• Oud-DHC-er Tyrique Mercera debuteerde in Cambuur 1

  Tekst: Wicher Schreuders

  Rondom de kerstdagen was voormalig DHC-jeugdspeler Tyrique Mercera enige dagen vrij van al zijn voetbaltrainingen en -wedstrijden bij zijn huidige club, SC Cambuur. Aangezien die club in Leeuwarden is gevestigd, is het logisch dat Tyrique niet wekelijks de verre reis vanuit Friesland naar de Haagse regio maakt. Met de kerstdagen was hij enige dagen vrij en daarvan maakte hij gebruik om zijn familie en vrienden in Den Haag en omgeving op te zoeken, maar ook om – op zaterdag 23 december jl. – nog weer even bij DHC langs te komen.

  Tyrique Mercera, die enige dagen voor zijn bezoek 20 jaar was geworden, speelde vanaf 2015 – toen met als achternaam Kwidama – gedurende vijf seizoenen bij DHC. Hij begon in de toen nog zo geheten D1. Via O15-2, O15-1 en O16-1 eindigde hij bij DHC in de O17-1. In de zomer van 2020 maakte Tyrique de overstap naar Alphense Boys O18-1 en daarna O21-1. Vervolgens werd Mercera in de zomer van 2022 gevraagd om in Cambuur O21-1 te komen spelen.

  Bij Cambuur speelt Tyrique ook in het huidige seizoen nog in O21, meestal als rechtsachter. Hij traint regelmatig mee met het 1e elftal en zit daarbij soms ook op de bank. Op 2 november jl. maakt hij zijn debuut in Cambuur 1. Dat was thuis in Leeuwarden in de bekerwedstrijd tegen MVV, dat met 4-1 werd verslagen. De weer teruggekeerde trainer Henk de Jong liet Tyrique in de loop van de 2e helft invallen. Vanwege zijn officiële debuut in Cambuur 1 kreeg hij een ingelijst shirt van SC Cambuur om dat aan zijn oude jeugdclub aan te bieden. Tyrique wilde dat graag bij DHC komen doen.

  Tyrique herinnerde zich uit zijn DHC-tijd als jeugdtrainers nog Kees van Hattem en Oussama Bekkaoui, alsmede onder meer buitenlandse toernooien in China en Spanje. Hij heeft hele goede herinneringen aan die vijf seizoenen bij DHC. En om die reden kwam hij ook terug naar de Brasserskade om juist daar ‘zijn’ debuutshirt te komen brengen.

  Het shirt werd met alle plezier in ontvangst genomen door oud-voorzitter Wicher Schreuders. Door het Bestuur zal een geschikte plek worden gezocht in het clubgebouw om het ingelijste shirt op te hangen. Dit – naast de foto’s van al die andere oud-DHC-ers die een carrière in het betaalde voetbal hebben gemaakt of nog maken – ter stimulans van de huidige DHC-jeugdspelers om heel goed hun best te blijven doen. We bedanken Tyrique voor zijn shirt en voor zijn bezoek. We wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan, allereerst met het verdienen van een contract voor volgend seizoen, bij Cambuur Leeuwarden of elders.

 • DHC-jeugdtrainers Vos en Offerman behaalden hun diploma

  Tekst: Wicher Schreuders

  Recent kregen twee van onze jeugdtrainers – Giovanni Vos (DHC O15-1) en Nealson Offerman (DHC O13-1) – hun KNVB-trainersdiploma uitgereikt. Of beter gezegd: hun VC-diploma, hetgeen staat voor ‘voetbal-coach’. Het gaat – volgens de officiële cursusbeschrijving – om alle aspecten van zowel het geven van trainingen als van het coachen van wedstrijden, maar ook om het begeleiden van de spelers. Bovendien is de voetbalcoach (of kortweg ‘trainer’) een rolmodel voor de spelers en heeft hij een voorbeeldfunctie voor alle overige betrokkenen.

