• Voetbalverslagen van de senioren van DHC

  22 aug 2021
 • Teleurstellend gelijkspel van DHC bij Sarto

  Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper pictures

   Zondag 26 september 2021: Sarto – DHC 2-2 (1-1)

  Scheidsrechter: Ramon Westhoff (Vlaardingen)

   Opstelling:

  • Nick Hasper;
  • Roy Speelman, Scott Luiten, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (aanv.);
  • Frank de Lange (78 min. Bayram Akyon), Vincent Romeijn, Noah Saridjojo (85 min. Max Otten);
  • Jerone Goodett (90 min. Dyrell Dongor), Ilias Kariouh, Nabil Hadui

   Scoreverloop:

  • 26 min. 1-0 Daniel Kuipers (Sarto)
  • 31 min. 1-1 Nabil Hadui (DHC)
  • 46 min. 2-1 Kal Verheijden (Sarto)
  • 81 min. 2-2 Bayram Akyon (DHC)

   Gele kaarten DHC:

  • Ilias Kariouh
  • Nabil Hadui

   In de 1e competitiewedstrijd, uit bij Sarto in Tilburg, ontbraken aan DHC-zijde de nodige spelers, met name Jessy Nauman (geschorst), Levi Schipper, Jordi Brouwer en Quinten vd Kraaij (allen geblesseerd). Maar je moet het doen met de spelers die wel beschikbaar zijn.

  Deze competitieopening was identiek aan die van vorig seizoen, toen ook uit bij Sarto werd begonnen. Een opmerkelijk verschil was echter dat er veel minder publiek aanwezig was. De openingsfase was wat rommelig, maar DHC kreeg al snel een veldoverwicht. DHC had met name in de 1e helft maar ook na de doelwisseling heel veel balbezit, terwijl Sarto met snelle counters een aantal malen gevaarlijk kon worden. Na een kwartier spelen stuurde aanvoerder Jeffrey van Roon met een mooie dieptepass Ilias Kariouh weg op links, maar diens voorzet ging voor het vijandelijke doel langs, zonder dat een andere DHC-er voor gevaar kon zorgen. Kort hierna kwam dezelfde Kariouh uit een snelle en verre inworp van Van Roon alleen voor Sarto-doelman Nando Villevoije, die echter de inzet kon keren. Na 26 minuten kwam Sarto aan de linkerkant bij de achterlijn, waarna de bal werd teruggelegd op Daniel Kuipers die de bal in de verre bovenhoek deed belanden: 1-0. De groen-zwarten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gingen door met aanvallen op de andere helft. Een goede pass van Vincent Romeijn bracht Jerone Goodett voor het doel, zijn schot passeerde de Sarto-doelman maar op de lijn kon Gijs Toemen nog net redding brengen. Kort daarna, na 31 minuten, bereikte een pass van opnieuw Vincent Romeijn nu Nabil Hadui die alleen voor Sarto-goalie Nando Villevoije deze kon verslaan en de 1-1 op het bord bracht. Voor de spreekwoordelijke thee kwam er geen verandering meer in de stand.

  Na de rust was de verwachting dat de Delftenaren de leiding zouden gaan nemen, maar zoals ook al eerder in de seizoensvoorbereiding het geval is geweest, was men kort na de rust ook nu niet alert genoeg. Al direct na de hervatting speelde Kal Verheijden op het middenveld een inkomende DHC-verdediger de bal tussen de benen door om direct daarna van grote afstand verwoestend uit te halen: 2-1. DHC moest vervolgens wederom proberen een achterstand weg te werken, maar alle pogingen waren lange tijd tevergeefs. Halverwege de 2e helft was het bijna nog erger geworden, maar een schot van Tim van Bladel belandde op de paal waardoor het bij 2-1 bleef. De druk van DHC om de gelijkmaker te forceren nam alsmaar toe, waardoor Sarto met snelle uitvallen gevaarlijk bleef. Pogingen van onder meer Jeffrey van Roon en Nabil Hadui gingen voor het Sarto-doel langs. Op aangeven van Vincent Romeijn schoot Nabil Hadui ook nog eens over het doel. Na 78 min. Kwam Bayram Akyon in het veld om zo meer aanvallende impulsen te geven. Al na drie minuten bleek dit succesvol: een verre voorzet van Nabil Hadui vanaf de rechterkant werd door Bayram Akyon aan de linkerkant op de punt van het strafschopgebied gecontroleerd en vervolgens diagonaal laag in de verste hoek geschoten. Een fraai doelpunt. Hiermee was de 2-2 een feit. DHC rook de overwinning en bijna was die realiteit geworden. Na 86 minuten bereikte aan verre pass van Vincent Romeijn de diepgaande Jerone Goodett, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd lobte invaller Dyrell Dongor de bal over de uitlopende Sarto-doelman Nando Villevoije maar de bal ging net naast het lege doel. Het laatste wapenfeit was een voorzet van Vincent Romeijn waarna de Sarto-goalie redding kon brengen op de inzet van Ilias Kariouh. Kort hierna floot scheidsrechter Ramon Westhoff (Vlaardingen) voor het einde.

