• DHC maakt eerste oefenminuten op het SDB-toernooi

 • Op de 1e speeldag van het jaarlijkse toernooi om de Stad Delft Bokaal speelde DHC dinsdagavond op het terrein van Concordia in Poule A met als tegenstanders Ariston’80 en Full Speed. Zoals bekend is, vertrok eind mei na 14 jaar plotseling trainer/coach Rob de Lange bij DHC. Hij stapte over naar VUC en in zijn kielzog vertrokken vervolgens maar liefst 18 spelers van DHC 1, waarvan 9 naar VUC. Dit betekende dat er slechts 1 speler van DHC 1 bij de club bleef, Karlo Grigic.

  Een en ander betekent dat DHC een compleet nieuw 1e elftal op moet gaan bouwen. Na een aantal trainingen betekende de startavond van het SDB-toernooi de allereerste oefenminuten. De selectie voor het 1e elftal is nog zeer voorlopig, mede doordat spelers nog op vakantie zijn of pas net daarvan zijn teruggekeerd. Er ontbraken dan ook nog een aantal mogelijke 1e elftalspelers. Er stond dan ook een mix van 18 spelers die uiteindelijk in het 1e of 2e elftal terecht gaan komen.

  De groen-zwarten speelden tegen Ariston’80 alleszins acceptabel. Er werd redelijk gecombineerd met een aantal goede aanvalspogingen, waarbij na een kleine 10 minuten Ariston voor de eerste keer over hun linkerkant diep speelde, waarna de bal schuin voor het doel werd gespeeld en een Ariston-speler de bal voor de uitkomende DHC-doelman Kaan Emre Kocak oppikte en eenvoudig in het doel kon schieten: 0-1. In het vervolg van de wedstrijd bleef DHC proberen gevaarlijk te worden, terwijl Ariston rustig kon afwachten en niet heel vaak bij het DHC-doel kwam. Zonder serieuze kansen kwam het eindsignaal bij 0-1 voor Ariston’80.

  Na de 0-0 in de openingswestrijd tussen Full Speed en Ariston was daarmee Ariston al zeker van plaatsing voor de finaledag, want twee van de drie pouledeelnemers gaan over. DHC had in de 2e wedstrijd nu een overwinning nodig om verder te mogen, terwijl voor Full Speed een gelijkspel voldoende zou zijn.

  Een jaar geleden stonden Full Speed en DHC 2 tegenover elkaar in de finale, die toen door Full Speed met 1-0 werd gewonnen. Nu was dit een voorrondewedstrijd. Er kwamen in deze wedstrijd, anders dan in de vorige wedstrijd, voor beide teams voldoende kansen om te scoren. Kort na het begin leek DHC te gaan scoren, maar de bal ging net naast het doel. Enige minuten later viel het doelpunt aan de andere kant na een snelle aanval en een voorzet die doeltreffend werd afgerond: 0-1. In het vervolg van de 1e helft leek DHC de gelijkmaker te gaan scoren, maar steeds was de afwerking niet nauwkeurig genoeg. Kort na de doelwisseling was het de Full Speed doelman die een inzet van DHC-er Delano Klink net over de lat kon tikken. Halverwege de 2e helft wist Full Speed van dichtbij de 0-2 te scoren waarmee de wedstrijd beslist was.

  Full Speed werd hiermee met 4 punten en een doelsaldo van +2 poulewinnaar, Ariston’80 werd met 4 punten en doelsaldo +1 tweede en DHC werd met laatste in de poule. Daarmee ontbreekt DHC helaas op de finaledag.

  DHC maakte de eerste nuttige oefenminuten, waarbij een aantal aardige en positieve punten te noteren waren, maar waarbij ook duidelijk werd waar nog aan gewerkt moet worden door de technische staf.

 • De eerste training van het seizoen 2022-2023

 • De eerste training van het seizoen 2022-2023

  De DHC-selectie voor het komende seizoen startte vandaag 26 juli 2022 met de voorbereiding voor de komende voetbaljaargang. Hoofdtrainer John de Letter, geassisteerd door Tolga Turkeri en Francisco Grant namen de negentien potentiële eerste elftalspelers onderhanden. Nadat de spieren met een rond ootje waren losgemaakt werd de training voortgezet met een aantal technische oefeningen. Het traditionele partijtje als afsluiting van de training ontbrak uiteraard niet. Wij stellen graag de technische staf voor het komende seizoen aan u voor.

