• Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper Pictures

  DHC wint eenvoudig bij ONA: 1-5 

  Zondag 24 oktober 2021: ONA - DHC 1-5 (0-2)

  Scheidsrechter: Bas Oosterlaken (Oudewater)

   Gele kaarten DHC:

  • Geen

   Op een zacht en ongelijk natuurgrasveld speelde DHC in Gouda tegen het onderaan staande ONA. De strakblauwe lucht en de scherpe najaarszon maakte het zicht op het spelverloop wat moeilijk, niet alleen voor de toeschouwers maar gezien de vele verkeerde passes ook voor de spelers. De groen-zwarten waren bovendien kennelijk al in gedachten bij de wedstrijd van de volgende zondag, thuis tegen Den Hoorn. Terwijl de rood-zwarte thuisploeg mogelijk werd onderschat. Het werd dan ook een zeer matige wedstrijd.

  DHC was vanaf de aftrap de aanvallende ploeg. Al na 9 minuten trof Jordy Brouwer met een keihard schot de onderkant van de lat, waarna de terugspringende bal door Quinten vd Kraaij over het doel werd geschoten. Een aantal minuten later werd een voorzet van Jerone Goodett door de al genoemde Brouwer net naast het doel gekopt. Vervolgens moest Brouwer zich al na 22 minuten – net als vorige week – geblesseerd laten vervangen. Voor hem kwam Ilias Kariouh in het veld. Na een klein half uur passte Kariouh de bal naar Quinten vd Kraaij, die vanaf de rechterkant naar binnen draaide en met links in schoot: 0-1. Na 33 minuten noteerden we de eerste doelpoging van de kant van de thuisclub, maar DHC-goalie Nick Hasper wist de bal prachtig uit de bovenhoek te tikken, zodat dit slechts tot een hoekschop leidde. DHC bleef proberen de score op te voeren. Een voorzet van Vincent Romeijn werd door Frank de Lange naast gekopt. Kort voor rust bereikte een lange bal van achteruit de diepgaande Jerone Goodett die alleen op ONA doelman Senna Nagelhout af kon gaan, hem omspeelde en vervolgens de 0-2 in het lege doel kon inschieten. In de slotminuten voor de thee was het de ONA verdediging en met name hun doelman die er ternauwernood in slaagde om meer Delftse treffers te voorkomen.

  Na de doelwisseling kwam ONA feller uit de kleedkamers dan in het 1e bedrijf, hetgeen tot nog meer overtredingen leidde. DHC kreeg desondanks voldoende kansen om de score op te voeren. Een prachtig hakje van Frank de Lange bracht Ilias Kariouh alleen voor de ONA doelman, maar deze bracht redding. Vervolgens schoot Frank de Lange voorlangs op aangeven van Quinten vd Kraaij. Een pass van De Lange bereikte Jerone Goodett, maar ook zijn inzet werd een prooi voor de Goudse doelman. Na 62 minuten kwam dan toch eindelijk nog een Delftse treffer: een voorzet van Vincent Romeijn werd door Joey Emmerink ingekopt: 0-3. Slechts twee minuten later scoorde ONA na een lange bal uit duidelijke buitenspelpositie de 1-3, maar scheidsrechter Bas Oosterlaken (Oudewater) negeerde het vlagsignaal van de Delftse grensrechter. In de daaropvolgende minuten volgde de arbiter een aantal keren echter wel de vlaggende assistent van de thuisclub: na 68 minuten toen Ilias Kariouh alleen op de ONA keeper af kon gaan, en na 77 minuten toen dezelfde Kariouh (na een pass van aanvoerder Jeffrey van Roon) scoorde maar dit door de scheidsrechter vanwege buitenspel werd afgekeurd. De stand bleef hierdoor nog lange tijd slechts 1-3, hetgeen toch nog enig risico inhield. Na 85 minuten belandde een schot van de thuisclub boven doelman Nick Hasper op de lat. In de slotminuten maakten de groen-zwarten dan eindelijk nog een paar doelpunten. Na 88 minuten schoot Ilias Kariouh een vrije trap in het doel (1-4) en slechts een minuut later werd een voorzet van Jerone Goodett doeltreffend afgerond door invaller Youri Kooijmans. Deze zette hiermee zijn terugkeer na lange tijd op feestelijke wijze luister bij.

  Na de uitslagen van deze speeldag staat DHC – achter SC ’t Zand (Tilburg) – op de 2e plaats, net voor de tegenstander van komende zondag, Den Hoorn, dat 3e staat.

 • Tekst: Wicher Schreuders     Foto's; Hasper Pictures

  DHC stuit op rood-witte muur: 0-0

   Zondag 17 oktober 2021: DHC – Rood Wit W 0-0

  Scheidsrechter: Gerrit van Sprang

   Rode kaart DHC:

  • 90+3 min. Levi Schipper 

  Nadat twee weken geleden in de vorige thuiswedstrijd tegenstander Unitas ’30 met maar liefst 7-4 was verslagen, gingen de toeschouwers er maar eens extra goed voor zitten of staan. Men verwachtte van mede-koploper DHC tegen de volgende Brabantse tegenstander, Rood Wit W, toch wel weer een aantal doelpunten. Dat verwachtten de gasten uit St. Willebrord ook: ze kwamen naar Delft met de hoop om heel misschien één puntje mee terug naar het zuiden te kunnen nemen, of in ieder geval de nederlaag beperkt te houden. Hun plan hiervoor was al snel duidelijk: ze bouwden een muur op hun eigen speelhelft, vlak voor de 16-meter lijn. Met afwisselend 8 tot 11 spelers werd er verdedigd, waarbij men met een snelle uitval hoopte de Delftse defensie te kunnen verrassen. Na afloop kon worden vastgesteld dat Rood Wit W met in totaal drie kansen nog bijna was geslaagd in hun opzet.

