• DHC JO16-1 niet effectief tegen FC Dordrecht

 •  

  In de eerste competitiewedstrijd was DHC niet veel minder dan FC Dordrecht. De tegenstanders waren in de duels echter geraffineerder – of te wel slimmer – zoals je dat kunt noemen. Uit een vrije trap scoorde Bedir Hassan  in de vijftiende minuut de 0-1. Na een kwart spelen gingen de Schapenkoppen meer druk op het doel van keeper Emir Akgul zetten. Schoten van de bezoekers gingen vooralsnog over, naast of de Delftse goalie stond op de goede plek. Twee minuten voor de doelwisseling is het dan toch raak. Yunus Alassani vergrootte voor de Dordtenaren de voorsprong tot 0-2.

  Na de hervatting bleef DHC vechten voor een beter resultaat. Schoten op het doel van de bezoekers hadden echter niet de kracht om Youri Stam van FC Dordrecht te verontrusten. Vooral in de persoonlijke duels waren de Dordtse jongens de overwinnaar waar zij niet allen de voeten, maar ook de handen gebruikte. Na ruim een uur spelen werd door Bedir Hassan de eindstand van 0-3 op het scorebord gezet.    

 • DHC JO16 geeft FC Eindhoven goed tegenstand

  DHC JO16 speelde zaterdag 28 augustus voor de KNB Jeugd Cup tegen FC Eindhoven. Na de oefenwedstrijden tegen Sparta en  Spartaan’20 in een overwinningen te hebben omgezet begonnen de jongens van trainer Michiel Smit en leider Beau van der Heiden vol goede moed aan dit treffen. Een antwoord op de vraag waar de sterkte van de JO16 ligt werd ten dele beantwoord. FC Eindhoven domineerde de gehele wedstrijd maar DHC liet zich niet van de grasmat spelen. De twee doelpunten – FC Eindhoven won met 0-2 - werden verdeeld over de twee helften. In de negende minuut wist Scott Claessens de bal tegen de touwen achter  keeper Emir Akgul te werken. Na de doelwisseling bleef de 0-1 lange tijd op het scoreboord staan. De toeschouwers van de thuisspelende club bleven hoop houden op een verrassing dat altijd in een bekerwedstrijd kan plaatsvinden. Met nog twaalf minuten op de klok maakte Eindhoven aan alle hoop een einde: 0-2. Op voetbal.nl wordt niet minder dan drie spelers aangemerkt als The Man of the Match, te weten verdediger Naoufal Baddaou, middenvelder Nikki Baceski en keeper Emir Akgul  De eerste competitie wedstrijd zal zaterdag tegen FC Dordrecht worden gespeeld. Het duel aan De Brasserskade vangt aan om 11:45 uur.

 • DHC jeugd begint beloftevol aan het nieuwe seizoen

  In de afgelopen dagen heeft de DHC-jeugd de eerste oefenwedstrijden afgewerkt. Op woensdagavond 17 augustus jl. speelde O16-1 thuis tegen Sparta AV 016-1. Het team van de nieuwe trainer/coach Michiel Smit stond met de rust met 0-1 achter, maar wist in de 2e helft met goed voetbal terug te komen tot een verdiende 2-1 zege. Zaterdag jl. oefende O15-1 van trainer/coach Scott Luiten (de O13-1 van afgelopen seizoen) thuis tegen DSVP O15-1. Bij een 2-2 stand moest zo’n 10 minuten voor het einde de DHC-doelman geblesseerd het veld verlaten, een speler moest zijn plek innemen en er werd met 10 man verder gespeeld. Dit leverde DSVP in die eindfase nog twee doelpunten op waardoor de eindstand 2-4 werd. DHC O14-1 (de O13-2 van afgelopen seizoen) oefende ook thuis en wel tegen Sparta AV O14-1. Dit DHC-team staat onder leiding van de nieuwe trainer/coach Giovanni Vos. Na een 0-1 achterstand kwam DHC na rust terug tot een fraaie en verdiende 3-1 zege. Al met al een goed en beloftevol begin voor de diverse groen-zwarte teams voor het nieuwe seizoen.

  Er zullen nog een hele serie oefenwedstrijden gespeeld gaan worden, maar de eerste officiële wedstrijden staan ook alweer snel voor de deur. Op maandagavond 22 augustus oefent O16-1 om 19.45 uur thuis tegen Spartaan’20 O16-1. De volgende dag, dinsdag, speelt O14-1 om 18.15 uur thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen O14-1. Woensdagavond 24 augustus om 18.30 uur is het dan weer de beurt aan O15-1, dat dan oefent tegen Forum Sport O15-1. De eerste wedstrijd ‘om het echie’ is al komende zaterdag, 27 augustus, als om 11.45 uur DHC O16-1 voor de beker thuis moet aantreden tegen een BVO, te weten FC Eindhoven O16-1. Er is dus genoeg te zien, de komende dagen bij DHC aan de Bras.