  Zowel Giovanni Vos als Nealson Offerman zijn al langere tijd bij de DHC-jeugd actief. Ze begonnen tijdens het seizoen 2021/2022. Giovanni begon bij de O13 en kwam via de O14 bij de O15. Nealson startte bij de O11, daarna was hij bij de O12 en nu bij de O13. Aan het begin van het huidige seizoen startten zij aan hun cursus, die liep vanaf september tot half december jl. Giovanni Vos deed die wekelijkse cursus op de maandagavonden en kon op zijn vertrouwde locatie blijven, want ‘zijn’ cursus vond plaats bij DHC. Verscheidene DHC-teams traden dan op als ‘cursusmateriaal’ voor de deelnemers, waarvoor uiteraard ook langs deze weg de dank aan die DHC-spelers. Nealson Offerman moest verder weg, want op de vrijdagavonden vond zijn cursus plaats bij Meerburg in Zoeterwoude. Giovanni Vos ontving het diploma ‘VC-1 Junioren (UEFA C)’, terwijl Nealson Offerman het diploma ‘VC-1 Pupillen (UEFA C)’ behaalde.

  Wij feliciteren Giovanni en Nealson uiteraard met het door hen behaalde diploma. Vervolgens wensen we beiden veel plezier en succes met hun teams in de 2e seizoenshelft en ook nog in de seizoenen daarna, hopelijk ook dan bij DHC. Het eerste diploma is voor beiden nu binnen.

 • DHC O17 tegen Honselersdijk: voetbal zoals het hoort te worden gespeeld!

  Tekst: Wicher Schreuders

   

  Zaterdag 15 april jl. vond in het DHC Stadion plaats de wedstrijd DHC O17-2 – Honselersdijk O17-1. Voor aanvang van die wedstrijd stond Honselersdijk met 7-19 ongeslagen bovenaan in de 1e klasse-3, terwijl de groen-zwarte thuisploeg op de 3e plaats stond met zes punten achterstand maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld (6-13). Op de 2e plaats stond Naaldwijk O17-1 met 7-17. Met in totaal 11 wedstrijden te spelen, was het in een zonovergoten stadion dus een belangrijke wedstrijd. De spelers van het thuisteam waren ruim op tijd aanwezig. Er was echter door de KNVB geen scheidsrechter aangesteld, alle pogingen van DHC-kant om een KNVB-arbiter dan wel een eigen clubscheidsrechter te vinden, hadden helaas geen resultaat opgeleverd. De enige oplossing was daarmee, dat één van de twee begeleiders van het DHC-team – Ricardo Hamen – de fluit ter hand zou nemen. Zo gebeurde het dan ook. In het zonnetje zagen we een hele aardige wedstrijd met kansen over en weer. Op enig moment kwam DHC op 1-0, maar later in de wedstrijd kwam Honselersdijk door twee kort achter elkaar gescoorde doelpunten op een 1-2 voorsprong. De wedstrijd verliep overigens heel sportief, waarbij er uiteraard wel eens een overtreding werd gemaakt, waarvoor de scheidsrechter uiteraard moest fluiten, maar dat alles werd door iedereen geaccepteerd. Ook was enkele keren blessurebehandeling noodzakelijk. Kort voor tijd wist het DHC-team echter terug te komen tot 2-2. De wedstrijd was nog niet afgelopen. Beide teams bleven op zoek naar de winnende treffer. Uiteindelijk leidde dit in de bijgestelde blessuretijd tot de winnende treffer van DHC, dat daarmee tot hun grote vreugde met 3-2 won. Het tot dan ongeslagen Honselersdijk leed hiermee hun eerste nederlaag, tot hun grote teleurstelling. Maar wat het allermooiste van dit alles was, was niet de uitslag, maar dat beide ploegen met heel aardig voetbal streden voor de overwinning, dat men sportief speelde, dat men de beslissingen van de dienstdoende scheidsrechter – in dit geval iemand van de thuisclub – accepteerde. Dit ook toen DHC in de bijgetelde blessuretijd de winnende treffer scoorde. Uiteraard grote verslagenheid bij Honselersdijk, maar verder geen enkele wanklank. Voetbal zoals het gespeeld behoort te worden. Van beide kanten tijdens de wedstrijd, maar dus ook bij het eindsignaal. Waardering voor beide teams en hun begeleiders, aan DHC-kant Kagan Akozbek en Ricardo Hamen. Laatstgenoemde ook nog eens als dienstdoende arbiter.

  Later bleek Naaldwijk O17-1 uit bij Maasdijk met 0-2 te hebben gewonnen. De stand is hiermee: 1. Naaldwijk 8-20; 2. Honselersdijk 8-19; 3. DHC 7-16. Op de laatste speeldag staat op het programma Naaldwijk – Honselersdijk. Het wordt dus nog heel spannend….

 • Dina Haizoun onthoud die naam!

