• Slotwedstrijd DHC eindigt met 4-0 verlies

 • Slotwedstrijd DHC eindigt met 4-0 verlies 

  De allerlaatste competitiewedstrijd van DHC op zondag – die overigens vanwege Pinksteren niet eens op zondag maar op maandag werd gespeeld – vond plaats bij het laaggeplaatste Olympia in Gouda. Op 24 maart jl. werd de thuiswedstijd tegen het toen erg zwakke Olympia heel gemakkelijk met 6-0 gewonnen. De horizontale overstap naar de zaterdagcompetitie maakte dit seizoen promotie voor DHC naar de Hoofdklasse sowieso onmogelijk, zowel rechtstreekse promotie als via de nacompetitie was geblokkeerd. De groenzwarten begonnen de laatste speelronde zorgeloos als nummer 3 in de stand, terwijl Olympia alleen via een zege met zekerheid deelname aan de nacompetitie tegen mogelijke degradatie kon ontkomen. Bij een gelijkspel of een nederlaag zou Olympia afhankelijk zijn van de andere uitslagen.

  Het team van trainer/coach Arie van der Padt en assistent Dylan Houtman miste bij aanvang wederom de nodige spelers. Dit is helaas het verhaal van al vele weken. Afwezig waren nog steeds de langdurig geblesseerden Joey Emmerink (gescheurde enkelbanden) en Jeffrey van Roon (kuitbeenbreuk), alsmede door diverse oorzaken ook Levi Schipper, Scott Luiten, Jessy Nauman en Quinten van der Kraaij. Jordy Brouwer zat wel op de bank, maar was toch te geblesseerd om in te vallen. Roy Speelman begon wel aan de wedstrijd, maar moest geblesseerd uitvallen. Met alle respect voor de invallers, waarvan sommigen nu al weken in die rol spelen, maar daarmee werd het wel moeilijk om in de recente wedstrijden en ook vandaag een goed resultaat te behalen. Bovendien speelden ook nu diverse spelers niet op hun eigenlijke plek, maar moest volop geïmproviseerd worden. Er was met name een tekort aan echte verdedigers en een overvloed aan aanvallers. Maar ook nu gold: je moet spelen met de spelers die ter beschikking staan. Je kan niet anders.

  De thuisclub, gesteund door een in groten getale opgekomen luidruchtige aanhang, begon overduidelijk gemotiveerder aan de wedstrijd dan DHC. Dit leidde echter vooralsnog niet tot serieuze kansen voor de rood-zwarten. De eerste serieuze doelpoging kwam op naam van DHC: na een kwartier speelde Jerone Goodett de bal op Nabil Hadui, die teruglegde op Frank de Lange, die vanaf de rand van het strafschopgebied goed in schoot, maar Olympia-goalie Robbert Dols wist de bal te pareren. In de daaropvolgende fase kwamen dan de kansen voor de thuisclub, maar DHC-keeper Nick Hasper bracht uitstekend redding op doelpogingen van Joris van den Ban en Mohamed Belali. Na 25 minuten werd een door Olympia voor het doel gebrachte hoekschop bij de 2e paal teruggelegd bij de andere paal, waar van dichtbij Hamza Mehrach ongehinderd de 1-0 kon laten aantekenen. Kort voor het rustsignaal van arbiter Juroen Koene (Zaanstad) bereikte een voorzet van Roy Speelman in het centrum Ilias Kariouh, waarna diens schot werd gekeerd door doelman Dols en de rebound door Kariouh werd naast geschoten. De rust kwam dan ook met 1-0.

  Aan het begin van de 2e helft begonnen enkele Delftse mogelijkheden bij Frank de Lange. Hij bereikte eerst Jerone Goodett, maar diens voorzet ging voor het doel bij de 2e paal net voorbij de inkomende Karlo Grgic. Kort hierna speelde De Lange de bal wederom op Goodett, die Nabil Hadui aanspeelde, maar zijn schot ging naast het Olympia doel. Later zou blijken dat dit de belangrijkste wapenfeiten van DHC in de tweede helft waren. Direct hierna, na 50 minuten, kwam de thuisclub immers op 2-0 doordat een uitkomende Nick Hasper kansloos werd doordat een Olympiaan net op tijd breed speelde en een andere speler in het lege doel kon scoren. Al vier minuten later was de wedstrijd beslist doordat een voorzet van hun linkerkant bij de 1e paal door DHC-verdediger Stom de Kam ongelukkig in eigen doel werd geschoten. Met deze stand was Olympia zeker van het behoud van het 1e klasseschap, dus de thuisclub hoefde niet meer, terwijl DHC tevergeefs probeerde om nog een eretreffer te produceren. Het wachten was eigenlijk op het eindsignaal. Kort voor dat sein kon een vrijkomende Goudse speler de bal nog eenvoudig in het lege doel schuiven, waarmee de 4-0 op het scorebord kwam. Scheidsrechter Juroen Koene floot kort daarna terecht precies op de 90 minuten af, zonder ook maar 1 seconde extra tijd bij te trekken. Niemand vond dat erg.

  Met deze grote 4-0 uit-nederlaag tegen Olympia werd het seizoen zeer teleurstellend afgesloten. Het was een seizoen van pieken en dalen. Voor de winterstop werd in 6 wedstrijden nooit verloren, maar direct na de lange winterstop werd in februari in drie wedstrijden tweemaal verloren: 7-3 bij SC ’t Zand en 3-1 bij Dosko. Daarna volgde een goede reeks van acht wedstrijden met wederom nul nederlagen, maar wel met een duidelijke 4-1 thuiszege op SC ’t Zand. Met de 4-2 thuiszege op Vuc op 24 april kwam aan deze goede serie een einde. De hieropvolgende meest recente serie wedstrijden verliep zeer moeizaam en teleurstellend. Zonder vanaf dat moment de langdurig geblesseerde Jeffrey van Roon was op 1 mei de koppositie voor het grijpen, maar uit bij Spartaan’20 werd met 1-0 verloren. Een week later, vanaf die wedstrijd ook zonder de langdurig geblesseerde Joey Emmerink, volgde een 5-0 nederlaag bij koploper Unitas’30, waarvan aan het begin van het seizoen thuis nog met 7-4 wad gewonnen. Met overtuigende zeges op Dosko (4-0) en Sarto (2-0) leek het herstel ingezet, maar vervolgens werd niet meer gewonnen: 2-2 uit bij Rood Wit W, 1-5 thuis tegen Boshuizen en nu dus 4-0 uit bij Olympia. Op doelcijfers behield DHC nog net de 3e plaats in de eindstand. Maar dat was het dan. Van de 24 wedstrijden werden er 11 gewonnen, 7 gelijk gespeeld en 6 verloren. De doelcijfers in dit seizoen waren 58-44, waarbij vooral het hoge aantal tegendoelpunten opvalt, waarvan de meeste in de laatste serie wedstrijden, waarin vooral achterin veel vaste krachten ontbraken. Slechts vier competitiegenoten kregen meer tegendoelpunten te incasseren. Wat betreft het aantal gescoorde goals maakte alleen Unitas’30 er meer.

  Unitas’30 werd op de slotdag kampioen door een 1-0 thuiszege op sv Den Hoorn. In de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse gaan spelen Boshuizen, Sarto en SC ’t Zand. In de nacompetitie tegen degradatie naar de 2e klasse komen uit Rood Wit W en Hillegersberg. Voor DHC moeten we nog maar afwachten wat voor team er bij de start van het nieuwe seizoen in het veld komt te staan.

 • Goed spelend DHC 2 verslaat opnieuw kampioen Quick 2

 • Goed spelend DHC 2 verslaat opnieuw kampioen Quick 2

   Op de slotdag van de competitie won DHC 2 in de Reserve Hoofdklasse – het hoogst mogelijke niveau – dik verdiend met 2-1 van kampioen Quick 2. Half november jl. hadden de groen-zwarten de uitwedstrijd al met 1-2 gewonnen, hetgeen lange tijd de enige nederlaag van Quick 2 was. Vandaag verloor Quick wederom van de groen-zwarten. In een levendige en enerverende wedstrijd waren de teams gelijkwaardig aan elkaar. Kort voor de rust kwam Quick op een 0-1 voorsprong door een fraaie lob over de jonge DHC-jeugddoelman Anton Shamin, die de bal nog wel net kon aantikken maar niet kon voorkomen dat de bal hoog in het doel verdween. Na de doelwisseling probeerde DHC uit alle macht om de gelijkmaker te scoren. Trainer/speler Francisco Grant ging in plaats van achterin nu voorin spelen. Er kwamen vele goede kansen voor de thuisclub, maar doelpunten bleven heel lang uit. Pas na 85 minuten werd na een hoekschop vanaf de linkerkant de bal uiteindelijk door Quinten van ’t Hoog ingeschoten: 1-1. DHC nam hier echter geen genoegen mee en bleef aanvallen. Dit leidde na 90 minuten na een voorzet vanaf de linkerkant door Kewinas Netten tot een inzet van Lucas Coudevylle, die daarmee voor de 2-1 zorgde. In de resterende extra tijd kwam in die stand geen wijziging meer, waarmee DHC 2 dus wederom kampioen Quick 2 had verslagen.

  In de eindstand eindigde DHC 2 met 30 punten uit 18 wedstrijden samen met Antibarbari 2 en DONK 2 op een gedeelde 3e tot en met 5e plaats. Dit na kampioen Quick 2 en als tweede Foreholte 2. Van de 18 wedstrijden werden er 9 gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 6 verloren. De doelcijfers waren 38-32. Lange tijd stond DHC 2 op de 2e plaats, maar met name het noodzakelijke doorschuiven van spelers naar het 1e elftal (vanwege de vele blessures daar) leidde tot eigenlijk onnodig puntenverlies. Al met al kende DHC 2 – onder leiding van trainers/coaches Francisco Grant en Kenneth Wezer, alsmede teamleider Vincent van Bennekom – een alleraardigst seizoen, waarin tot een hechte groep werd gekomen, waarin enthousiast werd getraind, vooruitgang werd geboekt en over het algemeen goede prestaties werden behaald. Een aantal oorspronkelijke 2e elftalspelers vielen – steeds vaker – in bij het 1e elftal en deden het ook daar naar behoren. Een groot compliment voor het hele team en de begeleidingsstaf.

 • Zeer teleurstellend DHC verliest met 1-5

 • Tekst: Wicher Schreuders

  Zeer teleurstellend DHC verliest met 1-5

   De allerlaatste thuiswedstrijd van DHC op de zondag werd een grote deceptie. Een, weliswaar ernstig gehavend, DHC stelde zeer teleur en verloor met grote cijfers van Boshuizen: 1-5. De 1e en enige thuisnederlaag van dit seizoen, maar tevens de grootste thuisnederlaag sinds vele jaren. Het seizoen verloopt daarmee als de welbekende nachtkaars.

  Trainer/coach Arie van der Padt moest het nog steeds doen zonder onder meer de langdurig geblesseerden Jeffrey van Roon en Joey Emmerink, maar vandaag ontbraken door ziekte en blessures ook nog weer Roy Speelman, Scott Luiten, Max Otten en Jordy Brouwer. Laatstgenoemde viel pas in de warming-up geblesseerd af. Tel daarbij op het teleurstellende nieuws van vorig weekend dat de beoogde terugkeer van de van een ernstig verkeersongeluk herstelde Rob de Lange als hoofdtrainer toch niet door gaat (De Lange vertrekt naar VUC), dan is het 2-2 gelijke spel vorige week bij Rood Wit W en de zware nederlaag van heden wel verklaard. Maar zwaar teleurstellend blijft het.

  Vanaf de aftrap oogde Boshuizen feller dan de thuisclub, ze kwamen dan ook goed en aanvallend uit de startblokken. DHC stelde daar niet zo veel tegenover. Pas na 20 minuten noteerden we een eerste serieuze doelpoging van de kant van de groen-zwarten via een door Frank de Lange net naast het doel geschoten vrije trap van buiten het strafschopgebied. Na 26 minuten werd Boshuizen-speler Frank van Gils diep gestuurd, volgens de DHC-ers inclusief clubgrensrechter Kewinas Netten in buitenspelpositie, maar scheidsrechter Nourdin Mourabit (Gouda) liet doorspelen, waarna Van Gils DHC-goalie Nick Hasper omspeelde en de 0-1 in het lege doel schoot. Kort voor de rust leidde een voorzet vanaf rechts van Jessy Nauman tot een kopbal van Ilias Kariouh, maar Boshuizen-doelman Mo Zlaouia wist redding te brengen. Direct daarna aan de andere kant een snelle aanval van de Leidenaren. Ahmed Vandi werd op links diep gestuurd, met een schijnbeweging stuurde hij zijn directe verdediger de verkeerde kant uit, waarna hij in de verre hoek Nick Hasper versloeg: 0-2. Vanaf de hervattingsaftrap veroverde Boshuizen de bal, die direct diep werd gespeeld, waarna de uitlopende Nick Hasper net binnen de lijnen een overtreding maakte die hem geel en Boshuizen een penalty opleverde. Edin Bibuljica schoot deze in, waarmee het in de blessuretijd van de 1e helft 0-3 was. Wedstrijd beslist.

