• DHC oefent alsnog en scoort tegen DHL-combinatie

 • DHC oefent alsnog en scoort tegen DHL-combinatie

  Tekst: Wicher Schreuders

   Na de uitschakeling voor de finaledag van het toernooi om de Stad Delft Bokaal kwam zaterdagochtend jl. toch nog een DHC-combinatieteam in het veld. Dit gebeurde in een uitwedstrijd tegen een combinatieteam van DHL.

  Ondanks het vroege aanvangsuur was het in de volle zon al snel erg heet. Met een mix van spelers die duidelijk nog aan elkaar moeten wennen werd een nuttige wedstrijd gespeeld. Al snel omspeelde Faisal Bannis de DHL-doelman en zorgde voor de 0-1. Na een kwartier spelen liet Iliass Oukhattou de 0-2 aantekenen en kort daarna werd het 0-3 door Faycal Karoumi. Nog voor de rust scoorde Rafik El Ousrouti de 4e treffer. Na de doelwisseling en ook nog diverse wissels in de ploeg werd het door doelpunten van Soner Yigitdol en tweemaal Helder do Rosario uiteindelijk 0-7. Het belangrijkste was uiteraard niet de uitslag, maar dat er alsnog een wedstrijdje gespeeld kon worden. De technische staf kreeg hiermee zonder twijfel weer wat meer inzicht in de diverse mogelijkheden.

  Dinsdagavond 16 augustus a.s. oefent vanaf 20.15 uur een voorlopige 1e combinatie thuis tegen Concordia 1. Op zaterdag 20 augustus oefent DHC om 14.30 uur uit bij IJVV de Zwervers in Rotterdam-IJsselmonde. Volgende week dinsdag (23/8) staat dan de oefenwedstrijd DHC 2 – Concordia Zat-2 op het programma, aanvang 20.15 uur.

 • DHC maakt eerste oefenminuten op het SDB-toernooi

 • Op de 1e speeldag van het jaarlijkse toernooi om de Stad Delft Bokaal speelde DHC dinsdagavond op het terrein van Concordia in Poule A met als tegenstanders Ariston’80 en Full Speed. Zoals bekend is, vertrok eind mei na 14 jaar plotseling trainer/coach Rob de Lange bij DHC. Hij stapte over naar VUC en in zijn kielzog vertrokken vervolgens maar liefst 18 spelers van DHC 1, waarvan 9 naar VUC. Dit betekende dat er slechts 1 speler van DHC 1 bij de club bleef, Karlo Grigic.

  Een en ander betekent dat DHC een compleet nieuw 1e elftal op moet gaan bouwen. Na een aantal trainingen betekende de startavond van het SDB-toernooi de allereerste oefenminuten. De selectie voor het 1e elftal is nog zeer voorlopig, mede doordat spelers nog op vakantie zijn of pas net daarvan zijn teruggekeerd. Er ontbraken dan ook nog een aantal mogelijke 1e elftalspelers. Er stond dan ook een mix van 18 spelers die uiteindelijk in het 1e of 2e elftal terecht gaan komen.

  De groen-zwarten speelden tegen Ariston’80 alleszins acceptabel. Er werd redelijk gecombineerd met een aantal goede aanvalspogingen, waarbij na een kleine 10 minuten Ariston voor de eerste keer over hun linkerkant diep speelde, waarna de bal schuin voor het doel werd gespeeld en een Ariston-speler de bal voor de uitkomende DHC-doelman Kaan Emre Kocak oppikte en eenvoudig in het doel kon schieten: 0-1. In het vervolg van de wedstrijd bleef DHC proberen gevaarlijk te worden, terwijl Ariston rustig kon afwachten en niet heel vaak bij het DHC-doel kwam. Zonder serieuze kansen kwam het eindsignaal bij 0-1 voor Ariston’80.

  Na de 0-0 in de openingswestrijd tussen Full Speed en Ariston was daarmee Ariston al zeker van plaatsing voor de finaledag, want twee van de drie pouledeelnemers gaan over. DHC had in de 2e wedstrijd nu een overwinning nodig om verder te mogen, terwijl voor Full Speed een gelijkspel voldoende zou zijn.

