• Ons bereikte het trieste bericht dat op 25 april jl. op 72-jarige leeftijd is overleden

  JACK VAES

  Jack speelde in de DHC-jeugd en debuteerde al op 19-jarige leeftijd in het 1e elftal, te weten op 8 september 1968 in een uitwedstrijd tegen en bij dvv Delft. Jack scoorde in die wedstrijd met een prachtige goal het 1e doelpunt. Er zouden nog vele wedstrijden en doelpunten volgen in DHC 1. Hij speelde 10 seizoenen onafgebroken als spits in DHC 1, om vervolgens nog een aantal jaren in het 2e elftal uit te komen. Met het 1e werd Jack kampioen in de 3e (1969) en in de 2e klasse (1978), met DHC 2 werd hij in 1979 landskampioen bij de reserve-elftallen in het zondagvoetbal. Na zijn jaren in de hoogste elftallen speelde Jacky nog een aantal seizoenen in een vriendenelftal, dat bekend zou staan als ‘het negende’, hoewel ze ook wel hoger speelden. Ze wonnen bijna altijd, werden dikwijls kampioen, maar ze hadden vooral veel plezier met elkaar. Jack bleef ook daar zijn doelpunten maken.

  Jack was bij DHC diverse seizoenen (jaren ’90 en jaren ’00) een hele fijne en goede jeugdtrainer, die de jeugd op een kundige en prettige wijze veel kon leren. Leroy assisteerde hem daar later bij, maar in een volgende periode waren de rollen omgekeerd en was Jack de leermeester en secondant van Leroy.

  Helaas werd Jack al vele jaren geleden door een zware ziekte getroffen. Hij was een fantastische voetballer, een hele goede jeugdtrainer, maar vooral ook een fijn en vriendelijk mens. Het was heel fijn om hem in die verschillende rollen bij DHC te hebben gehad en te hebben leren kennen. Jacky, bedankt voor dit alles.

  We wensen Yvonne, Leroy, Cynthia, de kleinkinderen en verder familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

   U kunt een herinnering aan Jack achterlaten op www.de-laatste-eer.nl/condoleren

   

  Bestuur DHC