  Geselecteerd worden voor een officieel Nederlands jeugdelftal is voor de meeste van ons (nog) een droom. Echter kwam deze droom afgelopen week voor een jeugdspeelster uit onze O15-1 uit! Tussen 30 januari en 6 februari mocht onze Dina Haizoun 3 wedstrijden spelen voor het Nederlands elftal voor speelsters onder 16. Met nummer 17 op de rug mocht ze aantreden op het UEFA development tournament 2023 in het Portugese Vila Real de Santo António voor deze 3 interlands. De drie wedstrijden werden allemaal afgewerkt in het Estádio Municipal.

  De eerste wedstrijd werd afgewerkt tegen Italië, waarbij Dina in de basis mocht beginnen. Nederland kwam na 23 minuten door een benutte penalty op voorsprong en hield dit lang vol. Echter kreeg Italië in de tweede helft 2 penalties, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-2 voor Italië. Dina mocht hierbij de hele wedstrijd uitspelen.

  De tweede wedstrijd tegen Engeland begon Dina weer in de basis. Ditmaal werd ze echter na de rust gewisseld. De wedstrijd was verder meer gewaagd aan elkaar en nadat Nederland op 2-0 was gekomen kwam Engeland bijna nog terug. Uiteindelijk bleven ze steken op 2-1 en zo was de eerste winst voor Nederland een feit op dit toernooi.

  De laatste wedstrijd vond plaats tegen toptegenstander Duitsland. Dina begon deze wedstrijd op de bank, maar mocht wel direct na de rust invallen. Dat Duitsland een toptegenstander was bleek direct, aangezien Nederland al snel tegen een 2-0 achterstand aankeek. In de tweede helft deed Nederland nog iets terug, maar uiteindelijk was Duitsland toch een maatje te groot en eindigde de wedstrijd in 4-1 voor Duitsland.

  Wij van DHC zijn enorm trots op Dina en hopen dat ze veel heeft opgestoken van deze mooie ervaring. Hopelijk mag ze in april bij de eerstvolgende interlands er weer bij zijn! Meer informatie over de wedstrijden is te vinden op https://www.onsoranje.nl/teams/210487/overzicht.

 • Coen van der Hoeven wordt Hoofd Jeugdopleiding bij DHC

  Voetbalschool Coen van der Hoeven

  Coen van der Hoeven wordt per heden tot het einde van dit seizoen/tijdelijk Hoofd Jeugdopleiding (HJO) van DHC. Coen van der Hoeven is voor velen geen onbekende als persoonlijk techniek trainer van diverse internationals/toptalenten, maar ook zijn jarenlang ervaring als ex profvoetballer is alom bekend. https://www.dhc-voetbal.nl/coen-van-der-hoeven. Coen heeft aangegeven dat hij graag van onderaf wil helpen bouwen aan een gezonde hernieuwde club.

  Ideale technische man.
  Giel Grootfaam, voorzitter van DHC: 'Wij zoeken mensen die willen helpen met bouwen aan onze (jeugd)opleiding en in Coen van der Hoeven zien wij de ideale technische man om onze plannen stevig vorm te geven totdat zich een geschikte HJO aandient. Coen is ervaren, enthousiast en komt met gedegen voetbalkennis en ruime praktische en theoretische ervaring. Coen heeft als speler ervaring in het betaalde voetbal en weet dus wat er wordt gevraagd en verwacht van spelers en trainers. Hij zal als "teamcaptain" van het team (opleiders en trainers) verantwoordelijk zijn voor de gehele jeugdopleiding binnen DHC. Samen zorgen zij voor een prettige leeromgeving en samen stellen zij elk spelend lid in de gelegenheid zich op eigen niveau te ontwikkelen. Als voetballer, maar vooral ook als mens.

  Wekelijks traint hij als zelfstandige nationale- en internationale topvoetballers. DHC is hem meer dan erkentelijk dat hij mee wil bouwen. In Coen ziet DHC een verbindende persoonlijkheid, hij weet hoofdzaken van bijzaken van elkaar te onderscheiden en weet ouders meer en meer te laten genieten van de ontwikkelingen van hun kind en bovenal weet hij het zelfvertrouwen van de spelers te vergroten'.

  Binnen de jeugdopleiding zijn er een aantal zaken waar wij in de aankomende tijd veel tijd in gaan investeren. Talent ontwikkeling, groei maar vooral plezier staat bij DHC centraal. Coen past perfect in dat plaatje waar het gaat om het leggen van een technische basis. DHC heeft dit nodig om met visie richting de toekomst in de gaan.