  Een jaar geleden stonden Full Speed en DHC 2 tegenover elkaar in de finale, die toen door Full Speed met 1-0 werd gewonnen. Nu was dit een voorrondewedstrijd. Er kwamen in deze wedstrijd, anders dan in de vorige wedstrijd, voor beide teams voldoende kansen om te scoren. Kort na het begin leek DHC te gaan scoren, maar de bal ging net naast het doel. Enige minuten later viel het doelpunt aan de andere kant na een snelle aanval en een voorzet die doeltreffend werd afgerond: 0-1. In het vervolg van de 1e helft leek DHC de gelijkmaker te gaan scoren, maar steeds was de afwerking niet nauwkeurig genoeg. Kort na de doelwisseling was het de Full Speed doelman die een inzet van DHC-er Delano Klink net over de lat kon tikken. Halverwege de 2e helft wist Full Speed van dichtbij de 0-2 te scoren waarmee de wedstrijd beslist was.

  Full Speed werd hiermee met 4 punten en een doelsaldo van +2 poulewinnaar, Ariston’80 werd met 4 punten en doelsaldo +1 tweede en DHC werd met laatste in de poule. Daarmee ontbreekt DHC helaas op de finaledag.

  DHC maakte de eerste nuttige oefenminuten, waarbij een aantal aardige en positieve punten te noteren waren, maar waarbij ook duidelijk werd waar nog aan gewerkt moet worden door de technische staf.

 • De eerste training van het seizoen 2022-2023

 • De eerste training van het seizoen 2022-2023

  De DHC-selectie voor het komende seizoen startte vandaag 26 juli 2022 met de voorbereiding voor de komende voetbaljaargang. Hoofdtrainer John de Letter, geassisteerd door Tolga Turkeri en Francisco Grant namen de negentien potentiële eerste elftalspelers onderhanden. Nadat de spieren met een rond ootje waren losgemaakt werd de training voortgezet met een aantal technische oefeningen. Het traditionele partijtje als afsluiting van de training ontbrak uiteraard niet. Wij stellen graag de technische staf voor het komende seizoen aan u voor.

 • Hoofdtrainer John de Letter

 • Assistent trainer Tolga Turkeri

 • Assistent-trainer Francisco Grant

 • Imro Blinker voetbalzaken

 • Linth Beerensteijn schrijft geschiedenis

 •  

  Van woensdag 21 juli 2021 tot en met zaterdag 7 augustus worden in Japan de Olympische Zomerspelen gehouden. Niet eerder in de 111-jarig geschiedenis  van de vereniging heeft een DHC-er hieraan mogen deelnemen. Lineth Beerensteijn heeft de primeur gekregen om als oud clubgenoot deze barrière te doorbreken. Lineth gaat met de top van het Nederlandse Vrouwenvoetbal de komende zomer de Nederlandse kleuren verdedigen. De vereniging met al haar leden mogen trots zijn op de prestaties die zij heeft geleverd.

  Lineth begon op tienjarige leeftijd haar eerste schreden op een voetbalveld te zetten onder leiding van trainer Norbert de Leeuw. Hierna ontwikkelde Joren Tromp haar voetbalkwaliteiten verder op de trainingen en wedstrijden. In de jeugdteams van DHC - die hoofdzakelijk alleen uit jongens bestond -  speelde Lineth in de verdediging. Al snel werd ze uitgenodigd om voor het Jeugdplan Nederland selectiewedstrijden te komen spelen. Zij slaagde met lof, maar nu niet als verdedigster. De trainers van de KNVB zagen haar meer als voorhoedespeelster. Het kan zo snel verkeren in het voetbalwereldje. Weldra kwam er een uitnodiging uit de Zeister-bossen om aldaar haar kunnen te laten zien. Zo werd ze ook gekozen voor één van de nationale meisjesteams.

  Na DHC zette zij haar voetbalcarrière voort bij ADO Den Haag waarzij schitterde in de BeNe-League competitie. FC Twente was haar volgende club om ten slotte de overgang te maken naar Beieren München. Wij wensen Lineth in Japan alle succes toe.

   

  Het actuele speelschema:

  21 juli 2021 Zambia – Nederland, aanvang 13:00 uur

  24 juli 2021 Nederland – Brazilië, aanvang 13:00 uur

  27 juli 2021 Nederland – China,    aanvang 13:30 uur