  De groen-zwarten speelden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Sprang op de andere speelhelft en men bouwde een groot veldoverwicht op. Dit resulteerde gedurende de gehele wedstrijd in heel veel hoekschoppen en ook heel veel te nemen vrije trappen van ergens net buiten het strafschopgebied, maar dat resulteerde in te weinige echt grote kansen voor de thuisclub. Na 24 minuten werd aan de rechterkant, net buiten de punt van het strafschopgebied, Jerone Goodett ten val gebracht, waarna aanvoerder Jeffrey van Roon vanaf die plek een vrije trap mocht nemen. De bal ging vervolgens voor het doel langs, maar bleef net buiten bereik van de inkomende Jordy Brouwer en Joey Emmerink, waardoor de bal voorlangs ging. Enkele minuten later ging een schot van Ilias Kariouh net over het vijandelijke doel, hetgeen later in de wedstrijd nog enige malen zou gebeuren. Na ongeveer een half uur spelen passte Jeffrey van Roon de bal op Jordy Brouwer, die na een combinatie de bal weer terugkreeg van Nabil Hadui, waarna het goede schot van Brouwer door de Brabantse doelman Andy Steging tot corner kon worden verwerkt. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal moest Jordy Brouwer zich vanwege een blessure laten vervangen. Het gemis van de routinier in de spits deed zich in de rest van de wedstrijd wel voelen. In de slotminuten van de 1e helft kwam de 1e kans voor de Brabanders: bij een snelle uitbraak over links speelde Gaynio Aarts de bal op Yvan Nkundumugisha, die de bal echter over het doel schoot. Met 0-0 kwam dan ook de rust.

  Na de doelwisseling kwam Rood Wit W aanvankelijk wat meer van het eigen doel af, maar al snel bouwde men weer een Brabantse muur op de eigen helft. DHC probeerde die muur te slechten. Een vrije trap van Jeffrey van Roon werd door Rood Wit doelman Steging tot corner gepromoveerd. Frank de Lange bereikte met een mooie pass Jerone Goodett, maar diens voorzet werd ternauwernood onderschept hetgeen wederom een corner opleverde. Na 66 minuten spelen noteerden we de 2e kans van Rood Wit via de snelle Gaynio Aarts die bij een uitbraak de bal langs de uitlopende DHC-keeper Nick Hasper wist te tikken, maar gelukkig voor de thuisclub ook naast het doel. Met nog 20 minuten te spelen leverde een volgende vrije trap van Jeffrey van Roon wederom niets meer op dan een hoekschop. DHC bleef aandringen, doelman Nick Hasper stond geregeld halverwege zijn eigen speelhelft, de rood-witte muur ging nog verder naar achteren. Dat laatste betekende dat het strafschopgebied daar alleen maar voller en voller werd, waardoor het voor DHC nog moeilijker werd, met name ook omdat het tempo te laag bleef. In de laatste 20 minuten zagen we onder meer een vrije trap van Jeffrey van Roon, die bijna succesvol werd ingekopt door Roy Speelman, maar de bal ging voorlangs. Ilias Kariouh schoot nogmaals net over de lat. Na 87 minuten kwam er dan nog een goede kans voor de groen-zwarten via Jerone Goodett, die zich aan de linkerkant in de draai keurig vrijspeelde, maar van schuin voor het doel de bal niet in maar net over het doel schoot. Vlak daarna schoten achtereenvolgens Goodett en Kariouh nogmaals over het Brabantse doel. En in blessuretijd kwam toen nog de beste kans van de wedstrijd, aan de andere kant: bij een snelle uitbraak via Donny Jaspers – waarbij volgens de DHC-ers door Rood Wit hands gemaakt werd – schoot hij de bal over DHC-goalie Nick Hasper op de lat, waarna de terugspringende bal nog weer een DHC-aanval leek in te luiden. Op dat moment had DHC-verdediger Levi Schipper kennelijk commentaar op scheidsrechter Van Sprang – vanwege de door hem niet waargenomen handsbal – waarna de arbiter dat bestrafte met direct rood. Ook in de resterende minuten werd er niet meer gescoord. Het einde kwam daarmee met een klassieke Frits van Turenhout uitslag.

  De Brabanders – die afwisselend verklaarden met 6, 8 en 10 invallers te spelen – waren zielsgelukkig met het behaalde ene puntje, terwijl de DHC-ers zwaar teleurgesteld waren over het deze keer uitblijven van zelfs maar 1 doelpunt, met het verlies van twee punten en met de onnodig opgelopen rode kaart. Rood Wit vond dat men met drie (grote) kansen de wedstrijd ook nog had kunnen winnen, maar dat was tegen iedere verhouding in geweest. Ook de 0-0 deed geen recht aan de krachtsverhouding in het veld. Helaas voor de groen-zwarten wist men de veldmeerderheid niet in een doelpunt tot uiting te brengen en dan is puntenverlies het gevolg. Het is afwachten of Jordy Brouwer volgende week weer blessurevrij is, terwijl Levi Schipper vanwege de opgelopen rode kaart dan aan de kant zal moeten toekijken.

