• Nieuwe trainer voor DHC A Selectie

  25 mei 2021 P. Luiten
 • In het AD van vandaag licht Rob de Lange zijn vertrek van het veld toe. Rob heeft na het ongeluk de functie van Technisch Coordinator Senioren Selectie opgepakt. De commissie is ina een redelijke zoektocht en in overleg met de huidige spelersgroep terecht gekomen bij Arie van der Padt (afkomstig van Westlandia O21). 

 • Het Bestuur van DHC heeft overeenstemming bereikt met Arie van der Padt om de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Hij volgt Rob de Lange op, die na maar liefst 13 seizoenen vanwege een hem enige maanden geleden overkomen ernstig verkeersongeval vooralsnog niet in staat is om zijn functie voort te zetten.

  De Lange herstelt voorspoedig, maar zijn revalidatie zal zeker nog geruime tijd in beslag nemen. Rob gaat, met al zijn kennis en ervaring, gelukkig niet verloren voor DHC: hij is inmiddels lid van de onlangs ingestelde Technische Commissie en heeft daarmee een adviserende functie over de voetbaltechnische zaken.

  Arie vd Padt (48 jaar), is geboren in Ridderkerk, opgegroeid in Den Haag en momenteel woonachtig in ’s-Gravenzande. Hij is getrouwd met Patricia en heeft twee kinderen, Manuel (19) en Priscilla (18).

  Van der Padt zette zijn eerste voetbalstappen bij HMSH, speelde later in de jeugd bij RVC en debuteerde daar op jonge leeftijd al in het 1e elftal. Als mede-speler kwam hij daar – ongeveer 30 jaar geleden – Rob de Lange tegen, die hem bij doordeweekse (met name HC Cup) wedstrijden thuis ophaalde om op tijd bij de te spelen wedstrijden te zijn. Dus zo lang kennen die twee elkaar al.

  Na RVC speelde Arie kort bij Tonegido, waarna hij in het Betaalde Voetbal terecht kwam bij achtereenvolgens Sparta, Top Oss (waar DHC-er Hans Dorjee toen trainer was) en Ado, daarna speelde hij enige seizoenen in België bij Beerschot en Union St. Gillis. Daarna keerde Arie terug naar Nederland, waar hij ging spelen bij Wilhelmus, opnieuw Tonegido, DWO en ten slotte Loosduinen.

  In al die voetbaljaren had Arie al geregeld naast zijn eigen voetballen tegelijkertijd jeugdteams getraind. In de afgelopen ruim 10 seizoenen is hij daarin actief geweest bij diverse jeugdteams van de BVO’s Ado, Sparta en Excelsior, teams die bij de jeugd op het hoogste niveau uitkwamen. Tussendoor was hij enige jaren hoofdtrainer bij Nootdorp en BMT (dat laatste naast John de Wit). Afgelopen seizoen had hij Westlandia O21 onder handen. 

  Van der Padt kent DHC uiteraard als tegenstander, als speler en als trainer. Arie: “Een roemruchte club, die jarenlang in de top van het amateurvoetbal speelde, zelfs een aantal malen landskampioen bij de zondagamateurs is geworden, maar nu in de 1e klasse onder zijn niveau speelt. De jeugdopleiding is al jarenlang heel goed, er worden dan ook heel veel spelers afgeleverd aan BVO’s, maar ook aan de eigen seniorenselectie.” DHC staat er om bekend veel spelers uit de eigen jeugd in te passen, terwijl de selectie ook op dit moment merendeels nog vrij jong is, met daarbij enkele iets oudere en ervaren spelers. Dus daar past een trainer als Van der Padt dan uitstekend bij.

  Van der Padt: “Het is niet zo maar iets om hier bij DHC een man als Rob de Lange – die zelf hier speler is geweest en maar liefst 13 seizoenen hoofdtrainer – te komen vervangen. Gelukkig kennen we elkaar al heel lang en vrij goed. Dus met die samenwerking komt het ook wel in orde.”

  Gevraagd naar de ambities voor het komende seizoen, antwoordt Van der Padt, dat hij natuurlijk eerst de complete spelersgroep nog moet leren kennen (“Ik heb al wel een oriënterend gesprek met een spelersdelegatie gehad”), maar dat de doelstelling toch wel het kampioenschap of een periodetitel is: “DHC moet terug naar de Hoofdklasse!”.