  Na de thee begon DHC beter dan in het 1e bedrijf. Al na twee minuten leidde dit tot een schot van Nabil Hadui, dat werd weg gestompt door de Boshuizen-goalie, waarna Jerone Goodett fraai de 1-3 onhoudbaar in schoot. In de daaropvolgende periode leek de thuisclub op weg naar de aansluitende treffer en wellicht naar nog meer. Helaas lukte het echter alsmaar niet om te scoren. Na 62 minuten volgde een snelle tegenaanval van Boshuizen over hun rechterkant, waarna de voorzet een makkelijke prooi voor doelman Nick Hasper leek te worden, maar de bal viel door zijn handen voor de voeten van Joshua Steenvoorden, die van kortbij de bal eenvoudig in het lege doel kon schieten: 1-4. Een doelpoging van Ilias Kariouh na een 1-2-combinatie met Nabil Hadui leverde niet meer op dan een corner. In een fraaie aanval via Vincent Romeijn en Levi Schipper, met nog 20 minuten te spelen, werd de bal diep gespeeld op Nabil Hadui, maar onterecht vlaggen van de Leidse clubman deed de scheidsrechter nu wel fluiten voor buitenspel. Kort hierna kwam Boshuizen weer voor het doel van Nick Hasper en werd de bal in de verre hoek geschoten door Denylson Voorn, hetgeen de 1-5 betekende. Een laatste aanvalspoging van DHC leidde via Ilias Kariouh nog tot een schot van Jerone Goodett voorlangs het doel. Daarna was het wachten slechts op het verlossende eindsignaal.

  Boshuizen blijft op de zondag voetballen en was al verzekerd van een plek in de nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse. DHC is een van de vele teams in deze klasse die horizontaal overstapt naar de zaterdag en daarom sowieso niet kan promoveren. De lange tijd zeker lijkende plek bij de bovenste drie is – na de teleurstellingen van vorige week bij Rood Wit W en die van heden tegen Boshuizen – uit handen gegeven. De bovenste twee plekken zijn nu definitief uit zicht, terwijl voor de 3e plek Boshuizen nu nog maar 1 punt achter DHC staat. De laatste speelronde is op Tweede Pinksterdag: DHC speelt dan uit bij Olympia in Gouda, dat nog in de strijd is om nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Boshuizen speelt dan thuis tegen middenmoter Dosko. Het kampioenschap zal worden uitgevochten in Etten-Leur in een rechtstreekse confrontatie tussen Unitas’30 en sv Den Hoorn. Voor DHC eindigt het seizoen helaas zeer teleurstellend.

 • DHC blijft steken op een gelijkspel tegen Rood Wit

 • Tekst: Wicher Schreuders           Foto's: Hasper Pictures

  DHC speelt gelijk bij Rood Wit W: 2-2

   Het hoopvolle scenario was vooraf duidelijk: als de groen-zwarten de resterende drie competitiewedstrijden zouden winnen, dan was nog van alles mogelijk. Immers, de koplopers Unitas’30 en sv Den Hoorn zouden vast en zeker nog wel ergens punten verspelen en met op de slotdag de wedstrijd Unitas’30 – sv Den Hoorn nog op het programma, dat bood nog mogelijkheden. Maar dan moest DHC wel driemaal winnen.

  In Sint Willebrord lag het grasveld er deze keer prachtig bij. Slechts de beide doelgebieden waren een beetje kaal gespeeld, het veld was toch nog een beetje hobbelig, maar zo goed als deze keer hadden we dit natuurgrasveld bij onze eerdere twee bezoeken aan Rood Wit W nog niet gezien. Die beide eerdere keren speelden we daar gelijk, eerder dit seizoen (half oktober) eindigde de thuiswedstrijd ook in een gelijkspel: 0-0. Rood Wit is dus een tegenstander waar DHC het meestal moeilijk mee heeft. Trainer/coach Arie van der Padt moest het nog steeds doen zonder onder meer de langdurig geblesseerden Jeffrey van Roon en Joey Emmerink, maar desondanks stond er toch weer een fraai team in het veld.

  Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Bas Oosterlaken begon DHC met aanvallend spel. Dit leidde al snel, na een goede pass van Vincent Romeijn, tot een actie van Jerone Goodett die vanaf de rechterkant naar binnen draaide maar vervolgens over schoot. Na een kwartier noteerden we een voorzet vanaf de linkerkant van Karlo Grgic, waardoor Jerone Goodett vrij voor Rood Wit doelman Andy Steging kwam, maar scheidsrechter Oosterlaken floot af voor buitenspel. Een minuut later volgde een dieptepass van de thuisclub op een speler op hun rechterkant, volgens de DHC-ers in zeer duidelijke buitenspelpositie, waarna een voorzet volgde en Gaynio Aarts bij de 2e paal volkomen vrij kon inschieten. Volgens de scheidsrechter werd het buitenspel opgeheven omdat die dieptepass een DHC-lichaam raakte, maar het was een onbewuste actie van die DHC-er en daarmee wordt volgens de regels het buitenspel juist niet opgeheven. Dat is alleen zo als een verdediger de bal bewust raakt, maar dat was niet het geval. Desondanks gaf scheidsrechter Oosterlaken doelpunt: 1-0. In de daaropvolgende fase kwam de mee opgekomen Roy Speelman in goede positie voor het Rood Wit doel, maar zijn inzet werd goed gekeerd door doelman Andy Steging, waarna Speelman in de rebound over het doel schoot. De Delftse ploeg kreeg na een klein half uur met een volgende tegenslag te maken: Levi Schipper moest zich vanwege een hamstring-blessure laten vervangen en dat was dan – na Jeffrey van Roon en Joey Emmerink - de derde geroutineerde verdediger die gemist moest worden. Youri Kooijmans, eigenlijk linksbuiten, kwam voor Schipper in het veld en ging links-achterin spelen, terwijl Storm de Kam naar het centrum verhuisde. Ondanks deze tegenvaller kende DHC een uitstekend slotkwartier van de 1e helft. Er volgden diverse goede doelkansen, met name via Jerone Goodett en Ilias Kariouh. Een prachtige en snelle 1-2-combinatie in de lengterichting tussen Ilias Kariouh en Jordy Brouwer bracht Kariouh alleen voor doelman Steging, die kansloos was op het schot van Kariouh: 1-1 na 33 minuten. Frank de Lange kopte even later net naast na een voorzet vanaf de linkerkant van Youri Kooijmans. Kort voor het rustsignaal begon een prachtige DHC-aanval bij Frank de Lange die Ilias Kariouh diep stuurde, waarna laatstgenoemde de uitlopende Rood Wit doelman omspeelde maar daardoor een beetje aan de zijkant van het veld terecht kwam, vervolgens de bal naar Jordy Brouwer speelde die Jerone Goodett in scoringspositie bracht: 1-2.

  Na de doelwisseling begon de thuisploeg opnieuw tamelijk fanatiek in hun jacht op de gelijkmaker. Dat leidde tot enkele wat gevaarlijke situaties, maar de DHC-verdediging onder leiding van goalie Nick Hasper bleef het allemaal de baas. Na 20 minuten kwam Jessy Nauman in het veld voor de geblesseerde Jordy Brouwer. Kort hierna maakte DHC-verdediger Storm de Kam net binnen de beruchte lijnen een ongelukkige overtreding op een Rood Witter, hetgeen arbiter Oosterlaken – terecht – naar de stip deed wijzen. Desmond Nagtzaam zorgde vervolgens voor de 2-2. Beide teams probeerden hierna de overwinning binnen te slepen. Na 38 minuten wist DHC-goalie Nick Hasper uitstekend redding te brengen op een goed en hard ingeschoten vrije trap van de thuisclub. Verder waren het de groen-zwarten die alsnog voluit voor de zege gingen. Roy Speelman was na 40 minuten het dichtste bij een doelpunt: zijn kopbal werd, nadat de doelman al was verslagen, door een Rood Wit verdediger ternauwernood van de lijn gekopt. Max Otten kwam nog in het veld voor Scott Luiten, die ook al last had van een blessure. Er werd in die laatste minuten niet meer gescoord, zodat DHC andermaal in Sint Willebrord niet verder kwam dan een toch wel teleurstellend gelijkspel.

  Enige tijd later horen de DHC-ers dat virtuele koploper sv Den Hoorn met 2-1 heeft verloren bij Spartaan’20, dus dan is het puntenverlies in het Brabantse land helemaal zonde. Unitas’30 won overigens thuis met 4-1 van CVV Zwervers, waardoor die ploeg uit Etten-Leur nu de beste papieren heeft. De laatste thuiswedstrijd van DHC is komende zondag tegen nummer 4 FC Boshuizen.

 • DHC wint zonder veel inspanning van Sarto met 2-0

 • Tekst: Wicher Schreuders           Foto's: Hasper Pictures 

  Slechts drie dagen na de competitieronde van donderdag jl. moest op zondag alweer worden aangetreden. DHC had donderdagavond aan een wervelende 1e helft voldoende om DOSKO met 4-0 te verslaan. Vandaag stond een volgende Brabantse tegenstander op het programma, te weten Sarto uit Tilburg. Ofwel nummer 3 DHC tegen de nummer 4. Het aantal afwezigen bij de groen-zwarten begint langzamerhand iets af te nemen. Evenals donderdagavond jl. stonden Levi Schipper en Ilias Kariouh weer in de basis, terwijl bovendien nu ook Jerone Goodett weer vanaf de aftrap in het veld stond. Jordy Brouwer bleef vanwege zijn nog opspelende blessure als wissel op de bank, terwijl uiteraard de langdurig geblesseerden Jeffrey van Roon en Joey Emmerink niet beschikbaar waren.

  De aanwezige toeschouwers hadden bij het beginsignaal van scheidsrechter Raymond Schipper (Heerhugowaard) een plaatsje in de zon gezocht. Sarto begon met enige op het oog dreigende aanvalspogingen. De thuisclub moest vreemd genoeg even warm draaien, maar na die aanlooptijd nam DHC het initiatief volledig over en was vervolgens bijna steeds in balbezit, speelde de bal rustig rond, hetgeen soms werd onderbroken door kort balbezit van de Tilburgers. Er waren diverse doelpogingen van met name alle groen-zwarte voorwaartsen, Jerone Goodett, Ilias Kariouh en Karlo Grgic. Goed keeperswerk van Sarto-doelman Joep Tacke voorkwam lange tijd de openingstreffer. Na 32 minuten spelen was het dan toch raak. Een fraaie dieptepass van Vincent Romeijn bereikte Jerone Goodett, die het strafschopgebied in ging, terugdraaide naar zijn rechterbeen en fraai in de verre hoek scoorde: 1-0. Enkele minuten later probeerde Goodett na een pass van Scott Luiten ditzelfde te herhalen, maar nu ging zijn inzet net over het doel. Een schot van Ilias Kariouh ging via de handen van doelman Tacke op de lat. Na 41 minuten was er dan plotseling een goede kans aan de andere kant voor de mee opgekomen Mark de Kort, maar DHC-doelman Nick Hasper wist redding te brengen. Het slotakkoord voor de rust was echter weer voor DHC. Een voorzet vanaf de linkerkant van Karlo Grgic werd voor het doel door Ilias Kariouh niet in maar voorlangs het doel gekopt. In de slotminuut voor de rust bracht een goede dieptepass de bal bij Jerone Goodett die vervolgens de bal voorgaf op de mee opgekomen Ilias Kariouh die eenvoudig de 2-0 kon binnenschieten.

  Na de doelwisseling hoefde DHC – gezien de stand en de warmte - niet meer zo nodig, ze lieten Sarto nu meer in balbezit komen, hoewel dit in de gehele 2e helft slechts tot één serieuze kans voor de Tilburgers leidde. Dat was halverwege de 2e helft toen een verre voorzet vanaf hun rechterkant bij de 2e paal van kortbij kon worden ingekopt door Willem Wupping, maar zijn inzet werd door DHC-goalie Nick Hasper gekeerd. Volgens de Tilburgers achter de lijn, maar volgens Hasper, scheidsrechter Schipper en bondsgrensrechter Damian Sangers voor de lijn. Dus geen doelpunt. Voor en na deze kans voor Sarto zagen we nog diverse doelkansen voor de groen-zwarten, met name via Jerone Goodett, Karlo Grgic en Jessy Nauman. Een kleine 10 minuten voor het eindsignaal speelde Ilias Kariouh de bal op Jessy Nauman die met zijn schot wel de Sarto-doelman passeerde maar de paal trof. Kort daarna zag een uitlopende doelman Nick Hasper dat een Sarto-speler de bal over hem heen speelde maar dat de bal naast het doel belandde. In de slotminuten noteerden we nog een dieptepass van de net ingevallen Youri Kooijmans op Ilias Kariouh, maar diens inzet ging net over de lat. Het eindsignaal kwam dan ook met 2-0, een stand die dus bij de rust al was bereikt. De lat, de paal en de Tilburgse doelman stonden meer groen-zwarte doelpunten in de weg.

  Na afloop bleek sv Den Hoorn vanwege een 1-1 gelijkspel tegen Rood Wit W de koppositie weer te moeten overdragen aan Unitas’30 dat met 1-7 won bij DOSKO. De top vier is nu: Unitas’30 21-41, sv Den Hoorn 20-40, DHC 21-39, Boshuizen 21-33. Er zijn 24 wedstrijden te spelen. DHC speelt zondag a.s. – vrijwel op de Belgische grens – uit tegen Rood Wit W. Op de slotdag staat op het programma Unitas’30 – sv Den Hoorn. De prijzen worden pas  dan verdeeld.

 • DHC domineert tegen DOSKO

 • Tekst: Wicher Schreuders          Foto's: Hasper Pictures

  DHC wervelt naar winst: 4-0 tegen DOSKO

   De groen-zwarten moesten op donderdagavond zien of men de twee recente nederlagen (1-0 uit bij Spartaan’20 en 5-0 uit bij Unitas’30) weer te boven kon komen. Genoemde twee nederlagen waren grotendeels te wijten aan het grote aantal afwezigen gedurende die twee speeldagen, maar het betekende wel dat men op afstand kwam te staan van de koplopers Unitas’30 en Den Hoorn.

  Gelukkig kon trainer/coach Arie vd Padt deze avond weer over iets meer van zijn vaste krachten beschikken. Van de 7 afwezigen van afgelopen zondag konden nu Levi Schipper en Ilias Kariouh weer in de basis beginnen. Maar nu begonnen de afgelopen zondag met blessures uitgevallen Nabil Hadui en Jerone Goodett op de bank, terwijl Jordy Brouwer vanwege zijn blessure slechts een toeschouwersrol had. Youri Kooijmans kon na zijn blessure ook weer op de bank plaatsnemen. Daarmee bleven er nog voldoende afwezigen over, waaronder met name de langdurig geblesseerden Jeffrey van Roon en Joey Emmerink. Maar ook nu stond er nog steeds een alleraardigst team in het veld.

