• DHC ten onder tegen LFC (2-5)

  Tekst: Wicher Schreuders
  Zaterdag 16/9/23

  De groen-zwarte tweedeklasser ontving aan de Brasserskade de Leidse eersteklasser LFC (het voormalige Boshuizen). Vooral in de beginfase werd er veelvuldig gescoord. Al na 7 minuten kwam LFC na een voorzet en een eenvoudige afronding op 0-1. Vrijwel direct hierna zorgde DHC-aanvoerder Giovalli Serbony aan de andere kant na een aanval over rechts afrondend voor de 1-1. Nog binnen het kwartier was het LFC dat na een actie langs de achterlijn en een fraai diagonaal schot uit een onmogelijke hoek de 1-2 inschoot. Hierna viel het scoren even stil, hoewel na 17 minuten Sidney Kaffa nog dicht bij een doelpunt kwam, maar zijn inzet belandde net naast het doel in het zijnet. De Leidse bezoekers waren gedurende de eerste helft echter duidelijk sterker dan de thuisclub. Na een klein half uur leidde dit tot de 1-3 nadat een Leidse speler kort voor het doel de bal mocht aannemen, kort draaide en de bal kon inschieten. Enige minuten later verschalkte een diepgaande LFC-er de uitkomende DHC-doelman Oussama Zayzaoui, die vorig seizoen nog uit kwam voor het toenmalige Boshuizen. Overigens speelde aan Leidse kant voormalig DHC-er Nabil Hadui. Nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Arno Wateler (IJsselstein) maakte de diepgaande Serbony zijn tweede doelpunt van de middag door de bal fraai langs doelman Marijn van de Plas in de verre hoek te schuiven (2-4).

  Het was in de rust hoorbaar meer dan duidelijk dat DHC’s trainer/coach Wim Baggerman zeer ontevreden was over het Delftse verweer in de eerste helft. In de rust en ook gedurende de tweede helft bracht hij een aantal wijzigingen aan in de opstelling. In het tweede bedrijf was de wedstrijd wat gelijkmatiger, in ieder geval waren de doelpunten spaarzamer. Nu kreeg ook DHC een aantal goede doelkansen. Met name Sidney Kaffa was andermaal dicht bij een Delfts doelpunt, maar zijn inzet ging net naast het doel. Een kwartier voor het einde werd de wedstrijd definitief beslist toen een inzet van Leidse kant door een DHC-er net voor, op of achter de doellijn werd weggehaald, maar scheidsrechter Wateler besliste dat de bal achter de doellijn was geweest. Daarmee was het 2-5. Als er nog eventuele Delftse hoop op een gelijkspel zou zijn geweest, dan was dit nu definitief van de baan. De wedstrijd werd vervolgens uitgespeeld, wetende dat LFC vandaag de sterkste was.

  Met deze 2-5 voor LFC en de 5-1 winst van Antibarbari op UVS werd de eindstand in deze bekerpoule: 1. LFC 3-9; 2. Antibarbari 3-4; 3. DHC 3-2; 4. UVS 3-1. Hiermee is het bekeravontuur van DHC voor dit seizoen ten einde. Komende zaterdag (23 september, 15.30 uur) start dan eindelijk de competitie met de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk.

 • DHC verliest nipt van competitiegenoot HBSS (0-1)

  Tekst: Wicher Schreuders 

  Aan de Delftse Brasserskade oefende dinsdagavond DHC tegen het Schiedamse HBSS. Beide teams komen in de competitie uit in de zaterdag 2e klasse D. Op het moment dat deze oefenwedstrijd werd afgesproken, was nog niet bekend dat ze ook bij elkaar ingedeeld zouden worden. Ondanks het feit, dat beide teams elkaar op 28 oktober a.s. in Schiedam voor de competitie zullen treffen, bleef de oefenafspraak staan.

