• Dik Schreuders maakt nog steeds stappen vooruit

    Een jaar geleden – op 1 oktober 2020 – werd onze secretaris en clubicoon Dik Schreuders (nu 65 jaar) helaas getroffen door een herseninfarct, hetgeen in het ziekenhuis werd gevolgd door een zware hersenbloeding. Hij heeft het ternauwernood overleefd. Het was voor hem en de naaste familie vele weken lang een hele spannende en moeilijke periode. Na een maandenlang verblijf in achtereenvolgens het Westeinde Ziekenhuis (Den Haag), Basalt Revalidatiecentrum (Den Haag) en de revalidatieafdeling van De Bieslandhof (Delft) kwam Dik op 9 april jl. (dus na ruim een half jaar) eindelijk weer thuis. In een deels aangepast huis. Pas daarna is de revalidatie echt op gang gekomen. Echtgenote Carolien en zoon Michael, met hulp van tweelingbroer Wicher, zorgen goed voor Dik en begeleiden hem in zijn herstelproces. Dat doen ze met ook de geweldige begeleiding van met name de fysiotherapeuten van B&B Healthcare, drie keer per week.

     Dik kon aanvankelijk vrijwel niets meer, niet meer bewegen, niet meer praten, en nog een heleboel andere dingen ook niet meer. Inmiddels kan Dik een heleboel gelukkig weer wel: praten, denken, lezen, tv-kijken en dan met name kijken naar sport (met name voetbal, wielrennen, tennis). Hij kan gelukkig ook af en toe weer naar DHC komen, in het clubgebouw en op het terras. Helaas kan hij zijn vele vrijwilligerstaken – die hij circa 50 jaar (waarvan 43 jaar in officiële functies) heel intensief heeft vervuld – niet meer doen. Dat spijt hem nog het meest. Dik kan zijn linkerarm momenteel niet meer gebruiken (en hij is linkshandig), maar inmiddels kan hij met veel moeite wel weer wat lopen. Hij gaat letterlijk en figuurlijk met kleine stapjes vooruit. In huis kan hij deels zonder rolstoel. Hij hoopt regelmatig bij DHC te kunnen blijven komen.

     Dik en zijn naaste familie groeten alle DHC-ers en andere bekenden in de voetbalwereld, door het hele land. Ze bedanken iedereen voor de ondervonden steun in het afgelopen jaar. Jullie berichten en steunbetuigingen blijven zeer welkom. Het helpt Dik om stappen vooruit te blijven maken.