• DHC wint ruim van Hillegersberg: 5-0        Tekst: Wicher Schreuders     Foto's: Haaglandenvoetbal.nl

  Zondag 21 november 2021: DHC – Hillegersberg 5-0 (2-0)

  Scheidsrechter: Raymond Schipper (Heerhugowaard)

   Scoreverloop:

  • 29 min. 1-0 Jerone Goodett
  • 34 min. 2-0 Ilias Kariouh
  • 65 min. 3-0 Frank de Lange
  • 77 min. 4-0 Jordy Brouwer
  • 85 min. 5-0 Jordy Brouwer

   Gele kaarten DHC:

  • 60 min. Ilias Kariouh

   DHC speelde – op vanwege de Corona-pandemie helaas weer een speeldag zonder publiek – thuis tegen het laag geklasseerde Rotterdamse Hillegersberg. Het werd een eenzijdige wedstrijd, waarbij DHC-goalie Nick Hasper maar weinig te doen kreeg. DHC was eigenlijk constant in de aanval, slechts een enkele keer onderbroken door een poging van Hillegersberg richting het DHC-doel. In de beginfase leidde het Delftse aanvalsspel tot enkele kopkansen voor DHC, maar de 47-jarige Hillegersberg-doelman Eric Feenstra bracht steeds redding. Na een kwartier ging Jordy Brouwer onderuit binnen de beruchte lijnen, maar scheidsrechter Raymond Schipper (Heerhugowaard) wuifde alle Delftse protesten weg. Tien minuten later ging een vrije trap van aanvoerder Jeffrey van Roon over het doel, maar kort daarna kwam dan toch het eerste doelpunt. Jerone Goodett kwam, na een klein half uur, vanaf de linkervleugel naar binnen en passeerde de Rotterdamse goalie: 1-0. Kort daarna, na 34 minuten, kwam Ilias Kariouh op zijn beurt vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links in de korte hoek, waarmee de 2-0 op het scorebord kwam. Op slag van rust bracht doelman Feenstra redding op een schot van DHC-er Roy Speelman. De rust kwam daarmee bij 2-0.

  Na de doelwisseling was het nog lang wachten op meer doelpunten, hoewel ook toen DHC kansen genoeg kreeg. Pas na 65 minuten werd het 3-0, nu door Frank de Lange die een voorzet vanaf de rechterkant van Jerone Goodett netjes tot doelpunt promoveerde. Nadat een doelpunt van invaller Dyrell Dongor – op aangeven van Vincent Romeijn – vanwege buitenspel was afgekeurd, was het in de slotfase Jordy Brouwer die de score verder wist op te voeren. Na een door invaller Youri Kooijmans genomen hoekschop gaf Vincent Romeijn de bal hoog voor het doel, waarna Brouwer keurig de 4-0 inkopte. Vijf minuten voor het eindsignaal schoot Brouwer vanaf ongeveer 15 meter eenvoudig de 5-0 tegen de touwen.

  Iedereen was het er na afloop over eens: een dik verdiende en nog erg mager uitgevallen zege voor de groen-zwarten. Hillegersberg-trainer John Hoeks had eigenlijk nergens op gerekend aan de Delftse Brasserskade, want ook de stunt waar hij stiekem een klein beetje op hoopte, die bleef uit. Hij zei zich op te gaan maken op de nu komende wedstrijden, die voor zijn ploeg misschien meer mogelijkheden bieden. DHC speelt komende zondag uit tegen VUC, een derby die nooit makkelijk is.

 • DHC 2 bekert verder       14 november 2021

  Het groen-zwarte reserveteam (uitkomend in de Res. Hoofdklasse) speelde zondag 14 november voor de beker thuis uit tegen RVC’33 2 (uitkomend in de Res. 2e klasse). Met name in de 1e helft speelden de groen-zwarten alleen ‘op de andere speelhelft’, maar doelpunten bleven uit. Het verrassend goed voor de dag komende RVC’33 2 uit Reeuwijk – waarin een drietal 1e elftalspelers uitkwamen – bood heel lang en sportief goed tegenstand. Direct na de rust namen de Reeuwijkers zelfs een verbazingwekkende voorsprong door bij de 2e paal een voorzet in te koppen: 0-1. Al vrij snel – na 53 minuten – stelde de thuisploeg orde op zaken: de als spits ingevallen Scott Luiten scoorde met een verrassende hakbal fraai de 1-1 na een voorzet vanaf de rechterkant. Slechts 5 minuten later zorgde een afstandsschot van aanvoerder Roland Dze Kang voor de 2-1. De verwachting dat de groen-zwarten nu de score wel zouden opvoeren, die kwam niet uit. RVC’33 bleef goed verzet bieden en dit leidde na 70 minuten zelfs tot de gelijkmaker bij een van de schaarse tegenaanvallen: 2-2. Aangezien er verder niet meer werd gescoord, betekende het eindsignaal van scheidsrechter Danny Kaijen (Capelle a/d IJssel) dat strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. DHC begon aan deze serie, waarbij DHC-goalie Hylke van der Burg (foto) de 1e en de 4e strafschop van de Reeuwijkers wist te stoppen. Daarmee was de beslissing gevallen, was de 5e strafschop niet meer nodig en won DHC deze serie met 4-2. DHC 2 bekert verder.

   

 • Ilias Kariouh 2x     Tekst: Wicher Schreuders

  Eenvoudige bekerzege voor DHC: 4-0 tegen DBGC

  Zaterdag 13 november 2021: DHC – DBGC 4-0 (1-0)

  Scheidsrechter: Michael Lindhout (Leiden)

   Scoreverloop:

  • 44 min. 1-0 Vincent Romeijn
  • 50 min. 2-0 Ilias Kariouh
  • 78 min. 3-0 Ilias Kariouh
  • 81 min. 4-0 Youri Kooijmans

   Gele kaarten:

  • geen

   De groen-zwarten speelden zaterdagmiddag thuis voor de beker tegen zaterdag-tweedeklasser DBGC uit Oude Tonge. Hoewel slechts een enkeling van de (weinige) aanwezigen dit nog wist – en zelfs bij aanwezig was geweest – speelden DHC en DBGC ooit op zondag tegen elkaar in de competitie. Dat was in de 1e klasse en wel in het seizoen 1978/1979. In september 1978 won DHC toen thuis met 6-1. Doelpuntenmakers waren toen onder meer Wim van Zinnen, Rob Eckhardt en Leo Rontberg.

  De ploeg van Arie vd Padt verscheen niet compleet aan de start. Sommigen ontbreken al wat langer, zoals Jessy Nauman (blessure) en Nabil Hadui (geschorst). Vandaag begonnen ook Nick Hasper, Roy Speelman, Frank de Lange en Jordy Brouwer in de dug-out. Van hen kwam ver in de 2e helft alleen Brouwer nog in het veld, alsmede 2e elftal-speler en debutant in het 1e Storm de Kam.

