• Oefenprogramma DHC 1 en 2

  24 jun 2021
 • Teleurstellend gelijkspel van DHC bij Sarto

  Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper pictures

   Zondag 26 september 2021: Sarto – DHC 2-2 (1-1)

  Scheidsrechter: Ramon Westhoff (Vlaardingen)

   Opstelling:

  • Nick Hasper;
  • Roy Speelman, Scott Luiten, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (aanv.);
  • Frank de Lange (78 min. Bayram Akyon), Vincent Romeijn, Noah Saridjojo (85 min. Max Otten);
  • Jerone Goodett (90 min. Dyrell Dongor), Ilias Kariouh, Nabil Hadui

   Scoreverloop:

  • 26 min. 1-0 Daniel Kuipers (Sarto)
  • 31 min. 1-1 Nabil Hadui (DHC)
  • 46 min. 2-1 Kal Verheijden (Sarto)
  • 81 min. 2-2 Bayram Akyon (DHC)

   Gele kaarten DHC:

  • Ilias Kariouh
  • Nabil Hadui

   In de 1e competitiewedstrijd, uit bij Sarto in Tilburg, ontbraken aan DHC-zijde de nodige spelers, met name Jessy Nauman (geschorst), Levi Schipper, Jordi Brouwer en Quinten vd Kraaij (allen geblesseerd). Maar je moet het doen met de spelers die wel beschikbaar zijn.

  Deze competitieopening was identiek aan die van vorig seizoen, toen ook uit bij Sarto werd begonnen. Een opmerkelijk verschil was echter dat er veel minder publiek aanwezig was. De openingsfase was wat rommelig, maar DHC kreeg al snel een veldoverwicht. DHC had met name in de 1e helft maar ook na de doelwisseling heel veel balbezit, terwijl Sarto met snelle counters een aantal malen gevaarlijk kon worden. Na een kwartier spelen stuurde aanvoerder Jeffrey van Roon met een mooie dieptepass Ilias Kariouh weg op links, maar diens voorzet ging voor het vijandelijke doel langs, zonder dat een andere DHC-er voor gevaar kon zorgen. Kort hierna kwam dezelfde Kariouh uit een snelle en verre inworp van Van Roon alleen voor Sarto-doelman Nando Villevoije, die echter de inzet kon keren. Na 26 minuten kwam Sarto aan de linkerkant bij de achterlijn, waarna de bal werd teruggelegd op Daniel Kuipers die de bal in de verre bovenhoek deed belanden: 1-0. De groen-zwarten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gingen door met aanvallen op de andere helft. Een goede pass van Vincent Romeijn bracht Jerone Goodett voor het doel, zijn schot passeerde de Sarto-doelman maar op de lijn kon Gijs Toemen nog net redding brengen. Kort daarna, na 31 minuten, bereikte een pass van opnieuw Vincent Romeijn nu Nabil Hadui die alleen voor Sarto-goalie Nando Villevoije deze kon verslaan en de 1-1 op het bord bracht. Voor de spreekwoordelijke thee kwam er geen verandering meer in de stand.

  Na de rust was de verwachting dat de Delftenaren de leiding zouden gaan nemen, maar zoals ook al eerder in de seizoensvoorbereiding het geval is geweest, was men kort na de rust ook nu niet alert genoeg. Al direct na de hervatting speelde Kal Verheijden op het middenveld een inkomende DHC-verdediger de bal tussen de benen door om direct daarna van grote afstand verwoestend uit te halen: 2-1. DHC moest vervolgens wederom proberen een achterstand weg te werken, maar alle pogingen waren lange tijd tevergeefs. Halverwege de 2e helft was het bijna nog erger geworden, maar een schot van Tim van Bladel belandde op de paal waardoor het bij 2-1 bleef. De druk van DHC om de gelijkmaker te forceren nam alsmaar toe, waardoor Sarto met snelle uitvallen gevaarlijk bleef. Pogingen van onder meer Jeffrey van Roon en Nabil Hadui gingen voor het Sarto-doel langs. Op aangeven van Vincent Romeijn schoot Nabil Hadui ook nog eens over het doel. Na 78 min. Kwam Bayram Akyon in het veld om zo meer aanvallende impulsen te geven. Al na drie minuten bleek dit succesvol: een verre voorzet van Nabil Hadui vanaf de rechterkant werd door Bayram Akyon aan de linkerkant op de punt van het strafschopgebied gecontroleerd en vervolgens diagonaal laag in de verste hoek geschoten. Een fraai doelpunt. Hiermee was de 2-2 een feit. DHC rook de overwinning en bijna was die realiteit geworden. Na 86 minuten bereikte aan verre pass van Vincent Romeijn de diepgaande Jerone Goodett, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd lobte invaller Dyrell Dongor de bal over de uitlopende Sarto-doelman Nando Villevoije maar de bal ging net naast het lege doel. Het laatste wapenfeit was een voorzet van Vincent Romeijn waarna de Sarto-goalie redding kon brengen op de inzet van Ilias Kariouh. Kort hierna floot scheidsrechter Ramon Westhoff (Vlaardingen) voor het einde.

  Met de 2-2 was de thuisclub het meest tevreden, want tevoren had men – zei men achteraf – rekening gehouden met een zekere nederlaag. De Delftenaren reisden per bus terug met een gevoel van teleurstelling. Hoewel Sarto wel enige kansen had met hun snelle uitvallen, was het toch DHC dat veel meer balbezit op de andere helft had. Maar veelal was men slordig en gehaast, waardoor het bij 2-2 bleef. Deze 2-2 was overigens ook precies dezelfde uitslag als die van de seizoenstart van vorig seizoen. De competitie is gestart en duurt hopelijk veel langer dan vorig jaar.

 •  

  Zondag 1 augustus aanvang trainingen van DHC 1 en 2, start 10:30 uur

  Dinsdag 10 augustus 2021

  Deelname voorronde Stad Delft Bokaal toernooi (terrein Wippolder): DHC – Wippolder en DHC – DHL

   

  Donderdag 12 augustus 2021

  Deelname DUNO-toernooi: DHC – TAC’90, aanvang 20:00 uur.

   

  Zaterdag 14 augustus 2021

  Deelname DUNO-toernooi: DHC – Nootdorp, aanvang 12:00 uur

  Bij plaatsing deelname finales Stad Delft Bokaal toernooi (terrein Full Speed)

   

  Zondag 22 augustus 2021

  14.00 uur DHC 1 – Wilhelmus 1

  11.00 uur Vuc 2 – DHC 2

   

  Dinsdag 24 augustus 2021

  20.00 uur Stompwijk – DHC

   

  Zondag 29 augustus 2021

  11:00 uur  DHC 2 - sv Den Hoorn 2

  14:00 uur   DHC 1 - VFC 1

   

  Zaterdag 4 september 2021

  17:00 uur  DHC 1 - Vitesse Delft 1 (beker)

  Zondag 5 sepetmber 2021

  11:00 uur  TAC'90 2 - DHC 2  (beker)

   

  Zaterdag 11 september 2021

  17:00 uur  SHO 1 - DHC 1  (bekerr)

  Zondag 12 september 2021

  11:00 uur  DHC 2 - Concordia 3  (beker)

   

  Zaterdag 18 september 2021

  17:00 uur  DHC 1 - VELO 1  (beker)

  Zondag 19 september 2021

  12:00 uur  HVV 2 - DHC 2  (beker)

   

  Zondag 26 september 2021

  Start competitie