  Met de 2-2 was de thuisclub het meest tevreden, want tevoren had men – zei men achteraf – rekening gehouden met een zekere nederlaag. De Delftenaren reisden per bus terug met een gevoel van teleurstelling. Hoewel Sarto wel enige kansen had met hun snelle uitvallen, was het toch DHC dat veel meer balbezit op de andere helft had. Maar veelal was men slordig en gehaast, waardoor het bij 2-2 bleef. Deze 2-2 was overigens ook precies dezelfde uitslag als die van de seizoenstart van vorig seizoen. De competitie is gestart en duurt hopelijk veel langer dan vorig jaar.

  • Foto: Haaglandenvoetbal.nl/Sander de Hollander
  • Tekst: Wicher Schreuders

  DHC wint in slotminuten van RKDeo met 1-0

  7 September 2021.

  DHC oefende dinsdagavond thuis tegen zondag-tweedeklasser RKDeo. DHC-trainer/coach Arie vd Padt bracht in totaal 20 verschillende spelers in het veld. Met de rust werden acht spelers tegelijk gewisseld. Dit betekende dan ook een groot verschil tussen de 1e en de 2e helft. Maar ook, dat het DHC-team van de 2e helft eigenlijk te kort tijd had om helemaal warm te draaien. Hoewel de groen-zwarten voldoende kansen kregen om te scoren, ging dat in deze wedstrijd erg moeizaam. Het is dat in de 1e helft de dienstdoende doelman Hylke vd Burg een aantal malen alert was en met goed uitlopen de bal kon onderscheppen, anders was RKDeo wellicht op voorsprong gekomen. De Nootdorpers speelden zeer gedreven en streden voor iedere bal. De rust kwam met 0-0. Na de rust kwam de thuisclub geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Met name de rechterkant was zeer gevaarlijk door de combinaties via Roy Speelman en de zeer snelle Jerone Goodett. Zijn serie goede voorzetten werden echter niet benut, met name Jessy Nauman en Ilias Kariouh schoten over. En ook een vrije trap van afstand van Jeffrey van Roon ging over het doel. RKDeo werd aan de andere kant een keer gevaarlijk, maar de bal ging net voor het doel langs. De wedstrijd leek in 0-0 te gaan eindigen, maar na 84 minuten bestrafte scheidsrechter Ricardo Ditz een handsbal binnen de beruchte lijnen met een strafschop. Vincent Romeijn (foto) zette zich achter de bal en benutte die penalty feilloos: 1-0. Daarmee heeft DHC de tot nu toe gespeelde oefen- en bekerwedstrijden nog steeds allemaal gewonnen. Hoewel het dinsdagavond tegen het zich goed verwerende RKDeo maar moeizaam ging.  

 • 5 september 2021

  DHC 2 op stoom op sportpark 'De Verlichting'

  DHC 2 speelde zondagochtend voor de beker uit tegen TAC’90/2. In een heerlijk nazomerzonnetje, hetgeen eigenlijk al snel te warm bleek te zijn, was DHC oppermachtig. Al snel werd het 0-1 door een intikker van Kevin Moerli. Na 20 minuten zorgde Ali Aliyazicioglu met een kopbal voor de 0-2. Deze beide doelpunten kwamen voort uit hoekschoppen. Kort daarna kon de thuisclub bij een sporadische tegenaanval wat terug doen door dat een schot via de binnenkant van de paal en doelman Hylke van der Burg in het doel belandde: 1-2. Daarna was het weer voortdurend DHC dat in de aanval was. Max Otten schoot van grote afstand een vrije schop tegen de touwen (1-3). Een paar minuten later stuurde dezelfde Max Otten op links Bayram Akyon diep, waarna uit diens voorzet Kevin Moerli scoorde: 1-4. Na de rust en de nodige wissels werd het spel er niet beter op, maar de wedstrijd was al lang beslist en diende netjes uitgespeeld te worden. Er werd nog slechts 1x gescoord, kort voor het eindsignaal. Een voorzet vanaf links van Karlo Grgic werd door Lesley Monteiro verlengd en door Kevin Moerli tot doelpunt gepromoveerd (zijn 3e). Daarmee kwam de eindstand met 1-5.