  DHC speelde ook nu een groot deel van de wedstrijd eigenlijk alleen op de andere speelhelft. Pas na 25 minuten noteerden we een eerste voorzichtige doelpoging van de kant van DBGC, maar de bal rolde naast het doel dat werd verdedigd door 2e keeper Hylke vd Burg. De thuisclub stelde daar, ondanks veelvuldig balbezit, ondanks aardig combinatiespel niet al te veel gevaar tegenover. Een goed afstandsschot van aanvoerder Jeffrey van Roon werd door DBGC-goalie Roy Nieuwland met zijn been ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Jerone Goodett werd bij een passeeractie in het strafschopgebied ten val gebracht, maar scheidsrechter Michael Lindhout (Leiden) wuifde de Delftse claims om een penalty weg. Na 35 minuten eindigde een fraaie combinatie tussen Joey Emmerink en Youri Kooijmans bij Emmerink, maar ook nu was doelman Nieuwland een sta-in-de-weg. Na een kleine 40 minuten leek DBGC tegen alle logica in op voorsprong te komen, toen een schaars schot van hun kant door DHC-doelman Hylke vd Burg pas na de rebound kon worden gered, nog net voor de doellijn. Toch zou DHC kort voor de theepauze de score openen. Na een pass van Dyrell Dongor legde Ilias Kariouh de bal terug op Vincent Romeijn, die van afstand keurig inschoot: 1-0.

  Na de doelwisseling verdubbelde DHC al snel de voorsprong tot 2-0 via een fraai schot van Ilias Kariouh in de bovenhoek. Daarna bleven meer doelpunten heel lang uit, ondanks het aanhoudende veldoverwicht. Jeffrey van Roon schoot eerst nog een vrije trap op de kruising, voor na een kleine 80 minuten een pass vanaf rechts van Quinten vd Kraaij via de binnen het strafschopgebied half-vallende Jordy Brouwer nog net bij Ilias Kariouh (foto) kwam, die daarna eenvoudig kon scoren: 3-0. Slechts enkele minuten later noteerden we een aanval over de rechterkant, waarbij Jordy Brouwer de bal op Quinten vd Kraaij speelde, waarna deze de bal goed voor gaf en de inkomende Youri Kooijmans de 4-0 kon inschieten.

  DHC bekert verder. Na deze ronde zijn er nog 32 clubs in de bekerstrijd. De volgende ronde staat gepland midweeks in de week van 8 februari a.s. Voor de winnaars van die ronde volgt in het weekend van 5/6 maart de 1/8 finale (16 deelnemers). Maar zover is het nog niet.

 • Tekst Wicher Schreuders         Foto's Hasper Pictures

  DHC gestaakt na blessure tegenstander

   Zondag 7 november 2021: SC ’t Zand – DHC gestaakt na 63 min. vanwege blessure bij 4-2 (3-0)

  • Scheidsrechter: Arjan Verhoeve (Barendrecht)
  • Assistenten: Michel Tiemessen (Almere) & Nedal Issa (Bloemendaal)

   Scoreverloop:

  • 2 min. 1-0 Rob Keuken (’t Zand)
  • 24 min. 2-0 Robin de Man (’t Zand)
  • 29 min. 3-0 Adam Sesay (’t Zand)
  • 46 min. 4-0 Robin de Man (’t Zand)
  • 54 min. 4-1 Joey Emmerink (DHC) (pen.)
  • 61 min. 4-2 Jerome Goodett (DHC)

   Gele kaarten:

  • Adam Sesay (’t Zand)

   Nummer 2 DHC ging in Tilburg op bezoek bij koploper SC ’t Zand. De twee tegenstanders hadden voor vandaag nog nooit tegen elkaar gespeeld en waren daarmee nog onbekenden voor elkaar. Wel was bij de groen-zwarten bekend dat ’t Zand over een aantal snelle en balvaardige voorwaartsen beschikt.

  Eenmaal op het (natuurgras)veld bleek de thuisclub meer gedreven en effectiever dan de groen-zwarten. Al na 2 minuten werd over hun rechterkant een van de Tilburgse spelers diep gestuurd, waarna diens voorzet bij de tweede paal door Rob Keuken eenvoudig kon worden ingeschoten: 1-0. Bijna deed DHC direct wat terug, maar de hoekschop van Frank de Lange werd door spits Jordy Brouwer net naast het Tilburgse doel gekopt. Al na 4 minuten trok arbiter Arjan Verhoeve (Barendrecht) vanwege een stevige overtreding een gele kaart voor ’t Zand-speler Adam Sesay. Kort daarna moest DHC-goalie Nick Hasper zich voor de voeten werpen van de op hem afkomende Sesay en de bal pakken. Na deze openingsminuten nam DHC het initiatief, hetgeen de thuisclub graag liet gebeuren. Het was voor hen dan ook een droomstart, want na die snelle voorsprong kon men zich laten terug zakken en via de counter steeds weer gevaarlijk worden. DHC combineerde er vrolijk op los, maar werd niet echt gevaarlijk. Dat werd de rood-witte thuisclub via hun snelle en balvaardige aanvallers echter wel. Na 24 minuten zorgde Robin de Man na een snelle uitval en een breed gelegde bal voor de 2-0, terwijl slechts enkele minuten later Adam Sesay met een schijnbeweging een DHC-verdediger de verkeerde kant op stuurde waarna zijn schot in de bovenhoek belandde: 3-0. Daarmee leek de wedstrijd na een half uur al beslist te zijn. DHC kwam in de 1e helft niet verder dan nog enige kopballen van Jordy Brouwer en Jeffrey van Roon, maar dat was het wel.

  Na de doelwisseling, waarbij aan de DHC-ers door trainer/coach Arie vd Padt duidelijk was gemaakt dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was, bleek desondanks dat de Tilburgers wederom scherper aan de start waren verschenen. Al na 1 minuut kreeg ’t Zand-speler Robin de Man de bal van achteruit toegespeeld, ergens bij de rand van het strafschopgebied met zijn rug naar het Delftse doel toe en een verdediger in zijn rug, maar in de draai schoot hij de bal in de verre hoek en was het 4-0. DHC gaf desondanks niet op. Levi Schipper kopte na een vrije trap van Jeffrey van Roon net naast het doel. Jerone Goodett maakte na 54 minuten een actie binnen het vijandelijke strafschopgebied, waarbij tegenstander Rick Snijders hem onderuit haalde. Scheidsrecher Verhoeve wees gedecideerd naar de elfmeter stip. Joey Emmerink liet vervolgens doelman Rick van Etten kansloos: 4-1. De groen-zwarten hielden hiermee nog enige hoop, men bleef de aanval zoeken. Na 61 minuten bereikte aanvoerder Jeffrey van Roon in de diepte Jerone Goodett, die de uitlopende doelman Rick van Etten uitspeelde en daarmee bij de linkerzijlijn belandde, maar vanuit die positie uiterst knap de bal in het verlaten doel wist te krijgen: 4-2. De Delftenaren waren hiermee duidelijk weer terug in de wedstrijd door in een paar minuten tijd terug te komen van 4-0 naar 4-2. Slechts twee minuten later speelde Ilias Kariouh op de ’t Zand-speelhelft tegenstander Robin de Man uit, die in de draai kennelijk met zijn voet vast bleef staan in de grond, waarna hij geblesseerd neer ging. De wedstrijd werd door de scheidsrechter uiteraard direct afgefloten, waarna de eerste indruk die was van een ernstige blessure. Al vrij snel gingen beide ploegen naar de kleedkamers. Na een kwartier besloot scheidsrechter Verhoeve tot het definitief staken van de wedstrijd, aangezien de spelers van de thuisclub te zeer ontdaan waren van de blessure van hun medespeler De Man. Dezelfde speler trouwens, die al tweemaal gescoord had. Voor alle duidelijkheid: iedereen was het erover eens, dat bij deze blessure van schuld van DHC-zijde geen enkele sprake was, het kwam kennelijk – zoals aangegeven – doordat zijn voet tijdens de draai vast bleef staan in het veld. Uiteraard wenst DHC de ongelukkige Robin de Man sterkte en een goed herstel toe.