  De wedstrijd stond onder leiding van de op het laatste moment aangestelde bekende oud-betaald voetbal arbiter Roelof Luinge (Bussum). DHC ging voortvarend van start en met soms wervelende combinaties ging men richting het DOSKO-doel. Al snel werd Ilias Kariouh aangetikt en leek hij geblesseerd uit te moeten vallen, maar dat viel uiteindelijk toch mee en hij kon de wedstrijd vervolgen. De combinaties van de thuisclub leidden al snel tot een aantal doelpunten. Na 12 minuten speelde Jessy Nauman de bal vanaf de rechterkant breed op Frank de Lange, die van buiten het strafschopgebied de bal schitterend in de rechterbovenhoek krulde: 1-0. Slechts drie minuten later kwam al de 2-0 op het scorebord via een één-twee-combinatie door het centrum tussen Vincent Romeijn en Ilias Kariouh, die door laatstgenoemde alleen voor DOSKO-goalie Dennis Uijl werd afgerond. Pas na 21 minuten spelen moest DHC-keeper Nick Hasper aan de andere kant voor het eerst serieus optreden, maar dat ging hem goed af. Een snelle aanval van DHC over de linkerkant leidde tot een verre voorzet van Karlo Grgic helemaal naar rechts, waar de bal door de mee opgekomen Roy Speelman weer terug voor het doel werd gebracht, waarna die aanval fraai door de jarige Max Otten werd afgerond: 3-0 na 24 minuten spelen. Nog binnen het half uur soleerde Ilias Kariouh vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen en vervolgens schoot hij de 4-0 binnen, zijnde zijn 2e treffer van de avond. De groen-zwarten lieten in de 1e helft snel en wervelend combinatiespel zien en hadden nog diverse kansen op meer doelpunten. Een schot van Jessy Nauman werd door DOSKO-goalie Dennis Uijl weg gestompt. Kort daarna werd Karlo Grgic op links diep gestuurd door Nauman, waarna Grgic te snel en onbesuisd zelf op doel schoot, waarbij de bal hoog over ging, terwijl midden voor het doel twee DHC-ers volkomen vrij liepen. Kort voor de rust speelde Roy Speelman de bal nog op Jessy Nauman, waarna diens schot wederom goed gepareerd werd door de DOSKO-doelman. DHC was in de 1e helft veel sterker dan de gasten uit Bergen op Zoom, die niet één keer gevaarlijk bij het doel van Nick Hasper waren geweest. De groen-zwarten hadden met 4-0 het verschil nog maar matig in de cijfers uitgedrukt.

  Na de doelwisseling was aan DHC-kant Ilias Kariouh vervangen door Youri Kooijmans. Later in de 2e helft kwamen ook Lennart van Kruijl, Nabil Hadui en Jerone Goodett nog in het veld. De 2e helft liet een wat beter voor de dag komend DOSKO zien, ze hadden nu meer balbezit, zonder dat de ploeg uit Bergen op Zoom in die 2e helft ook maar één keer serieus gevaarlijk kon worden. De thuisclub ging een versnelling lager spelen, het hoefde niet zo nodig meer, de wedstrijd was toch al beslist. Toch noteerden we nog diverse doelpogingen van de kant van DHC: Jessy Nauman lobde de bal vanaf de rechterkant over de DOSKO-keeper aan de linkerkant op de lat; de goed opkomende Vincent Romeijn schoot net over het doel; Frank de Lange schoot naast; Jerone Goodett schoot van dichtbij in het zijnet; Jessy Nauman schoot net naast het doel. Gescoord werd er echter niet meer, zodat de eindstand kwam met 4-0. De mensen uit Bergen op Zoom waren blij dat een grote nederlaag hen bespaard was gebleven, waar ze in de rust erg bevreesd voor waren. Het team van trainer/coach Mart van Bree miste overigens vanwege blessures diverse vaste krachten, maar dat gold ook voor DHC.

  Scheidsrechter Roelof Luinge, geassisteerd door twee neutrale KNVB-grensrechters, had volgens eigen zeggen een hele makkelijke en sportieve wedstrijd waarbij geen enkele kaart nodig was.

  Door het 2-2 gelijke spel van Unitas’30 uit bij Sarto en de 1-5 zege van sv Den Hoorn bij Boshuizen, gaat nu sv Den Hoorn ruim aan de leiding met 19-39, Unitas’30 staat 2e met 20-38 en als 3e DHC met 20-36. Komende zondag ontvangt DHC thuis Sarto, dat met 20-32 op de 4e plek staat.

 • DHC kopje onder in Etten Leur

 • Tekst: Wicher Schreuders       Foto's: Hasper Pictures

  Incompleet DHC kansloos bij koploper Unitas’30 

  Evenals een week eerder bij Spartaan’20 (1-0 nederlaag) wisten de groen-zwarten op de heenreis naar Etten-Leur al dat het een vrijwel kansloze wedstrijd zou worden. Unitas’30 stond immers niet voor niks bovenaan, hoewel slechts 1 puntje boven DHC, maar bovendien ontbraken ook nu veel te veel spelers om een realistische kans te maken op een goed resultaat.

  Trainer-coach Arie vd Padt kon om diverse redenen evenals vorige week vandaag niet beschikken over de volgende vijf spelers: Levi Schipper, Jeffrey van Roon, Dyrell Dongor, Quinten vd Kraaij en Youri Kooijmans. De vorige week uitgevallen Joey Emmerink bleek zijn enkelbanden te hebben gescheurd, dus die voetbalt dit seizoen ook niet meer. En vandaag kwam daar ook nog eens de ziekmelding bij van Ilias Kariouh. Daarmee telden we bij het vertrek maar liefst 7 afwezigen. Scott Luiten moest na wekenlang blessureleed en slechts 1 training op de bank plaats nemen, terwijl Karlo Grgic vandaag ook weer beschikbaar was, maar nu noodgedwongen niet voorin maar achterin diende te spelen. Bovendien begon de complete voorhoede – Jerone Goodett, Jordy Brouwer en Nabil Hadui – ook al niet volledig fit aan de wedstrijd. Je hoopt op een aanvaardbaar resultaat. Je wilt geen uitvluchten en excuses. Een wedstrijd is een wedstrijd en de bal is rond.

  Kort na het beginsignaal van scheidsrechter Rampersad trokken de groen-zwarten over de rechterkant via Jerone Goodett ten aanval, maar dat leverde niets op. Vervolgens werd bij een eerste snelle aanval van de thuisclub via een kopbal Justin Kwee in het centrum vrij voor doelman Nick Hasper gezet en dat betekende na twee minuten al 1-0. De groen-zwarten wisten deze snelle tegenslag kennelijk goed te verwerken. Er ontstond een levendig spelbeeld met aanvallen van beide teams, maar echt grote doelkansen bleven lange tijd uit. Na een klein half uur spelen moest DHC-verdediger Storm de Kam de bal vlak voor de doellijn weg werken. Bij een DHC-aanval leek Jerone Goodett na een fraaie solo in scoringspositie te komen, maar eenmaal in het strafschopgebied werd hem uiteindelijk de bal door een Unitas-speler ontfutselt. Aan de andere kant werkten Jordy Bollaart en Ayman Ben Omar de bal in kansrijke posities toch naast dan wel over het DHC-doel. De rust kwam dan ook met 1-0. De groen-zwarten mochten op dat moment niet ontevreden zijn: niet over de 1-0 tussenstand en ook niet over het vertoonde tegenspel, gezien het genoemde grote aantal afwezigen.

  Na de doelwisseling bleef aan DHC-zijde Nabil Hadui geblesseerd in de kleedkamer achter, waardoor Karlo Grgic nu toch weer voorin kwam te spelen en invaller Lennart van Kruijl linkerverdediger werd. In de beginfase van de 2e helft was DHC tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Een fraaie aanval via Roy Speelman, Jordy Brouwer en Karlo Grgic bracht de bal voor het doel bij Jessy Nauman, maar deze kon de voorzet niet in een doelpunt omzetten. Na 6 minuten in de 2e helft soleerde Jerone Goodett vanaf de rechterkant het strafschopgebied in, waarna zijn schot via de vuisten van doelman Jeroen Sebregts op de paal kwam en niet meer dan een corner opleverde. Dat had de gelijkmaker kunnen zijn. Drie minuten later schoot aan de andere kant Ayman Ben Omar de bal onhoudbaar in de kruising en dat betekende dan de 2-0. Kort hierna moest nog weer een DHC-er geblesseerd het veld verlaten, namelijk Jordy Brouwer die last had van zijn achillespees. Hij werd vervangen door Scott Luiten, die achterin ging spelen. In een tijdbestek van slechts 8 minuten werd DHC vervolgens definitief en ruim verslagen. Na onnodig balverlies aan DHC-kant schoot Papito Puriel na 25 minuten de 3-0 binnen; vijf minuten later werd een voorzet vanaf hun linkerkant door Jan Bos ingeschoten; slechts drie minuten later werd een voorzet vanaf opnieuw de linkerkant bij de 2e paal min of meer in het doel gelopen door Danny Lauwen: 5-0. De wedstrijd was hiermee ruimschoots beslist, maar dat was eigenlijk al bij de 2-0 het geval. Tot het eindsignaal viel er niet veel enerverends meer te noteren, behalve dan dat Jerone Goodett kort voor tijd ook nog eens met een blessure naar de kant moest.

  Koploper Unitas’30 behaalde een ruime en dik verdiende overwinning op DHC. Ze hadden hun revanche voor de 7-4 DHC-zege in oktober jl. in Delft. De groen-zwarten gaven in de 1e helft nog enigszins acceptabel tegenstand, kregen kort na rust nog een goede kans op de gelijkmaker, maar daarna stortte het verweer snel in. Maar zoals aangegeven: er ontbraken te veel vaste waarden in het team om in een uitwedstrijd bij de koploper ook maar enige kans te maken. De spelers die in het veld stonden (waarvan een aantal ook niet geheel fit waren) hebben alles gedaan wat mogelijk was, maar meer zat er echt niet in. We zullen moeten zien wie van de spelers tijdig en voldoende kunnen worden opgelapt om de twee in de komende dagen op het programma staande wedstrijden mee te kunnen gaan spelen: donderdag 12 mei a.s. thuis tegen Dosko en zondag 15 mei a.s. thuis tegen Sarto. De strijd om het kampioenschap gaat vooralsnog tussen Unitas’30 en Den Hoorn.

 • Gehavend DHC verzuimt koppositie te pakken

 • Tekst: Wicher Schreuders          Foto's: Hasper Pictures

  Gehavend DHC verzuimt koppositie te pakken 

  Voorafgaand aan de wedstrijd op Rotterdam-Zuid tegen Spartaan’20 wisten de DHC-ers al dat het een zware middag zou worden. Enerzijds zouden de groen-zwarten bij winst de koppositie kunnen overnemen en dat dan net voor de uitwedstrijd tegen de huidige koploper Unitas’30. Anderzijds was de Delftse hoofdmacht door diverse oorzaken zeer gehavend en moest men onvolledig aantreden, waarmee de winstkansen vooraf niet heel hoog werden ingeschat. Na de winterstop was DHC’s herstart vrij zwak met twee nederlagen en twee gelijke spelen, maar daarna volgde een geweldige reeks met 6 zeges en 1 gelijkspel met in die 7 wedstrijden als doelcijfers 23-5. De laatste nederlaag dateerde dan ook alweer van 27 februari, dus van twee maanden terug, toen met 3-1 werd verloren bij DOSKO. Indien die reeks voortgezet zou kunnen worden, dan zou DHC – gezien de op het programma staande wedstrijd Boshuizen – Unitas’30 – wel eens de koppositie kunnen gaan pakken.

  Trainer-coach Arie vd Padt kon door diverse oorzaken vandaag niet beschikken over met name de volgende zeven spelers: Levi Schipper, Scott Luiten, Jeffrey van Roon, Dyrell Dongor, Quinten vd Kraaij, Karlo Grgic en Youri Kooijmans. Dit leidde tot de nodige aanpassingen, met name in de verdediging, waar nu Storm de Kam en Quinten van ’t Hoog in de basis begonnen.

  Vrijwel direct na het beginsignaal van scheidsrechter Ramon Westhoff (Vlaardingen) hadden de groen-zwarten op voorsprong kunnen en moeten staan via de diepgaande Jerone Goodett, die alleen voor Spartaan-doelman Poya Maleki Seifar (ex-DHC) kwam, maar zijn schot was helaas te onbesuisd en ging over het doel. Vervolgens waren in de loop van de 1e helft de kansen eigenlijk alleen voor de thuisclub. DHC speelde wat afwachtend en onzeker, hetgeen met de wat afwijkende opstelling niet heel vreemd te noemen was. Het aantal echte kansen voor de bewoners van Rotterdam-Zuid bleef echter ook beperkt, al moest na circa 20 minuten DHC-goalie Nick Hasper alles geven om een tegengoal te voorkomen, maar hij klaarde die klus met verve. Pas op slag van rust kreeg DHC weer een noemenswaardige kans bij het andere doel. Roy Speelman gaf vanaf de achterlijn een goede voorzet, waarna de bal uiteindelijjk op de rand van het 16 meter-gebied bij Vincent Romeijn belandde, maar zijn schot ging over het doel van Poya Maleki.