  Welkom Coen!

 • Kandidatenlijst ALV op woensdag 7 december 2022

  DHC ALV 7 december, 19:30-21:00 uur Clubgebouw DHC

  Aanmelden kan via voorzitter@dhc-voetbal.nl

  Beste leden,

  Er is vanuit de leden geen verzoek ingediend voor aanvullende agendapunten. De agenda zoals eerder gepubliceerd op de website blijft daarmee ongewijzigd. Hieronder volgt een nadere aanvulling op agendapunt 5, verkiezing nieuw bestuur.

  AANVULLING BIJ AGENDAPUNT 5 

  Na publicatie van de agenda voor de op 7 december 2022 te houden ALV, hebben de hieronder genoemde personen zich kandidaat gesteld voor het Bestuur. De personen voldoen aan de voorwaarden voor kandidaatstelling zoals beschreven in artikel 23 van het Huishoudelijk Reglement.

  Verkiesbaar als voorzitter - Giel Grootfaam

  Verkiesbaar als secretaris - Yasmine Lai

  Verkiesbaar als penningmeester – Cornelis Heij

  Verkiesbaar als bestuurslid  (in alfabetische volgorde)

  • Sohila Astitou
  • Joost Berkhout
  • Imro Blinker
  • Max van den Hemel
  • Joost Oprel

  Hieronder een korte introductie van genoemde kandidaten.

  Kandidaat-voorzitter: Giel Grootfaam

  Vader van een dochter en van een zoon die van in het verleden in de jeugd bij DHC heeft gespeeld. Ik heb mijn MBA, heb veel bestuurlijke kennis. Ik ben bekend in Delft, mede vanwege mijn rol die ik bekleed binnen verschillende maatschappelijke initiatieven in onze regio. In het dagelijks leven ben ik interim-directeur/bestuurder onderwijs en jeugdzorg en coach ik bestuurders/directeuren met uiteenlopende vraagstukken ten behoeve van organisatieverandering en cultuurverbetering. Ik werk graag aan een positieve toekomst en span mij graag in om samen met gelijkgestemden te werken aan hervorming van de club DHC.  

  Kandidaat-secretaris: Yasmine Lai

  Sinds 2017 voetbalt mijn zoon bij DHC. In de loop der jaren heb ik van alles gedaan, van het organiseren van Sinterklaasfeesten tot het verwerken van de ledenadministratie. Ik heb dat allemaal met heel veel plezier gedaan en voor mij is nu het moment gekomen om DHC op bestuurlijk niveau verder vooruit te willen helpen.

  Kandidaat-penningmeester: Cornelis (Cor) Heij

  Ik heb meerdere jaren ervaring als financieel beheerder van verenigingen, bedrijven en personen en wil mij samen met de overige kandidaten inzetten voor het reilen en zeilen van DHC.

  Kandidaat-bestuursleden - in alfabetische volgorde

  Sohila Astitou

  Voor velen van jullie ben ik een bekend gezicht bij DHC. Vaak sta ik achter de bar of kijk ik naar de trainingen en wedstrijden van mijn kind. Graag wil ik me verkiesbaar stellen om zo de leden, kinderen en ouders, datgene te geven waar ze recht op hebben: een mooie, levendige en georganiseerde vereniging.

  Joost Berkhout

  Mijn naam is Joost Berkhout en ik speel dit seizoen in het 3e elftal van DHC. Ik ben een geboren en getogen Delftenaar en in mijn dagelijkse leven studeer ik scheikunde aan de TU Delft. Doordat mijn broer vroeger al bij DHC speelde, ben ik op mijn 10e ook bij DHC terecht gekomen toen ik wild gaan voetballen. Ondanks dat ik destijds begon als linksbuiten in de E4 en aan de lopende band scoorde, ben ik tegenwoordig te vinden op de linksback positie. Met het 3e trainen we elke woensdagavond en spelen we op zondag. Zo ben ik dus bijna elke woensdag en zondag te vinden op het veld of aan de bar. Verder ben ik in de afgelopen 10 jaar ook nagenoeg elke zaterdag op de club geweest om 1 of meerdere jeugdwedstrijden te fluiten. Voor mij heeft voetbal altijd gelijkgestaan aan ‘het gezellig hebben’ met vrienden en door de jaren heen heb ik dus ook heel veel goede vrienden leren kennen bij DHC. Ik hoop daarom ook, dat in de toekomst veel meer jongens en meisjes dezelfde ervaring als ik mogen hebben bij deze mooie club, omdat ik weet hoe gezellig het er kan zijn. Ik stel me dus kandidaat voor het bestuur van DHC, zodat ik de club kan helpen om in de toekomst deze plek nog aan te kunnen bieden voor de nieuwere generaties.