  Met dit voortijdige einde van de wedstrijd werd ook de door DHC ingezette ‘inhaalrace’ afgebroken. Voor de nog ruim 25 minuten resterende speeltijd zal DHC op een door de KNVB vast te stellen later moment wederom de verre reis naar Tilburg moeten gaan maken. Een kleine anderhalf uur heen in de bus en ook zoiets weer als terugreis voor ruim 25 minuten speeltijd. En dat bij een 4-2 achterstand. Dat wordt een moeilijke opgave, maar niets is onmogelijk.

 • DHC - sv Den Hoorn  2-2

 • Tekst: Wicher Schreuders

  Zondag 31 oktober 2021: DHC – Den Hoorn 2-2 (1-0)

  • Scheidsrechter: Giovanni Jaggan (Den Haag)
  • Assistenten: Jose Montaos Linares (Rotterdam) & Mijndert Voogt (Hellevoetsluis)

   Scoreverloop:

  • 13 min. 1-0 Robin Zwartjens (e.d.) (Den Hoorn)
  • 70 min. 2-0 Ilias Kariouh (DHC)
  • 88 min. 2-1 Robin Zwartjens (Den Hoorn)
  • 90+5 min. 2-2 Donny Slot (Den Hoorn)

   Gele kaarten:

  • Ilias Kariouh (DHC)
  • Nabil Hadui (DHC)
  • Dylan Spaans (Den Hoorn)
  • Bas de Joode (Den Hoorn)

   Rode kaart:

  • Nabil Hadui (DHC)

   Voor een kleine 1500 toeschouwers vond in het DHC Stadion aan de Brasserskade de derby plaats tussen nr 2 DHC en nr 3 Den Hoorn. Ondanks de helaas voortdurend overvloedig neervallende regen werd aangetoond dat een derby ook op zondag veel publiek kan trekken, maar helaas zijn in de zondagse 1e klasse die derby’s maar heel zeldzaam.

  Het publiek zag in de 1e helft een oppermachtig DHC. Dit wordt wel geïllustreerd door het feit dat pas na 36 minuten DHC-doelman Nick Hasper handelend moest optreden en dan nog bij een relatief ongevaarlijke hoge bal. In de beginfase was DHC voortdurend in de aanval en werd Den Hoorn achteruit gedwongen. Quinten vd Kraaij schoot al na 10 minuten uit gevaarlijke positie in het zijnet. Kort daarna, na 13 minuten, zagen we een uitstekende combinatie tussen Ilias Kariouh en Nabil Hadui, waarna Kariouh in de verre hoek schoot en oud-DHC-er Robin Zwartjens in een poging de bal te onderscheppen deze juist in het doel deed belanden: 1-0. De groen-zwarten bleven constant in de aanval. Een voorzet van Jerone Goodett werd door Frank de Lange net over het doel geschoten, een schot van Ilias Kariouh ging net naast het Hoornse doel. Na ruim 25 minuten noteerden we het eerste schot van Den Hoorn op het doel van DHC-goalie Nick Hasper, maar Robin Zwartjens schoot van afstand naast het doel, zodanig dat Hasper nog steeds niet hoefde in te grijpen. Dat kwam pas enige minuten later, richting het rustsignaal. De rust kwam dan ook met slechts een 1-0 voorsprong voor de thuisclub, waarmee het verschil van de 1e helft onvoldoende was uitgedrukt.

  Na de doelwisseling kreeg DHC veel fluitsignalen van de pas 20-jarige arbiter Giovanni Jaggan (Den Haag) tegen. Mede hierdoor kwam Den Hoorn wat vaker in balbezit. Later in de 2e helft was het toch weer DHC dat een overwicht had. Het wachten was op Delftse doelpunten. Dat kwam pas na 70 minuten uit een combinatie tussen Nabil Hadui en Ilias Kariouh, waarna laatstgenoemde doeltreffend uithaalde: 2-0. In de laatste 10 minuten ging Den Hoorn – na ook enige wissels – proberen toch nog te scoren. Tegen alle verwachtingen in slaagden de rood-witten hier nog in ook, toen na 88 minuten de bal in het DHC-strafschopgebied voor de voeten van Robin Zwartjens viel die in de draai uithaalde en de bal in de bovenhoek zag belanden: 2-1. Dit gaf de bezoekers een extra impuls om de gelijkmaker te gaan forceren. In blessuretijd werd door Den Hoorn eerst op de lat gekopt. Kort daarna ontstond er vlakbij de Den Hoorn dugout een opstootje waarbij de arbiter de rode kaart trok voor DHC-er Nabil Hadui. DHC kwam daarmee met 10 man te staan. Den Hoorn gaf daarop extra druk. Na 5 minuten extra tijd werd een hoge bal in het strafschopgebied door Danny Slot over DHC-doelman Nick Hasper heen gekopt, precies in het doel: 2-2. Kort daarna floot scheidsrechter Jaggan voor het slot van de wedstrijd.

  Volledig tegen de krachtsverhouding van de eerste 88 minuten in behaalde Den Hoorn tot hun eigen verbazing een punt aan de Brasserskade. Waar iedereen gezien het spelbeeld eerder de 3-0 of 4-0 verwachtte, kwamen die treffers niet. Het Hoornse vuurwerk was er niet alleen tijdens de wedstrijd op de tribunes maar ook in de slotminuten op het veld middels hun twee doelpunten, waarmee het 2-2 werd. DHC zocht zwaar teleurgesteld de kleedkamer op. Den Hoorn deed dat ook, maar in feestelijke stemming, waarbij men kon horen dat als er ooit een punt zwaar onverdiend was geweest, dan was het wel vandaag. De Hoornse supporters hadden een geweldige middag, de groen-zwarte aanhang was verbijsterd dat dit mogelijk was, de neutrale toeschouwers hadden zich kostelijk geamuseerd. Derby’s zijn een feest, of het nou op zondag of op zaterdag is.

 • Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper Pictures

  DHC wint eenvoudig bij ONA: 1-5 

  Zondag 24 oktober 2021: ONA - DHC 1-5 (0-2)

  Scheidsrechter: Bas Oosterlaken (Oudewater)

   Gele kaarten DHC:

  • Geen

   Op een zacht en ongelijk natuurgrasveld speelde DHC in Gouda tegen het onderaan staande ONA. De strakblauwe lucht en de scherpe najaarszon maakte het zicht op het spelverloop wat moeilijk, niet alleen voor de toeschouwers maar gezien de vele verkeerde passes ook voor de spelers. De groen-zwarten waren bovendien kennelijk al in gedachten bij de wedstrijd van de volgende zondag, thuis tegen Den Hoorn. Terwijl de rood-zwarte thuisploeg mogelijk werd onderschat. Het werd dan ook een zeer matige wedstrijd.

  DHC was vanaf de aftrap de aanvallende ploeg. Al na 9 minuten trof Jordy Brouwer met een keihard schot de onderkant van de lat, waarna de terugspringende bal door Quinten vd Kraaij over het doel werd geschoten. Een aantal minuten later werd een voorzet van Jerone Goodett door de al genoemde Brouwer net naast het doel gekopt. Vervolgens moest Brouwer zich al na 22 minuten – net als vorige week – geblesseerd laten vervangen. Voor hem kwam Ilias Kariouh in het veld. Na een klein half uur passte Kariouh de bal naar Quinten vd Kraaij, die vanaf de rechterkant naar binnen draaide en met links in schoot: 0-1. Na 33 minuten noteerden we de eerste doelpoging van de kant van de thuisclub, maar DHC-goalie Nick Hasper wist de bal prachtig uit de bovenhoek te tikken, zodat dit slechts tot een hoekschop leidde. DHC bleef proberen de score op te voeren. Een voorzet van Vincent Romeijn werd door Frank de Lange naast gekopt. Kort voor rust bereikte een lange bal van achteruit de diepgaande Jerone Goodett die alleen op ONA doelman Senna Nagelhout af kon gaan, hem omspeelde en vervolgens de 0-2 in het lege doel kon inschieten. In de slotminuten voor de thee was het de ONA verdediging en met name hun doelman die er ternauwernood in slaagde om meer Delftse treffers te voorkomen.

  Na de doelwisseling kwam ONA feller uit de kleedkamers dan in het 1e bedrijf, hetgeen tot nog meer overtredingen leidde. DHC kreeg desondanks voldoende kansen om de score op te voeren. Een prachtig hakje van Frank de Lange bracht Ilias Kariouh alleen voor de ONA doelman, maar deze bracht redding. Vervolgens schoot Frank de Lange voorlangs op aangeven van Quinten vd Kraaij. Een pass van De Lange bereikte Jerone Goodett, maar ook zijn inzet werd een prooi voor de Goudse doelman. Na 62 minuten kwam dan toch eindelijk nog een Delftse treffer: een voorzet van Vincent Romeijn werd door Joey Emmerink ingekopt: 0-3. Slechts twee minuten later scoorde ONA na een lange bal uit duidelijke buitenspelpositie de 1-3, maar scheidsrechter Bas Oosterlaken (Oudewater) negeerde het vlagsignaal van de Delftse grensrechter. In de daaropvolgende minuten volgde de arbiter een aantal keren echter wel de vlaggende assistent van de thuisclub: na 68 minuten toen Ilias Kariouh alleen op de ONA keeper af kon gaan, en na 77 minuten toen dezelfde Kariouh (na een pass van aanvoerder Jeffrey van Roon) scoorde maar dit door de scheidsrechter vanwege buitenspel werd afgekeurd. De stand bleef hierdoor nog lange tijd slechts 1-3, hetgeen toch nog enig risico inhield. Na 85 minuten belandde een schot van de thuisclub boven doelman Nick Hasper op de lat. In de slotminuten maakten de groen-zwarten dan eindelijk nog een paar doelpunten. Na 88 minuten schoot Ilias Kariouh een vrije trap in het doel (1-4) en slechts een minuut later werd een voorzet van Jerone Goodett doeltreffend afgerond door invaller Youri Kooijmans. Deze zette hiermee zijn terugkeer na lange tijd op feestelijke wijze luister bij.

  Na de uitslagen van deze speeldag staat DHC – achter SC ’t Zand (Tilburg) – op de 2e plaats, net voor de tegenstander van komende zondag, Den Hoorn, dat 3e staat.

 • Tekst: Wicher Schreuders     Foto's; Hasper Pictures

  DHC stuit op rood-witte muur: 0-0

   Zondag 17 oktober 2021: DHC – Rood Wit W 0-0

  Scheidsrechter: Gerrit van Sprang

   Rode kaart DHC:

  • 90+3 min. Levi Schipper 

  Nadat twee weken geleden in de vorige thuiswedstrijd tegenstander Unitas ’30 met maar liefst 7-4 was verslagen, gingen de toeschouwers er maar eens extra goed voor zitten of staan. Men verwachtte van mede-koploper DHC tegen de volgende Brabantse tegenstander, Rood Wit W, toch wel weer een aantal doelpunten. Dat verwachtten de gasten uit St. Willebrord ook: ze kwamen naar Delft met de hoop om heel misschien één puntje mee terug naar het zuiden te kunnen nemen, of in ieder geval de nederlaag beperkt te houden. Hun plan hiervoor was al snel duidelijk: ze bouwden een muur op hun eigen speelhelft, vlak voor de 16-meter lijn. Met afwisselend 8 tot 11 spelers werd er verdedigd, waarbij men met een snelle uitval hoopte de Delftse defensie te kunnen verrassen. Na afloop kon worden vastgesteld dat Rood Wit W met in totaal drie kansen nog bijna was geslaagd in hun opzet.

  De groen-zwarten speelden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Sprang op de andere speelhelft en men bouwde een groot veldoverwicht op. Dit resulteerde gedurende de gehele wedstrijd in heel veel hoekschoppen en ook heel veel te nemen vrije trappen van ergens net buiten het strafschopgebied, maar dat resulteerde in te weinige echt grote kansen voor de thuisclub. Na 24 minuten werd aan de rechterkant, net buiten de punt van het strafschopgebied, Jerone Goodett ten val gebracht, waarna aanvoerder Jeffrey van Roon vanaf die plek een vrije trap mocht nemen. De bal ging vervolgens voor het doel langs, maar bleef net buiten bereik van de inkomende Jordy Brouwer en Joey Emmerink, waardoor de bal voorlangs ging. Enkele minuten later ging een schot van Ilias Kariouh net over het vijandelijke doel, hetgeen later in de wedstrijd nog enige malen zou gebeuren. Na ongeveer een half uur spelen passte Jeffrey van Roon de bal op Jordy Brouwer, die na een combinatie de bal weer terugkreeg van Nabil Hadui, waarna het goede schot van Brouwer door de Brabantse doelman Andy Steging tot corner kon worden verwerkt. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal moest Jordy Brouwer zich vanwege een blessure laten vervangen. Het gemis van de routinier in de spits deed zich in de rest van de wedstrijd wel voelen. In de slotminuten van de 1e helft kwam de 1e kans voor de Brabanders: bij een snelle uitbraak over links speelde Gaynio Aarts de bal op Yvan Nkundumugisha, die de bal echter over het doel schoot. Met 0-0 kwam dan ook de rust.