 •                                                      Vincent Romeijn 2x

  Tekst: Wicher Schreuders

  DHC bekert verder na 2-8 winst

   Dinsdag 12 oktober 2021: Excelsior’20 – DHC 2-8 (0-5)

  Scheidsrechter: HJ Hamer

   Scoreverloop:

  • 3 min. 0-1 Jeffrey van Roon
  • 13 min. 0-2 Vincent Romeijn
  • 15 min. 0-3 Quinten vd Kraaij
  • 28 min. 0-4 Jeffrey van Roon
  • 34 min. 0-5 Vincent Romeijn (pen.)
  • 47 min. 0-6 Ilias Kariouh
  • 48 min. 1-6
  • 58 min. 2-6
  • 87 min. 2-7 Ali Aliyazicioglu
  • 90 min. 2-8 Jerone Goodett

   Gele kaarten DHC:

  • 10 min. Scott Luiten
  • 30 min. Nabil Hadui

   De groen-zwarte hoofdmacht – met diverse wijzigingen ten opzichte van de basiself van zondag jl. - moest op dinsdagavond in Schiedam een bekerwedstrijd spelen tegen zaterdag-vierdeklasser Excelsior’20. Op een lekker natuurgrasveldje mocht de thuisploeg kort hopen hun goede werk uit de bekerpoule een vervolg te kunnen geven. In die bekerpoule won Excelsior’20 immers alle drie de wedstrijden en wel met 5-0, 6-0 en 7-0. Dus dat beloofde veel. Dat het in de competitie met nog pas 1 punt uit 3 wedstrijden wat minder ging, dat was ook waar. De Delftenaren maakten heel snel een einde aan iedere eventuele bekerdroom van de Schiedammers.

  Na 3 minuten betekende een fraaie vrije trap van Jeffrey van Roon 0-1. Al 10 minuten later schoot Vincent Romeijn uit een vrije trap even fraai de 0-2 binnen. Binnen nog weer 5 minuten volgde het eerste ‘velddoelpunt’, dit door een schot van Quinten vd Kraaij. En dat was dus al 0-3. De start was hiermee nog voortvarender dan een avond tevoren bij Oranje tegen Gibraltar. DHC bleef veel sterker dan de thuisclub, het spel werd slechts op één speelhelft gespeeld. Het duurde echter tot bijna 30 minuten alvorens de 0-4 kon worden genoteerd, dit door wederom een mooie vrije trap van Jeffrey van Roon. Enkele minuten later werd Jessy Nauman binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Vincent Romeijn de toegekende elfmetertrap koelbloedig en hard in schoot: 0-5. Dit was de ruststand.

  Na de doelwisseling had DHC-trainer/coach Arie vd Padt zijn team nog weer op een aantal plekken aangepast. Aanvankelijk leek DHC op dezelfde wijze als voor de rust door te gaan. Al na 2 minuten zorgde Ilias Kariouh immers voor de 0-6. Hierna bleef de DHC-doelpuntenhonger lange tijd gestild. Er werd slordiger gespeeld, er werd veel balverlies geleden, terwijl de thuisploeg juist met extra inzet en enkele overtredingen probeerde de nederlaag beperkt te houden. Dit leidde al vrij snel in die 2e helft tot de 1-6 – waarbij doellijntechnologie volgens de DHC-ers zou hebben aangetoond dat de bal de doellijn niet volledig was gepasseerd – en de 2-6. Dat laatste was na een kwartiertje in het 2e bedrijf. Vervolgens bleef die stand lang gehandhaafd, maar in de slotminuten wisten de groen-zwarten toch nog weer te scoren. Eerst was het Ali Aliyazicioglu die voor de 2-7 zorgde en vervolgens tekende Jerone Goodett de 2=8 aan.

  DHC bekert verder. De volgende ronde vindt plaats in het weekend van 13/14 november a.s. Na een tussenronde voor slechts 4 teams in het weekend van 18/19 december blijven er nog 32 teams over, die elkaar op 8/9/10 februari 2022 doordeweeks zullen treffen. DHC hoopt dan uiteraard nog in de bekerstrijd mee te doen.

 •  DHC wint verdiend van FC Boshuizen

  Tekst: Wicher Schreuders    Foto's: Hasper Piqtures

  Zondag 10 oktober 2021: FC Boshuizen – DHC 1-3 (1-1)

  Scheidsrechter: Frank Meeuwenoord (Lisse)

  Scoreverloop:

  • 8 min. 1-0
  • 43 min. 1-1 Jordy Brouwer
  • 48 min. 1-2 Ilias Kariouh
  • 69 min. 1-3 Ilias Kariouh

   Gele kaarten DHC:

  • 20 min. Levi Schipper
  • 90+3 min. Quinten vd Kraaij 

  In een heerlijk najaarszonnetje traden Boshuizen en DHC speelden beide teams vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Frank Meeuwenoord snel en aanvallend voetbal. DHC had even de overhand, maar al snel bleken de voorwaartsen van de thuisclub heel snel en levensgevaarlijk. Dit leidde al na 8 minuten tot een doelpoging van dichtbij door Denylson Voorn, waarop DHC-goalie Nick Hasper de bal net wel tegen de lat kon werken, maar de terugspringende bal was bij de tweede paal een makkelijke prooi voor Ahmed Vandi: 1-0. De groen-zwarten hadden enige tijd nodig om deze tegenvaller te verwerken. Dit gaf Boshuizen de mogelijkheid om met snelle aanvallen gevaarlijk te worden, waarbij de DHC-verdediging éénmaal de doelpaal mocht bedanken voor de geboden hulp. Na circa 25 minuten kwam de ommekeer en kreeg DHC de overhand. Vincent Romeijn zette Nabil Hadui voor Boshuizen-doelman Mohamed Zlaouia, maar deze bracht redding. Een kleine 10 minuten later speelde Roy Speelman de bal op Ilias Kariouh, waarna zijn schot uitstekend door de al genoemde Boshuizen-doelman werd gestopt. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de inzet van wederom Kariouh door een verdediger gekeerd. DHC bleef aandringen. Kort voor de rust nam Nabil Hadui vanaf links een hoekschop die door Jordy Brouwer keurig werd ingekopt en dat betekende de verdiende gelijkmaker: 1-1. Dat was de theestand.

