• De up en downs bij de jeugdteams

  30 oktober 2021

  Up en downs bij het opmaken van de balans van onze jeugdteams

  We beginnen bij de positieve resultaten.  DHC JO16-1 hield koploper FC Eindhoven knap op een gelijkspel. De jacht op de derde plaats van JVOZ is begonnen.

  DHC JO16-2 was wederom veel te sterk voor Westlandia JO16-2. Door de 8-2 overwinning nemen de Brasserskade-bewoners  een knappe vierde plaats in en hebben ruim afstand genomen van de staartgroep

  DHC JO15-1 moest in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht nog diep buigen. In de return werd een schitterende 1-1 met de tegenstander overeengekomen. Het team dat nu de zevende plaats inneemt zien we in de komende weken nog wel enkele plaatsen stijgen.

  Stunten deed ook DHC JO15-2. Het sterke RKDEO JO15-1 werd op 1-1 gehouden. Van de laatste twee wedstrijden werden toch maar mooi vier punten binnen gehaald.

  DHC JO17-1 stelde enigszins teleur. De drie punten werden bij  het lager geplaatste RKSC Nuenen ingeleverd. Komende zaterdag tegen sc Feyenoord bestaat de mogelijkheid om het niet verwachte verlies weg te spoelen.

  DHC J014 -1 stelde tegen Unitas'30 enigszins teleur. Met een 4-0 nederlaag in de tas keerde het team huiswaarts. Zaten de geselcteerde jongens met hun gedachten al bij de uitnodiging voor een selectietraining van de KNVB?

  DHC JO18-1 moet nog steeds wachten op de eerste overwinning. Met een gemiddelde van bijna 11 tegendoelpunten uit de zeven gespeelde wedstrijden was het verlies van 3-0 bij Olympia Haarlem niet eens zo groot. We blijven duimen voor betere resultaten en leven met jullie mee.

  DHC JO19-1 heeft de wind niet mee. In Amsterdam tegen WV-HEDW moesten de groenzwarten met 9-3 het hoofd  buigen.  

  Na een 0-2 achterstand tegen Alexandria’68 toonde DHC JO13-1 veerkracht en wisten de schade te beperken. De eindstand op het scorebord wees 2-2 aan.

  Van de wedstrijd van DHC JO13-2 tegen FC Skillz is geen uitslag en gegevens bekend.

  DHC JO12-1, begonnen in blok twee en speelde daar hun eerste wedstrijd. Tegen en bij SVC’08 moesten onze jongens de overwinning (4-3) op het Oostersportpark laten.

  DHC JO11 is in fase 2 van de competitie goed begonnen. Het moet een feest zijn geweest na de overwinning op sv Wippolder JO11-1. Niet omdat er van sv Wippolder werd gewonnen, maar het zoet van een overwinning doet goed smaken na zoveel nederlagen in de 1e fase.  

 • Foto's van de wedstrijd van DHC JO15-2 tegen Berkel J015-1

  DHC JO15-2 behaalde de eerste overwinning van het seizoen. De gehele wedstrijd domineerde de groenzwarten maar wisten in eerste instantie de trekker niet te vinden. In tegendeel, als jij niet scoort, dan scoort de tegenstander wel, zoals dat in het voetbal dikwijls de regel is. Berkel kwam met 0-1 voor te staan. De ploeg aan de Brasserskade toonde veerkracht en nadat het eerste Delftse doelpunt werd gemaakt was het hek van de dam. Einduitslag: 6-1. De rode lantaarn werd door deze uitslag overgedragen aan Oliveo JO15-1. Zaterdag as. komt het sterke  RKDEO op bezoek.

 • Foto's van de wedstrijd DHC JO13-1 tegen Westlandia JO13-1

  DHC JO13-1 verstevigde de koppositie door Westlandia JO13-1 een ruime nederlaag toe te brengen. Met goed voetbal en op een hoog tempo gespeelde wedstrijd speelde de DHC jongens de tegenstander down. Het scorebord wees na afloop een 7-1 stand aan.

 • Terugblik op de jeugd van het afgelopen weekend

  Zaterdag 16 oktober 2021

  Terugblik op de jeugd van het afgelopen weekend 

  DHC JO19 behaalde de eerste overwinning van deze voetbaljaargang op het onderstaande  VELO JO19-1. De uitslag van 1-3 moet voldoende zelfvertrouwen geven om de komende wedstrijden goed te gaan afsluiten.