   

 • Invoering van het fasenvoetbal in deel van de juniorencompetities

  Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen start dit seizoen het drie fasenvoetbal in een groot deel van de juniorencompetities. Het gaat om JO13 tot en met JO19 vanaf de hoofdklasse en lager. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

  Voorheen speelden juniorenteams in de leeftijd van O13 tot en met O19 in twee even lange reeksen: de zogenoemde najaars- en voorjaarsreeksen. Afgelopen seizoen werd er bij de junioren een pilot met fasenvoetbal gehouden. In vier verschillende districten (West I en West II en Zuid I en Zuid II) in de categorie B werd een aantal varianten van fasenvoetbal getest om zo tot meer gelijkwaardige competities te komen. Ook waren de reisafstanden in deze nieuwe opzet korter dan voorheen.

  Op basis van een uitgebreid onderzoek blijkt nu dat fasenvoetbal een positieve impact heeft op de juniorencompetities. Welke?

  • Fasenvoetbal heeft een positief effect op de gelijkwaardigheid van de competities.
  • Fasenvoetbal heeft een positief effect op het verminderen van reisafstanden.
  • Junioren hechten veel waarde aan de gelijkwaardigheid van de competities, hierdoor wordt het spelplezier verhoogd.

  Naast de wens om gelijkwaardige wedstrijden te spelen, hebben de junioren eveneens de wens om een iets langere reeks te spelen na de winterstop.

  Drie fasen

  Op basis van het onderzoek is gekozen voor een competitie die bestaat uit drie fasen.

  • Fase 1: bekervoetbal in een poule van 6 teams tot de herfstvakantie
  • Fase 2: reeks tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie
  • Fase 3: reeks na de kerstvakantie tot de zomerstop

  Wat betekenen de wijzigingen voor verenigingen?

  Verenigingen hebben, net als voorgaande seizoenen, teams ingeschreven voor de verschillende competities. Anders dan voorgaande jaren spelen alle voetballers mee in de bekercompetitie, die dient als de eerste fase. Herindeling vindt plaats op dezelfde momenten als bij het pupillenvoetbal, hier hoeft de vereniging geen actie voor te ondernemen. De Teamindex blijft ook in deze nieuwe opzet een rol spelen bij de indelingen.

  (Bron: KNVB)

 • Delftpas, Rotterdampas en Ooievaarspas

  DHC trekt als Delftse club veel spelers aan uit de regio. Wij krijgen als club naast de Delftpas daarom ook te maken met de Rotterdampas en de Ooievaarspas. 

  Ben je in het bezit van de Delftpas of Rotterdampas, dan kan je gebruikmaken van een kortingsregeling. Ga even na wat deze regelingen voor jou betekenen.

  Jeugdfonds Sport & Cultuur

  ‘Alle kinderen moeten kunnen sporten. Daarom is er in Delft het Jeugdfonds Sport en Cultuur (voorheen sportfonds en cultuurfonds). Dit fonds geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging of om een cursus te volgen. Voor die kinderen wordt de contributie betaald en in bepaalde gevallen de benodigdheden.

  Aanvragen? Delft voor Elkaar helpt.

  Woensdag van 13.00 tot 14.00 uur, alleen op afspraak, bel 015 7600 200.’

  In Rotterdam zijn er ook meerdere regelingen die het sporten stimuleren. Vraag hiernaar bij het stadsloket. 

  De Ooievaarspas behandelen wij apart.

  DHC vindt dat iedereen die dat graag wil de kans moet krijgen om te voetballen. Daarom hebben wij afspraken gemaakt met de Gemeente Den Haag dat leden met een Ooievaarpas gratis kunnen sporten of in ieder geval 50% korting krijgen op de contributie.

   Jeugd: Voor jongeren tot 18 jaar geldt dat 100% vergoeding (gratis sporten) van toepassing is tenzij er bij een andere sportvereniging al gebruik wordt gemaakt van de regeling. Anders is de vergoeding 50%

   Senioren: voor iedereen ouder dan 18 jaar geldt 50% korting op de contributie.

   De Ooievaarspas dient 1x per jaar te worden gescand.