  Na de doelwisseling ging DHC energiek verder. Al na 48 minuten passte Jordy Brouwer de bal uitstekend diep op Ilias Kariouh die alleen voor Boshuizen-keeper Zlaouia foutloos voor de 1-2 zorgde. Dit gaf Boshuizen-aanvoerder Omar Hamdi kennelijk aanleiding tot commentaar op arbiter Meeuwenoord, die dat met geel bestrafte. DHC kreeg diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar pogingen van met name Jerone Goodett strandden op de Leidse verdediging. Na 55 minuten bestrafte scheidsrechter Meeuwenoord een overtreding van Boshuizen-captain Omar Hamdi op Ilias Kariouh nog coulant met een gele kaart, maar dat was – een paar minuten na zijn eerste – zijn tweede gele kaart en dat betekende dus rood. De thuisclub kwam daarmee met 10 man in ondertal te staan en dat bij 1-2 voor DHC. De Delftse ploeg bleef proberen de score verder op te voeren, de Leidenaren probeerden van de geboden ruimte gebruik te maken door met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft, na 69 minuten, was het Ilias Kariouh die letterlijk met vallen en opstaan, half uit balans gebracht, een tweetal verdedigers en de doelman van Boshuizen wist uit te spelen en vervolgens de bal in het lege doel kon schieten: 1-3. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. In de blessuretijd schoot aanvoerder Jeffrey van Roon een vrije trap net over het vijandelijke doel, terwijl kort daarna Ilias Kariouh de bal op de paal schoot. Het einde kwam daarmee met een verdiende 1-3 zege voor de groen-zwarten.

 • DHC wint doelpuntrijk duel met 7-4 

  Zondag 3 oktober 2021: DHC – Unitas’30 7-4 (4-3)

  Scheidsrechter: Remko Lochtenberg (Sassenheim)

  Scoreverloop:

  • 5 min. 1-0 Jordy Brouwer (DHC)
  • 9 min. 1-1 (pen.)
  • 14 min. 1-2  
  • 31 min. 2-2 Roy Speelman (DHC)
  • 34 min. 2-3
  • 39 min. 3-3 Ilias Kariouh (DHC)
  • 41 min. 4-3 Frank de Lange (DHC)
  • 57 min. 5-3 Jordy Brouwer (DHC)
  • 61 min. 6-3 Nabil Hadui (DHC)
  • 77 min. 7-3 Ilias Kariouh (DHC)
  • 82 min. 7-4

   Gele kaarten DHC:

  • Frank de Lange
  • Ilias Kariouh
  • Joey Emmerink
  • Roy Speelman

   Ondanks de gedurende bijna de gehele wedstrijd voortdurende stortvloed aan regen hadden de thuisblijvers vandaag ongelijk. De 1e competitiewedstrijd van dit seizoen aan de Brasserskade – tegen Unitas’30 uit Etten-Leur – verdiende veel meer toeschouwers dan dat er nu daadwerkelijk waren. Vanaf de aftrap werd er aantrekkelijk en aanvallend voetbal vertoond. En uiteindelijk zag men in totaal maar liefst 11 doelpunten.

  In de beginfase, na 5 minuten, bracht een voorzet van Roy Speelman vanaf de rechterkant de bal bij Ilias Kariouh, die terug legde op Jordy Brouwer die keurig aftondde: 1-0. Kort daarna bestrafte scheidsrechter Lochtenberg (Sassenheim) een actie van Roy Speelman binnen de beruchte lijnen met een penalty voor de Brabanders van Unitas’30. Deze mogelijkheid werd koelbloedig benut waarmee het al snel 1-1 was. Slechts een paar minuten later kwam Unitas’30 op voorsprong door een aanvallende actie van een van hun spelers, die zichzelf alleen voor DHC-goalie Nick Hasper bracht en deze kansloos liet: 1-2. En toen was er pas 14 minuten gespeeld. De thuisclub had een veldoverwicht en diverse kansen, onder meer via Jerone Goodett en Ilias Kariouh (na een breedtepass van Roy Speelman en een overstapje van Jordy Brouwer), maar de Brabantse keeper bracht waar nodig redding. Na een half uur bracht een combinatie met Jerone Goodett de bal bij Roy Speelman, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek schoof: 2-2. Enkele minuten later was het de beurt aan de gasten, waar een van hen vanaf links de bal in de verste hoek wist te krijgen: 2-3. In de slotfase voor de doelwisseling was het echter DHC dat duidelijk de overhand had, hetgeen leidde tot twee doelpunten: na 39 minuten werd een voorzet van Vincent Romeijn door Jordy Brouwer koppend breed gelegd waarna Ilias Kariouh voor de 3-3 zorgde. Twee minuten later was het Frank de Lange die de bal vanaf circa 16 meter keurig in de verre bovenhoek krulde. Dat was de 4-3 en dat was dan ook de ruststand. Tijdens de rust overheerste verbazing over maar liefst 7 doelpunten in totaliteit in de 1e speelhelft.

  In de 2e helft was DHC heer en meester, van begin tot einde. Na 57 minuten zorgde Jordy Brouwer, op aangeven van Jerone Goodett, voor de 5-3. Al 4 minuten later was het Nabil Hadui die na een 1-2-combinatie met Ilias Kariouh voor de 6-3 zorgde. Daarmee was de wedstrijd feitelijk wel beslist. DHC liet vervolgens enkele kansen onbenut, maar na 77 minuten werd het toch 7-3 door Ilias Kariouh, dit na een assist van Nabil Hadui. Dat in de slotfase Unitas’30 nog op 7-4 kwam deed er niet meer toe. Dit gold ook voor de ver in blessuretijd door een Brabander hoog overgeschoten penalty.