  De beginfase was voor de Schiedammers, maar na een kwartier kwam DHC beter in de wedstrijd. De thuisclub verzuimde echter om minimaal één van de talloze kansen te benutten. Na 25 minuten stond na een corner ook nog eens de lat een openingstreffer van Dylan Durban in de weg. Maar ook daarna slaagden geen van beide ploegen erin te scoren, waarbij DHC de betere mogelijkheden had. Na de doelwisseling belandde een door Sinan Ocal keihard ingeschoten vrije trap, vanaf circa 35 meter, op de onderkant van de lat, kwam vervolgens net voor de lijn op de grond, waardoor ook nu een doelpunt uitbleef. Kort hierna ging een inzet van dichtbij van Quinten van Zweden over het doel. In de daaropvolgende aanval – na 54 minuten – strafte Schiedammer Ronald Anthony onnauwkeurigheid in de groen-zwarte defensie alert af door de bal op te pikken en eenvoudig in het doel te doen belanden: 0-1. Beide teams bleven met volle inzet op jacht naar meer doelpunten, maar waren hierin niet succesvol. Quinten van Zweden schoot nog een keer op de paal, terwijl DHC-goalie Oussama Zayzaoui aan de andere kant een inzet van HBSS tot hoekschop wist te verwerken. Een kwartier voor het eindsignaal van de 19-jarige Haagse arbiter Enne Vermeulen schoot een HBSS-er in vrije positie hoog over. Kort hierna kopte de ingevallen DHC-er Sidney Kaffa keurig in richting de verste paal, maar nu bracht de HBSS-doelman ternauwernood redding ten kostte van een hoekschop. Daar bleef het bij. Er werd niet meer gescoord, waarmee HBSS het duel met 0-1 winnend afsloot. De uitslag op 28 oktober in het eerste onderlinge competitietreffen is zonder twijfel voor iedereen belangrijker.

  Komende zaterdag (16 september, 15.30 uur) sluit DHC de bekerpoule af met een thuiswedstrijd tegen eersteklasser LFC.

 • DHC deelt de punten met Antibarbari (2-2)

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: zaterdag 9/9/23

  In een zonovergoten Stadion aan de Delftse Brasserskade trad het team van oefenmeester Wim Baggerman in de tweede bekerwedstrijd aan tegen het Rotterdamse Antibarbari. Dat team staat al enige jaren onder leiding van de alom bekende Patrick Kok. De hoofdmacht van de Rotterdamse studentenclub komt dit seizoen uit in de zondag-tweede klasse met vrijwel alleen clubs uit West 1 (Noord-Holland en Utrecht). Vorige week verloor Antibarbari hun eerste bekerwedstrijd thuis met 2-3 van eersteklasser LFC (voorheen Boshuizen), terwijl DHC uit bij UVS met 1-1 eindigde.

  In de eerste helft begon DHC uitstekend. De groen-zwarten waren veel meer in balbezit dan de tegenstander en daarbij drukten ze de Rotterdammers terug op hun speelhelft. Aanvankelijk leidde dit niet tot serieuze doelkansen, maar na iets meer dan een kwartier spelen gaf Ouanis el Kadaoui vanaf links een uitstekende voorzet die voor het doel fraai werd ingekopt door de inkomende Angelo Groen: 1-0. DHC slaagde er in de volgende minuten niet in om het overwicht om te zetten in een ruimere voorsprong. Antibarbari bleek na een half uur erg effectief, want binnen twee minuten wist Patrick Barendse kort achter elkaar tweemaal uit voorzetten in te koppen. Daarmee was het ineens 1-2. In feite twee tegendoelpunten, die onnodig waren en door de thuisclub deels werden weggegeven. DHC had echter niet lang nodig om hiervan te herstellen. Korte tijd later was het Giovalli Serbony die bij de tweede paal een voorzet van links fraai in de verste hoek wist te koppen: 2-2.

  Na de doelwisseling bracht Giovalli Serbony met een fraaie pass Angelo Groen alleen voor de Rotterdamse doelman, Tom Rijkens, maar deze wist redding te brengen. Daarmee was het met de kansen voor DHC wel gedaan en was het overwicht en balbezit aan Antibarbari. Maar ook de Rotterdamse studenten kwamen niet tot scoren. Kort voor tijd bracht invaller Le-Shawn Lisse toch nog Groen in scoringspositie, maar andermaal was het de Rotterdamse goalie die goed ingreep. Daarmee kwam het eindsignaal van arbiter Ron Wolf (Berkel) bij 2-2. Een bevrijdend eindsignaal, want de warmte maakte dat zowel spelers als publiek al enige tijd naar dat eindsignaal en de verkoelende drankjes snakten. Opmerkelijk trouwens dat alle vier de doelpunten kopgoals waren.

  LFC won de tweede bekerwedstrijd thuis met 5-2 van UVS. Hiermee staat LFC nu op 6 punten, DHC op 2, UVS en Antibarbari beide op 1. Volgende week zaterdag (16 september, 15.30 uur) sluit DHC de bekerpoule af met een thuiswedstrijd tegen eersteklasser LFC.