  De eerste keer als men zich aanmeldt bij DHC. Daarna dient dit ieder jaar te gebeuren.

  In de maand september is het alleen mogelijk om op de dinsdag- en woensdagavonden tussen 18:00 en 19:30 de Ooievaarspas te laten scannen.

  Als de pas niet gescand is kan er ook geen korting verleend worden!

   Wil je gebruik maken van deze regeling of wil je meer informatie?

  Ga naar de website:

  Prestatievoetbal of recreatievoetbal, bij DHC kan dat! - Ooievaarspas

 • Erik Ouwerling trainer O9

  Erik Ouwerling is de nieuwe trainer van de O9. Daarnaast zal hij zich actief inzetten voor de jongste jeugd. Erik is 54 jaar en vader van een zoon, Nelson, van 19 jaar. Geboren en getogen in Rotterdam en samen met zijn zoon woonachtig in Schiedam. 

  Erik: “Naast een fulltime baan is voetbal mijn passie en ben ik een gedreven hardloper. Als actief voetballer heb ik alle selectieteams in de jeugdopleiding van Xerxes doorlopen en als senior ben ik voor de zondag-1 uitgekomen. Nadat ik als actief voetballer was gestopt en mijn zoon oud genoeg was om zich bij een voetbalclub te mogen aanmelden, was een rol als jeugdtrainer-coach een logische stap. Nu, jaren later en de nodige ervaring rijker (opgedaan bij Zestienhoven, BVCB en Nieuwerkerk), vervul ik die rol nog steeds. Met heel veel plezier!

  Erik zijn hart ligt bij de basis: de onderbouw. Balgewenning (snel voetenwerk, souplesse aan de bal en richtingverandering (kappen en draaien)) en het aanleren van de zo belangrijke basistechnieken (dribbelen, drijven en het belangrijkste: passing en balcontrole) staat in de onderbouw centraal. Erik: “om goed te kunnen samenspelen (en scoren!) moeten er twee basistechnieken goed worden beheerst: passing van de bal en controle van de bal. Als je op jonge leeftijd niet goed leert passen en niet goed leert de bal controleren, blijf je je hele voetballeven problemen houden met het positiespel. Dan kom je dus niet verder.”

  In zijn manier van werken zijn vertrouwen, plezier, leren en presteren (nadrukkelijk in die volgorde) kernwaarden. Immers, spelers moeten met plezier naar de club komen en zich er veilig, op ‘t gemak en gezien voelen. Dat vertrouwen is cruciaal om plezier te kunnen ervaren. Plezier vormt weer de basis voor een optimaal leerklimaat. Wanneer ook die voorwaarde is ingevuld is de kans op presteren het grootst. Presteren (ontwikkeling ervaren, beter worden, winnen) is belangrijk. Immers, succesbeleving heeft een positief effect op (zelf)vertrouwen en motivatie van spelers. 

  Erik: “Ik wil werken bij een ambitieuze en warme voetbalclub waar kinderen, ouders en trainers met plezier naartoe komen en waar jonge voetballers een gedegen voetbalopleiding krijgen. Ik ken DHC als een nette, ambitieuze vereniging met een prima naam en uitstraling in de regio, met een grote kweekvijver aan jeugdig talent en met een fantastische accommodatie. Kortom, een club waar je bij wilt horen!”

  Ik kijk er naar uit om bij DHC aan de slag te gaan, om kennis te maken met spelers en ouders. Met elkaar gaan we er een mooi, leerzaam en sportief succesvol seizoen van maken.

  Erik heeft er duidelijk veel zin in. En daar zijn we erg blij mee!

   

 • Michiel Smit nieuwe trainer O16

   

  Michiel Smit is komend seizoen trainer van de O16 -1. Michiel is opgegroeid in Deventer, in het mooie oosten van het land. Sinds 2 jaar woont hij in Delft (vrijwel naast de Delftse Hout) waar hij werkt als personal trainer. 

  Hij voetbalt al vanaf dat hij 5 jaar is en geeft daarnaast al vanaf zijn 12e voetbaltraining. Eerst bij zijn eigen club en later bij grotere clubs als Go Ahead Eagles waar hij de D1, C1 en B1 trainde en FC Twente. Daar trainde hij de B2 met jongens als Ola John, Mike te Wierik en Thomas Bruns. Michiel: "Doelstellingen mogen van mij best groot zijn, mits elke speler er in gelooft. Daarin krijgt positiviteit een grote rol. Ik kijk er naar uit om bij DHC aan de slag te gaan. Laten we de tribunes weer vol krijgen!” 