  Vijf minuten na de doelwisseling pikte een van de snelle Spartaan-voorwaartsen de bal op net voor de uitlopende DHC-doelman Hasper waarna deze werd omspeeld en de bal in het lege doel belandde: 1-0. Vervolgens was er gelukkig nog veel tijd voor DHC om dit recht te gaan zetten, maar het ging niet makkelijk. Wel kwam DHC steeds beter in de wedstrijd, er was veelvuldig balbezit voor de Delftenaren, terwijl men steeds meer aan aanvallen toe kwam. Na 25 minuten spelen resulteerde een fraaie aanval in een uitstekend schot van Roy Speelman op het Rotterdamse doel, maar Poya Maleki kon met zijn vuisten redding brengen. Een door Quinten van ’t Hoog diep gespeelde bal op de voor Goodett ingevallen Nabil Hadui leidde tot een volgende doelpoging, maar het schot was niet krachtig genoeg om de Rotterdamse goalie ongerust te maken. Spartaan’20 moest het in de 2e helft steeds meer hebben van een enkele uitval, maar na een klein half uur spelen troffen zij hierbij de paal. Kort hierna, nadat de klok op 30 minuten was gekomen, speelde Jordy Brouwer de bal op Ilias Kariouh die goed inschoot, maar via de handen van Maleki kwam de bal op de binnenkant van de paal en sprong deze het veld weer in. Twee minuten later moest bij DHC ook nog eens de geroutineerde verdediger Joey Emmerink geblesseerd het veld verlaten, waarna hij werd vervangen door Max Otten. In de resterende minuten werd de druk van DHC steeds groter en waren er doelpogingen van onder meer Ilias Kariouh (schot in de draai, maar net naast), Nabil Hadui (onderuit in de 16 en later terug gefloten in twijfelachtige buitenspelpositie) en Frank de Lange (redding van doelman Maleki). Het eindsignaal kwam echter zonder groen-zwarte doelpunten en daarmee bleef het bij 1-0 voor de thuisclub.

  Na afloop hoorden de DHC-ers de overige uitslagen, waarvan de belangrijkste uiteraard die was van de wedstrijd Boshuizen – Unitas’30. Deze wedstrijd bleek in 1-0 te zijn geëindigd. Dit betekende dat DHC bij een zege vandaag alleen koploper was geworden, terwijl een gelijkspel had betekend dat DHC naast Unitas’30 aan de kop was gekomen. De actuele stand is nu: 1. Unitas’30 18-34, 2. Sv Den Hoorn 17-33, 3. DHC 18-33. Het vandaag niet spelende sv Den Hoorn is de lachtende derde. En dat alles met als eerstvolgende wedstrijd op het programma Unitas’30 – DHC, volgende zondag in Etten-Leur. Maar helaas: een gehavend DHC verzuimde de koppositie te pakken. Ondanks de goede wil van de spelers die in het veld stonden, zat in alle eerlijkheid een zege er echter niet in vandaag, maar had een gelijkspel er nog wel uit te slepen moeten zijn. Er zijn nog 6 wedstrijden te spelen, te beginnen met die uit tegen Unitas’30. Eerst maar eens naar de blessureboeg kijken…..

   

 • DHC kansrijk voor voor het kampioenschap in 1B

 • Tekst: Wicher Schreuders         Foto's: Hasper Pectures

   DHC scoort te weinig tegen VUC: 4-2 

   De groen-zwarten traden in eigen stadion aan voor de derby tegen het Haagse VUC in de wetenschap dat koploper Unitas’30 donderdagavond jl. met 2-1 ten onder was gegaan bij sv Den Hoorn. Hierdoor stond Unitas’30 voor aanvang van de speelronde op deze zonnige zondag op 16-33 met DHC en sv Den Hoorn daarachter op de gedeelde 2e plaats met beide 16-30. Voor een redelijk aantal toeschouwers stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Michel de Waal (Zaandam), die werd geassisteerd door Quinten Oudendijk (Alkmaar) en Michel Tiemessen (Almere).

   DHC trok vanaf de aftrap, gewoontegetrouw, met combinatievoetbal ten aanval. Dit leidde al snel tot een overwicht en enige fraaie doelkansen. Een goed schot van Ilias Kariouh werd, al na 4 miinuten, door de ervaren Haagse goalie Rudy Lakwijk ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Enkele minuten later kopte Levi Schipper bij een corner goed in, maar een van de VUC-spelers wist de bal nog net op de doellijn te keren. Na 16 minuten kwam dan toch de 1-0 op het scorebord. Ilias Kariouh, aangespeeld door Jordy Brouwer, draaide zich knap vrij op de rand van het strafschopgebied en zijn daaropvolgende schot verdween buiten bereik van Lakwijk in de uiterste benedenhoek. VUC herpakte zich echter snel, DHC lette even niet op en slechts drie minuten later viel een hoge verre bal precies tussen Levi Schipper en doelman Nick Hasper in, waar Dominique Aries de bal kon oppakken en alleen voor Hasper inschoot: 1-1. Kort hierna moest Hasper alert redding brengen bij een volgende Haagse aanval, maar daarmee was het voor de 1e helft aanvallend wel gedaan van Haagse zijde. De groen-zwarten trokken voortdurend ten aanval, maar in het strafschopgebied ging het steeds net mis, soms ook door wel of niet penalty-waardige overtredingen binnen de beruchte lijnen. Eerst ging Ilias Kariouh neer, vervolgens Karlo Grgic en daarna Roy Speelman. De eerste twee situaties werden door arbiter De Waal weg gewoven, maar bij de overtreding op Speelman was er geen enkele twijfel en ging de bal op de stip. Joey Emmerink zette zich, na een klein half uur spelen, achter de bal, maar zijn inzet werd door VUC-goalie Lakwijk gekeerd, waarna de rebound een herhaling van zetten werd, want ook de opnieuw door Emmerink ingeschoten bal werd door Lakwijk gestopt. Een dubbele gemiste kans voor de thuisclub om opnieuw de leiding te nemen. Tien minuten voor rust kwam de bal via Ilias Kariouh en Jessy Nauman bij Jordy Brouwer, maar zijn inzet verdween net over de lat. Hiermee brak de rust aan met 1-1.

   Na de theepauze noteerden we een snelle en fraaie een-twee-combinatie tussen jongeling Karlo Grgic en routinier Jordy Brouwer, waarna Grgic vanaf de linkerkant op het doel afgaand fraai inschoot: 2-1. Net als vorige week dus een doelpunt van Grgic en dat in zijn tweede wedstrijd met een basisplaats in DHC 1. DHC bleef een overwicht houden, maar aanvankelijk bleven grote kansen in het 2e bedrijf uit. Na een kwartier spelen zagen we – net als in de 1e helft – na een hoekschop een door Levi Schipper goed ingekopte bal, die ook nu door een VUC-speler nog net op de lijn werd gekeerd. Enkele minuten later nam DHC-captain Jeffrey van Roon aan de linkerkant een vrije trap, die voor het doel door Karlo Grgic ternauwernood over het doel werd gekopt. Jessy Nauman speelde bij een volgende aanval de bal diep op Ilias Kariouh, die zijn schot gekeerd zag worden door Lakwijk, maar daarbij verzuimde Kariouh de volledig vrij voor het doel lopende Nauman aan te spelen. In de laatste 20 minuten kwam aan DHC-zijde Jerone Goodett (op de terugweg na een blessure) in het veld voor Grgic. Max Otten verving Jessy Nauman. Met nog een klein kwartier te gaan speelde Jordy Brouwer diep op Goodett, die doelman Lakwijk omspeelde en vervolgens de 3-1 in kon schieten. De 3e assist van Jordy Brouwer in deze wedstrijd, dus betrokken bij alle groen-zwarte doelpunten tot dat moment. De wedstrijd leek hiermee definitief beslist. Maar onverwacht viel 5 minuten later aan de andere kant toch nog een tegendoelpunt, nadat een hoge bal bij de 2e paal omlaag kwam in een scrimmage, waarbij DHC-verdediger Levi Schipper de bal ongelukkigerwijs op zijn voet kreeg en de bal in het doel verdween: 3-2. VUC ging er hierdoor toch weer in geloven en trok logischerwijze ten aanval. Helaas raakte in de slotfase DHC-aanvoerder Jeffrey van Roon door een ongelukkige landing en valpartij met een tegenstander ernstig geblesseerd aan zijn rechterenkel, waarbij nader onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen wat en hoe ernstig de blessure exact is. Kort hierna trof Frank de Lange de paal, terwijl bij een volgende aanval Max Otten van dichtbij in vrije positie helaas net naast het doel schoot. In blessuretijd trok VUC massaal ten aanval, waarbij ook goalie Rudy Lakwijk ver mee naar voren trok. Op het moment dat DHC de bal veroverde leidde dit tot een verre bal naar voren waar de snelle Jerone Goodett wel raad mee wist. Met een vrij veld en een leeg doel voor zich maakte hij 5 minuten in blessuretijd de 4-2 waarna scheidsrechter De Waal direct voor het einde floot.

   Al met al een sterker DHC dat veel te weinig doelpunten scoorde, waardoor VUC lang het idee kon hebben dat men de gelijkmaker zou kunnen scoren. Behalve deze winst van de groen-zwarten was er ook het goede nieuws dat koploper Unitas’30 wederom punten verspeelde, nu door een gelijkspel thuis tegen rode lantaarn-drager Rood Wit W. sv Den Hoorn won met 2-0 van Olympia. Hiermee is de stand aan de kop na vandaag: 1. Unitas’30 17-34, 2/3. DHC en sv Den Hoorn 17-33. Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan, dus er kan nog veel gebeuren. Maar zowel DHC als sv Den Hoorn moeten nog naar Unitas’30 in Etten-Leur toe. Op 1 mei a.s. speelt DHC uit tegen Spartaan’20, op 8 mei moet worden afgereisd naar Unitas’30. Pas op 15 mei speelt DHC weer thuis en wel tegen DOSKO.

 • DHC wint geflatteerd met 0-4 bij CVV Zwervers

 • Tekst: Wicher Schreuders              Foto's Hasper Pictures

  DHC wint geflatteerd met 0-4 bij CVV Zwervers 

  Op Tweede Paasdag trad DHC aan voor de uitwedstrijd bij CVV Zwervers in Capelle a/d IJssel. Maar om nu te zeggen, dat de groen-zwarten op hun paasbest acteerden, dat is ver bezijden de waarheid. In de beginfase had de thuisclub een aantal riante mogelijkheden om de score te openen. Kort na de aftrap was het DHC-goalie Nick Hasper die een ingeschoten bal tot hoekschop moest verwerken. Na een kwartier spelen keerde Hasper keurig een door Marlon Oranje ingeschoten bal, terwijl kort daarna Melivai Krolis de bal net over het door Hasper verdedigde doel schoot. Terwijl de thuisclub de kansen niet benutte, was het na 19 minuten bij de eerste serieuze aanval van DHC aan de andere kant wel raak: Ilias Kariouh speelde de bal breed op Frank de Lange die met rechts de bal keurig langs de goede kant van de paal in schoot: 0-1. DHC kwam daarna iets beter in de wedstrijd, men kwam nu wat meer aan aanvallen toe. Dit resulteerde na 30 minuten in de 0-2 door Ilias Kariouh na een prachtige aanval via Frank de Lange en Jordy Brouwer, die door genoemde Kariouh doeltreffend werd afgerond. In het laatste kwartier van de 1e helft noteerden we vervolgens een grote kopkans voor Zwervers-speler Marlon Oranje, die vrij bij de 2e paal naast wist te koppen. Enige minuten later leek DHC wederom te gaan scoren via een mooie 1-2-combinatie tussen Jordy Brouwer en Ilias Kariouh, waarna Brouwer op doelman Rik de Vries stuitte. De ruststand was daarmee 0-2 voor DHC, maar echt verdiend was deze voorsprong niet.

  Kort na de doelwisseling verzuimde Zwervers-speler Sharlton Sambo de aansluittreffer te maken, zijn inzet belandde naast het DHC-doel. Daarna gebeurde er lange tijd niet zo veel meer. Het was tam en loom, DHC dacht kennelijk bij deze tussenstand zonder al te veel inspanningen de zege te kunnen binnen slepen, terwijl de thuisclub moedeloos werd van de gemiste kansen. Na 58 minuten gebeurde er toch iets: de in de basis debuterende Karlo Grgic (19) ging er aan de rechterkant vandoor, trok naar binnen en schoot alleen voor keeper Rik de Vries diagonaal in de verre hoek de 0-3 in. Enkele minuten later leek Zwervers dan toch eindelijk te gaan scoren, maar eerst raakte Sharlton Sambo de lat, terwijl kort daarna een inzet van Marlon Oranje door DHC-goalie Nick Hasper tot corner werd verwerkt. Aan DHC-kant werd intussen nog een aantal malen gewisseld. De net in het veld gekomen Jerone Goodett wist na 87 minuten de bal te ontfutselen aan Zwervers-doelman De Vries en de 0-4 op het scorebord te brengen. De goed leidende arbiter Nausad Mahabali (Hoorn) kon kort hierna voor het einde fluiten. De arbiter had totaal geen moeilijke wedstrijd en kon het dan ook met enkele verbale opmerkingen maar zonder een enkele kaart af.

  De groen-zwarten waren blij met de overwinning en met andermaal de 0 aan tegentreffers, vooral te danken aan doelman Nick Hasper die voortdurend alert was. Men was het eens over het tegenvallende spel, maar de zege telt. In de kleedkamer werd niet alleen deze zege bescheiden gevierd, maar ook de 25e verjaardag van Youri Kooijmans. De stand bovenaan is nu: 1. Unitas’30 15-33, 2. DHC 16-30, 3. SC ’t Zand 17-28, 4. SV Den Hoorn 15-27. Komende donderdag (21 april) staat op het programma de belangrijke wedstrijd SV Den Hoorn – Unitas’30. De eerstvolgende wedstrijd voor de groen-zwarten is volgende week zondag VUC thuis.