  DHC 3 won uit bij TOGB 5 met ruime cijfers, namelijk met 1-6. Het Vet-35+ team verloor de thuiswedstrijd tegen HDV nipt met 2-3. Ook dit waren beide bekerwedstrijden. 

  • Tekst: Wicher Schreuders
  • Foto: Haaglandenvoetbal.nl

  DHC maakt het zichzelf onnodig moeilijk

  DHC speelde zaterdagmiddag 4 september de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen stadgenoot Vitesse D. In deze bekerwedstrijd vergat de thuisploeg in de 1e helft om het krachtsverschil voldoende in doelpunten uit te drukken, waardoor het slechts 2-0 stond bij de rust. Na de rust liet DHC de rood-zwarte gasten in enkele minuten totaal onverwachts en onnodig terugkomen tot 2-2, waarmee het weer een wedstrijd werd. Uiteindelijk liep DHC toch weg naar een verdiende 4-2 zege.

    Opstelling:

  •  Nick Hasper;
  • Burak Sarican (81 min. Roy Speelman), Scott Luiten, Joey Emmerink (aanv.) (85 min. Dyrell Dongor), Jeffrey van Roon;
  • Jessy Nauman (74 min. Bayram Akyon), Vincent Romeijn, Frank de Lange;
  • Jerone Goodett, Ilias Kariouh, Quinten vd Kraaij (74 min. Noah Saridjojo)

   Scoreverloop:

  •  24 min. 1-0 Jeffrey van Roon
  • 42 min. 2-0 Ilias Kariouh
  • 51 min. 2-1
  • 54 min. 2-2
  • 75 min. 3-2 Jerone Goodett
  • 90+5 min. 4-2 Ilias Kariouh

   De 1e officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen was thuis tegen zaterdag-2e klasser Vitesse Delft. De groen-zwarten begonnen de wedstrijd voortvarend en waren constant in de aanval. Het publiek zag attractief en snel combinatievoetbal. We noteerden kansrijke doelpogingen van Jessy Nauman, Jerone Goodett en Jeffrey van Roon. De Vitesse Delft-doelman wist echter met goed keeperswerk zijn doel schoon te houden. Halverwege de 1e speelhelft gaf Jerone Goodett een goede voorzet vanaf de linkerkant, waarna Ilias Kariouh zich knap vrij draaide en van dichtbij leek te scoren. Via de Vitesse-goalie belandde de bal onderkant lat, maar kwam weer terug in het veld. Een minuut later was het dan wel raak via een succesvolle doelpoging van afstand van Jeffrey van Roon: 1-0. Pas kort voor het rustsignaal van scheidsrechter Rick de Bruijn (Nootdorp) werd de score verdubbeld. Een schot van Goodett werd gepareerd, waarna Ilias Kariouh de rebound wist binnen te schieten: 2-0.

   In de rust was iedereen het erover eens: DHC was heer en meester over Vitesse Delft en dat verschil was met 2-0 veel te magertjes uitgedrukt. Maar na de hervatting liep het in enkele minuten toch ineens anders. Bij een snelle aanval van Vitesse over hun rechterkant kwam de bal voor het doel en kon door een vrijlopende speler ingeschoten worden: 2-1. Slechts drie minuten later viel de gelijkmaker nadat een schot van een rood-zwarte speler via de binnenkant van de paal en DHC-doelman Nick Hasper in het doel belandde: 2-2. Dat was geheel tegen het spelbeeld en de verwachtingen in. Maar hiermee werd het weer een wedstrijd: DHC leek geschrokken, Vitesse ging er weer in geloven. De thuisclub zocht toch de aanval weer op, hetgeen onder meer resulteerde in een schot van Jeffrey van Roon op de paal. Een kwartier voor tijd nam DHC weer de leiding doordat een voorzet van Ilias Kariouh vanaf de rechterkant door Jerone Goodett doeltreffend werd afgerond: 3-2. Slechts kort daarna leek de gelijkmaker weer op het scorebord te gaan komen, maar de doeltreffende kopbal van Vitesse-zijde werd door de dienstdoende arbiter Rick de Bruijn om voor vrijwel alle toeschouwers onduidelijke redenen afgekeurd. Daarna waren de kansen weer voor DHC, met name voor Jeffrey van Roon en de ingevallen Noah Saridjojo. In de – ruim bemeten – blessuretijd probeerde Vitesse bij een hoekschop de gelijkmaker te forceren door hun doelman mee naar voren te sturen. De DHC-verdediging wist de bal te onderscheppen en snel naar voren te spelen, waar vanaf de middenlijn een vrij veld lag. Ilias Kariouh maakte hier gebruik van en hij kon de bal van grote afstand in het lege doel schuiven: 4-2. Ook de nog resterende extra tijd bracht hier geen verandering meer in.