  Foto's: De Ruiter Fotografie / www.deruiterfotografie.nl

 • DHC verliest nuttige oefenwedstrijd bij BVCB (2-0)

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: dinsdag 5/9/23

  DHC-trainer/coach Wim Baggerman oefende in Bergschenhoek tegen BVCB, maar maakte van de gelegenheid gebruik om weer diverse andere spelers in een wedstrijd actief te zien. BVCB, onder leiding van Dick Boereboom, eindigde afgelopen seizoen als 4e in de 1e klasse en werd pas in de nacompetitie uitgeschakeld voor promotie naar de Vierde Divisie. De mensen van de thuisclub hebben de indruk dat ze er in de afgelopen zomerperiode nog sterker op zijn geworden, dus de ambitie en inzet is hoog. In het veld bleek dat ook wel. BVCB had in grote delen van de wedstrijd de overhand en was meer in balbezit. DHC had het daar lastig mee, zeker in de beginfase. Na 6 minuten kwam BVCB dan ook al op 1-0 doordat een voorzet van de rechterkant door een van de BVCB-ers bij de 1e paal fraai werd ingekopt. In de periode hierna kwamen er een aantal goede kansen voor de groen-zwarten, maar met name twee inzetten van Le-Shawn Lisse verdwenen net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor de rust bracht DHC-goalie Oualid Hammich fraai redding door een goede ingekopte bal over de lat te tikken. Na de doelwisseling zagen we na 7 minuten een voorzet van BVCB vanaf de rechterkant, die voor het doel eenvoudig kon worden ingetikt: 2-0. In het vervolg van de wedstrijd probeerden beide teams nog te scoren, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Scheidsrechter Gyuri Takacs floot dan ook uiteindelijk af bij een 2-0 eindstand. Dit na een volgens DHC-oefenmeester Wim Baggerman “leerzame wedstrijd, waarin ik veel wijzer ben geworden”.

 • DHC speelt met 1-1 gelijk bij UVS

  Datum: zaterdag 2/9/23

  In de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen hebben, in Leiden, zowel UVS als DHC kansen gehad om de volle buit binnen te halen. Omdat beide teams diverse kansen misten, eindigde de wedstrijd in 1-1.

  DHC speelde een goede eerste helft en was daarin dominant. UVS kwam tot slechts enkele goede aanvallen, waaruit wel – tegen de verhouding in – gescoord werd: 1-0. Bij DHC liet de afwerking het afweten. Toch kwam de Delftse ploeg van trainer Wim Baggerman op gelijke hoogte door een treffer van Giovialli Serbony. Met die 1-1 stand brak ook de rust aan. In de tweede helft wisselde Baggerman zijn complete voorhoede. De kansen voor DHC bleven komen, maar door het opdringen van de groen-zwarten kwamen er ook mogelijkheden voor UVS. Het passen naar de juiste speler liet aan beide kanten echter nogal te wensen over. Beide teams hadden de kans op een overwinning, maar men slaagde er niet in de verlossende tweede treffer te produceren. Het eindsignaal kwam daarmee bij 1-1.

 • DHC alsnog onderuit bij Sparta AV

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: dinsdag 29/8/23

  DHC startte op Nieuw Terbregge uitstekend in de oefenwedstrijd bij eersteklasser Sparta AV. Een voorzet vanaf rechts werd na 20 minuten spelen doeltreffend afgerond door Ouanis el Kadaoui. Kort hierna werd het zelfs 0-2 door een fraai doelpunt van Le-Shaw Lisse. DHC was in deze fase heel goed op dreef, maar richting het rustsignaal kwam Sparta terug in de wedstrijd. Dit leidde in de slotminuten tot de 1-2 uit een vrije trap vanaf circa 20 meter en ook nog tot de gelijkmaker van dichtbij na een korte draai. Daarmee was het 2-2 bij de rust.

  Na de doelwisseling en spelerswisselingen aan beide kanten was Sparta AV in de tweede helft beduidend sterker. Uit twee dode spelmomenten kwamen de Rotterdammers op een 4-2 voorsprong, alvorens DHC via een fraai schot van Sidney Kaffa vanaf de rechterkant de 4-3 kon aan tekenen. In de slotfase liep Sparta via een aantal dieptepasses, waardoor men alleen voor de DHC-goalie kwam, uit naar 6-3.

  Aan DHC kant keek men terug op een nuttige wedstrijd, waarbij men vooral in het eerste half uur goed voetballend tegenstand had geboden en verdiend op een 0-2 voorsprong kwam. Daarna duurde de wedstrijd eigenlijk te lang.

