• Linth Beerensteijn schrijft geschiedenis

 •  

  Van woensdag 21 juli 2021 tot en met zaterdag 7 augustus worden in Japan de Olympische Zomerspelen gehouden. Niet eerder in de 111-jarig geschiedenis  van de vereniging heeft een DHC-er hieraan mogen deelnemen. Lineth Beerensteijn heeft de primeur gekregen om als oud clubgenoot deze barrière te doorbreken. Lineth gaat met de top van het Nederlandse Vrouwenvoetbal de komende zomer de Nederlandse kleuren verdedigen. De vereniging met al haar leden mogen trots zijn op de prestaties die zij heeft geleverd.

  Lineth begon op tienjarige leeftijd haar eerste schreden op een voetbalveld te zetten onder leiding van trainer Norbert de Leeuw. Hierna ontwikkelde Joren Tromp haar voetbalkwaliteiten verder op de trainingen en wedstrijden. In de jeugdteams van DHC - die hoofdzakelijk alleen uit jongens bestond -  speelde Lineth in de verdediging. Al snel werd ze uitgenodigd om voor het Jeugdplan Nederland selectiewedstrijden te komen spelen. Zij slaagde met lof, maar nu niet als verdedigster. De trainers van de KNVB zagen haar meer als voorhoedespeelster. Het kan zo snel verkeren in het voetbalwereldje. Weldra kwam er een uitnodiging uit de Zeister-bossen om aldaar haar kunnen te laten zien. Zo werd ze ook gekozen voor één van de nationale meisjesteams.

  Na DHC zette zij haar voetbalcarrière voort bij ADO Den Haag waarzij schitterde in de BeNe-League competitie. FC Twente was haar volgende club om ten slotte de overgang te maken naar Beieren München. Wij wensen Lineth in Japan alle succes toe.

   

  Het actuele speelschema:

  21 juli 2021 Zambia – Nederland, aanvang 13:00 uur

  24 juli 2021 Nederland – Brazilië, aanvang 13:00 uur

  27 juli 2021 Nederland – China,    aanvang 13:30 uur