  Imro Blinker

  Op mijn 16e maakte ik samen met mijn broer de overstap naar DHC en ik heb hier tien jaar met heel veel plezier gevoetbald. Enkele jaren geleden keerde ik terug in de rol van assistent-trainer bij het O23-team. Momenteel ben ik teammanager van DHC 1, fluit wedstrijden bij de jeugd en help daar waar het nodig is. Op deze manier hoop ik een constructieve bijdrage te leveren aan het verenigingsleven van de club.

  Max van den Hemel

  Ik ben Max van den Hemel en sinds dit jaar spelend in DHC 3. Origineel kom ik uit het pittoreske De Kwakel (Noord-Holland) en via een geweldige studententijd in Wageningen ben ik uiteindelijk 2,5 jaar geleden in Delft beland, samen met mijn vriendin Evy. Ik werk in Bleiswijk (bij Delphy BV) aan digitalisering in de glastuinbouw en daarvoor is Delft een mooie uitvalsbasis. Ik voetbal al vanaf jongs-af-aan en heb op verschillende niveaus gespeeld in de jeugd. In de senioren heb ik veelal in een vriendenteam gespeeld in zowel De Kwakel als in Wageningen. Na een periode van twee jaar zonder voetbal begon het weer te kriebelen, dus ben ik op zoek gegaan naar een club in Delft. Dat bleek lastiger dan gedacht… Kennismaken en meetrainen bij een aantal andere Delftse clubs liep op niks uit, het was geen match. Gelukkig was dat bij DHC anders! Hier had ik op de eerste training al meer woorden gewisseld dan bij alle andere pogingen bij elkaar. Ik werd door het team fijn ontvangen. Daarnaast ben ik een echte linkspoot en schoot ik m’n eerste bal direct in de kruising, dus dat matchte ook meteen goed met DHC 3.

  Joost Oprel

  Mijn naam is Joost Oprel en ik ben 22 jaar oud. Ik ben geboren in Delfgauw en toen ik 5 jaar oud was begonnen met voetballen bij sv Wippolder. Omdat ik in 2013 ging verhuizen, ben ik direct daarna bij DHC beland. Momenteel speel ik bij DHC 3 met mijn medekandidaten Joost Berkhout en Max van den Hemel. Met DHC 3 trainen wij elke woensdagavond en ik ben dus in ieder geval (bijna) elke woensdagavond bij DHC. Ik speel voetbal voor mijn plezier en het belangrijkste vind ik dan ook dat het voetballen bij DHC vooral veel plezier moet opleveren. Momenteel ben ik nog student aan de Universiteit van Tilburg, waar ik Econometrie studeer. Verder doe ik buiten school en voetbal ook nog aan andere sporten. Naast voetbal doe ik namelijk ook nog aan hardlopen, tennissen en padellen.

 • Algemene Ledenvergadering op woensdag 7 december 2022

                                                   

  Uitnodiging

  Algemene Ledenvergadering DHC

   Datum & tijd: 7 december 2022 – 19.30 uur

  • Locatie: Clubgebouw DHC – Sportring 2 – 2616 LK Delft
  • Alleen toegankelijk voor leden. Aanmelden kan via secretaris@dhc-voetbal.nl

   Agenda Algemene Ledenvergadering DHC 7 december 2022

  1. Opening, ingekomen stukken en mededelingen
  2.  Verslag/notulen van de ALV dd. 19 januari 2022
  3. Bestuursbeleid/Jaarverslag 2021/2022 (vanaf ALV 19 januari 2022)
  4. Financiën
  5. Jaarverslag 2021/2022  
  6. Verslag Kascommissie
  7. Begroting 2022/2023.
  8. Verkiezing nieuw bestuur
  9. Verkiezing Kascommissie
  10. Rondvraag

   Toelichting bij de Agenda

  Mochten er vanuit de leden aanvullende agendapunten gewenst zijn, dan kan hiervoor een verzoek worden ingediend bij het secretariaat via secretaris@dhc-voetbal.nl, uiterlijk op woensdag 30 november 2022, met een korte omschrijving en toelichting.