  De eindstand kwam uiteindelijk met 7-4. De groen-zwarten waren tevreden met de overwinning en met de 7 gescoorde doelpunten, maar toch was er enige onvrede over de vier tegentreffers. De punten tellen echter. En de te weinige toeschouwers hebben een aantrekkelijke wedstrijd gezien, waarin DHC met name in de 2e helft duidelijk de betere was.

 • Voetbalverslagen van de senioren van DHC

  22 aug 2021
 • DHC stapt horizontaal over naar de zaterdag 

  Het Bestuur van DHC heeft besloten om bij de KNVB binnen de daartoe gestelde termijn (uiterlijk 30 september 2021) een verzoek in te dienen om met ingang van het seizoen 2022/2023 horizontaal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Dit betreft alleen het 1e seniorenelftal.

   Een consequentie van de door de KNVB opgestelde regels is, dat een 1e elftal dat in het seizoen 2021/2022 uitkomt in de 1e klasse zondag en aan het einde van dat seizoen wil overstappen naar de zaterdag op dat moment is uitgesloten van promotie naar de Hoofdklasse en ook is uitgesloten van deelname aan de Nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse.

   Deze ‘niet-promoveren’ regel heeft nog wel voor enige twijfel gezorgd, maar uiteindelijk is de afweging toch in het voordeel van de horizontale overstap uit gevallen. De groen-zwarte hoofdmacht – zowel de spelers als de technische staf – hebben gezegd dat ze uiteraard op het sportieve vlak er ook komend seizoen het beste van zullen gaan maken. Ze zullen uiteraard hun sportieve plicht doen en proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteraard moeten de onderste plaatsen buiten zicht blijven, want degraderen is volgens de opgestelde regels wel mogelijk.  DHC 1 kan wel kampioen worden. Als dat gebeurt zullen we dat uiteraard vieren.

   De redenen voor de overstap zijn divers, zowel financieel-economisch als ook sportief. De ‘leegloop’ van de zondag-standaardcompetitie in met name ons district West 2 (maar ook breder) maakt het er niet aantrekkelijker op. We zien op zondag op 1e klasse-niveau in de recente jaren al steeds meer tegenstanders van vrij ver weg, met name uit Brabant. Op zich is daar niks verkeerds aan, maar de reisafstand en daarmee de reistijd is groot, de aantrekkelijkheid voor toeschouwers van beide clubs is vrij klein. De clubs zijn voor elkaars toeschouwers veelal te onbekend. De mindere aantrekkelijkheid van de standaardcompetitie op zondagmiddag is al jarenlang ook versterkt door de concurrentie van met name de Eredivisiewedstrijden op die zondagmiddag, zowel in het stadion als  ook op de televisie. Op de zaterdagmiddag heeft men geen concurrentie van de Eredivisie. Ten slotte speelt ook een rol dat de overstap van de zondag naar de zaterdag, met name in onze regio, massaal lijkt te zijn. Er blijven op ons niveau, zoals we het nu zien, maar weinig clubs over die op de zondag blijven. Dat zou betekenen dat blijven-op-zondag in de toekomst nog meer tegenstanders van ver weg zal betekenen. Als dat op Hoofdklasse-niveau zou zijn, is dat nog iets anders dan op 1e klasse-niveau.

   Het Bestuur van DHC heeft in de afgelopen weken over deze horizontale overstap met name gesproken met de technische staf, de spelersgroep en een aantal sponsoren. Uiteindelijk bleek dit de enige juiste beslissing. Die is dan ook genomen en aan de KNVB kenbaar gemaakt. We zien uit naar een mooie komende competitie waarbij DHC hopelijk bovenin kan mee spelen. Vervolgens zien we uit naar mooie wedstijden in de seizoenen daarna, maar dan in de zaterdag-standaardcompetitie.

   Bestuur DHC

 • Teleurstellend gelijkspel van DHC bij Sarto

  Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper pictures

   Zondag 26 september 2021: Sarto – DHC 2-2 (1-1)

  Scheidsrechter: Ramon Westhoff (Vlaardingen)

   Opstelling:

  • Nick Hasper;
  • Roy Speelman, Scott Luiten, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (aanv.);
  • Frank de Lange (78 min. Bayram Akyon), Vincent Romeijn, Noah Saridjojo (85 min. Max Otten);
  • Jerone Goodett (90 min. Dyrell Dongor), Ilias Kariouh, Nabil Hadui

   Scoreverloop:

  • 26 min. 1-0 Daniel Kuipers (Sarto)
  • 31 min. 1-1 Nabil Hadui (DHC)
  • 46 min. 2-1 Kal Verheijden (Sarto)
  • 81 min. 2-2 Bayram Akyon (DHC)

   Gele kaarten DHC:

  • Ilias Kariouh
  • Nabil Hadui

   In de 1e competitiewedstrijd, uit bij Sarto in Tilburg, ontbraken aan DHC-zijde de nodige spelers, met name Jessy Nauman (geschorst), Levi Schipper, Jordi Brouwer en Quinten vd Kraaij (allen geblesseerd). Maar je moet het doen met de spelers die wel beschikbaar zijn.