  Na de doelwisseling kwam Rood Wit W aanvankelijk wat meer van het eigen doel af, maar al snel bouwde men weer een Brabantse muur op de eigen helft. DHC probeerde die muur te slechten. Een vrije trap van Jeffrey van Roon werd door Rood Wit doelman Steging tot corner gepromoveerd. Frank de Lange bereikte met een mooie pass Jerone Goodett, maar diens voorzet werd ternauwernood onderschept hetgeen wederom een corner opleverde. Na 66 minuten spelen noteerden we de 2e kans van Rood Wit via de snelle Gaynio Aarts die bij een uitbraak de bal langs de uitlopende DHC-keeper Nick Hasper wist te tikken, maar gelukkig voor de thuisclub ook naast het doel. Met nog 20 minuten te spelen leverde een volgende vrije trap van Jeffrey van Roon wederom niets meer op dan een hoekschop. DHC bleef aandringen, doelman Nick Hasper stond geregeld halverwege zijn eigen speelhelft, de rood-witte muur ging nog verder naar achteren. Dat laatste betekende dat het strafschopgebied daar alleen maar voller en voller werd, waardoor het voor DHC nog moeilijker werd, met name ook omdat het tempo te laag bleef. In de laatste 20 minuten zagen we onder meer een vrije trap van Jeffrey van Roon, die bijna succesvol werd ingekopt door Roy Speelman, maar de bal ging voorlangs. Ilias Kariouh schoot nogmaals net over de lat. Na 87 minuten kwam er dan nog een goede kans voor de groen-zwarten via Jerone Goodett, die zich aan de linkerkant in de draai keurig vrijspeelde, maar van schuin voor het doel de bal niet in maar net over het doel schoot. Vlak daarna schoten achtereenvolgens Goodett en Kariouh nogmaals over het Brabantse doel. En in blessuretijd kwam toen nog de beste kans van de wedstrijd, aan de andere kant: bij een snelle uitbraak via Donny Jaspers – waarbij volgens de DHC-ers door Rood Wit hands gemaakt werd – schoot hij de bal over DHC-goalie Nick Hasper op de lat, waarna de terugspringende bal nog weer een DHC-aanval leek in te luiden. Op dat moment had DHC-verdediger Levi Schipper kennelijk commentaar op scheidsrechter Van Sprang – vanwege de door hem niet waargenomen handsbal – waarna de arbiter dat bestrafte met direct rood. Ook in de resterende minuten werd er niet meer gescoord. Het einde kwam daarmee met een klassieke Frits van Turenhout uitslag.

  De Brabanders – die afwisselend verklaarden met 6, 8 en 10 invallers te spelen – waren zielsgelukkig met het behaalde ene puntje, terwijl de DHC-ers zwaar teleurgesteld waren over het deze keer uitblijven van zelfs maar 1 doelpunt, met het verlies van twee punten en met de onnodig opgelopen rode kaart. Rood Wit vond dat men met drie (grote) kansen de wedstrijd ook nog had kunnen winnen, maar dat was tegen iedere verhouding in geweest. Ook de 0-0 deed geen recht aan de krachtsverhouding in het veld. Helaas voor de groen-zwarten wist men de veldmeerderheid niet in een doelpunt tot uiting te brengen en dan is puntenverlies het gevolg. Het is afwachten of Jordy Brouwer volgende week weer blessurevrij is, terwijl Levi Schipper vanwege de opgelopen rode kaart dan aan de kant zal moeten toekijken.

 •                                                      Vincent Romeijn 2x

  Tekst: Wicher Schreuders

  DHC bekert verder na 2-8 winst

   Dinsdag 12 oktober 2021: Excelsior’20 – DHC 2-8 (0-5)

  Scheidsrechter: HJ Hamer

   Scoreverloop:

  • 3 min. 0-1 Jeffrey van Roon
  • 13 min. 0-2 Vincent Romeijn
  • 15 min. 0-3 Quinten vd Kraaij
  • 28 min. 0-4 Jeffrey van Roon
  • 34 min. 0-5 Vincent Romeijn (pen.)
  • 47 min. 0-6 Ilias Kariouh
  • 48 min. 1-6
  • 58 min. 2-6
  • 87 min. 2-7 Ali Aliyazicioglu
  • 90 min. 2-8 Jerone Goodett

   Gele kaarten DHC:

  • 10 min. Scott Luiten
  • 30 min. Nabil Hadui

   De groen-zwarte hoofdmacht – met diverse wijzigingen ten opzichte van de basiself van zondag jl. - moest op dinsdagavond in Schiedam een bekerwedstrijd spelen tegen zaterdag-vierdeklasser Excelsior’20. Op een lekker natuurgrasveldje mocht de thuisploeg kort hopen hun goede werk uit de bekerpoule een vervolg te kunnen geven. In die bekerpoule won Excelsior’20 immers alle drie de wedstrijden en wel met 5-0, 6-0 en 7-0. Dus dat beloofde veel. Dat het in de competitie met nog pas 1 punt uit 3 wedstrijden wat minder ging, dat was ook waar. De Delftenaren maakten heel snel een einde aan iedere eventuele bekerdroom van de Schiedammers.

  Na 3 minuten betekende een fraaie vrije trap van Jeffrey van Roon 0-1. Al 10 minuten later schoot Vincent Romeijn uit een vrije trap even fraai de 0-2 binnen. Binnen nog weer 5 minuten volgde het eerste ‘velddoelpunt’, dit door een schot van Quinten vd Kraaij. En dat was dus al 0-3. De start was hiermee nog voortvarender dan een avond tevoren bij Oranje tegen Gibraltar. DHC bleef veel sterker dan de thuisclub, het spel werd slechts op één speelhelft gespeeld. Het duurde echter tot bijna 30 minuten alvorens de 0-4 kon worden genoteerd, dit door wederom een mooie vrije trap van Jeffrey van Roon. Enkele minuten later werd Jessy Nauman binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Vincent Romeijn de toegekende elfmetertrap koelbloedig en hard in schoot: 0-5. Dit was de ruststand.

  Na de doelwisseling had DHC-trainer/coach Arie vd Padt zijn team nog weer op een aantal plekken aangepast. Aanvankelijk leek DHC op dezelfde wijze als voor de rust door te gaan. Al na 2 minuten zorgde Ilias Kariouh immers voor de 0-6. Hierna bleef de DHC-doelpuntenhonger lange tijd gestild. Er werd slordiger gespeeld, er werd veel balverlies geleden, terwijl de thuisploeg juist met extra inzet en enkele overtredingen probeerde de nederlaag beperkt te houden. Dit leidde al vrij snel in die 2e helft tot de 1-6 – waarbij doellijntechnologie volgens de DHC-ers zou hebben aangetoond dat de bal de doellijn niet volledig was gepasseerd – en de 2-6. Dat laatste was na een kwartiertje in het 2e bedrijf. Vervolgens bleef die stand lang gehandhaafd, maar in de slotminuten wisten de groen-zwarten toch nog weer te scoren. Eerst was het Ali Aliyazicioglu die voor de 2-7 zorgde en vervolgens tekende Jerone Goodett de 2=8 aan.