 • Geen doelpunten in de resterende tijd tegen VUC

 • Tekst: Wicher Schreuders               Foto's: Haaglandenvoetbal/Aad van der Knaap 

  Donderdagavond 7 april diende de precies een week eerder vanwege hevige sneeuwval gestaakte wedstrijd VUC – DHC uitgespeeld te worden. Die wedstrijd werd toen gestaakt met nog 21 minuten te spelen, met 10 VUC-spelers nadat een van de Pinguins (Silvion Darson) met 2x geel het veld had moeten verlaten, alsmede bij een 0-1 tussenstand na een door Jordy Brouwer gescoord doelpunt.

  In het restant – nu onder leiding van een andere scheidsrechter, te weten Levent Kirkar (Vlaardingen) – kon de thuisclub opportunistisch voluit op de aanval spelen, want zij hadden niets te verliezen, maar alleen alles te winnen bij een eventuele gelijkmaker. Bovendien was het eerdere nadeel van het spelen met 1 man minder nu minder zwaarwegend omdat men fit aan de start kwam en slechts 21 minuten te gaan had. VUC probeerde inderdaad om de gelijkmaker te forceren. DHC moest voorzichtiger zijn om de krappe 0-1 voorsprong vast te houden, dat doe je het beste om ver weg te blijven van je eigen doel, maar toch wel met de nodige voorzichtigheid. De groen-zwarten hadden in de beginfase enkele kleine doelpogingen via Ilias Kariouh en Frank de Lange, maar de thuisclub dacht na 8 minuten al de gelijkmaker te scoren, nadat een lange bal vanuit het middenveld binnen het strafschopgebied door een VUC-speler werd opgepikt en ingeschoten, maar scheidsrechter Kirkar had al direct vanwege buitenspel afgefloten. Vijf minuten later leek DHC dan de beslissende 2e goal te scoren na een aanval over de linkerkant via Youri Kooijmans, waarna diens voorzet door Jessy Nauman – vrij voor doelman Jordi Almonte – op de lat werd geschoten. Hiermee bleef de definitieve beslissing achterwege en de spanning nog aanwezig. Kort hierna werd een door Ilias Kariouh genomen hoekschop door Levi Schipper op doel gekopt, maar een VUC-speler wist de bal net voor de doellijn te keren. De slotminuten bleven nog wel spannend, maar serieuze doelkansen bleven achterwege. Hiermee kwam een einde aan het restant van deze derby, dat – zoals een enkeling na afloop opmerkte – op zich aardiger was dan de eerdere 70 minuten een week tevoren. DHC won dus met 0-1 en stijgt hierdoor met 15-27 naar de 2e plaats op de ranglijst, achter koploper Unitas’30 (13-27). DHC is komend weekend vrij. De eerstvolgende wedstrijd is in het Paasweekend, uit bij CVV Zwervers in Capelle.

 • Gelijkspel Den Hoorn - DHC doet Unitas’30 lachen

 • De met spanning en hoge verwachtingen tegemoet geziene derby tussen Den Hoorn en DHC, de virtuele nummers 2 en 3, werd helaas een tegenvallende wedstrijd. Beide teams moesten winnen om nog enigszins bedreigend te kunnen blijven voor koploper Unitas’30, maar ja: als er eentje zou winnen zou automatisch de ander verliezen. Dat is logisch, aldus nummer 14.

  De thuisclub ging duidelijk energieker en feller van start dan de groen-zwarten. Hierdoor kwam DHC in de beginfase moeilijk aan de bal en Den Hoorn trok gevaarlijk richting het DHC-doel. Na 10 minuten spelen leidde dit tot een aanval over de linkerkant en een diagonaal schot van Donny Slot op de binnenkant van de verste paal, waarna de bal weer terug het veld in sprong. Na een kwartiertje spelen ebde het beginoffensief van de rood-witten wat weg, waarna DHC onder de druk uit kon komen. Na 19 minuten trok Roy Speelman ten aanval, maar hij werd net buiten het strafschopgebied onreglementair gestuit hetgeen een vrije trap voor de Delftenaren opleverde. Aanvoerder Jeffrey van Roon zette zich achter de bal en vervolgens schoot hij deze prachtig in de uiterste bovenhoek: 0-1. In het restant van de 1e helft zagen we vooral rommelig middenveldspel met slechts enkele doelpogingen aan beide kanten, maar vooral balverlies, botsingen, overtredingen, irritaties en scheidsrechter Omer Erdogan (Amersfoort), die soms wel en soms niet floot, maar ook willekeurig met gele kaarten strooide. Stevige overtredingen werden genegeerd, terwijl iets als shirtje vasthouden wel tot een gele kaart leidde. In totaal werden er in de wedstrijd maar liefst acht gele kaarten toegekend, gelijkelijk verdeeld over beide teams. Pas tegen het einde van de 1e helft noteerden we nog twee doelpogingen van DHC, beide keren door Ilias Kariouh. De eerste keer schoot hij over, de tweede keer was na een combinatie met Jordy Brouwer maar was het Den Hoorn-doelman Robert Jan Kuipers die de bal keerde.

  Kort na de doelwisseling ging DHC-er Ilias Kariouh al draaiend tussen een tweetal Den Hoorn verdedigers in het strafschopgebied onderuit, maar scheidsrechter Erdogan liet door gaan. Na 14 minuten spelen trokken de groen-zwarten heel snel vanuit de verdediging ten aanval, maar die omschakeling werd verhinderd door een tweetal stevige overtredingen van de kant van de thuisclub: op het middenveld voor het DHC-strafschopgebied werd eerst Jessy Nauman aangepakt en vervolgens werd ver op de Hoornse helft Ilias Kariouh gestuit. Dit leverde in 1 actie twee gele kaarten op voor Den Hoorn, maar de DHC-aanval was afgebroken. Zo was ook deze periode in de 2e helft rommelig en kwam het ook nu niet tot echt aardig voetbal. De doelpogingen bleven schaars. De vrij stevige wind hielp er overigens ook niet aan mee om goed voetbal mogelijk te maken. Na een half uur spelen maakte Joey Emmerink een verdedigende actie in het eigen strafschopgebied, waarbij hij de bal weg schoot maar volgens de arbiter ook het been van Den Hoorn-speler Thomas Bouwer raakte: penalty. Deze werd genomen door Robin Zwartjens en dat betekende 1-1 na 30 minuten in de 2e helft. In het slotkwartier probeerden beide teams dan eindelijk wat meer dan daarvoor om alsnog te voetballen en te scoren, want nu zou het dan om de winnende treffer gaan. Na een voorzet van Jeffrey van Roon schoot Ilias Kariouh over het Hoornse doel. In de slotminuut van de reguliere speeltijd kreeg Robin Zwartjens op de 16 meter-rand nog een vrije trap te nemen, maar DHC-doelman Nick Hasper verwerkte die inzet tot hoekschop. Uit die corner werd de bal door twee rood-witten bij de 2e paal nog wel in het doel gewerkt, maar vanwege aanvallen van doelman Hasper werd dit direct afgefloten. Na nog weer nogal wat blessuretijd werd afgefloten en was de eindstand 1-1. Een terechte puntendeling.

  Al met al een nogal tegenvallende wedstrijd tussen de virtuele nummers 2 en 3, die beide teams vooral twee verliespunten opleverden, waardoor de heden niet spelende koploper Unitas’30 de lachende derde werd. Bovendien speelde ook het hoog genoteerde SC ’t Zand vandaag met 1-1 gelijk, tegen Sarto. Komende woensdagavond (6 april) staat de inhaalwedstrijd Den Hoorn – Unitas’30 op het programma. Ook de uitwedstrijden van Den Hoorn en van DHC bij Unitas’30 in Etten-Leur staan nog op de rol. De competitie is nog niet beslist, maar er moeten door de achtervolgers niet te veel punten meer worden verspeeld om de spanning er in te houden. Momenteel lijkt Unitas’30 fluitend kampioen te gaan worden. Komende donderdagavond dient DHC opnieuw af te reizen naar VUC om de nog resterende 21 minuten uit te spelen, nadat donderdag jl. de wedstrijd bij 0-1 werd gestaakt vanwege de overvloedige sneeuwval.

 • Sneeuw maakte voortijdig einde aan VUC - DHC

 • tekst: Wicher Schreuders               Foto's: Haaglandenvoetbal.nl/Aad van der Knaap

  Sneeuw maakte voortijdig einde aan VUC - DHC 

  Hoe anders was het weer een aantal dagen geleden in vergelijking met nu op deze laatste avond van maart. Keken we vorige week donderdagavond tijdens een voetbalwedstrijd nog met plezier vooruit naar de regioderby VUC – DHC, waar we dan met talrijke anderen op een mooie voorjaarsavond van een wedstrijd hoopten te gaan genieten. Hoe anders was de realiteit. Kou, richting vriespunt, donker, regen overgaand in sneeuw. In de Bestuurskamer werd voor aanvang van de wedstrijd met scheidsrechter Bas Oosterlaken (Oudewater) voorzichtig gesproken over de haast ondenkbare situatie dat het veld door sneeuw tijdens de wedstrijd onbespeelbaar zou worden. Dat leek op dat moment toch echt niet voor onze regio te gaan gelden. Dus er werd vol enthousiasme aan de wedstrijd begonnen.

  De thuisclub begon vrij stevig aan de wedstrijd, waardoor binnen de eerste 10 minuten de DHC-ers Jeffrey van Roon en Nabil Hadui al direct enigszins geblesseerd waren, wat later in de wedstrijd gold hetzelfde voor Roy Speelman. DHC had in de beginfase de overhand en een aantal kansen. Na een kwartier leidde dit al tot de openingstreffer. Een assist van Ilias Kariouh vanaf de rechterkant op Jordy Brouwer werd door laatstgenoemde eenvoudig afgerond: 0-1. Kort hierna, na 18 minuten, ontving VUC-er Silvion Darson zijn 1e gele kaart na een overtreding op Ilias Kariouh, slechts 6 minuten later liep Darson tegen zijn 2e gele kaart op vanwege een overtreding op Roy Speelman, die hierdoor geblesseerd raakte. Over die 2e gele kaart was later nog wel enige discussie onder de toeschouwers: sommigen vonden het niks, anderen vonden het direct rood, maar scheidsrechter Oosterlaken gaf een 2e gele prent ofwel op die wijze moest Darson toch richting kleedkamers. VUC moest verder met 10 man. De onderlinge irritaties tussen de spelers waren eerder al te ver opgelopen, hetgeen het voetbal er niet beter op maakte. De thuisclub had op dat moment net voor het eerst een schot op het doel van DHC-goalie Nick Hasper gelost, maar dat kostte genoemde doelman geen enkele moeite. Na 26 minuten speelde Nabil Hadui de bal op Ilias Kariouh die op fraaie wijze over VUC-goalie Rudy Lakwijk heen de lat trof. Kort voor rust leek Joey Emmerink een corner eenvoudig in te koppen, maar doelman Lakwijk stond precies op de goede plek. Daarmee was het met rust nog pas 0-1, waarbij moest worden opgemerkt dat VUC juist beter ging spelen vanaf het moment dat ze met 10 man kwamen te staan.

  In de rust werd aan DHC-kant Roy Speelman vanwege de opgelopen blessure vervangen door Storm de Kam, terwijl 10 minuten later Jessy Nauman in het veld kwam voor Nabil Hadui. Intussen werd het speelveld steeds witter en gladder, terwijl ook de bal steeds moeilijker te zien was. Ilias Kariouh schoot na een kwartiertje spelen net naast het VUC-doel, terwijl na 21 minuten een doelpunt van VUC door scheidsrechter Bas Oosterlaken werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na 24 minuten spelen leek Kariouh doelman Lakwijk te gaan omspelen, maar kennelijk was het speelveld dusdanig glad dat dit mislukte en de doelman de bal alsnog veroverde. Dit bleek het laatste vermeldenswaardige feit uit de wedstrijd, want kort hierna staakte scheidsrechter Bas Oosterlaken de wedstrijd vanwege de voortdurende sneeuwval, waarbij het speelveld te glad en daarmee gevaarlijk werd, terwijl de lijnen niet goed zichtbaar meer waren. Volgens de scheidrechter resteren er nog 21 minuten om uit te spelen. Al met al jammer van deze lenteavond.

 • DHC neemt revanche op eerder geleden nederlaag op sc 't Zand

 • Tekst: Wicher Schreuder                   Foto's: Hasper Pictures

  DHC wint topper tegen SC ’t Zand met 4-1

   Zondagmiddag kwamen redelijk wat toeschouwers naar het DHC Stadion voor de topper van DHC (nummer 3) tegen de nummer 2 van de ranglijst SC ’t Zand. Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd – die vanwege een ernstige beenbreuk aan Tilburgse zijde op 7 november werd gestaakt en op 13 februari werd uitgespeeld – in een 7-3 nederlaag. Dit vroeg uiteraard om rechtgezet te worden in deze return. De spelers hoefden hiertoe niet gemotiveerd te worden. De toeschouwers – waaronder deze keer vrij veel oud-1e elftalspelers, ook uit de zo succesvolle jaren ’80 waarin DHC tweemaal landskampioen bij de zondagamateurs werd (we zagen op de tribunes onder meer Hans Suiker, Sjef de Poorter, Han de Visser, Wim van Zinnen, Rob Eckhardt, Frans van Straaten, maar ook nog vele anderen) – gingen er eens goed voor zitten met ook nog eens een lekker zonnetje. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Gerrit van Sprang, geassisteerd door KNVB-assistenten Mijndert Voogt en Nedal Issa.