   De stukken behorende bijagendapunten 2 en 3 zullen vanaf het begin van de vergadering beschikbaar zijn en/of mondeling worden toegelicht tijdens de ALV.

  Ten aanzien van agendapunt 4 kunt u vanaf woensdag 30 november 2022 het jaarverslag 2021/2022 en de begroting 2022/2023 opvragen. Hiervoor stuurt u een mailtje naar: secretaris@dhc-voetbal.nl.

  Ten aanzien van agendapunt 5 het volgende. Conform de oorspronkelijke intenties en afspraken is het interim-bestuur aftredend. Het interim-bestuur is langer aangebleven dan oorspronkelijk bedacht en draagt graag het stokje over aan een nieuw bestuur. Individuele leden van het interim-bestuur kunnen zich wel weer kandidaat stellen, net als alle andere leden van de vereniging. Alle kandidaten kunnen zich -individueel of als lijst- en in overeenstemming met de voorwaarden zoals beschreven in artikel 23 van het Huishoudelijk Reglement, per email via secretaris@dhc-voetbal.nl aanmelden bij het Bestuur tot en met uiterlijk woensdag 30 november.

  Voor de Kascommissie zijn Ed vd Spek, Erik Zwetsloot en Michael Schreuders aftredend en herkiesbaar. Tegenkandidaten kunnen conform artikel 23 van het Huishoudelijk Reglement schriftelijk (email secretaris@dhc-voetbal.nl) worden ingediend bij het Bestuur tot en met uiterlijk woensdag 30 november.

   Toegang tot de ALV

  Tot de ALV hebben uitsluitend leden toegang. Een jeugdlid (t/m O19) kan worden vertegenwoordigd door zijn/haar ouder/verzorger/wettelijke vertegenwoordiger. Anders dan zoals voornoemd (door een jeugdlid naar zijn/haar eigen ouder/verzorger/wettelijke vertegenwoordiger) kan – conform art. 32 HR – het stemrecht niet worden overgedragen, dus ook niet met een volmacht.

   Om een beeld te krijgen van het aantal deelnemers vragen wij u aan te melden door een mail te sturen naar: secretaris@dhc-voetbal.nl.

   Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld!  

   

 • Ariston ’80 trekt deels in bij DHC

 • ARISTON ’80 TREKT DEELS IN BIJ DHC

  Na jarenlang een goede samenwerking te hebben gehad bij DVV Delft kon ARISTON ‘80 niet meer de ruimte krijgen die het graag had gewild om wedstrijden af te werken. Hierdoor waren zij genoodzaakt als vereniging om op zoek te gaan naar een andere externe locatie om te voetballen naast de vertrouwde thuisbasis op het sportcomplex X van de TU Delft.

  ‘Bij onze zoektocht zijn we uitgekomen bij een van de bekendste voetbalverenigingen uit de omgeving, DHC.’ Aldus Jelle Schotanus, die samen met Romy de Bruine belast was met de zoektocht naar een geschikte locatie om te trainen en wedstrijden te spelen. ‘Met 21 elftallen zijn we misschien wel de grootste vereniging van Delft. De velden op sportcomplex X moeten we ook delen met Taurus en De Oude Schoen en dat vormt dus een enorm probleem. We kijken daarom enorm uit om het prachtige complex van DHC te mogen gaan gebruiken met onze teams en zullen sturen op een gezonde, duurzame samenwerking met DHC.’ Er zullen per week 2 tot 3 elftallen een wedstrijd spelen op het terrein aan de Brasserskade en nog meer teams zullen doordeweeks gebruikmaken van de velden voor een training. Op 12 november zijn de eerste wedstrijden van v.v. ARISTON '80 te bewonderen op de velden van DHC. 

   Van Peter Ormskerk, de voorzitter van DHC, is bekend dat hij altijd al op zoek was naar voetbalpartners om meer leven in de brouwerij te krijgen op het DHC complex. Het is alom bekend dat DHC in een dal zit wat leden en sportieve prestaties betreft. ‘Maar wellicht is dit het prille begin van iets moois maar de toekomst zal het uitwijzen.’ De voorzitter blijft voorzichtig optimistisch.