   Wij wensen Michiel veel succes toe en vooral ook een hele mooie tijd bij DHC! 

 • Giovanni Vos nieuwe trainer 14-2

   

  DHC kent met ingang van komend seizoen een groep jeugdtrainers die bestaat uit oude en bekende gezichten. Giovanni Vos is een van de nieuwe gezichten, al moet gezegd dat hij ook afgelopen jaar zo af en toe de huidige O13-2 al trainde. 

  DHC is er erg blij mee dat hij nu een van de ‘echte’ jeugdtrainers is binnen de club. Hieronder een korte introductie.  

   Giovanni is 39 jaar jong, geboren in Suriname en al 28 jaar in Nederland. Hij heeft in Aalsmeer, Almere en Amsterdam gewoond, maar sinds kort is hij woonachtig in Den Haag. In de jeugd speelde hij bij VVA Aalsmeer en door zijn talent belandde hij bij Vitesse in Arnhem in de A jeugd. Daarin haalde hij zelfs de KNVB selectie en werd hij ooit getraind door Bobby Harms. Nog steeds is Giovanni actief als voetballer, maar nu bij Aeolus 3 in een vriendenteam.

   Giovanni: “Ik vind het hartstikke leuk vind om nu trainer te worden. Voetbal is mijn hobby en mijn passie. De ouders ken ik al goed, ook omdat mijn zoon in de 13-2 speelt. Een groepje geef ik op de zondagen al extra training. Samen met alle jongens en de ouders wil ik er een heel mooi jaar van maken. Ook wil ik trainersdiploma’s gaan halen, zodat ik mezelf en de spelers verder kan ontwikkelen."

   Wij hebben daar alle vertrouwen in Giovanni!  

 • DHC zoekt jeugdtrainer O13

  DHC zoekt jeugdtrainer O13

  Groen en zwart zijn de kleuren! DHC (Delfia Hollandia Combinatie) is opgericht op 17 maart 1910 en kent een rijke historie. DHC richt zicht de komende jaren op een stabiele en goed presterende selectie van DHC 1 en 2, senioren en veteranenteams die het enorm naar hun zin hebben en een florerende jeugd.

  Dat doen we vanuit ons motto ”Plezier in presteren!’ Iedereen bij DHC -jong en oud- kan zich verder ontwikkelen als voetballer en als persoon. DHC is een club waar we respectvol met elkaar in verbinding staan, waar clubbelang boven individueel belang gaat en waar iedereen enthousiast zijn of haar steentje bijdraagt.

  Voor het komende seizoen 2022-2023 zijn we met spoed op zoek naar een ambitieuze trainer voor de jongens O13. Door de goede prestaties in het afgelopen jaar zal dit team uitkomen in de divisie 1 van deze leeftijdsklasse. We zoeken een trainer die het voetbalspelletje snapt maar ook iemand die de jongens op een positieve manier helpt in hun voetbal- en persoonlijke ontwikkeling. Als jij denkt dat je hiervoor de geschikte persoon bent, dan ontvangen we graag jouw reactie!

  Stuur je reactie dan naar secretaris@dhc-voetbal.nl

   Iets meer duiding: wat verwacht DHC van jou?

  • Je weet hoe je ideeën op een positieve manier kunt overbrengen op jeugdspelers
  • Je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden
  • Je bent een ‘teamspeler’, betrokken naar collega-trainers en kunt goed samenwerken
  • Je hebt een trainerslicentie of bent bereid deze te behalen
  • Je geeft 2 - 3 maal per week training
  • Je verzorgt het begeleiden en coachen van de competitie-, beker- en oefenwedstrijden en zorgt voor goede communicatie naar de spelersgroep en hun ouders. Uiteraard kan dit in samenspraak met een team/oudermanager.
  • Je bent een voorbeeld in gedrag en bewaakt het vertonen van fatsoenlijk – normaal – gedrag binnen en rondom het team
  • Je zorgt voor een prettige leeromgeving en dus voor een goede balans tussen spelplezier en prestatiegericht voetbal
  • Je bent sterk gericht op het ontwikkelen en opleiden van de kwaliteiten van spelers in zowel teamverband als op individueel niveau
  • Je voert 2-3 maal per jaar ontwikkelgesprekken met spelers (en hun ouders) en legt deze vast

   Wat wij bieden?

  • Een prettige en lerende omgeving waarin jij je als trainer verder kunt ontwikkelen
  • Het wekelijks werken met talentvolle voetballers
  • Ondersteuning en begeleiding vanuit het Hoofd Opleiding en een voetbalcommissie
  • Een passende financiële vergoeding