  DHC bekert verder. De volgende ronde vindt plaats in het weekend van 13/14 november a.s. Na een tussenronde voor slechts 4 teams in het weekend van 18/19 december blijven er nog 32 teams over, die elkaar op 8/9/10 februari 2022 doordeweeks zullen treffen. DHC hoopt dan uiteraard nog in de bekerstrijd mee te doen.

 •  DHC wint verdiend van FC Boshuizen

  Tekst: Wicher Schreuders    Foto's: Hasper Piqtures

  Zondag 10 oktober 2021: FC Boshuizen – DHC 1-3 (1-1)

  Scheidsrechter: Frank Meeuwenoord (Lisse)

  Scoreverloop:

  • 8 min. 1-0
  • 43 min. 1-1 Jordy Brouwer
  • 48 min. 1-2 Ilias Kariouh
  • 69 min. 1-3 Ilias Kariouh

   Gele kaarten DHC:

  • 20 min. Levi Schipper
  • 90+3 min. Quinten vd Kraaij 

  In een heerlijk najaarszonnetje traden Boshuizen en DHC speelden beide teams vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Frank Meeuwenoord snel en aanvallend voetbal. DHC had even de overhand, maar al snel bleken de voorwaartsen van de thuisclub heel snel en levensgevaarlijk. Dit leidde al na 8 minuten tot een doelpoging van dichtbij door Denylson Voorn, waarop DHC-goalie Nick Hasper de bal net wel tegen de lat kon werken, maar de terugspringende bal was bij de tweede paal een makkelijke prooi voor Ahmed Vandi: 1-0. De groen-zwarten hadden enige tijd nodig om deze tegenvaller te verwerken. Dit gaf Boshuizen de mogelijkheid om met snelle aanvallen gevaarlijk te worden, waarbij de DHC-verdediging éénmaal de doelpaal mocht bedanken voor de geboden hulp. Na circa 25 minuten kwam de ommekeer en kreeg DHC de overhand. Vincent Romeijn zette Nabil Hadui voor Boshuizen-doelman Mohamed Zlaouia, maar deze bracht redding. Een kleine 10 minuten later speelde Roy Speelman de bal op Ilias Kariouh, waarna zijn schot uitstekend door de al genoemde Boshuizen-doelman werd gestopt. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de inzet van wederom Kariouh door een verdediger gekeerd. DHC bleef aandringen. Kort voor de rust nam Nabil Hadui vanaf links een hoekschop die door Jordy Brouwer keurig werd ingekopt en dat betekende de verdiende gelijkmaker: 1-1. Dat was de theestand.

  Na de doelwisseling ging DHC energiek verder. Al na 48 minuten passte Jordy Brouwer de bal uitstekend diep op Ilias Kariouh die alleen voor Boshuizen-keeper Zlaouia foutloos voor de 1-2 zorgde. Dit gaf Boshuizen-aanvoerder Omar Hamdi kennelijk aanleiding tot commentaar op arbiter Meeuwenoord, die dat met geel bestrafte. DHC kreeg diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar pogingen van met name Jerone Goodett strandden op de Leidse verdediging. Na 55 minuten bestrafte scheidsrechter Meeuwenoord een overtreding van Boshuizen-captain Omar Hamdi op Ilias Kariouh nog coulant met een gele kaart, maar dat was – een paar minuten na zijn eerste – zijn tweede gele kaart en dat betekende dus rood. De thuisclub kwam daarmee met 10 man in ondertal te staan en dat bij 1-2 voor DHC. De Delftse ploeg bleef proberen de score verder op te voeren, de Leidenaren probeerden van de geboden ruimte gebruik te maken door met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft, na 69 minuten, was het Ilias Kariouh die letterlijk met vallen en opstaan, half uit balans gebracht, een tweetal verdedigers en de doelman van Boshuizen wist uit te spelen en vervolgens de bal in het lege doel kon schieten: 1-3. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. In de blessuretijd schoot aanvoerder Jeffrey van Roon een vrije trap net over het vijandelijke doel, terwijl kort daarna Ilias Kariouh de bal op de paal schoot. Het einde kwam daarmee met een verdiende 1-3 zege voor de groen-zwarten.

 • DHC wint doelpuntrijk duel met 7-4 

  Zondag 3 oktober 2021: DHC – Unitas’30 7-4 (4-3)

  Scheidsrechter: Remko Lochtenberg (Sassenheim)

  Scoreverloop:

  • 5 min. 1-0 Jordy Brouwer (DHC)
  • 9 min. 1-1 (pen.)
  • 14 min. 1-2  
  • 31 min. 2-2 Roy Speelman (DHC)
  • 34 min. 2-3
  • 39 min. 3-3 Ilias Kariouh (DHC)
  • 41 min. 4-3 Frank de Lange (DHC)
  • 57 min. 5-3 Jordy Brouwer (DHC)
  • 61 min. 6-3 Nabil Hadui (DHC)
  • 77 min. 7-3 Ilias Kariouh (DHC)
  • 82 min. 7-4

   Gele kaarten DHC:

  • Frank de Lange
  • Ilias Kariouh
  • Joey Emmerink
  • Roy Speelman

   Ondanks de gedurende bijna de gehele wedstrijd voortdurende stortvloed aan regen hadden de thuisblijvers vandaag ongelijk. De 1e competitiewedstrijd van dit seizoen aan de Brasserskade – tegen Unitas’30 uit Etten-Leur – verdiende veel meer toeschouwers dan dat er nu daadwerkelijk waren. Vanaf de aftrap werd er aantrekkelijk en aanvallend voetbal vertoond. En uiteindelijk zag men in totaal maar liefst 11 doelpunten.

  In de beginfase, na 5 minuten, bracht een voorzet van Roy Speelman vanaf de rechterkant de bal bij Ilias Kariouh, die terug legde op Jordy Brouwer die keurig aftondde: 1-0. Kort daarna bestrafte scheidsrechter Lochtenberg (Sassenheim) een actie van Roy Speelman binnen de beruchte lijnen met een penalty voor de Brabanders van Unitas’30. Deze mogelijkheid werd koelbloedig benut waarmee het al snel 1-1 was. Slechts een paar minuten later kwam Unitas’30 op voorsprong door een aanvallende actie van een van hun spelers, die zichzelf alleen voor DHC-goalie Nick Hasper bracht en deze kansloos liet: 1-2. En toen was er pas 14 minuten gespeeld. De thuisclub had een veldoverwicht en diverse kansen, onder meer via Jerone Goodett en Ilias Kariouh (na een breedtepass van Roy Speelman en een overstapje van Jordy Brouwer), maar de Brabantse keeper bracht waar nodig redding. Na een half uur bracht een combinatie met Jerone Goodett de bal bij Roy Speelman, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek schoof: 2-2. Enkele minuten later was het de beurt aan de gasten, waar een van hen vanaf links de bal in de verste hoek wist te krijgen: 2-3. In de slotfase voor de doelwisseling was het echter DHC dat duidelijk de overhand had, hetgeen leidde tot twee doelpunten: na 39 minuten werd een voorzet van Vincent Romeijn door Jordy Brouwer koppend breed gelegd waarna Ilias Kariouh voor de 3-3 zorgde. Twee minuten later was het Frank de Lange die de bal vanaf circa 16 meter keurig in de verre bovenhoek krulde. Dat was de 4-3 en dat was dan ook de ruststand. Tijdens de rust overheerste verbazing over maar liefst 7 doelpunten in totaliteit in de 1e speelhelft.