 • DHC wint met 2-1 van Wilhelmus

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: dinsdag 22/8/23

  Op een warme dinsdagavond oefenden DHC en Wilhelmus aan de Delftse Brasserskade tegen elkaar. Het werd – onder leiding van de 22-jarige scheidsrechter Rogelio van Driel (Monster) – een aardige en vooral nuttige oefenwedstrijd met een wisselend spelbeeld. DHC, met een aantal spelers die net terug van vakantie pas hun eerste speelminuten maakten, begon vrij sterk aan de wedstrijd, hetgeen al na 10 minuten tot de openingstreffer leidde. Een voorzet vanaf links van de opgekomen linkervleugelverdediger Anass Attahiri werd bij de 1e paal keurig ingeschoten door Marcus Slagveer: 1-0. Na 19 minuten noteerden we een mooie aanval, waarbij Jurgylio Limon een fraaie dieptepass oppikte voor de uitkomende Wilhelmus doelman, deze omspeelde maar vervolgens vanuit een moeilijke hoek de bal net niet in het lege doel wist te schuiven, maar voorlangs de verste paal. Daarmee bleef de op dat moment verdiende 2-0 uit. Hierna werd het spel van DHC steeds slordiger, waardoor het initiatief meer en meer aan Wilhelmus werd gelaten. Hoewel de gasten in de resterende tijd tot aan de rust veel meer aan de bal waren, wisten zij ondanks die veldmeerderheid niet te scoren.

  Na de doelwisseling kwam DHC heel wat scherper uit de kleedkamers, waardoor in de tweede helft DHC het meeste in balbezit was. Na 61 minuten leidde dit alsnog tot een volgende treffer. Vanaf de linkerkant werd de bal voorgegeven, waarna Sergio Calor de bal fraai inkopte: 2-0. Een kleine tien minuten later maakte Wilhelmus de aansluitende treffer via een zich in het strafschopgebied keurig vrij spelende Noah Saridjojo: 2-1. Hoewel met name de thuisclub nog een aantal kansen kreeg, werd er in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord. Aan beide kanten zijn de trainers zonder twijfel weer wat wijzer geworden.

 • DHC eervol 2e in strijd om Stad Delft Bokaal

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: dinsdag 15/8/23 en zaterdag 19/8/23

  Op dinsdagavond 15 augustus jl. kwam DHC met een voorlopige 1e selectie uit in de voorronde van de traditionele strijd om de Stad Delft Bokaal. De 44e editie van dit toernooi vond plaats op de velden van Vitesse Delft en Sep, op Sportpark Tanthof-Zuid. De groen-zwarten startten tegen Concordia. DHC had een duidelijk overwicht, hetgeen in de 1e helft (wedstrijden van 2 x 20 minuten) echter nog niet tot doelpunten leidde. Na 8 minuten in de tweede helft kwam dan eindelijk wel de 1-0 in de boeken via een schitterend afstandsschot van Joey Klijn, dat onhoudbaar in de kruising verdween. Concordia trof éénmaal de onderkant van de lat, maar DHC liet een serie kansen onbenut. Het bleef daarmee in die 1e wedstrijd bij slechts 1-0.  In de slotwedstrijd van deze poule – nadat Wippolder met 3-0 van Concordia had gewonnen – was al zeker dat zowel DHC als Wippolder zich voor de finaledag hadden geplaatst. Daarmee was die spanning ervan af. Wippolder bleek in deze wedstrijd sterker dan de groen-zwarten, hoewel ook DHC kansen had om te scoren. Dat lukte echter niet, maar Wippolder slaagde daar wel in en deed dat driemaal, zodat het eindsignaal kwam met 3-0 voor Wippolder. Maar zoals al is aangegeven, kwamen beide teams terug op de finaledag.

  Die finaledag vond plaats op zaterdag 19 augustus. In de halve finale-poule waarin DHC uitkwam, begon SEP met een duidelijke 3-0 zege op Ariston’80. In de daaropvolgende wedstrijd van DHC tegen Ariston’80 was daarmee de doelstelling duidelijk, namelijk om minimaal ook met drie goals verschil te winnen. Via doelpunten van Quinten van ’t Hoog, Gio Agostien en Junior Okorocha werd die doelstelling gemakkelijk gehaald. In de beslissende wedstrijd tegen SEP ging het scoren moeizamer. Direct na de doelwisseling was het Quinten van Zweden die – na een uitstekende verre pass van Dominique Ahahanzo en een voorzet van Enoch Anomgbor – de 1-0 scoorde. Daar bleef het bij, waarmee DHC de finale bereikte.

