• Jeugd nieuws DHC

  Welkom op de pagina waar alle wedstrijdverslagen en verder jeugdnieuws van DHC te vinden zal zijn! Ben je trainer/ouder/speler en heb je een leuk verslag over een wedstrijd waar je bij was, stuur dit dan op naar communicatie@dhc-voetbal.nl en dan zal dit verslag zo snel mogelijk online komen!

 • Tweede editie ‘DHC Schreuders Jeugdtoernooi 2023’ verliep uitstekend!

  Het op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) gespeelde ‘Schreuders Jeugdtoernooi’ voor O14-teams is in (bijna) alle opzichten meer dan geslaagd verlopen. Iedereen kwam keurig op tijd opdagen, er was bezetting voor achter de bar en in de keuken. Er was behoorlijk wat publiek, waaronder gedurende behoorlijk wat uren ook Dik Schreuders (onze voormalige secretaris, nog altijd herstellende van de hem overkomen zware hersenbloeding) en zijn echtgenote Carolien. Rechts op de foto kun je Dik Schreuders en zijn echtgenote Carolien – samen met Wicher – zien als aandachtige toeschouwers. Het was bovendien prachtig en zonnig weer. Niet onbelangrijk: er waren enthousiaste en capabele scheidsrechters, te weten Ejilay Chin-A-Joe, Wisse Maas, Ferdinand Nabi, Manuel Uijttewaal en Ricardo Veldhoen.

  In Poule A speelde DHC O14-1, dat in het nu aflopende seizoen in de competitie als O15-1 (met als trainer/coach Scott Luiten) uitkomt in de O15-competitie. De openingswedstrijd van het toernooi tegen Excelsior M. werd nipt met 1-2 verloren. Tegelijkertijd eindigde Lyra – Barendrecht in een doelpuntloos gelijkspel. Vervolgens won DHC O14-1 met 2-0 van Lyra (overigens ook uitkomend in de O15-competitie), terwijl Barendrecht met 1-0 Excelsior M. versloeg. Daarmee waren er in de slotronde nog drie kanshebbers op de poulewinst, alleen Lyra was daar al voor uitgeschakeld. DHC O14-1 en Barendrecht wisten in hun onderlinge confrontatie niet te scoren, terwijl Excelsior M. – Lyra op 1-1 eindigde. De eindstand van Poule A was daarmee: 1. Barendrecht 3-5 (1-0); 2. DHC O14-1 3-4 (3-2); 3. Excelsior M. 3-4 (3-3); 4. Lyra 3-2 (1-3). Opmerkelijk hierbij is dat Barendrecht met slechts een 1-0 zege en tweemaal een 0-0 finalist werd.

  In Poule B speelde als DHC O14-2 het team van trainer/coach Giovanni Vos dat in de competitie speelt als DHC O14-1. Daarnaast waren de deelnemers in deze poule Den Hoorn, SC Feyenoord (in de competitie uitkomend in een O15-poule) en Wilhelmus. De startronde in deze poule resulteerde in twee gelijke spelen: DHC O14-2 – SC Feyenoord 0-0 en Wilhelmus – Den Hoorn 1-1. In de volgende speelronde was Wilhelmus met 3-0 duidelijk te sterk voor competitiegenoot DHC O14-2. SC Feyenoord – Den Hoorn eindigde in 1-1. In de slotronde won Wilhelmus opnieuw, nu met 2-0 van SC Feyenoord. Tegelijkertijd speelde DHC O14-2 met 1-1 gelijk tegen Den Hoorn. In Poule B werd de eindstand hierdoor als volgt: 1. Wilhelmus 3-7 (6-1); 2. Den Hoorn 3-3 (2-2); 3. SC Feyenoord 3-2 (0-2); 4. DHC O14-2 (1-4). Hiermee plaatste Wilhelmus zich zeer overtuigend voor de finale.