  In de 2e helft was DHC heer en meester, van begin tot einde. Na 57 minuten zorgde Jordy Brouwer, op aangeven van Jerone Goodett, voor de 5-3. Al 4 minuten later was het Nabil Hadui die na een 1-2-combinatie met Ilias Kariouh voor de 6-3 zorgde. Daarmee was de wedstrijd feitelijk wel beslist. DHC liet vervolgens enkele kansen onbenut, maar na 77 minuten werd het toch 7-3 door Ilias Kariouh, dit na een assist van Nabil Hadui. Dat in de slotfase Unitas’30 nog op 7-4 kwam deed er niet meer toe. Dit gold ook voor de ver in blessuretijd door een Brabander hoog overgeschoten penalty.

  De eindstand kwam uiteindelijk met 7-4. De groen-zwarten waren tevreden met de overwinning en met de 7 gescoorde doelpunten, maar toch was er enige onvrede over de vier tegentreffers. De punten tellen echter. En de te weinige toeschouwers hebben een aantrekkelijke wedstrijd gezien, waarin DHC met name in de 2e helft duidelijk de betere was.

 • DHC draait in deel twee tegen Stompwijk'92 warm

  25 aug 2021
 • DHC stapt horizontaal over naar de zaterdag 

  Het Bestuur van DHC heeft besloten om bij de KNVB binnen de daartoe gestelde termijn (uiterlijk 30 september 2021) een verzoek in te dienen om met ingang van het seizoen 2022/2023 horizontaal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Dit betreft alleen het 1e seniorenelftal.

   Een consequentie van de door de KNVB opgestelde regels is, dat een 1e elftal dat in het seizoen 2021/2022 uitkomt in de 1e klasse zondag en aan het einde van dat seizoen wil overstappen naar de zaterdag op dat moment is uitgesloten van promotie naar de Hoofdklasse en ook is uitgesloten van deelname aan de Nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse.

   Deze ‘niet-promoveren’ regel heeft nog wel voor enige twijfel gezorgd, maar uiteindelijk is de afweging toch in het voordeel van de horizontale overstap uit gevallen. De groen-zwarte hoofdmacht – zowel de spelers als de technische staf – hebben gezegd dat ze uiteraard op het sportieve vlak er ook komend seizoen het beste van zullen gaan maken. Ze zullen uiteraard hun sportieve plicht doen en proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteraard moeten de onderste plaatsen buiten zicht blijven, want degraderen is volgens de opgestelde regels wel mogelijk.  DHC 1 kan wel kampioen worden. Als dat gebeurt zullen we dat uiteraard vieren.

   De redenen voor de overstap zijn divers, zowel financieel-economisch als ook sportief. De ‘leegloop’ van de zondag-standaardcompetitie in met name ons district West 2 (maar ook breder) maakt het er niet aantrekkelijker op. We zien op zondag op 1e klasse-niveau in de recente jaren al steeds meer tegenstanders van vrij ver weg, met name uit Brabant. Op zich is daar niks verkeerds aan, maar de reisafstand en daarmee de reistijd is groot, de aantrekkelijkheid voor toeschouwers van beide clubs is vrij klein. De clubs zijn voor elkaars toeschouwers veelal te onbekend. De mindere aantrekkelijkheid van de standaardcompetitie op zondagmiddag is al jarenlang ook versterkt door de concurrentie van met name de Eredivisiewedstrijden op die zondagmiddag, zowel in het stadion als  ook op de televisie. Op de zaterdagmiddag heeft men geen concurrentie van de Eredivisie. Ten slotte speelt ook een rol dat de overstap van de zondag naar de zaterdag, met name in onze regio, massaal lijkt te zijn. Er blijven op ons niveau, zoals we het nu zien, maar weinig clubs over die op de zondag blijven. Dat zou betekenen dat blijven-op-zondag in de toekomst nog meer tegenstanders van ver weg zal betekenen. Als dat op Hoofdklasse-niveau zou zijn, is dat nog iets anders dan op 1e klasse-niveau.

   Het Bestuur van DHC heeft in de afgelopen weken over deze horizontale overstap met name gesproken met de technische staf, de spelersgroep en een aantal sponsoren. Uiteindelijk bleek dit de enige juiste beslissing. Die is dan ook genomen en aan de KNVB kenbaar gemaakt. We zien uit naar een mooie komende competitie waarbij DHC hopelijk bovenin kan mee spelen. Vervolgens zien we uit naar mooie wedstijden in de seizoenen daarna, maar dan in de zaterdag-standaardcompetitie.

   Bestuur DHC

 • Teleurstellend gelijkspel van DHC bij Sarto

  Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper pictures

   Zondag 26 september 2021: Sarto – DHC 2-2 (1-1)

  Scheidsrechter: Ramon Westhoff (Vlaardingen)

   Opstelling:

  • Nick Hasper;
  • Roy Speelman, Scott Luiten, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (aanv.);
  • Frank de Lange (78 min. Bayram Akyon), Vincent Romeijn, Noah Saridjojo (85 min. Max Otten);
  • Jerone Goodett (90 min. Dyrell Dongor), Ilias Kariouh, Nabil Hadui

   Scoreverloop:

  • 26 min. 1-0 Daniel Kuipers (Sarto)
  • 31 min. 1-1 Nabil Hadui (DHC)
  • 46 min. 2-1 Kal Verheijden (Sarto)
  • 81 min. 2-2 Bayram Akyon (DHC)

   Gele kaarten DHC:

  • Ilias Kariouh
  • Nabil Hadui

   In de 1e competitiewedstrijd, uit bij Sarto in Tilburg, ontbraken aan DHC-zijde de nodige spelers, met name Jessy Nauman (geschorst), Levi Schipper, Jordi Brouwer en Quinten vd Kraaij (allen geblesseerd). Maar je moet het doen met de spelers die wel beschikbaar zijn.

  Deze competitieopening was identiek aan die van vorig seizoen, toen ook uit bij Sarto werd begonnen. Een opmerkelijk verschil was echter dat er veel minder publiek aanwezig was. De openingsfase was wat rommelig, maar DHC kreeg al snel een veldoverwicht. DHC had met name in de 1e helft maar ook na de doelwisseling heel veel balbezit, terwijl Sarto met snelle counters een aantal malen gevaarlijk kon worden. Na een kwartier spelen stuurde aanvoerder Jeffrey van Roon met een mooie dieptepass Ilias Kariouh weg op links, maar diens voorzet ging voor het vijandelijke doel langs, zonder dat een andere DHC-er voor gevaar kon zorgen. Kort hierna kwam dezelfde Kariouh uit een snelle en verre inworp van Van Roon alleen voor Sarto-doelman Nando Villevoije, die echter de inzet kon keren. Na 26 minuten kwam Sarto aan de linkerkant bij de achterlijn, waarna de bal werd teruggelegd op Daniel Kuipers die de bal in de verre bovenhoek deed belanden: 1-0. De groen-zwarten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gingen door met aanvallen op de andere helft. Een goede pass van Vincent Romeijn bracht Jerone Goodett voor het doel, zijn schot passeerde de Sarto-doelman maar op de lijn kon Gijs Toemen nog net redding brengen. Kort daarna, na 31 minuten, bereikte een pass van opnieuw Vincent Romeijn nu Nabil Hadui die alleen voor Sarto-goalie Nando Villevoije deze kon verslaan en de 1-1 op het bord bracht. Voor de spreekwoordelijke thee kwam er geen verandering meer in de stand.