  In de eindstrijd moest DHC net als in de voorronde aantreden tegen Wippolder, de bokaalhouder van vorig jaar. Direct vanaf de aftrap bracht een voorzet van Ouanis el Kadaoui de bal voor het doel bij Quinten van Zweden, die keurig wist te scoren: 1-0. Met goed gegroepeerd en combinerend voetbal was DHC lange tijd gelijkwaardig aan Wippolder. Pas 5 minuten voor het eindsignaal kwam Wippolder na een verdedigingsfoutje op 1-1. Het leek daarna op strafschoppen uit te draaien, maar twee minuten in blessuretijd kende de scheidsrechter vanwege hands van een DHC-er een penalty toe aan Wippolder. Deze werd benut, waardoor Wippolder met 2-1 het SDB-toernooi won. DHC mocht echter alleszins tevreden zijn om al in deze fase van de voorbereiding – met veel nieuwe spelers – als finalist zo goed voor de dag te zijn gekomen.

 • PGS/Vogel houdt DHC op 2-2

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: 12-8-23

  Op de slotmiddag van het IM Leen van Mastrigt toernooi van PGS/Vogel trad de organiserende thuisclub aan tegen DHC. Eerder afgelopen week had PGS/Vogel met 1-1 gelijk gespeeld tegen Vredenburch, terwijl DHC met 3-2 had verloren van GDA. In een terug gekeerde heerlijke zomerzon traden nu PGS/Vogel en DHC op het natuurgrasveld aan onder leiding van scheidsrechter Pieterman.

  In het eerste bedrijf had DHC een duidelijke veldmeerderheid, maar mede door het wat hoge gras waren veel passes te kort en onnauwkeurig. PGS/Vogel slaagde er nogal eens in om de bal te onderscheppen maar kwam zelf in die fase nauwelijks aan aanvallen toe. DHC bereikte wel veelvuldig het andere doel, maar ook nu stond het vizier niet op scherp. Pas na 28 minuten kwam het eerste doelpunt op het scorebord. Een goede dieptepass van Sinan Ocal bereikte Giovalli Serbony die met slechts één keer raken de bal zeer fraai hoog over de uitgekomen PGS/Vogel doelman in het doel plaatste: 0-1. DHC bleef hierna aandringen, maar de thuisclub hield stand. Pas in de slotminuut van de eerste helft kwam PGS/Vogel een keer bij het DHC-doel, maar de bal ging naast het doel.

  Na de doelwisseling en de nodige wissels kantelde het spelbeeld. PGS/Vogel wist met veel strijdlust veelvuldig de bal te veroveren. Na ruim een kwartier spelen trok de thuisclub ook steeds meer ten aanval. Dit leidde tot twee doelpunten, beide uit spelhervattingen. Na 19 minuten werd een hoekschop vanaf de linkerkant in het drukke centrum ingekopt door Danny Geerman (1-1). Na precies een half uur mocht Danny Plugge aan de rechterkant van het strafschopgebied een vrije trap nemen, die hij verrassenderwijs hoog in de korte hoek plaatste, waarna de bal via de handen van DHC-doelman Oualid Hammich en de binnenkant van de paal in het doel belandde: 2-1. DHC herpakte zich hierna, want men wilde niet verliezen. Na 37 minuten spelen bereikte Emir Teze de diepgaande Le-Shawn Lisse, die de doelman omspeelde en vervolgens eenvoudig de 2-2 in schoot. In de slotminuut was het opnieuw Lisse die – nu na aangeven van Stefan Moreira – doel trof, maar scheidsrechter Pieterman nam het vlagsignaal van de (bijna constant vlaggende) PGS/Vogel grensrechter over. Daarmee werd het geen 2-3, maar bleef het 2-2.

  PGS/Vogel leek terecht tevreden met het behaalde 2-2 gelijkspel, terwijl men aan DHC-zijde weer wat wijzer was geworden. Een nuttige wedstrijd voor beide teams, in een heerlijk zonnetje. En met nog een aantal weken oefenvoetbal te gaan.

 • DHC verliest verrassend met 2-3 van GDA

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: 8-8-2023

  Op de openingsavond van het IM Leen van Mastrigt toernooi van PGS/Vogel trad DHC aan tegen GDA. Onder leiding van scheidsrechter Antonio Gomes begon DHC voortvarend aan de wedstrijd, waarbij GDA in die beginfase voortdurend naar achteren werd gedwongen. De groen-zwarten bleken echter niet scherp in de afwerking. GDA was dat zeer zeker wel, want al bij de eerste keer dat zij bij het DHC-doel in de buurt kwamen was het raak. Een van achteren hoog aangespeelde bal werd door Steven de Ruiter ongeveer op de strafschopstip uitstekend aangenomen, waarna hij na de draai en twee kapbewegingen DHC-doelman Oussama Zayzaoui kansloos liet: 1-0. Vervolgens trok DHC weer volop ten aanval, soms met best aardig en verzorgd voetbal, maar zonder echt kansrijk te worden. Na 20 minuten raakte GDA eerst de lat en een minuut later deed een handsbal van DHC-er Helder do Rosario arbiter Gomes terecht naar de stip wijzen. GDA-aanvoerder Dennis Lubout zorgde vervolgens gedecideerd voor de 2-0. De aanvalsgolven van DHC waren er nog wel, maar langzamerhand werd juist GDA steeds sterker, vooral via de levensgevaarlijke Steven de Ruiter, zonder dat dit direct tot meer doelpunten leidde. Na 34 minuten bracht GDA-er Bradley Schoenmakers de bal van ver vanaf de zijkant in het strafschopgebied, waar de bal nog net werd geraakt door Jordy Taal waardoor DHC-doelman Zayzaoui wederom kansloos was: 3-0. Een verrassende tussenstand en dat nog voor de doelwisseling. GDA was duidelijk scherper in de duels en effectiever, hetgeen die tussenstand verklaarde.

