• KEES KORENEEF (1944-2021)

   

  Ons bereikte het trieste bericht dat op 28 mei jl. op 76-jarige leeftijd is overleden ons lid

  KEES KORENEEF

  Kees is oud-speler van ons 1e elftal en hij was jarenlang met zijn bedrijf Lucky Leder hoofdsponsor van onze vereniging.

  Kees speelde – na DHC’s terugkeer uit het betaalde voetbal naar de 4e klasse – twee seizoenen in het 1e elftal, in de periode 1966-1968. In het seizoen 1966/1967 scoorde hij maar liefst driemaal in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen de latere kampioen Wassenaar. In het seizoen 1967/1968 werd Kees met DHC 1 kampioen in de 4e klasse. Daarna speelde hij in de 3e klasse nog slechts 1 wedstrijd in het 1e elftal. Zijn bedrijf en andere activiteiten vroegen al zijn aandacht.

  Vele jaren later (vanaf eind jaren-’70 en gedurende de gehele jaren ’80) speelde Kees een groot aantal seizoenen in een vriendenelftal, dat bekend zou staan als ‘het negende’, hoewel ze ook wel hoger speelden. Kees kwam vanaf huis in Nootdorp kort voor de wedstrijd geheel op zijn gemak aanfietsen, zijn voetbaltas voor hem op het stuur. En hij ging met zijn vrienden voetballen. Dat team won heel veel, werd dikwijls kampioen, maar men had vooral veel plezier met elkaar. Kees was de centrale man op het middenveld, die niet te veel wilde lopen, die zijn tegenstanders wilde uitdagen en poorten. Maar die bovendien het spel geregeld aan zich voorbij liet gaan om – tijdens de wedstrijd, midden op het veld – even aan een medespeler een mooi verhaal, meestal een mop, te vertellen. Kees was ook de centrale man, die ‘zijn’ elftal uitnodigde om namens zijn bedrijf te spelen op een toernooi in Duitsland en in zijn geliefde Italië.

  De vriendschap en de lol stond voorop. Kees bleef, ondanks zijn zakelijke successen, altijd een gewone vent, tussen zijn vrienden in. En ook als hoofdsponsor bleef Kees altijd op de achtergrond.

  Kees was een hele aardige en fijne kerel. Met veel gevoel voor humor. En hij kon nog goed voetballen ook. We zijn hem veel dank verschuldigd voor al zijn inbreng binnen DHC.

  We wensen Marga, Linda en Maarten, Kees en Helene, de kleinkinderen en overige familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

  De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

   

  Bestuur DHC