  Na de rust was de verwachting dat de Delftenaren de leiding zouden gaan nemen, maar zoals ook al eerder in de seizoensvoorbereiding het geval is geweest, was men kort na de rust ook nu niet alert genoeg. Al direct na de hervatting speelde Kal Verheijden op het middenveld een inkomende DHC-verdediger de bal tussen de benen door om direct daarna van grote afstand verwoestend uit te halen: 2-1. DHC moest vervolgens wederom proberen een achterstand weg te werken, maar alle pogingen waren lange tijd tevergeefs. Halverwege de 2e helft was het bijna nog erger geworden, maar een schot van Tim van Bladel belandde op de paal waardoor het bij 2-1 bleef. De druk van DHC om de gelijkmaker te forceren nam alsmaar toe, waardoor Sarto met snelle uitvallen gevaarlijk bleef. Pogingen van onder meer Jeffrey van Roon en Nabil Hadui gingen voor het Sarto-doel langs. Op aangeven van Vincent Romeijn schoot Nabil Hadui ook nog eens over het doel. Na 78 min. Kwam Bayram Akyon in het veld om zo meer aanvallende impulsen te geven. Al na drie minuten bleek dit succesvol: een verre voorzet van Nabil Hadui vanaf de rechterkant werd door Bayram Akyon aan de linkerkant op de punt van het strafschopgebied gecontroleerd en vervolgens diagonaal laag in de verste hoek geschoten. Een fraai doelpunt. Hiermee was de 2-2 een feit. DHC rook de overwinning en bijna was die realiteit geworden. Na 86 minuten bereikte aan verre pass van Vincent Romeijn de diepgaande Jerone Goodett, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd lobte invaller Dyrell Dongor de bal over de uitlopende Sarto-doelman Nando Villevoije maar de bal ging net naast het lege doel. Het laatste wapenfeit was een voorzet van Vincent Romeijn waarna de Sarto-goalie redding kon brengen op de inzet van Ilias Kariouh. Kort hierna floot scheidsrechter Ramon Westhoff (Vlaardingen) voor het einde.

  Met de 2-2 was de thuisclub het meest tevreden, want tevoren had men – zei men achteraf – rekening gehouden met een zekere nederlaag. De Delftenaren reisden per bus terug met een gevoel van teleurstelling. Hoewel Sarto wel enige kansen had met hun snelle uitvallen, was het toch DHC dat veel meer balbezit op de andere helft had. Maar veelal was men slordig en gehaast, waardoor het bij 2-2 bleef. Deze 2-2 was overigens ook precies dezelfde uitslag als die van de seizoenstart van vorig seizoen. De competitie is gestart en duurt hopelijk veel langer dan vorig jaar.

 • Tekst: Wicher Schreuders

  De hoofdmacht van de groen-zwarten oefende dinsdagavond uit bij zondag-3e klasser Stompwijk ’92 in Leidschendam. Vooral na de rust werd er veelvuldig gescoord. Na een 0-2 ruststand kwam het (iets vroegtijdige) eindsignaal bij 1-8.

   Opstelling:

  • Hylke vd Burg (45 min. Nick Hasper);
  • Burak Sarican (77 min. Dyrell Dongor), Levi Schipper, Joey Emmerink (aanv.), Dyrell Dongor (59 min. Jeffrey van Roon);
  • Jessy Nauman, Frank de Lange (59 min. Max Otten), Vincent Romeijn;
  • Jerone Goodett (59 min. Quinten vd Kraaij), Jordy Brouwer, Ilias Kariouh (45 min. Nabil Hadui)

   Scoreverloop:

  • 33 min. 0-1 Jordy Brouwer
  • 44 min. 0-2 Joey Emmerink (pen.)
  • 53 min. 1-2
  • 60 min. 1-3 Jordy Brouwer
  • 73 min. 1-4 Jessy Nauman
  • 75 min. 1-5 Jessy Nauman
  • 78 min. 1-6 Jessy Nauman
  • 80 min. 1-7 Max Otten
  • 85 min. 1-8 Jessy Nauman

   In het 1e half uur hield de thuisclub met veel moeite nog stand en bleef het 0-0, ondanks dat DHC voortdurend op de andere helft speelde en vele kansen kreeg op de openingstreffer en nog veel meer. Pas na iets meer dan een half uur wist Jordy Brouwer te scoren. Kort voor het rustsignaal zorgde een door Joey Emmerink goed ingeschoten penalty voor de 0-2. Die tussenstand was geen weergave van de krachtsverhoudingen in het veld. Na de rust kon Stompwijk bij een uitval zelfs nog scoren: 1-2. Maar daarna kwam de DHC-doelpuntenmachine op gang. Eerst zorgde Jordy Brouwer nog voor de 1-3. Vervolgens scoorde Jessy Nauman (foto) in vijf minuten tijd maar liefst driemaal en daarmee was het 1-6. Ietsje later maakte de ingevallen Max Otten vanaf links op schitterende wijze de 1-7 door de bal in de verre bovenhoek te plaatsen. Vervolgens was het weer Jessy Nauman die zijn 4e van de avond scoorde, waarmee het 1-8 werd. 

 • Het was een leuke wedstrijd

  Forum Sport O23 - DHC O23

  Tekst: Imro Blinker

  Het was een leuke wedstrijd waarbij Forum Sport in de eerste 20 minuten de overhand en de beste kansen had. DHC speelde aanvankelijk rommelig maar herpakte zich wat resulteerde in een aantal goede kansen. 
  Na 30 minuten kwam een Forum speler een op een met de DHC keeper die buiten de 16 een overtreding maakte en hier een gele kaart voor kreeg. Vijf minuten later lukte het Forum Sport toch om door de DHC defensie door te breken en 0-1 te scoren.
  In de 40e minuut maakte de DHC keeper opnieuw dezelfde overtreding buiten het 16 meter gebied, wat opnieuw in een gele-, dus rode kaart resulteerde. De tweede helft startte DHC met de keeper van de O19 op het doel en de Forum Sport trainer en oud DHCer Marco Sloos was zo sportief om akkoord te gaan dat DHC gewoon met elf veldspelers mocht starten.
  De tweede helft startte DHC wat minder scherp waardoor  binnen 10 minuten 0-4 op het scorebord stond. Forum Sport bleef massaal de druk erop houden maar DHC wist de uitslag tot 0-6 te beperken.