  DHC-trainer/coach Arie vd Padt begon met dezelfde basiself als donderdagavond jl. tegen Olympia (hetgeen eindigde in 6-0). De groen-zwarten startten zeer voortvarend, waarbij men voortdurend op de andere helft speelde. De Tilburgers kwamen nauwelijks aan de bal. In de beginfase had DHC al ruim afstand van SC ’t Zand kunnen of moeten nemen, maar verzuimde dat te doen. Al na 5 minuten kwam Jordy Brouwer vanaf de rand strafschopgebied alleen voor de Tilburgse doelman Rick van Etten, maar hij richtte zijn vizier te hoog en de bal ging over het doel richting Brasserskade. DHC bleef in balbezit, waar de Tilburgers slechts twee corners tegenover konden stellen, zonder dat dit enig gevaar voor de DHC-defensie opleverde. Na 20 minuten kwam Jordy Brouwer na een voorzet vanaf rechts bij de 1e paal andermaal bijna tot scoren, maar de bal ging over het doel. Bij deze doelpoging raakte Brouwer even geblesseerd, maar hij was al snel weer opgelapt. Twee minuten later leek dan toch het scorebord in werking te moeten worden gesteld na een uitstekende actie van Roy Speelman, maar zijn schot langs de Tilburgse doelman Van Etten belandde in de verste hoek op de binnenkant van de paal en sprong terug het veld in. Het bleef daarmee nog steeds 0-0 waar er dus al drie serieuze kansen te noteren waren. Een dieptepass van Frank de Lange op Jordy Brouwer bracht laatstgenoemde alleen voor de doelman van ’t Zand die ditmaal geen schijn van kans had op het schot in de verre hoek: 1-0 na 24 minuten. Enkele minuten later bracht een verre uittrap van DHC-doelman Nick Hasper Ilias Kariouh voor de Tilburgse doelman, maar zijn inzet ging net naast het doel. Na precies een half uur spelen was het doelman Van Etten die vakkundig redding bracht op een inzet van DHC-aanvoerder Jeffrey van Roon. Het grote overwicht van de groen-zwarten was heel aardig om naar te kijken, maar al met al stond het nog pas 1-0. Nog voor de rust zouden dan eindelijk nog meer doelpunten volgen. Na 37 minuten spelen soleerde Ilias Kariouh over de linkerkant richting het doel, waarna hij zijn actie eindigde met een doeltreffend schot: 2-0. Kort voor de rust, na 41 minuten, nam DHC-captain Van Roon aan de rechterkant buiten het strafschopgebied een vrije trap die ziedend hard in de bovenhoek verdween: 3-0. Hierna konden de DHC-ers met een goed gevoel gaan pauzeren.

  Kort na de doelwisseling werd SC ’t Zand gevaarlijk met een kopbal op het DHC-doel, maar doelman Nick Hasper tikte de bal keurig over de lat hetgeen tot een hoekschop leidde. Vervolgens trokken de groen-zwarten weer ten aanval. Een door Jeffrey van Roon genomen vrije trap leidde tot een kopbal van Jordy Brouwer net naast het Tilburgse doel. Quinten vd Kraaij werd binnen de beruchte lijnen ten val gebracht, maar arbiter Gerrit van Sprang zag er geen overtreding in en liet verder spelen. Schoten van eerst Nabil Hadui en even later Ilias Kariouh werden door doelman Rick van Etten met zijn benen gekeerd. Jordy Brouwer draaide zich knap vrij, maar zijn daaropvolgende schot ging over het doel. Pas na 74 minuten was er weer werk voor de man aan het scorebord: een voorzet van Ilias Kariouh vanaf de rechterkant werd voor het doel door Quinten vd Kraaij beheerst tot doelpunt afgewerkt: 4-0. De wedstrijd was hiermee, maar eigenlijk al veel eerder, definitief beslist. Een aantal minuten later, na 80 minuten, scoorden de Tilburgers een eretreffer middels een schot van Steven van Riel in de uiterste benedenhoek. Enkele minuten later leek Nabil Hadui te scoren, maar zijn doelpoging belandde in het zijnet. Het was en bleef 4-1.

  DHC kon terugkijken op een goede wedstrijd, waarin men al eerder in de 1e helft enkele malen had kunnen scoren, maar het eindresultaat mag er zijn. Hiermee zijn nu drie wedstrijden op rij gewonnen en ook nog eens met duidelijke cijfers: 1-3 bij Hillegersberg, 6-0 thuis tegen Olympia en nu deze 4-1. Op het programma staan nu in de komende week twee zware uitwedstrijden: donderdagavond 31/3 naar VUC en zondag 3/4 naar Den Hoorn. Daarna volgt enige rust, want de eerstvolgende wedstrijd is dan uit bij CVV Zwervers op Tweede Paasdag (18/4). In de stand blijft Unitas’30 koploper (13-27), maar DHC en Den Hoorn (beide 13-23) zijn nu in verliespunten SC ’t Zand (14-24) voorbij.

 • Eenvoudige zege van DHC op Olympia: 6-0

 •          Tekst: Wicher Schreuders                 foto's: Haaglandenvoetbal.nl

  Eenvoudige zege DHC op Olympia: 6-0 

  Donderdagavond speelde DHC aan de Brasserskade de inhaalwedstrijd tegen het Goudse Olympia. Aan Delftse zijde miste men door blessures en ziekte de nodige spelers, zoals Dyrell Dongor, Jerone Goodett, Youri Kooijmans en Scott Luiten. Maar men moet het doen met de spelers die wel beschikbaar zijn, zowel in de basiself als op de bank.

  Na het beginsignaal van scheidsrechter Sezgin Degirmenci (Nieuwegein) gingen de groen-zwarten uitstekend van start. Al na 2 minuten speelde Nabil Hadui de bal op Ilias Kariouh maar zijn inzet werd door de Goudse keeper Robbert Dols tot corner verwerkt. DHC bleef aanvallen en al na 13 minuten viel de openingstreffer. Een goede actie van DHC-captain Jeffrey van Roon over de linkerkant leidde tot een lage voorzet vlak voor de doellijn, waarna zijn collega aanvoerder Glenn Heuvelman de bal nog slechts in zijn eigen doel kon schieten: 1-0. De thuisclub bleef er met fraai aanvalsspel vrolijk op los combineren, alleen DHC was in balbezit en Olympia kwam nauwelijks aan de bal. Het duurde nog vrij lang tot de tweede treffer viel, maar daarna ging het erg snel. Na 29 minuten scoorde Jordy Brouwer van dichtbij de 2-0 na een voorzet vanaf de rechterkant van Nabil Hadui. Slechts 2 minuten later scoorde Ilias Kariouh van net buiten het strafschopgebied met een laag schot in de uiterste hoek: 3-0. En nog maar 1 minuut later, dus na 32 minuten spelen, zorgde Nabil Hadui heel fraai van enige meters buiten het strafschopgebied door vanaf de linkerkant naar binnen te gaan en vervolgens de bal met zijn rechtervoet in de verste bovenhoek te laten krullen: 4-0. Olympia-goalie Dols voorkwam voor de rust een hogere score, onder meer door een doelpoging van Ilias Kariouh tot corner te verwerken.

  Na de rust bleef de 4-0 stand lang ongewijzigd. DHC hoefde niet meer zo nodig, Olympia wilde slechts voorkomen dat de score al te ver zou oplopen. Na 61 minuten werd een door Ilias Kariouh genomen hoekschop bij de 1e paal steenhard en schitterend ingekopt door Jordy Brouwer: 5-0. Enkele minuten later speelde Roy Speelman de bal op Ilias Kariouh die vervolgens scoorde, maar dit doelpunt werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. Later in de wedstrijd, na 81 minuten, werd het dan toch nog 6-0 door Quinten vd Kraaij die vanaf de rechterkant naar binnen draaide en keurig inschoot. In de slotminuten liep de score bijna nog hoger op, maar de doelpogingen van Jessy Nauman, Vincent Romeijn en Quinten vd Kraaij troffen net geen doel. Het bleef dus bij 6-0.

  Niet onvermeld mag blijven, dat scheidsrechter Degirmenci – die pas enkele weken geleden uit Deventer naar Nieuwegein is verhuisd en daardoor van district Oost naar West 1/2 is overgegaan – een uitstekende wedstrijd floot en het zonder kaarten af kon doen. Dat kwam door het sportieve karakter van de wedstrijd, maar ook door zijn leiding. Het was een van zijn eerste wedstrijden in het westen.

  Met die 6-0 eindstand mocht Olympia nog heel gelukkig zijn. DHC was ook tevreden: de beslissing was al in de 1e helft gevallen, de wedstrijd werd met speels gemak gespeeld alsof het een oefenpartijtje was. In de 2e helft werden zonder enig probleem diverse invallers in het veld gebracht, zoals Jessy Nauman maar ook een drietal spelers die normaal gesproken in het 2e elftal uitkomen: Storm de Kam, Karlo Grgic en Lennart van Kruijl. De groen-zwarten hoefden niet zo nodig meer, er volgt nog een heel zwaar programma in de eerstkomende anderhalve week: zondag 27/3 thuis tegen SC ’t Zand, volgende week donderdag 31/3 uit naar VUC en dan op zondag 3/4 uit naar Den Hoorn. Na de wedstrijden van deze donderdagavond staat Unitas’30 bovenaan met 12-24, gevolgd door SC ’t Zand (13-24) en als gedeeld 3e en 4e DHC en Den Hoorn met 12-20.

 • DHC wint in en van Hillegersberg

 •  

  DHC wint in en van Hillegersberg met 1-3      Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper Pictures 

  De groen-zwarte hoofdmacht hoefde deze keer nu eens niet ver te reizen voor de uitwedstrijd. Deze zondag was die uitwedstrijd immers in Rotterdam-Hillegersberg tegen de club met die naam. Vanwege werkzaamheden aan de A13 richting Rotterdam was die snelweg afgesloten en moest een omweg worden gekozen, maar ondanks dat was het nog steeds niet ver rijden vanaf Delft.

  In het team van trainer/coach Arie vd Padt waren ten opzichte van de vorige wedstrijd – cvv Zwervers op 6 maart jl. (1-1) – vandaag Joey Emmerink en Nabil Hadui teruggekeerd in de basiself. De groen-zwarten gingen – als altijd - voor de overwinning. De laatste zege was  van lang geleden en er was in de afgelopen weken nogal wat onnodig en ongelukkig puntenverlies geleden. Vandaag moest het maar weer eens een driepunter worden.

  Na het beginsignaal van scheidsrechter Manoj Rampersad was de 1e kans in de wedstrijd voor de thuisclub, maar Hillegersberger Miletson Silva schoot – al na 3 minuten – op de lat. Nadat DHC van de schrik was bekomen, trok men ten aanval en de thuisclub liep voortdurend naar achteren om vanuit een afwachtende houding te loeren op de counter. Na 9 minuten speelde Jordy Brouwer de bal op Nabil Hadui, zijn schot werd door de Rotterdamse doelman Rafhyson Henriques weg gestompt, maar precies voor de voeten van de mee gekomen Quinten vd Kraaij die vervolgens de 0-1 kon inschieten. Het spelbeeld bleef hierna ongewijzigd. DHC bleef aanvallen, waarbij we goede doelpogingen noteerden van onder meer Ilias Kariouh en Quinten vd Kraaij, maar steeds stond de Hillegersberg-goalie een doelpunt in de weg. Een schot van Nabil Hadui belandde buiten bereik van die doelman op de lat. Na 31 minuten volgde dan eindelijk de 0-2: Jordy Brouwer bereikte Ilias Kariouh die de bal laag in de uiterste hoek schoot. Deze 0-2 leidde kennelijk tot enig concentratieverlies aan Delftse kant, want in de minuten hierna dacht de thuisclub eerst te scoren na een hoekschop, maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat kennelijk de bal uit die hoekschop achter was geweest. Na 36 minuten werd in een counter een van de Rotterdammers diep gestuurd, die razendsnel de uitkomende DHC-doelman Nick Hasper kon omspelen en ook de teruggekomen Levi Schipper kon verrassen: 1-2. Kort nadat een fraaie lob van Jordi Brouwer net over de lat was gegaan, floot de dienstdoende arbiter voor de rust.

  De 2e helft – met Jessy Nauman als vervanger voor de geblesseerd geraakt Quinten vd Kraaij – begon met weer een aanvallend DHC en met een serie gele kaarten voor de thuisclub. Na 20 minuten moest nu ook Roy Speelman geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Storm de Kam. Beiden hadden nogal wat moeite met hun directe tegenstander, want zowel Speelman (al in de 1e helft) als De Kam liepen door overtredingen tegen die tegenstander een gele kaart op. Ook Joey Emmerink ontving een dergelijke kaart. In de loop van de 2e helft ging de thuisclub dan toch steeds meer aanvallen, want aan een 1-2 eindstand hadden zij natuurlijk ook niets. Hierdoor leek DHC het nog even lastig te krijgen, maar na 37 minuten viel de beslissing: uit een fraaie pass van Jordy Brouwer kwam Nabil Hadui alleen voor de Rotterdamse doelman, waarna Hadui de bal keurig en koelbloedig langs doelman Henriques in de hoek schoot: 1-3. In de slotminuten waren er nog goede doelpogingen van Vincent Romeijn (keeper maakte er een corner van) en Jessy Nauman (net over), maar er kwamen geen doelpunten meer bij. Het eindsignaal kwam dan ook bij 1-3.

  De meest recente zege van DHC was van enige tijd geleden, want dat was in de laatste wedstrijd voor de verlengde winterstop en wel op 21 november jl., ofwel vier maanden geleden. Toen werd thuis met 5-0 gewonnen van dezelfde tegenstander, Hillegersberg. Na de winterstop werd tot op heden in pas vier wedstrijden 2 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren. En nu dan weer de eerste zege van zonder twijfel meer. Door deze overwinning en de overige uitslagen van deze dag is DHC met 11-17 weer opgeklommen naar de 5e plaats op de ranglijst, in verliespunten gelijk met de nummers 3 en 4 (Boshuizen en Den Hoorn, beide 12-20). De achterstand op koploper Unitas’30 (11-21) is 4 punten, op nr. 2 SC ’t Zand (12-21) is de achterstand in verliespunten slechts 1.