  Na de rust trad DHC met een op veel plaatsen gewijzigd team aan, terwijl in de loop van de tweede helft nog volop werd verder werd gewisseld. De groen-zwarten waren na de doelwisseling duidelijk veel actiever en fanatieker in de duels, hetgeen een voortdurend veldoverwicht opleverde, waardoor GDA nauwelijks meer bij DHC’s invaller-doelman Oualid Hammich kwam. Na 18 minuten leidde dit tot een doeltreffende verre kopbal van Youri Thorig. Doelpogingen van Le-Shawn Lisse, Serkan Tuzlacik en de jarige Dominique Ahahanzo stuitten op de GDA-verdediging of gingen buiten de palen. Na 32 minuten spelen werd een goede voorzet van Sinan Ocal bij de 2e paal doeltreffend afgerond door Emir Teze, waarmee het 3-2 was. Het aandringen van DHC in de daaropvolgende minuten leidde niet tot de gelijkmaker, terwijl in de counter zelfs GDA nog even gevaarlijk werd. Al met al kwam het eindsignaal met een verrassende 3-2 zege van GDA.

  Maar wat zegt een uitslag, in deze fase van de voorbereiding. Ook nu zal het trainersduo Wim Baggerman / Burak Uyar weer een stukje wijzer zijn geworden van hetgeen ze op het veld hebben gezien. Zaterdag wordt het PGS/Vogel-toernooi vervolgd. DHC treedt dan om 14.30 uur aan tegen de thuisclub, PGS/Vogel.

 • DHC start oefenreeks met drie verschillende helften

  Tekst: Wicher Schreuders
  Datum: 5-8-2023

  Hoewel het rekenkundig gezien onmogelijk is, wilden de nieuwe DHC-trainers – Wim Baggerman en Burak Uyar – de oefenreeks starten met drie helften van ieder 45 minuten. Dit om zo veel mogelijk verschillende spelers op het veld te kunnen beoordelen. Aan de Brasserskade trad Zwarte Pijl uit Rotterdam aan, dat ook met veel spelers was gekomen. DHC trad aan met drie totaal verschillende elftallen, die ieder dus 45 minuten speelden.

  Het 1e deel bleek achteraf gezien het meest aantrekkelijke deel te zijn. DHC ging goed van start en creëerde gedurende dit wedstrijddeel kans op kans. Met name de voorwaartsen Le-shawn Lisse en Giovalli Serbony waren diverse keren dicht bij een doelpunt, maar het was steeds de Zwarte Pijl doelman die redding bracht en enkele andere keren ging de bal ongelukkigerwijs over of naast het vijandelijke doel. Na 19 minuten werd de opkomende DHC-middenvelder Quinten van Zweden op onreglementaire wijze ten val gebracht, hetgeen de uitstekend leidende 20-jarige scheidsrechter Jasper Langerak (Papendrecht) naar de stip deed wijzen. Van Zweden voltrok zelf het vonnis feilloos: 1-0. Kort voor het einde van dit wedstrijddeel kende arbiter Langerak terecht ook aan Zwarte Pijl een strafschop toe, maar DHC-goalie Oussama Zayzaoui keerde de ingeschoten bal keurig. Hierdoor sloot DHC dit deel met een 1-0 zege af.

  In het 2e deel van dit drieluik bleken de vervolgens aantredende elf DHC-ers onwennig in hun onderlinge samenspel. Het leek ook wel een stuk tammer en langzamer te gaan dan in het 1e deel. Dit leidde ertoe dat geleidelijk aan Zwarte Pijl de overhand kreeg. DHC kwam weinig meer bij het andere doel, maar de Rotterdammers kwamen steeds meer bij het door DHC te verdedigen doel. Ongeveer halverwege dit 2e gedeelte leidde dit kort achter elkaar tot twee doelpunten van de gasten. De eerste goal uit een nu wel gescoorde strafschop, de tweede goal uit de rebound na een hoekschop. Daarmee was het 0-2 in dit tweede deel van het drieluik, waarin DHC de mindere was van hun tegenstanders.