 • Hoofdtrainer John de Letter

 • Assistent trainer Tolga Turkeri

 • Assistent-trainer Francisco Grant

 • Imro Blinker voetbalzaken

 • Niet uitstellen, behaal nu het spelregelbewijs

  28 jun 2021
 • DHC stapt horizontaal over naar de zaterdag 

  Het Bestuur van DHC heeft besloten om bij de KNVB binnen de daartoe gestelde termijn (uiterlijk 30 september 2021) een verzoek in te dienen om met ingang van het seizoen 2022/2023 horizontaal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Dit betreft alleen het 1e seniorenelftal.

   Een consequentie van de door de KNVB opgestelde regels is, dat een 1e elftal dat in het seizoen 2021/2022 uitkomt in de 1e klasse zondag en aan het einde van dat seizoen wil overstappen naar de zaterdag op dat moment is uitgesloten van promotie naar de Hoofdklasse en ook is uitgesloten van deelname aan de Nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse.

   Deze ‘niet-promoveren’ regel heeft nog wel voor enige twijfel gezorgd, maar uiteindelijk is de afweging toch in het voordeel van de horizontale overstap uit gevallen. De groen-zwarte hoofdmacht – zowel de spelers als de technische staf – hebben gezegd dat ze uiteraard op het sportieve vlak er ook komend seizoen het beste van zullen gaan maken. Ze zullen uiteraard hun sportieve plicht doen en proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteraard moeten de onderste plaatsen buiten zicht blijven, want degraderen is volgens de opgestelde regels wel mogelijk.  DHC 1 kan wel kampioen worden. Als dat gebeurt zullen we dat uiteraard vieren.

   De redenen voor de overstap zijn divers, zowel financieel-economisch als ook sportief. De ‘leegloop’ van de zondag-standaardcompetitie in met name ons district West 2 (maar ook breder) maakt het er niet aantrekkelijker op. We zien op zondag op 1e klasse-niveau in de recente jaren al steeds meer tegenstanders van vrij ver weg, met name uit Brabant. Op zich is daar niks verkeerds aan, maar de reisafstand en daarmee de reistijd is groot, de aantrekkelijkheid voor toeschouwers van beide clubs is vrij klein. De clubs zijn voor elkaars toeschouwers veelal te onbekend. De mindere aantrekkelijkheid van de standaardcompetitie op zondagmiddag is al jarenlang ook versterkt door de concurrentie van met name de Eredivisiewedstrijden op die zondagmiddag, zowel in het stadion als  ook op de televisie. Op de zaterdagmiddag heeft men geen concurrentie van de Eredivisie. Ten slotte speelt ook een rol dat de overstap van de zondag naar de zaterdag, met name in onze regio, massaal lijkt te zijn. Er blijven op ons niveau, zoals we het nu zien, maar weinig clubs over die op de zondag blijven. Dat zou betekenen dat blijven-op-zondag in de toekomst nog meer tegenstanders van ver weg zal betekenen. Als dat op Hoofdklasse-niveau zou zijn, is dat nog iets anders dan op 1e klasse-niveau.

   Het Bestuur van DHC heeft in de afgelopen weken over deze horizontale overstap met name gesproken met de technische staf, de spelersgroep en een aantal sponsoren. Uiteindelijk bleek dit de enige juiste beslissing. Die is dan ook genomen en aan de KNVB kenbaar gemaakt. We zien uit naar een mooie komende competitie waarbij DHC hopelijk bovenin kan mee spelen. Vervolgens zien we uit naar mooie wedstijden in de seizoenen daarna, maar dan in de zaterdag-standaardcompetitie.

   Bestuur DHC

 • Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Willen jeugdspelers geboren in 2004 aan de competitie 2021-2022 deelnemen dienen zij voor 1 januari 2022 dit bewijs te halen.

  Bewijs halen via Voetbalmasterz

  De KNVB heeft daarom www.Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

  Om het spelregelbewijs te halen, log je in met je KNVB account via de website van Voetbalmasterz. Heb je nog geen KNVB account? Via Voetbalmasterz kun je je registreren om een account aan te maken.