  Er volgt nu voor DHC een druk programma, met voorlopig steeds twee wedstrijden per week:

  Donderdag 24/3, 20.30 uur: DHC - Olympia

  Zondag 27/3, 14.00 uur: DHC – SC ‘t Zand

  Donderdag 31/3, 20.30 uur: VUC – DHC

  Zondag 3/4, 14.00 uur: Den Hoorn – DHC

 • DHC 2 begint te slap en verliest bij VOC

 • DHC 2 begin t te slap en verliest bij VOC            Tekst: Wicher Schreuders

  Het groen-zwarte reserveteam diende op zondagochtend 20 maart de uitwedstrijd bij VOC 2 te spelen. Helaas waren de DHC-ers in de 1e helft niet bij de les. Vanaf de aftrap van scheidsrechter Samie Mewa was de thuisclub gedurende ruim 20 minuten bijna constant in de aanval en kon DHC slechts sporadisch op de andere helft komen. Er werd slordig gespeeld, men was kennelijk op zoek naar de goede posities, er was veel knullig balverlies. VOC profiteerde daarvan en uiteindelijk leidde dit na 25 minuten in de 1-0 door een schot vanaf onze linkerkant die via de binnenkant van de paal doel trof. In de minuten daarna voorkwam DHC-goalie Hylke vd Burg tot tweemaal toe een 2e treffer. Pas kort voor rust noteerden we de eerste serieuze kans voor DHC. Lesley Monteiro werd aangespeeld, hij speelde zich handig vrij het strafschopgebied in, maar zijn inzet werd door een verdediger geblokkeerd en tot hoekschop gedegradeerd.

  Na de doelwissel waren de groen-zwarten beduidend beter op dreef. Nu werd VOC heel vaak teruggedrongen op hun speelhelft. Dit leidde al na 9 minuten in de 2e helft tot de gelijkmaker. Lucas Coudevylle schoot de bal van enige afstand fraai over de Rotterdamse doelman in het doel: 1-1. Ongeveer 10 minuten later werd een fraaie en snelle Delftse aanval op een vlagsignaal door scheidsrechter Mewa afgefloten, op het moment dat een van de DHC-ers de bal in het lege doel kon schieten. Maar deze 1-2 ging helaas niet door.  Even later schoot Lesley Monteiro net naast het VOC-doel. DHC bleef proberen te scoren met steeds meer aanvallend voetbal. Dit leidde na 34 minuten tot wederom een treffer: vanaf links gaf de diepgaande Karlo Grgic een fraaie lage voorzet, die bij de 2e paal door Samatar Rachid in het doel werd getikt. Opnieuw stak de VOC-grensrechter zijn vlag de lucht in en ook nu volgde de scheidsrechter die clubman. Over de 1e keer kan je nog twijfelen, maar dit 2e afgekeurde doelpunt was echt onterecht en een zuiver doelpunt. Bij de voorzet bleven voor het doel twee DHC-spelers bewust achter de bal, een van hen schoot de bal erin, dus van buitenspel was geen sprake. Maar helaas. Vervolgens gebeurde het haast onvermijdelijke: er werd bij DHC aan de zijlijn op de andere helft balverlies geleden, VOC schakelde snel om naar voren waar dan te weinig DHC-ers zijn blijven hangen, er volgde een voorzet en voor het doel werd de bal er in geschoten: 2-1 na 38 minuten. In de slotminuten kon DHC de gelijkmaker niet meer maken, ondanks alle verwoede pogingen daartoe.

  Al met al een onnodige nederlaag. In de 1e helft was VOC duidelijk de betere over een te slap beginnend DHC 2. Gezien de 2e helft verdienden de groen-zwarten de overwinning, maar twee afgekeurde doelpunten maakten dat onmogelijk.  En dan ga je nog naar huis met een nederlaag ook, zodat zelfs een gelijkspel niet behaald wordt. Teleurstellend. Op de ranglijst is door de uitslagen van deze speeldag Foreholte 2 nu voorbij DHC 2 naar de 2e plaats geklommen, terwijl VOC 2 nu gelijk staat met de groen-zwarten. De eerstvolgende competitiewedstrijd is pas op zondag 10 april a.s., thuis tegen Foreholte 2.

 • DHC 2 overloopt RKDEO 2

 • DHC 2 overloopt RKDeo 2: 5-0           Tekst: Wicher Schreuders

  Onder lenteachtige omstandigheden speelde DHC 2 zondagochtend in het eigen DHC Stadion de competitiewedstrijd tegen RKDeo 2. Voor aanvang van de wedstrijd was het vermoeden al dat dit duel zou gaan om de 2e plaats in de Reserve Hoofdklasse A, achter koploper Quick 2 dat vandaag niet in actie kwam.

  De groen-zwarten begonnen sterk en voortvarend aan de wedstrijd, die onder leiding stond van Patrick Dijkhuizen (Spijkenisse). Al na 8 minuten kwam de thuisclub op voorsprong: na een voorzet van Driss Ezzemmouri vanaf de rechterkant scoorde Mitchell Klass fraai via een hakje achter zijn standbeen: 1-0. Al snel daarna – na 17 minuten - werd het 2-0 door genoemde Driss Ezzemmouri, nadat deze de bal op de Nootdorpse doelman had veroverd op de rand van het strafschopgebied. Kort voor rust scoorde dezelfde speler ook nog de 3-0 maar dit doelpunt werd na een zeer twijfelachtig vlagsignaal van de RKDeo assistent-scheidsrechter afgekeurd. Het bleef dus 2-0 en daarmee kwam dan ook de rust.

  Ongeveer 10 minuten na de doelwisseling zag de scheidsrechter zich genoodzaakt om een RKDeo-speler met rood uit het veld te sturen, na een behoorlijke overtreding op de enkel van DHC-aanvoerder Roland Dze Kang. Met deze man-meer-situatie kwam de DHC-zege helemaal niet meer in gevaar, maar bovendien wisten de groen-zwarten de voorsprong nog verder uit te breiden. Halverwege de 2e helft zorgde Lucas Coudevylle voor de 3-0, en een kwartier voor tijd zorgde Samatar Rachid met een mooi lobje over de keeper voor de 4-0. Na 83 minuten brak Kevin Moerli door over de linkervleugel, waarna hij ongehinderd het strafschopgebied in kon gaan en uiteindelijk alleen voor de Nootdorpse doelman diagonaal laag in de verre hoek voor de 5-0 zorgde.

  Na het enige weken geleden terugtrekken van Olympia 2 zijn er momenteel nog slechts 10 teams in deze competitie. Quick 2 gaat met 9-24 aan de leiding. Hun enige nederlaag vond plaats op 18 november jl en dat was hun thuiswedstrijd tegen DHC 2: 1-2. Verder heeft Quick 2 alles gewonnen. Na de uitslagen van deze zondag staan de groen-zwarten met 9-17 weer op de 2e plaats. Na de 5-0 van heden en de 2-7 uitzege bij Spartaan’20 2 een week eerder, werd nu het recente onnodige puntenverlies tegen Wilhelmus 2 (2-2 op 13/2) en Donk 2 (0-1 op 20/2) extra betreurd. Zonder dat onnodige puntenverlies in twee thuiswedstrijden direct na de winterstop had DHC nu koploper Quick dicht op de hielen gezeten. Maar die afstand is nu helaas wat groter, maar we zijn nu pas halverwege de competitie. Inmiddels heeft DHC 2 de vorm teruggevonden en bovendien weet men nu ook het doel te vinden: vorige week werd 7x gescoord en nu dus 5x. Volgende week zal DHC 2 uit bij VOC 2 een volgende zege willen en moeten toevoegen aan de goede reeks. Daarna volgt dan op 10 april a.s. de eerstvolgende thuiswedstrijd en wel tegen Foreholte 2. Die twee eerstkomende tegenstanders zijn (met Antibarbari) ook de teams die vlak achter DHC 2 in de stand staan, dus met DHC strijden om de 2e plaats. Het team van Francisco Grant, Kenneth Wezer (trainers) en Vincent van Bennekom (leider) zal moeten blijven winnen om nog een beetje zicht te houden op koploper Quick 2, dat op de laatste competitiedag (Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni) naar de Brasserskade moet komen.

 • DHC verspeelt in blessuretijd punten

 • DHC verspeelt zege ver in blessuretijd                 Tekst: Wicher Schreuders              Foto's: Hasper Pictures 

  Op een schitterend zonnige middag waren relatief veel toeschouwers naar de Brasserskade gekomen om te kijken naar de wedstrijd tussen DHC en cvv Zwervers uit Capelle. Bij de groen-zwarten ontbraken nog steeds Nabil Hadui (geschorst) en Jerone Goodett (blessure). Joey Emmerink begon na een wekenlange afwezigheid vanwege een blessure op de bank.

  Na het beginsignaal van scheidsrechter Benlamkaddem (Amstelveen) ontwikkelde zich een aardige 1e helft, waarbij beide ploegen probeerden het andere doel te zoeken. DHC slaagde daar wel iets vaker in dan Zwervers, maar echt gevaarlijk werden geen van beide teams. Na een half uur spelen schoot Zwervers-speler Maatsen vanaf rechts de bal voorlangs het doel van DHC-goalie Nick Hasper en dat was het gevaarlijkste moment tot dan toe. In het slotkwartier van het eerste bedrijf werd de thuisclub een aantal malen gevaarlijk. Een mooie aanval via Jordy Brouwer en Ilias Kariouh leidde tot een fraai schot van Jeffrey van Roon, maar zijn poging ging net naast het Capelse doel. Vervolgens gingen schoten van Ilias Kariouh en Quinten vd Kraaij net over datzelfde doel. Net voor de rust viel dan toch nog de 1-0. Een vrije trap van Vincent Romeijn vanaf de linkerkant bracht de bal bij de 1e paal, waar Zwervers-doelman Rik de Vries de bal leek te pakken, maar hij liet hem weer los, waarna de mee opgekomen Scott Luiten van dichtbij kon scoren: 1-0.

  Na de doelwisseling noteerden we eerst een kans voor de gasten, maar daarna was het DHC dat de voorsprong had moeten uitbouwen. Ilias Kariouh ontdeed zich in een solo van twee tegenstanders waarna hij vlak voor het doel oog in oog kwam met doelman De Vries, die het schot van Kariouh knap wist te keren. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft zagen we een bijna identieke situatie, waarbij Kariouh zich opnieuw behendig ontdeed van enkele tegenstanders, maar nu vanaf wat grotere afstand op doel schoot, waar opnieuw doelman De Vries voor redding zorgde. Daarmee maakte de Zwervers-doelman zijn fout van voor de rust meer dan goed. Het had echter op dat moment 3-0 moeten zijn, waarmee dan de wedstrijd vermoedelijk wel beslist zou zijn geweest. Maar de werkelijkheid was, dat het nog slechts 1-0 stond. In de slotfase van de wedstrijd gooide Zwervers alles op de aanval, waarbij DHC kennelijk onzeker of angstig werd en wat naar achteren ging. Dat is onbedoeld een beetje vragen om moeilijkheden. Hoewel scheidsrechter Benlamkaddem al enige tijd tevoren had aangegeven dat er nog twee minuten in de extra tijd te spelen waren, liet hij toch nog wat langer door gaan, maar daar zal hij dan zijn redenen wel voor gehad hebben. Dit leidde na ruim 8 minuten in blessuretijd tot een ver schot van Zwervers-speler Joey Grundeler waarna van dichtbij Jason Postema de bal in het doel tikte: 1-1. Het vlagsignaal voor buitenspel door de DHC-clubgrensrechter werd door de scheidsrechter weg gewoven, hoewel hij nog wel even naar de kant ging voor overleg. Het doelpunt werd echter goed gekeurd, waarmee het 1-1 was en bleef. Enkele seconden later was de wedstrijd ten einde.

  Prachtig weer, redelijk wat publiek, een aardige wedstrijd, goede sfeer. Alleen weer geen overwinning voor de groen-zwarten. De laatste zege dateert van voor de winterstop, dat was op 21 november jl een 5-0 overwinning thuis tegen Hillegersberg. Daarna noteerden we thuis twee gelijke spelen en uit twee nederlagen. Volgende week speelt DHC weer thuis, dan tegen Olympia, dus hopelijk kan dan wel een zege worden geboekt.

 • DHC domineert, maar verliest toch

 • DHC domineert maar verliest toch           Tekst: Wicher Schreuders             Foto's: Hasper Pictures

  Op een prachtige zonnige zondag reisden de groen-zwarten af naar Bergen op Zoom voor de wedstrijd tegen DOSKO, dat ogenschijnlijk laag op de ranglijst stond maar dat is vertekend door het verschil in aantal gespeelde wedstrijden. De ploeg uit Bergen stond in verliespunten niet eens zo ver achter op de Delftenaren. Dat er op carnavalszondag voor het eerst in het bestaan van DOSKO door hun 1e gespeeld moest worden, dat verbaasde de aanwezige mensen van de thuisclub. Er waren niet veel toeschouwers, maar die er waren kwamen voornamelijk als supporters van DHC. De groen-zwarten misten in deze wedstrijd Joey Emmerink (geblesseerd), Nabil Hadui (geschorst) en Jerone Goodett (vorige week geblesseerd uitgevallen). Jordy Brouwer was hersteld van ziekte.