  DHC JO18 kon tegen Telstar geen potten breken. Met drieënzeventig tegendoelpunten in zes wedstrijden moet gevreesd worden dat er een negatief record in de boeken wordt geschreven. Voor leider, trainer en vooral de spelers moet dat wel frustrerend zijn. We leven met jullie mee.

  Na de misstap van vorige week tegen Fortuna Wormerveer  herstelde DHC JO17-1 zich knap door met 0-1 te winnen van de Baronie JO17-1. Met deze uitslag nestelde de jongens van trainer Gerard Gilds zich op een derde plek. Overigens staat Fortuna nu ongeslagen op plaats twee waardoor de nederlaag van een week eerder is te verklaren.

  DHC JO17-2 moesten op Houtrust tegen Scheveningen JO17-1 spelen. Door intern gedoe ging de wedstrijd niet door waardoor er wederom een smet op de naam van DHC is komen te liggen.Triest, maar wel waar.

  Een Leuker bericht van de JO16-1. Spijkenisse JO16-1 werd met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd en handhaaft zich keurig op een derde plaats. Het verschil met nummer twee - Roda JC – is slechts één punt. Met een week zonder competitieverplichtingen staat de wedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. Op naar plek twee?

  DHC JO16-2 hield Wilhelmus JO16-2 met 5-1 onder de duim en staat in deze sterke poule in de middenmoot. Met drie keer winst en met drie nederlagen timmert  JO16 aan de weg. Zaterdag wordt er voor de Zwaluwen Jeugdbeker tegen sv  Nootdorp  gespeeld, daarna komt voor de competitie Westlandia JO16-2 op bezoek.

  DHC JO15-1 vertrok met de bus naar Eindhoven waar de FC als gastheer optrad. Voor de wedstrijd hadden enkele dames onder leiding van Zohro de handen uit de mouwen gestoken om te zorgen dat de spelers en begeleiding  tijdens de reis aan niets ontbrak. Fijn om te zien hoe ouders zich willen inspannen om een prettige sfeer in het team te bewerkstelligen. O, ja er werd ook nog gevoetbald. Tegen de koploper werd ‘slechts’ met 3-0 verloren.

  DHC JO15 -2 wacht nog steeds op de eerste overwinning. Ook tegen FC Zoetermeer moesten de groenzwarten hun meerdere erkennen. Zaterdag as. staat al weer de volgende wedstrijd te wachten. Berkel JO15-1 komt dan op bezoek die twee punten meer hebben vergaard. Met een negatief doelsaldo van -18 van Berkel zijn er volop kansen aanwezig om de onderste plaats te verlaten.

  DHC JO14-1 had in de eerste helft volop kansen om tegen de Baronie te scoren. Weliswaar namen de Brasserskade bewoners een 1-0 voorsprong , maar moesten toch toezien dat de tegenstanders met de volle buit van drie punten naar huis gingen. Een bekende trainer van de KNVB zei altijd  voor de wedstrijd tegen zijn pupillen ,,Knoopt het in je oren, wij voetballen om te scoren”. Een gezegde dat voor dit team ook van toepassing kan zijn.

  We wensen iedereen een prettig vervolg van de week blijf positief als het eens tegen zit!   

 • Terugblik op de zaterdag 2
 • DHC JO15-1 was niet de mindere van tegenstander FC Dordrecht. Het verschil  lag in het feit dat ‘De Schapenkoppen’ een spits bezaten waarop het gehele elftal was ingesteld. Lange ballen over de verdediging van DHC en de fysieke kracht besliste de wedstrijd. Keeper Jaiden Arrindell  (foto) moest zeven keer de bal uit zijn doel halen terwijl aan de andere kant de keeper vier maal de gang naar het net moest maken.

  DHC JO16-1 tegen FC Eindhoven  had te maken met de verschrikkelijkste voetbalwet die bestaat ,, Maak je zelf geen doelpunten, dan maakt de tegenstander ze wel”. De formatie van trainer Sharan Gayadien was bij vlagen de ploeg die domineerde maar in het 16 metergebied gekomen verzuimde het team om de trekker over te halen. Dat resulteerde in 0-4 nederlaag waardoor de drie punten naar Eindhoven gingen. Net voor de doelwisseling moest Owen Renfrum van Eindhoven door een blessure per brancard het veld worden afgedragen. Wij wensen Owen een spoedig herstel toe. Voor DHC JO16-1 is Almere City de volgende tegenstander van deze wedstrijdenreeks.

 • Foto's van de wedstrijd DHC JO15-1 tegen FC Dordrecht
 • Foto's van de wedstrijd DHC JO16-1 tegen FC Eindhoven