  In het slotakkoord van de wedstrijd trad weer een volgend DHC-team in het veld, waarin de thuisclub weer minimaal gelijkwaardig was aan de – ook weer volop gewisselde – tegenstanders. Ondanks goede mogelijkheden voor met name Sergio Calor (op de lat en redding keeper) en Nathan Prosetiko (lob net over) bleven doelpunten uit. Aangezien de Rotterdammers niet gevaarlijk werden, bleef het in dit bedrijf 0-0.

  Via 1-0, 0-2 en 0-0 telde het scorebord op tot 1-2, maar niemand die daar ook maar enig belang aan hechtte. De DHC-trainers Baggerman en Uyar hadden gedurende drie speelhelften een heleboel verschillende spelers aan het werk gezien. Ze waren hierdoor al een hoop wijzer geworden, maar ze zijn hiermee nog lang niet uitgepuzzeld. Ze hebben op dit moment, met een nu zeer grote hoeveelheid selectiespelers, de puzzel om hieruit de best functionerende teams samen te stellen. Gelukkig staan er naast een hele serie trainingen ook nog vele oefenwedstrijden op het programma in de komende weken. Pas daarna begint het echt.

 • Roosters en indelingen selectie en O23 - voorbereiding seizoen 2023/2024

  Wij hopen dat iedereen lekker aan het genieten is van het mooie weer. De zomer is net los, het is flink zonnig en het wordt binnenkort alleen maar beter. De eerste trainingen komen er namelijk aan! Eind deze maand zullen de selectie en O23 gaan beginnen met trainen. Hier is een mooi schema voor gemaakt dat zeer belangrijk is voor alle spelers (en ook interessant voor mogelijke toeschouwers). 

  Hieronder zijn de indelingen van de competities voor onze selectie en O23 te zien.

  Zaterdag

  DHC Zat-1 (2e klasse D)
  Berkel, CION, DHC Zat-1, HBSS, Hillegersberg, SC Monster, Neptunus-Schiebroek, Nieuwerkerk, Oliveo, Verburch, VFC, Vitesse Delft, Westlandia
  DHC Zat-2 (2e klasse G)
  Concordia 2, Delft 2, DHC Zat-2, DHL 2, DSVP 2, DWO 2, Full Speed 2, Oliveo 3, Semper Altius 2, SEP 2, Vitesse Delft 2, Wippolder 2
  DHC O23-1 (Divisie 4-I)
  BMT O23-1, DHC O23-1, Duno O23-1, HMSH O23-1, KMD O23-1, Laakkwartier O23-1, Scheveningen O23-1, SVC’08 O23-1

  Zondag

  DHC Zon-2 (Hoofdklasse A)
  Antibarbari 2, Concordia 2, Den Hoorn 2, DHC Zon-2, Graaf Willem II/Vac 2, HBS 2, Hoogland 2, HVV 2, Kampong 2, Quick 2, Sporting’70 2, Stompwijk’92 2, VOC 2

  Hier verder onder zijn de trainingsroosters te downloaden voor de voorbereiding. Door op de afbeelding te drukken zal je het overzicht downloaden. Bekijk dit dus vooral en zet het in je agenda, dan weet je wanneer je op DHC moet zijn!

 • Voorbereiding rooster selectie

 • Voorbereiding rooster O23

 • (Voorlopig) laatste transfernieuws seizoen 2023/2024

  De laatste update was weer een tijdje terug, maar er is deze zomer een record neergezet. Nog nooit kwamen zoveel spelers naar een club om de selectie te versterken. Ruim 40 spelers zijn er deze zomer bijgekomen, waaronder iemand die een halve finale van de KNVB beker heeft gespeeld! Daarnaast blijven er ook nog een hoop spelers die afgelopen jaar al voor ons speelde en zo gaan we volgend jaar met 2 selectie teams en een onder 23 elftal het seizoen aanvangen. Bij deze dus ook de (voorlopig) laatste update van nieuwe spelers.