  Deze competitieopening was identiek aan die van vorig seizoen, toen ook uit bij Sarto werd begonnen. Een opmerkelijk verschil was echter dat er veel minder publiek aanwezig was. De openingsfase was wat rommelig, maar DHC kreeg al snel een veldoverwicht. DHC had met name in de 1e helft maar ook na de doelwisseling heel veel balbezit, terwijl Sarto met snelle counters een aantal malen gevaarlijk kon worden. Na een kwartier spelen stuurde aanvoerder Jeffrey van Roon met een mooie dieptepass Ilias Kariouh weg op links, maar diens voorzet ging voor het vijandelijke doel langs, zonder dat een andere DHC-er voor gevaar kon zorgen. Kort hierna kwam dezelfde Kariouh uit een snelle en verre inworp van Van Roon alleen voor Sarto-doelman Nando Villevoije, die echter de inzet kon keren. Na 26 minuten kwam Sarto aan de linkerkant bij de achterlijn, waarna de bal werd teruggelegd op Daniel Kuipers die de bal in de verre bovenhoek deed belanden: 1-0. De groen-zwarten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gingen door met aanvallen op de andere helft. Een goede pass van Vincent Romeijn bracht Jerone Goodett voor het doel, zijn schot passeerde de Sarto-doelman maar op de lijn kon Gijs Toemen nog net redding brengen. Kort daarna, na 31 minuten, bereikte een pass van opnieuw Vincent Romeijn nu Nabil Hadui die alleen voor Sarto-goalie Nando Villevoije deze kon verslaan en de 1-1 op het bord bracht. Voor de spreekwoordelijke thee kwam er geen verandering meer in de stand.

  Na de rust was de verwachting dat de Delftenaren de leiding zouden gaan nemen, maar zoals ook al eerder in de seizoensvoorbereiding het geval is geweest, was men kort na de rust ook nu niet alert genoeg. Al direct na de hervatting speelde Kal Verheijden op het middenveld een inkomende DHC-verdediger de bal tussen de benen door om direct daarna van grote afstand verwoestend uit te halen: 2-1. DHC moest vervolgens wederom proberen een achterstand weg te werken, maar alle pogingen waren lange tijd tevergeefs. Halverwege de 2e helft was het bijna nog erger geworden, maar een schot van Tim van Bladel belandde op de paal waardoor het bij 2-1 bleef. De druk van DHC om de gelijkmaker te forceren nam alsmaar toe, waardoor Sarto met snelle uitvallen gevaarlijk bleef. Pogingen van onder meer Jeffrey van Roon en Nabil Hadui gingen voor het Sarto-doel langs. Op aangeven van Vincent Romeijn schoot Nabil Hadui ook nog eens over het doel. Na 78 min. Kwam Bayram Akyon in het veld om zo meer aanvallende impulsen te geven. Al na drie minuten bleek dit succesvol: een verre voorzet van Nabil Hadui vanaf de rechterkant werd door Bayram Akyon aan de linkerkant op de punt van het strafschopgebied gecontroleerd en vervolgens diagonaal laag in de verste hoek geschoten. Een fraai doelpunt. Hiermee was de 2-2 een feit. DHC rook de overwinning en bijna was die realiteit geworden. Na 86 minuten bereikte aan verre pass van Vincent Romeijn de diepgaande Jerone Goodett, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd lobte invaller Dyrell Dongor de bal over de uitlopende Sarto-doelman Nando Villevoije maar de bal ging net naast het lege doel. Het laatste wapenfeit was een voorzet van Vincent Romeijn waarna de Sarto-goalie redding kon brengen op de inzet van Ilias Kariouh. Kort hierna floot scheidsrechter Ramon Westhoff (Vlaardingen) voor het einde.

  Met de 2-2 was de thuisclub het meest tevreden, want tevoren had men – zei men achteraf – rekening gehouden met een zekere nederlaag. De Delftenaren reisden per bus terug met een gevoel van teleurstelling. Hoewel Sarto wel enige kansen had met hun snelle uitvallen, was het toch DHC dat veel meer balbezit op de andere helft had. Maar veelal was men slordig en gehaast, waardoor het bij 2-2 bleef. Deze 2-2 was overigens ook precies dezelfde uitslag als die van de seizoenstart van vorig seizoen. De competitie is gestart en duurt hopelijk veel langer dan vorig jaar.

  • Foto: Haaglandenvoetbal.nl/Sander de Hollander
  • Tekst: Wicher Schreuders

  DHC wint in slotminuten van RKDeo met 1-0

  7 September 2021.

  DHC oefende dinsdagavond thuis tegen zondag-tweedeklasser RKDeo. DHC-trainer/coach Arie vd Padt bracht in totaal 20 verschillende spelers in het veld. Met de rust werden acht spelers tegelijk gewisseld. Dit betekende dan ook een groot verschil tussen de 1e en de 2e helft. Maar ook, dat het DHC-team van de 2e helft eigenlijk te kort tijd had om helemaal warm te draaien. Hoewel de groen-zwarten voldoende kansen kregen om te scoren, ging dat in deze wedstrijd erg moeizaam. Het is dat in de 1e helft de dienstdoende doelman Hylke vd Burg een aantal malen alert was en met goed uitlopen de bal kon onderscheppen, anders was RKDeo wellicht op voorsprong gekomen. De Nootdorpers speelden zeer gedreven en streden voor iedere bal. De rust kwam met 0-0. Na de rust kwam de thuisclub geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Met name de rechterkant was zeer gevaarlijk door de combinaties via Roy Speelman en de zeer snelle Jerone Goodett. Zijn serie goede voorzetten werden echter niet benut, met name Jessy Nauman en Ilias Kariouh schoten over. En ook een vrije trap van afstand van Jeffrey van Roon ging over het doel. RKDeo werd aan de andere kant een keer gevaarlijk, maar de bal ging net voor het doel langs. De wedstrijd leek in 0-0 te gaan eindigen, maar na 84 minuten bestrafte scheidsrechter Ricardo Ditz een handsbal binnen de beruchte lijnen met een strafschop. Vincent Romeijn (foto) zette zich achter de bal en benutte die penalty feilloos: 1-0. Daarmee heeft DHC de tot nu toe gespeelde oefen- en bekerwedstrijden nog steeds allemaal gewonnen. Hoewel het dinsdagavond tegen het zich goed verwerende RKDeo maar moeizaam ging.  