 • Belangrijk bericht over het spelregelbewijs

  BELANGRIJK BERICHT OVER HET SPELREGELBEWIJS

  De KNVB is met ingang van het seizoen 2014/2015 gestart met de invoering van het spelregelbewijs. Alle spelers die geboren zijn op of na 1 januari 1998, zijn verplicht het spelregelbewijs te halen vóór 1 juli van het kalenderjaar waarin zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Het doel van het spelregelbewijs is om sportiviteit & respect te bevorderen. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in én begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter.

   Via de website www.voetbalmasterz.nl kun je via e-learning het spelregelbewijs halen. De site besteedt aandacht aan de spelregels in 20 spelsituaties die in het voetbal het meest voorkomen. Ook als je (nog) niet je spelregelbewijs hoeft te halen is deze site zeker de moeite waard. De oefentoetsen mag iedereen maken zo vaak hij wil. 

   Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor het behalen van het spelregelbewijs. Je registreert je via de website van voetbalmasterz.nl met je KNVB account, dus met het e-mailadres waarmee je bij DHC (en dus ook de KNVB) geregistreerd staat.

  Na registratie doorloop je vervolgens 5 levels. Elk level heeft tien vragen. Je moet ieder volgend level 1 vraag meer goed beantwoorden. Heb je alle 5 de levels doorlopen dan volgt de eindtoets. De eindtoets bestaat uit 20 vragen waarvan er 16 juist beantwoord moeten worden. 

   Spelers kunnen dus met hun KNVB account inloggen bij voetbalmasterz.nl om het spelregelbewijs te behalen. Heb je nog geen KNVB account? Registreer je dan eerst via de website van voetbalmasterz.nl of via de voetbal.nl app.

   Als spelers het spelregelbewijs niet halen, mogen zij geen wedstrijden spelen. Het spelregelbewijs dient voor aanvang van het betreffende seizoen - dus voor de eerste officiële wedstrijd - in je bezit te zijn. 

  •  Alle spelers die tijdens het seizoen 18 jaar worden. Deze spelers moeten voor aanvang van het seizoen, 1 september, in het bezit zijn van het spelregelbewijs.
  • Spelers die na hun 17jaar voor de eerste keer lid worden van de KNVB. Deze spelers moeten binnen 6 wedstrijden na het lid worden van de KNVB in het bezit zijn van het spelregelbewijs.  

   Je kunt inloggen met je KNVB-account op de website van voetbalmasterz.nl. Heb je nog geen KNVB-account? Dit kun je aanmaken via de voetbal.nl app of via de website van voetbalmasterz.nl met het e-mailadres waarmee je bij DHC geregistreerd staat. Let dus op: vooral bij veel jeugdspelers is dit het e-mailadres van een van beide ouders/verzorgers. 

  Voor aanvang van het seizoen waarin je 18 wordt dien je dus in het bezit te zijn van het spelregelbewijs. Je hebt tot 1 september, voor de start van het voetbalseizoen, de tijd om het spelregelbewijs te halen. Zorg dus dat je op tijd begint met het halen van je spelregelbewijs. Na 1 september heb je nog een paar wedstrijden de tijd om het spelregelbewijs te halen. Je bent dan wel in overtreding en hiervan wordt per wedstrijd een aantekening in het systeem van de KNVB gemaakt. Haal je het spelregelbewijs niet op tijd, dan mag je vervolgens geen wedstrijden meer spelen totdat je in het bezit van het spelregelbewijs bent. Tevens ontvang je een (forse) boete die wij aan de speler doorbelasten.

    Verdere informatie over het spelregelbewijs is te vinden op www.voetbalmasterz.nl

  Heb je nog geen KNVB account? Maak er dan een aan. Dit kan door je met het emailadres waarmee je bij DHC staat te registreren via de website van voetbalmasterz.nl of via de voetbal.nl app.

 • We zijn al begonnen

  We zijn al begonnen

  DHC JO 16 en 17 zijn al gestart met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Waarom zo vroeg? DHC JO16 speelt op 27 augustus al de eerste wedstrijd om de beker tegen FC Eindhoven. Vervolgens wordt in competitieverband op 3 september aangetreden tegen FC Dordrecht. Een goede voorbereiding is het halve werk en de trainers zullen er alles aandoen om een goed elftal tussen de lijnen te brengen. Op woensdag 3 september werd er op veld 2 door DHC 4 – een nieuw team bij DHC dat onder leiding staat van John van Zweden – en DHC JO17  getraind. Op het hoofdveld werden de spieren van DHC 3 en de veteranen losgemaakt. Een foto impressie staat hieronder.