• DHC wint overtuigend 1e thuisduel

  30 sep 2020
 • Tekst: Wicher Schreuders

  zondag 27 september 2020, 14.00 uur, competitiewedstrijd nr 2
  DHC – cvv Zwervers 3-1 (2-0)
  Scheidsrechter: F. Meeuwenoord
  Grensrechters: J. Leider en M. Tiemessen
  18 min. 1-0 Jordy Brouwer
  26 min. 2-0 Jessy Nauman
  65 min. 3-0 Quinten vd Kraaij
  88 min. 3-1 (pen.)

  Opstelling:
  Nick Hasper;
  Roy Speelman (83 min. Quinten vt Hoog), Vincent Romeijn, Joey Emmerink (aanv.), Jeffrey van Roon;
  Max Otten (37 min. Scott Luiten), Frank de Lange, Jessy Nauman;
  Quinten vd Kraaij, Jordy Brouwer, Djurandy Swedo


  De 1e competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld aan de Brasserskade gaat tegen CVV Zwervers (Capelle a.d. IJssel), dat vorige week in de 1e wedstijd zo verrassend met 3-0 van FC Boshuizen had gewonnen. De groen-zwarten begonnen met een 2-2 gelijkspel uit bij Sarto in Tilburg. Op het laatste moment moet trainer/coach Rob de Lange nog een wijziging in de opstelling aan brengen als in de warming-up blijkt dat verdediger Darshan Dwarkapersadsharma vanwege een blessure toch niet kan spelen. Maar, zoals altijd: je moet het doen met de spelers die wel beschikbaar zijn.

  DHC begint uitstekend aan de wedstrijd. Met goed combinatiespel wordt Zwervers terug gedrongen op de eigen helft. De thuisclub laat de bal snel rond gaan, de bal wordt goed diep gespeeld en dan weer voor het doel gebracht. De gasten kunnen lange tijd slechts achter de tegenstanders aan lopen. Dat moet wel tot een doelpunt leiden, maar toch duurt dat nog even. Al na 7 minuten is het Zwervers-doelman Rik de Vries die op de doellijn een bijna zekere treffer van Jordy Brouwer voorkomt, waarna dezelfde Brouwer de bal na de rebound net naast het doel schiet. Kort hierna is het de Zwervers-goalie die een doelpoging vanaf de zijkant van Brouwer tot corner verwerkt. Een schot van Jessy Nauman van de rand van het strafschopgebied gaat net naast.

  Na iets meer dan een kwartier volgt dan toch het verdiende 1e doelpunt als een fraaie actie van Djurandy Swedo over de linkerkant hem bij de achterlijn brengt, waarna zijn voorzet midden voor het doel Jordy Brouwer bereikt: 1-0.

  Ook na deze voorsprong blijven de groen-zwarten de aanval zoeken en op de andere helft spelen. Dit leidt al snel tot een volgend doelpunt, als na 26 minuten een fraaie dieptepass van Jeffrey van Roon de bal bij Djurandy Swedo brengt, waarna voor het doel Jessy Nauman de 2-0 in tikt.

  Enige minuten later moet Rob de Lange helaas weer een wijziging in zijn team aanbrengen, als Max Otten vanwege een enkelblessure niet verder kan en wordt vervangen door Scott Luiten. Deze gaat dan centraal achterin spelen, waardoor Vincent Romeijn weer naar zijn vertrouwde plek op het middenveld verhuist. Kort voor de rust wordt CVV Zwervers voor de eerste keer gevaarlijk, als scheidsrechter Meeuwenoord hen op de rand van de 16 meter een vrije schop toe kent. Het lijkt dreigender dan het is, want de ingeschoten bal gaat tamelijk hoog over het doel van Nick Hasper, die in de 1e helft feitelijk niks te doen heeft gehad.


  Na de doelwisseling gaan de groen-zwarten aanvankelijk door waarmee ze al bezig waren. Dit leidt tot een prachtige aanval na 51 minuten als vanaf het middenveld de opgekomen Joey Emmerink de bal goed aanspeelt op Jordy Brouwer, die net in het strafschopgebied fraai weg draait van zijn tegenstanders, maar helaas gaat zijn schot net naast het doel. De thuisclub lijkt het hierna toch wat rustiger aan te gaan doen, terwijl de gasten uit Capelle proberen nog minimaal een keer te scoren. Hiertoe zetten zij nu wat meer aan, trekken wat meer ten aanval. DHC hoeft niet meer zo nodig, CVV Zwervers uiteraard wel.

  Toch is het DHC dat halverwege de 2e helft weer scoort en wel op zeer fraaie wijze. De mee opgekomen rechtsback Roy Speelman bereikt de achterlijn en geeft de bal terug op Quinten vd Kraaij die ineens uithaalt: onhoudbaar hoog in de kruising en dus 3-0. Met nog ongeveer een kwartier te spelen lijkt DHC de score nog op te gaan voeren: met een wederom prachtige dieptepass van Jeffrey van Roon wordt Djurandy Swedo bereikt, die zijn tegenstander passeert en net buiten het strafschopgebied, richting Zwervers-doelman, van achteren wordt aangetikt en daardoor ten val komt. Hoewel ook mensen van Zwervers een vrije trap voor DHC verwachten met een (gele of rode) kaart voor die verdediger, ziet scheidsrechter Meeuwenoord het net andersom: een schwalbe en daarmee een gele kaart voor Swedo. Kans voorbij.

  In de slotminuten weet CVV Zwervers dan toch nog te scoren, als een van hun spelers in het Delftse strafschopgebied ten val wordt gebracht en de arbiter terecht naar de elfmeter-stip wijst. Marlon Oranje zorgt voor de ere-treffer, hoewel DHC-goalie Nick Hasper de bal nog wel kan beroeren maar helaas net niet kan keren. Het einde komt kort hierna met 3-1.

  Al met al zagen we deze zondag aan de Brasserskade een leuke en sportieve voetbalwedstrijd, die meer dan verdiend door de groen-zwarten werd gewonnen.