaat een hoge voorzet van Djurandy Swedo net over Jordy Brouwer. Dan in de 65e min. een verre trap vanuit de Sarto-verdediging op rechts, waar DHC ver is opgedrongen. De doorlopende speler komt voor het doel en schiet vanaf 16-meter laag in: 2-1. Ook nu zoeken de groen-zwarten weer de aanval. Rob de Lange wisselt Djurandy Swedo voor Jabrane el Youssefi. Kort daarna brengt deze de bal bij Quinten vd Kraaij, die zijn harde schot gestopt ziet door de Sato-doelman. Kort hierna een zelfde situatie, waar hier een verdediger de bal blokt. Rob de Lange wisselt dan Jessy Nauman door Max Otten en stuurt rechtsachter Roy Speelman mee naar de spits naast Jordy Brouwer in een viermans-voorhoede. De eerste inzet van Max Otten wordt door Roy Speelman net voorlangs gekopt. Met nog een kleine tien minuten te spelen ziet Roy Speelman zijn kopbal na een corner op de doellijn gestopt door de doelman en ook uit een voorzet van Jabrane el Youssefi is Roy Speelman dan niet succesvol. In de 85e min. een nieuwe voorzet van Max Otten, Joey Emmerink kopt de bal terug voor het doel en Roy Speelman schiet van dichtbij in. Ment een reflex weet de doelman nog wonderbaarlijk uit de hoek tot corner te verwerken. De jacht op de gelijkmaker blijft aanhouden. Een verre ingooi van Quinten vt Hoog wordt door Jordy Brouwer doorgekopt, waarna Jabrane el Youssefi de bal onder controle brengt en vanaf net rand strafschopgebied keihard uithaalt en in de uiterste hoek de dik verdiende 2-2 inschiet. De hierna nog resterende tijd is te kort om alsnog de drie punten binnen te halen.

  Al met al doet DHC zich zelf te kort. Een hobbelig veld maakt het spel lastig, een verdedigende tegenstander en een prima doelman, staan winst voor DHC in de seizoensopening in de weg. Als het goed is volgen dit seizoen nog 25 competitiewedstrijden.