 • 5 september 2021

  DHC 2 op stoom op sportpark 'De Verlichting'

  DHC 2 speelde zondagochtend voor de beker uit tegen TAC’90/2. In een heerlijk nazomerzonnetje, hetgeen eigenlijk al snel te warm bleek te zijn, was DHC oppermachtig. Al snel werd het 0-1 door een intikker van Kevin Moerli. Na 20 minuten zorgde Ali Aliyazicioglu met een kopbal voor de 0-2. Deze beide doelpunten kwamen voort uit hoekschoppen. Kort daarna kon de thuisclub bij een sporadische tegenaanval wat terug doen door dat een schot via de binnenkant van de paal en doelman Hylke van der Burg in het doel belandde: 1-2. Daarna was het weer voortdurend DHC dat in de aanval was. Max Otten schoot van grote afstand een vrije schop tegen de touwen (1-3). Een paar minuten later stuurde dezelfde Max Otten op links Bayram Akyon diep, waarna uit diens voorzet Kevin Moerli scoorde: 1-4. Na de rust en de nodige wissels werd het spel er niet beter op, maar de wedstrijd was al lang beslist en diende netjes uitgespeeld te worden. Er werd nog slechts 1x gescoord, kort voor het eindsignaal. Een voorzet vanaf links van Karlo Grgic werd door Lesley Monteiro verlengd en door Kevin Moerli tot doelpunt gepromoveerd (zijn 3e). Daarmee kwam de eindstand met 1-5.

  DHC 3 won uit bij TOGB 5 met ruime cijfers, namelijk met 1-6. Het Vet-35+ team verloor de thuiswedstrijd tegen HDV nipt met 2-3. Ook dit waren beide bekerwedstrijden. 

  • Tekst: Wicher Schreuders
  • Foto: Haaglandenvoetbal.nl

  DHC maakt het zichzelf onnodig moeilijk

  DHC speelde zaterdagmiddag 4 september de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen stadgenoot Vitesse D. In deze bekerwedstrijd vergat de thuisploeg in de 1e helft om het krachtsverschil voldoende in doelpunten uit te drukken, waardoor het slechts 2-0 stond bij de rust. Na de rust liet DHC de rood-zwarte gasten in enkele minuten totaal onverwachts en onnodig terugkomen tot 2-2, waarmee het weer een wedstrijd werd. Uiteindelijk liep DHC toch weg naar een verdiende 4-2 zege.

    Opstelling:

  •  Nick Hasper;
  • Burak Sarican (81 min. Roy Speelman), Scott Luiten, Joey Emmerink (aanv.) (85 min. Dyrell Dongor), Jeffrey van Roon;
  • Jessy Nauman (74 min. Bayram Akyon), Vincent Romeijn, Frank de Lange;
  • Jerone Goodett, Ilias Kariouh, Quinten vd Kraaij (74 min. Noah Saridjojo)

   Scoreverloop:

  •  24 min. 1-0 Jeffrey van Roon
  • 42 min. 2-0 Ilias Kariouh
  • 51 min. 2-1
  • 54 min. 2-2
  • 75 min. 3-2 Jerone Goodett
  • 90+5 min. 4-2 Ilias Kariouh

   De 1e officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen was thuis tegen zaterdag-2e klasser Vitesse Delft. De groen-zwarten begonnen de wedstrijd voortvarend en waren constant in de aanval. Het publiek zag attractief en snel combinatievoetbal. We noteerden kansrijke doelpogingen van Jessy Nauman, Jerone Goodett en Jeffrey van Roon. De Vitesse Delft-doelman wist echter met goed keeperswerk zijn doel schoon te houden. Halverwege de 1e speelhelft gaf Jerone Goodett een goede voorzet vanaf de linkerkant, waarna Ilias Kariouh zich knap vrij draaide en van dichtbij leek te scoren. Via de Vitesse-goalie belandde de bal onderkant lat, maar kwam weer terug in het veld. Een minuut later was het dan wel raak via een succesvolle doelpoging van afstand van Jeffrey van Roon: 1-0. Pas kort voor het rustsignaal van scheidsrechter Rick de Bruijn (Nootdorp) werd de score verdubbeld. Een schot van Goodett werd gepareerd, waarna Ilias Kariouh de rebound wist binnen te schieten: 2-0.

   In de rust was iedereen het erover eens: DHC was heer en meester over Vitesse Delft en dat verschil was met 2-0 veel te magertjes uitgedrukt. Maar na de hervatting liep het in enkele minuten toch ineens anders. Bij een snelle aanval van Vitesse over hun rechterkant kwam de bal voor het doel en kon door een vrijlopende speler ingeschoten worden: 2-1. Slechts drie minuten later viel de gelijkmaker nadat een schot van een rood-zwarte speler via de binnenkant van de paal en DHC-doelman Nick Hasper in het doel belandde: 2-2. Dat was geheel tegen het spelbeeld en de verwachtingen in. Maar hiermee werd het weer een wedstrijd: DHC leek geschrokken, Vitesse ging er weer in geloven. De thuisclub zocht toch de aanval weer op, hetgeen onder meer resulteerde in een schot van Jeffrey van Roon op de paal. Een kwartier voor tijd nam DHC weer de leiding doordat een voorzet van Ilias Kariouh vanaf de rechterkant door Jerone Goodett doeltreffend werd afgerond: 3-2. Slechts kort daarna leek de gelijkmaker weer op het scorebord te gaan komen, maar de doeltreffende kopbal van Vitesse-zijde werd door de dienstdoende arbiter Rick de Bruijn om voor vrijwel alle toeschouwers onduidelijke redenen afgekeurd. Daarna waren de kansen weer voor DHC, met name voor Jeffrey van Roon en de ingevallen Noah Saridjojo. In de – ruim bemeten – blessuretijd probeerde Vitesse bij een hoekschop de gelijkmaker te forceren door hun doelman mee naar voren te sturen. De DHC-verdediging wist de bal te onderscheppen en snel naar voren te spelen, waar vanaf de middenlijn een vrij veld lag. Ilias Kariouh maakte hier gebruik van en hij kon de bal van grote afstand in het lege doel schuiven: 4-2. Ook de nog resterende extra tijd bracht hier geen verandering meer in.