   We zagen een attractieve wedstrijd, waarbij DHC verzuimde het grote overwicht al in de 1e helft in voldoende doelpunten uit te drukken. Vitesse Delft kwam kort na de rust onverwachts knap terug, maar uiteindelijk was DHC de terechte winnaar.

   In deze bekerpoule eindigde de wedstrijd Velo – SHO in 6-1. De eerstvolgende wedstrijden zijn op zaterdag 11 september a.s. Vitesse Delft – Velo en SHO – DHC. De bovenste twee in de eindstand gaan naar de volgende ronde.

   

   

 • Tekst: Wicher Schreuders

  DHC speelde zondagmiddag voor de 1e maal van dit seizoen thuis. Er werd geoefend tegen 2e klasser Wilhelmus, dat onder leiding staat van oud-DHC-er Oscar Laguna Burgos.

  Opstelling:

  • Nick Hasper (aanv.);
  • Roy Speelman (67 min. Manuel Mansanga), Scott Luiten, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (67 min. Dyrell Dongor);
  • Burak Sarican (45 min. Jessy Nauman), Frank de Lange (67 min. Max Otten), Max Otten (45 min. Vincent Romeijn);
  • Quinten vd Kraaij (30 min. Jordy Brouwer), Ilias Kariouh, Jerome Goodett (71 min. Nabil Hadui) 

  In deze spelersgroep zien we voornamelijk bekende gezichten van spelers die al vele seizoenen bij ons spelen. De nieuwkomers van ander clubs zijn slechts Dyrell Dongor (komt van Alphense Boys, maar speelde eerder al in de DHC-jeugd), Burak Sarican (komt van Vuc), Nabil Hadui komt van TAC’90. Ilias Kariouh kwam vorig seizoen uit voor DHC O23. En alle overigen speelden vorige seizoenen ook al in de DHC-selectie.

   Scoreverloop:

  • 2 min.) 1-0 Joey Emmerink (pen.)
  • 4 min.) 1-1
  • 15 min.) 2-1 Jerome Goodett
  • 50 min.) 3-1 Jeffrey van Roon
  • 53 min.) 3-2
  • 76 min.) 4-2 Jessy Nauman
  • 87 min.) 5-2 Nabil Hadui

   Deze oefenwedstrijd kende een produktieve start, want na de snelle 1-0 uit een terecht toegekende penalty – nadat Jerome Goodett was gevloerd binnen de beruchte lijnen – die feilloos werd ingeschoten door Joey, was het al heel snel 1-1 bij de 1e Wilhelmus-aanval, waarbij de voorzet door een DHC-er per ongeluk in eigen doel werd gewerkt. Na een kwartiertje spelen zagen we een prachtige dieptepass van Frank de Lange op links op Jerome Goodett, die goed doorging en alleen voor de doelman probleemloos voor de 2-1 zorgde. Kort daarna zagen we een mooie verre cross-pass van Jeffrey van Roon, waardoor Quinten vd Kraaij alleen voor de Wilhelmus-goalie kwam. Dit leidde helaas tot een kluts van de bal tussen die doelman en vd Kraaij, waarbij de bal ongelukkigerwijze hard op het hoofd van Quinten kwam. Hij werd verzorgd, probeerde nog door te spelen, maar moest zich een tiental minuten later toch laten vervangen. Er was uiteraard bezorgdheid over de aard van de blessure, mogelijk een hersenschudding, maar in de loop van de avond werd duidelijk dat medisch onderzoek in het ziekenhuis had uitgewezen dat het waarschijnlijk toch wel mee viel. We wensen Quinten uiteraard een goed en snel herstel toe. Er werd tot de rust niet meer gescoord, zodat tijdens de theepauze de 2-1 op het scorebord stond.

  In de 2e helft hield het overwicht van DHC aan. Al snel leidde dit tot de 3-1 middels een prachtig afstandsschot van de opgekomen Jeffrey van Roon. Maar ook nu scoorde Wilhelmus een snelle tegentreffer, maar nu deden ze dat zelf door van de 16 meter-rand een toegekende vrije trap op keurige wijze en onhoudbaar in te schieten: 3-2. DHC kreeg daarna nogal wat kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar aanvankelijk leek dat niet te lukken. Pas halverwege de 2e helft werd er weer gescoord en wel – na een dieptepass van Ilias Kariouh – door de diepgaande Jessy Nauman (foto) die alleen voor de doelman het net wist te vinden: 4-2. Kort voor het eindsignaal van scheidsrecher Manuel Uijttewaal liep DHC nog verder weg, nu door een doelpunt van invaller Nabil Hadui die in de draai op doel schoot: 5-2. Een duidelijke overwinning van een aanvallend ingesteld DHC.