  Giovally Serbony (ex Laakkwartier, Tonegido, FC Rijnvogels, Haaglandia, VVSB, Rijnsburgse Boys, Westlandia en RVC Celeritas)
  Nathaniël Prosetiko (ex AGB MASV en FC Skillz)
  Enoch Anomgbor (blijft bij DHC)
  Quinten van ’t Hoog (blijft bij DHC)
  Kubilay van Oosten (ex VUC en sv Houtwijk)
  Sinan Ocal (ex sv Houtwijk, sv Loosduinen, DUNO en ODB)
  Harun, Seyid en Jusuf Eren (ex VUC, VUC en SVL respectievelijk)
  Sem Daniël Muamba (ex Full Speed, Vitesse Delft, DHC, SK Raknovik, Jiskra Modra en Ytterhogdals IK)

  Een flinke lijst nieuwelingen met ook oude bekende, maar vooral een lijst met spelers die allemaal van harte welkom zijn op onze mooie club! Veel succes komend jaar!

 • Volgende transfernieuws seizoen 2023/2024

  Het gaat maar door! De volgende lading nieuwe spelers voor onze selectie is ook bekend. Aankomend jaar zullen de volgende spelers met ons gaan strijden voor de winst! De komende tijd hopen we nog meer spelers bekend te maken, maar eerst zal snel een update volgen over alle staf die ons gaat helpen aankomend seizoen!

  Oussama Zayzaoui (ex TAC’90 en FC Boshuizen)
  Djilanie Sewbalak (ex VUC en TAC’90)
  Ilhan Sentürk (ex TAC’90 en Verburch)
  Sidney Kaffa (ex VUC en sv Nootdorp)
  Youri Thorig (ex DSO en DWO)
  Marcus Slagveer (ex GDA, VELO, TAC’90 en DHL)
  Ouanis el Kadaoui (ex Leonidas, GLZ/Delfshaven, Te Werve en vv Hillegersberg)

  Welkom allemaal bij DHC en we gaan knallen komend seizoen!

  The only way is up!

 • Nieuw transfernieuws seizoen 2023/2024

  Een update is alweer even geleden, maar de technische staf van onze selectie heeft niet stil gezeten. Ondertussen is er daarom ook een flinke lading aan nieuwe spelers en staf aangetrokken! Het eerste deel zal vandaag bekend geworden en volg ons vooral voor de rest van de bekendmakingen.

  Kevin Cameron (ex DWO, DSO, Alphense boys en sv Nootdorp)
  Benito Bodmann (ex Velo, Westlandia en Duindorp SV)
  Brian Jansen (ex ODB en Duindorp SV)
  Khalid el Mankouzi (ex FC ’s-Gravenzande, Westlandia en HVC’10)
  Stefan Moreira (ex SV Houtwijk)
  Joey Klijn (ex RVC Celeritas)
  Dylan Durban (ex RVC Celeritas)

  Deze spelers zullen aankomend seizoen ook onze selectie gaan versterken.

  Welkom allemaal bij DHC en we gaan knallen komend seizoen!

  The only way is up!

 • Volgende transfernieuws seizoen 2023/2024

  TRANSFERNIEUWS

  De volgende lading nieuwe spelers en staff is ondertussen bekend!

  Afgelopen week zijn er weer 4 nieuwe spelers bekend gemaakt die de selectie van John de Letter komend seizoen gaan versterken!

  Silvion Darson (ex VUC en DWO)
  Sydney van der Goes (ex VUC, RKDEO en DSO)
  Emir Teze (ex RKAVV, VUC en DSO)
  Nino Rosini (ex Toofan)

  Daarnaast komt ook Dennis Young over van RVC Celeritas. Hij zal de rol van technische manager op zich nemen en zo samen met Peter Looijesteijn zich gaan richten op het vormen van een korte en lange termijn beleidsplan voor de selectie.

  Wederom welkom allemaal bij DHC en we gaan knallen komend seizoen!

  The only way is up!
 • Eerste transfernieuws seizoen 2023/2024

  TRANSFERNIEUWS

  De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn ondertussen hard onderweg!

  Gisteren hebben onze hoofdtrainer John de Letter en zijn nieuwe (van HVV overgekomen) assistent Burak Uyar beide een tweejarig contract getekend!

  Verder is René Stam aangetrokken als nieuwe keeperstrainer. De afgelopen 10 jaar figureerde hij als keeperstrainer van Ajax 1 en zal nu dus komend jaar bij DHC aan de slag gaan.

  Tot slot zijn er 6 nieuwe spelers aangetrokken:
  Lorenzo Bos (ex ADO en VUC)
  Michael van den Ende (ex Sparta Rotterdam, Neptunus en VUC)
  Junior Okorocha (ex FC Omniworld)
  Sergio Calor (ex Jong ADO en FC Dordrecht)
  Quinten van Zweden (ex Kranenburg en VUC)
  Danny Bouras (Ex Rethymiakos Griekenland)

  Welkom allemaal bij DHC en we gaan er komend seizoen wat moois van maken!

  The only way is up!