   We zagen een attractieve wedstrijd, waarbij DHC verzuimde het grote overwicht al in de 1e helft in voldoende doelpunten uit te drukken. Vitesse Delft kwam kort na de rust onverwachts knap terug, maar uiteindelijk was DHC de terechte winnaar.

   In deze bekerpoule eindigde de wedstrijd Velo – SHO in 6-1. De eerstvolgende wedstrijden zijn op zaterdag 11 september a.s. Vitesse Delft – Velo en SHO – DHC. De bovenste twee in de eindstand gaan naar de volgende ronde.

   

   

 • Tekst: Wicher Schreuders

  DHC speelde zondagmiddag voor de 1e maal van dit seizoen thuis. Er werd geoefend tegen 2e klasser Wilhelmus, dat onder leiding staat van oud-DHC-er Oscar Laguna Burgos.

  Opstelling:

  • Nick Hasper (aanv.);
  • Roy Speelman (67 min. Manuel Mansanga), Scott Luiten, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (67 min. Dyrell Dongor);
  • Burak Sarican (45 min. Jessy Nauman), Frank de Lange (67 min. Max Otten), Max Otten (45 min. Vincent Romeijn);
  • Quinten vd Kraaij (30 min. Jordy Brouwer), Ilias Kariouh, Jerome Goodett (71 min. Nabil Hadui) 

  In deze spelersgroep zien we voornamelijk bekende gezichten van spelers die al vele seizoenen bij ons spelen. De nieuwkomers van ander clubs zijn slechts Dyrell Dongor (komt van Alphense Boys, maar speelde eerder al in de DHC-jeugd), Burak Sarican (komt van Vuc), Nabil Hadui komt van TAC’90. Ilias Kariouh kwam vorig seizoen uit voor DHC O23. En alle overigen speelden vorige seizoenen ook al in de DHC-selectie.

   Scoreverloop:

  • 2 min.) 1-0 Joey Emmerink (pen.)
  • 4 min.) 1-1
  • 15 min.) 2-1 Jerome Goodett
  • 50 min.) 3-1 Jeffrey van Roon
  • 53 min.) 3-2
  • 76 min.) 4-2 Jessy Nauman
  • 87 min.) 5-2 Nabil Hadui

   Deze oefenwedstrijd kende een produktieve start, want na de snelle 1-0 uit een terecht toegekende penalty – nadat Jerome Goodett was gevloerd binnen de beruchte lijnen – die feilloos werd ingeschoten door Joey, was het al heel snel 1-1 bij de 1e Wilhelmus-aanval, waarbij de voorzet door een DHC-er per ongeluk in eigen doel werd gewerkt. Na een kwartiertje spelen zagen we een prachtige dieptepass van Frank de Lange op links op Jerome Goodett, die goed doorging en alleen voor de doelman probleemloos voor de 2-1 zorgde. Kort daarna zagen we een mooie verre cross-pass van Jeffrey van Roon, waardoor Quinten vd Kraaij alleen voor de Wilhelmus-goalie kwam. Dit leidde helaas tot een kluts van de bal tussen die doelman en vd Kraaij, waarbij de bal ongelukkigerwijze hard op het hoofd van Quinten kwam. Hij werd verzorgd, probeerde nog door te spelen, maar moest zich een tiental minuten later toch laten vervangen. Er was uiteraard bezorgdheid over de aard van de blessure, mogelijk een hersenschudding, maar in de loop van de avond werd duidelijk dat medisch onderzoek in het ziekenhuis had uitgewezen dat het waarschijnlijk toch wel mee viel. We wensen Quinten uiteraard een goed en snel herstel toe. Er werd tot de rust niet meer gescoord, zodat tijdens de theepauze de 2-1 op het scorebord stond.

  In de 2e helft hield het overwicht van DHC aan. Al snel leidde dit tot de 3-1 middels een prachtig afstandsschot van de opgekomen Jeffrey van Roon. Maar ook nu scoorde Wilhelmus een snelle tegentreffer, maar nu deden ze dat zelf door van de 16 meter-rand een toegekende vrije trap op keurige wijze en onhoudbaar in te schieten: 3-2. DHC kreeg daarna nogal wat kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar aanvankelijk leek dat niet te lukken. Pas halverwege de 2e helft werd er weer gescoord en wel – na een dieptepass van Ilias Kariouh – door de diepgaande Jessy Nauman (foto) die alleen voor de doelman het net wist te vinden: 4-2. Kort voor het eindsignaal van scheidsrecher Manuel Uijttewaal liep DHC nog verder weg, nu door een doelpunt van invaller Nabil Hadui die in de draai op doel schoot: 5-2. Een duidelijke overwinning van een aanvallend ingesteld DHC.