• Maatregelen als gevolg van het Corona Virus

  12 mrt 2020
 • Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams. Eerder zette de UEFA al een streep door de EK-kwalificatietoernooien van mannen en vrouwen O17 en O19.

  Het stilleggen van het Nederlandse voetbal komt voort uit de maatregelen van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd personen in heel Nederland af te gelasten.

  Amateurvoetbal

  Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

  Maatregelen DHC

  Vooralsnog gaan de trainingen bij DHC NIET door. tot en met vrijdag 20 maart. Wij zullen uiterlijk 20 maart komen met een update naar volgende periode. 

  • De Talentendag van woensdag 18 maart gaat NIET door. We gaan op zoek naar een nieuwe datum.
  • Een besluit over de doorgang van de ALV op maandag 23 maart wordt vooralsnog uitgesteld. 
  • De ChampionsLeague op zondag gaat ook niet door tot nader bericht.
  • Er kunnen ook geen oefenwedstrijden gepland worden tot nader bericht op deze site.
  • De finale dag van ht ADO Partnertoernooi op zondag 15 maart 2020 gaat NIET door. ADO gaat op zoek naar een nieuwe datum.
  • Naast de KNVB wedstrijden gaan ook de wedstrijden voor het Haaglanden Toernooi NIET door

  Zodra wij meer informatie hebben over de komende periode zullen wij dit zo snel mogelijk met iedereen delen