• Eens een DHC-er, altijd een DHC-er

  •  Tekst en foto: Aad van der Knaap

    Tijdens het voetbalseizoen brengen vele scouts van betaalde voetbalorganisaties (BVO) een bezoek aan onze vereniging. Dat doen ze niet om gratis in de commissiekamer een kop koffie te komen drinken of dat ze de kleuren groen-zwart zo mooi vinden. Scouts zijn speurders naar talent en dat er bij DHC veel jeugdig talent rondloopt is alom bekend. Na proeftrainingen en wedstrijden bij de BVO krijgen de beloftes al of niet een uitnodiging om in de jeugdopleiding van de BVO plaats te nemen. Bij een amateurvereniging doet het wel eens pijn om zo'n talentvolle speler te zien vertrekken. Begrijpelijk, maar de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen mag men als vereniging de speler het hogere niveau niet onthouden. Het is alleen maar te hopen dat als de speler het gedroomde niveau niet haalt, deze bij de oude vereniging weer terug keert. Als voorbeeld kunnen we Jeffrey van Roon noemen. Nu speler en aanvoerder van DHC 1 nam de stap om op jonge leeftijd naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag te gaan en keerde weer als seniorlid terug op het oude nest. Tekst gaat verder onder de foto.

  • Jeffrey van Roon                    Foto; Hasper Pictures

    Spelers die de naar een BVO zijn vertrokken, en dat zijn er velen, gaan dikwijls uit het oog van de club verloren. Zaterdag 18 december had ik het genoegen om foto's te maken bij ADO Den Haag O21 tegen FC Den Bosch O21. In een niet opvallende plaats op de accommodatie 'De Aftrap' liep ik John Janszen tegen het lijf. John heeft in het verleden vele functies bij DHC bekleed. Hij was o.a. kantinebeheerder en bestuurslid en is nog steeds lid van de vereniging. De aanwezigheid van John deed me gelijk een lampje doen branden. Zijn kleinzoon Finn van Breemen was nadat hij Oliveo omruilde voor DHC gescout door ADO Den Haag. Met de vraag onder welk nummer zijn kleinzoon speelde antwoordde John: ,,Daar die lange onder nummer 4". Finn stapte in 2012 over van DHC naar de Zuiderpark-club, negen jaar geleden. Een foto van John samen met Finn mag hierbij natuurlijk niet ontbreken.

    De volgende keer keer zal ik Nuno Laguna Burgos, de zoon van Oscar in de schijnwerper zetten, speler van ADO Den Haag O18