  Vervolgens speelden in de finaleronde beide nummers 4 tegen elkaar om de 7e/8e plaats, enzovoorts. Zo versloeg Lyra in de strijd om de 7e plek DHC O14-2 met 3-1. De 5e plaats werd behaald door Excelsior M., dat met 3-0 ruim won van SC Feyenoord. Daarmee stelde de winnaar van vorig jaar – SC Feyenoord – nogal teleur met nu slechts een 6e plaats in de eindstand. DHC O14-1 speelde met 0-0 gelijk tegen Den Hoorn, maar won de beslissende strafschoppenserie en werd daardoor 3e. De finale werd gespeeld tussen Barendrecht (de verliezende finalist van vorig jaar) en Wilhelmus. Zoals reeds werd aangegeven, had Barendrecht in de poulewedstrijden slechts éénmaal gescoord, dus het scoren lukte niet echt makkelijk. In de finale bleef Barendrecht ook op 0 staan. Wilhelmus was in de eindstrijd net zo overtuigend als in de poulewedstrijden en won dan ook zeer terecht en ruim: het werd 3-0. De eindstand van het toernooi was daarmee als volgt: 1. Wilhelmus; 2. Barendrecht; 3. DHC O14-1; 4. Den Hoorn; 5. Excelsior M.; 6. SC Feyenoord; 7. Lyra; 8. DHC O14-2.

  De 2e editie van het ‘DHC Schreuders Jeugdtoernooi’ werd afgesloten met de prijsuitreiking, waarbij er bekers waren voor de hoogst eindigende teams en medailles voor alle deelnemers. Er is tijdens het op zich sportief verlopen toernooi geen wanklank gevallen. Er was fruit en ijs voor de deelnemers. Alles verliep precies op tijd. De organisatie ging volgens plan. Een reclame voor het jeugdvoetbal en voor DHC. Slechts één kanttekening, maar niet onbelangrijk: er moesten – anders dan vorig jaar – door de scheidsrechters veel te veel gele kaarten (13) en zelfs ook twee rode kaarten aan de spelers

  worden voor gehouden. En dat in veruit de meeste gevallen niet vanwege grove overtredingen, maar bijna steeds voor gezeur en commentaar, onderling en richting de scheidrechter. Dat is totaal onnodig en niet hoe het hoort. Dus dat had beter gemoeten, maar is aan de deelnemers.

  De Toernooileiding – bestaande uit Patrick Dijkhuizen, Manuel Uijttewaal en Wicher Schreuders – bedankt ook langs deze weg alle deelnemers, het publiek, de scheidsrechters, maar zeker ook alle vrijwilligers die het slagen van het toernooi mogelijk hebben gemaakt. Het was wederom een mooie voetbaldag!

 • Open trainingen bij DHC!

  Volgend jaar gaan wij met onze jeugd natuurlijk weer vol voor de winst en hier hebben we jou bij nodig! Heb je je al ingeschreven bij DHC of ben je nog opzoek naar een nieuw team, dan is dit de perfecte gelegenheid om je talent te laten zien!

  Vanaf woensdag 17 mei zal er wekelijks een open training zijn bij DHC. Elke woensdag kan je vanaf 18:30  langskomen bij DHC om alvast te trainen met je (mogelijk) nieuwe teamgenoten en trainers. Deze trainingen zijn voor iedereen van 13 t/m 17 jaar. Aanmelden kan via het formulier hieronder, doe dit dus ook vooral, dan kunnen wij rekening houden met je!

  Er zijn de komende weken ook 2 open dagen. Deze zullen plaatsvinden op 21 mei (voor alle leeftijden t/m 13 jaar) en op 28 mei (voor alle leeftijden). Mocht je hier bij willen zijn geef het dan ook vooral hieronder aan. Meer informatie over starttijden zullen hierover nog volgen!

  Deel dit vooral met al je vriendjes en vriendinnetjes die nog willen voetballen en kom gezellig een keertje bij ons langs om een balletje te trappen!

  Als je nog vragen hebt kun je een mailtje sturen naar activiteiten@dhc-voetbal.nl, wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.

 • Aanmeldformulier open training