  Na het beginsignaal van arbiter Meeuwenoord (Lisse) noteerden we al snel enige kansen voor DHC, dat aanvallend begon. Frank de Lange speelde de bal op rechts op de mee opgekomen Roy Speelman, die de bal binnen het strafschopgebied breed legde maar een Bergense verdediger kon de bal onderscheppen. Even later gaf Speelman de bal breed op Jordy Brouwer, die keurig afrondde, de DHC-ers vierden daarmee al na 11 minuten de 0-1 voorsprong, maar de DOSKO-grensrechter stak vervolgens zijn vlag de lucht in. Hij wist scheidsrechter Meeuwenoord zodanig te overtuigen dat deze de goal alsnog afkeurde. Het bleef dus 0-0. Na 20 minuten spelen bereikte een voorzet vanaf links van Youri Kooijmans in het centrum Jordi Brouwer die inschoot, maar deze keer stond de binnenkant van de paal een Delfts doelpunt in de weg. En zoals zo vaak: dan valt het doelpunt onverwachts aan de andere kant: een vanaf hun linkerkant breed gespeelde bal, bereikte in het centrum Jerzy van Bergen die van redelijk grote afstand laag in de benedenhoek doel trof: 1-0. De groen-zwarte aanvallen werden niet echt gevaarlijk. Zo speelde Ilias Kariouh binnen het zestienmeter gebied de bal te hoog op Quinten vd Kraaij, terwijl later de opkomende Roy Speelman op de rand van het strafschopgebied ten val werd gebracht, maar scheidsrechter Meeuwenoord zag geen aanleiding voor een fluitsignaal. Tussendoor had de thuisclub via Jari Rommens overigens ook de paal geraakt. Na 40 minuten kwam dan toch de verdiende gelijkmaker via een beetje vreemd doelpunt, waarbij de bal een aantal malen via het hoofd en via de vuisten van de keeper in de lucht bleef en door de inkomende Ilias Kariouh in het doel werd gekopt. Ook nu vlagde vervolgens de DOSKO-grensrechter waarna de scheidsrechter bij hem andermaal om uitleg ging vragen. Deze keer bleef de arbiter wel bij zijn eigen oordeel en wees hij naar de middenstip: 1-1. In de slotminuten voor de rust, na 43 minuten, viel er alsnog een doelpunt, maar aan de verkeerde kant. In een poging de bal weg te werken raakte Scott Luiten de bal ongelukkig zodat deze op de eigen lat belandde, maar vervolgens ook nog eens precies voor de voeten van DOSKO-speler Marvin Bedaf viel, die eenvoudig kon inschieten: 2-1 als ruststand.

  De verwachting was bij iedereen dat de groen-zwarten na de rust het wel goed zouden gaan maken. Vanaf de hervatting was DHC inderdaad veel sterker dan de thuisclub, er werd alleen op de helft van de thuisclub gespeeld. DOSKO trok zich terug en probeerde van de eigen helft af te komen, maar dat lukte nauwelijks. Frank de Lange werd in de 16 meter ten val gebracht, schoten van onder meer Jeffrey van Roon, Jordy Brouwer en Jessy Nauman strandden op de Bergense doelman Dennis Uijl dan wel op een van de verdedigers. Pas na 30 minuten spelen in de 2e helft kwam DOSKO een keer op de Delftse helft en dat was direct een doelpunt: vanaf de linkerkant schoot Marvin Bedaf hoog diagonaal in de verre hoek: 3-1. Tegen iedere verhouding in, maar het was wel de bittere werkelijkheid. DHC ging nog meer naar voren spelen, hield de thuisclub weer op hun helft, maar deze kregen nu sporadisch ook een beetje ruimte om uit te breken. De tijd werd steeds krapper en de haast steeds groter om nog twee – of liever drie – doelpunten te kunnen maken. Dat gebeurde dan dus ook niet. De eindstand werd 3-1 voor de thuisclub. Dominant spel, constant – zeker na rust – op de andere helft spelend, maar dan toch met 3-1 verliezen. Ook dat is voetbal.

  DOSKO was dolgelukkig met de behaalde 3-1 overwinning, die voor hen volkomen onverwachts was. DHC was uiteraard zeer teleurgesteld over de opgelopen tweede nederlaag. De nog weer lange terugreis werd dan ook al snel aangevangen. Nog maar kortgeleden waren de groen-zwarten in deze competitie ongeslagen. In de korte tijd na de verlengde winterstop volgden achtereenvolgens een nederlaag bij SC ’t Zand, een gelijkspel thuis tegen Spartaan’20 en nu dan een nederlaag bij DOSKO. DHC heeft hiermee ook niet geprofiteerd van het puntenverlies vorige week en vandaag van koploper SC ’t Zand. De competitie duurt echter nog lang. We rekenen op nog vele punten.

 • Teleurstellend gelijkspel DHC

 • Tekst: Wicher Schreuders             Foto's: Hasper Piqtures 

  Onder erbarmerlijke weersomstandigheden – met een gedurende de wedstrijd in kracht toenemende volgende storm, maar vooral met een voortdurend neervallende hevige regen – speelde het hoog geklasseerde DHC thuis tegen het veel lager staande Spartaan ’20. De wedstrijd stond onder leiding van ‘good old’ Rob Wassink, die voorafgaande aan de wedstrijd memoreerde dat hij al heel lang geleden voor het eerst bij DHC kwam, te weten als grensrechter bij de wedstrijd om de landstitel tussen DHC en Spakenburg. Met toen als scheidsrechter de roemrucht Ab Schuurmans. Een enkeling in de Bestuurskamer wist direct dat dit in de vroege zomer van 1985 is geweest, dus pas 37 jaar geleden.

  Dat er voor de competitiewedstrijd vandaag beduidend minder toeschouwers waren dan op die zomeravond in 1985, dat is begrijpelijk. Ondanks het vreselijke weer, hadden toch nog een redelijk aantal toeschouwers de weg naar de Brasserskade gevonden. Men zocht en vond een plek op de overdekte tribune of achter het beschermende glas in het clubgebouw.

  DHC trainer/coach Arie vd Padt moest het vandaag doen zonder Joey Emmerink (geblesseerd), Jordy Brouwer (ziek) en Nabil Hadui (geschorst). Al na een kwartier spelen moest Jerone Goodett met een hamstring-blessure uitvallen, waarmee vooral voorin nogal wat afwezigen te noteren waren. Dat was tijdens de wedstrijd ook wel te merken. Het was overigens dezelfde Goodett die kort voor zijn uitvallen Spartaan doelman Poya Maleki Seifar (ex-DHC) op de proef stelde, maar deze verwerkte de bal keurig tot hoekschop. Spartaan kwam in de 1e helft alleen in dat 1e kwartier een paar maal gevaarlijk in de buurt van DHC-goalie Nick Hasper, maar daarna was de eerste helft voor DHC. Een voorzet vanaf de rechterkant van Quinten vd Kraaij werd onschadelijk gemaakt door doelman Maleki Seifar, terwijl een schot van Ilias Kariouh via een verdediger niet meer dan een corner opleverde. Na 37 minuten stuurde Quinten vd Kraaij op de rechterkant de opkomende Roy Speelman de diepte in, waarna Speelman in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Rob Wassink wees gedecideerd naar de penaltystip, daar was geen VAR voor nodig. Vincent Romeijn schoot vervolgens vanaf elf meter onberispelijk de 1-0 in. Dat werd ook de ruststand.

  Na de doelwisseling trokken de Rotterdammers direct ten aanval en al na 49 minuten leidde dit tot een strafschop voor de bezoekers na een overtreding van Vincent Romeijn bij de achterlijn. Het was nu Xavier Akinrinbola die het vonnis voltrok: 1-1. In het verdere verloop van de tweede helft was Spartaan meer in de aanval dan voor de rust, terwijl DHC juist minder aanvallend was. Na 70 minuten leidde dit dan ook tot de 1-2 via Talib Azaroiali, die vanaf de linkerkant wist te scoren. Kort daarna, na 75 minuten, kwam DHC al weer op gelijke hoogte. Een door DHC onderschepte bal werd op rechts gespeeld naar Roy Speelman die vanaf de achterlijn de bal goed voorgaf, waarna Quinten vd Kraaij midden voor het doel goed inschoot: 2-2. Daar bleef het bij, zodat dit ook de eindstand werd.

  Na afloop was eenieder het erover eens dat de weersomstandigheden het voetballen niet ten goede waren gekomen. Het was een tegenvallende wedstrijd, waarbij DHC in de eerste helft de overhand had, Spartaan ’20 in de tweede helft, zodat het 2-2 gelijke spel wel de terechte puntendeling betekende. Voor DHC was dit echter een teleurstellend gelijkspel, waarbij wederom puntenverlies werd opgelopen in de strijd om de bovenste plaats. Maar er volgen nog vele wedstrijden om dit weer goed te maken.

 • Alles of niets leidt tot niets voor DHC

 • Alles of niets leidt tot niets voor DHC   Tekst: Wicher Schreuders          Foto's: Hasper Piqtures

   Zondagmiddag moest DHC het drie maanden geleden (op 7 november jl.) gestaakte uitduel bij SC ’t Zand uitspelen. Toen werd de wedstrijd gestaakt door een ernstige beenbreuk aan de kant van de Tilburgers. DHC kwam toen kort na de rust op een 4-0 achterstand, waarna de groen-zwarten de inhaalrace inzetten. Na twee Delftse doelpunten werd het 4-2 waarna die akelige beenbreuk van Tilburger Robin de Man volgde en de wedstrijd werd gestaakt.

  Vandaag werden de resterende 26 minuten uitgespeeld. Gezien de eerdere wissels konden Jordy Brouwer en Quinten vd Kraaij niet meer meespelen, terwijl ook Jerone Goodett (ziek) en Nabil Hadui (geschorst) ontbraken, waarmee niet zo veel aanvallers beschikbaar waren. Ook verdediger Joey Emmerink (blessure) kon niet mee spelen. DHC had echter slechts 1 doel: proberen om met aanvallend spel toch voor een verrassend gelijk spel te gaan. DHC-trainer Arie vd Padt stuurde daarom een 3-5-2 opstelling het veld in, met zo veel mogelijk druk naar voren en spelen op die andere helft. Het was ‘alles of niets’. Een dergelijke speelwijze kent uiteraard risico’s. Bij balverlies ligt er op de eigen helft veel ruimte voor de tegenstander, hetgeen ook al snel de realiteit was. Na een afgeslagen DHC-corner waren er nauwelijks verdedigers aan DHC-kant, waardoor Tilburger Rob Keuken alleen op DHC-goalie Nick Hasper af kon gaan: 5-2 na 5 minuten. De groen-zwarten trokken desondanks weer volop ten aanval, waarna balverlies na 9 minuten opnieuw alle ruimte gaf Yannick Burleson de 6-2 kon scoren. Drie minuten later kreeg DHC op eigen helft een vrije trap toegewezen, die door aanvoerder Jeffrey van Roon werd genomen, maar Burleson stond vlak voor de bal, kennelijk om het spel te vertragen. Hij kreeg de bal tegen zijn uitgestoken been. Van Roon en alle andere DHC-ers bleven staan in de overtuiging dat scheidsrechter Younes El-Hajouti zou affluiten en de vrije trap over zou laten nemen. Tot ieders verbijstering floot de arbiter niet, SC ’t Zand-speler Burleson pikte de bal op, liep ongehinderd alleen op het doel af en scoorde de 7-2. De Delftse protesten bleven zonder effect. De wedstrijd was helemaal gespeeld. Dat de scheidsrechter kort daarna een duidelijke overtreding binnen het strafschopgebied op Scott Luiten onbestraft liet, deed er eigenlijk niet meer toe. Dat na 20 minuten Ilias Kariouh van afstand in de benedenhoek de 7-3 scoorde, dat was nog slechts voor de statistieken. Daar bleef het in de paar slotminuten bij. DHC speelde ‘alles of niets’, het werd niets. DHC leed hiermee de 1e nederlaag van deze competitie, SC ’t Zand gaat nu echt aan de leiding met 9-20, Boshuizen staat nu 2e met 9-16 en DHC volgt als 3e met 8-15.

 • DHC 1 wint vriendschappelijke tegen Laakkwartier

 • Nabil Hadui                                                                                           Jordy Brouwer

  DHC wint bij Laakkwartier met 2-4      Tekst: Wicher Schreuders 

  Al vroeg op de zondagmiddag – om 12.00 uur, net na een gigantische stortbui – oefende DHC uit bij tweedeklasser Laakkwartier. De groen-zwarten speelden zonder 1e doelman Nick Hasper, Vincent Romeijn en Quinten vd Kraaij, terwijl Levi Schipper en Jessy Nauman op de bank begonnen.

  DHC speelde de gehele wedstrijd vooral op de andere speelhelft, maar de thuisclub verdedigde heel behoorlijk en was met enige snelle uitvallen ook nog eens gevaarlijk voor het Delftse doel. Pas na 22 minuten viel de openingstreffer. Een voorzet van Nabil Hadui vanaf de rechterkant werd door Jordy Brouwer keurig ingekopt: 0-1. Na iets meer dan een half uur spelen wist Laakkwartier wat terug te doen middels een uitval, waarbij Karam Boukhari vanaf de linkerkant diagonaal DHC-keeper Hylke van der Burg wist te passeren. Kort voor rust kwamen de groen-zwarten weer op voorsprong, doordat Nabil Hadui, aangespeeld door Brouwer, vanaf links solo op het doel af ging en de bal schuin in de verste hoek schoot: 1-2.

  Na de doelwisseling werd DHC-spits Jordy Brouwer in het zestienmeter-gebied gevloerd, maar scheidsrechter Wim Hoonhout liet door spelen. Het duurde tot een klein half uur spelen tot er een volgend doelpunt viel. Uit een voorzet van Jerone Goodett vanaf de recherkant kwam de bal bij Brouwer, die keihard in de kruising schoot waarmee het 1-3 werd. In de slotminuten zorgde bij een uitval Karam Boukhari voor de aansluitende 2-3, maar daarna was het toch weer DHC dat iets terug deed. In de laatste minuut bracht een aanval via Ilias Kariouh en Jordy Brouwer de bal op links bij Nabil Hadui, die de 2-4 liet aantekenen. Daarmee scoorden zowel Brouwer als Hadui aan DHC-kant, en ook Karam Boukhari voor de thuisclub, tweemaal.

  Volgend weekend (zondag 13 februari) dient DHC af te reizen naar Tilburg om aldaar de eerder vanwege een beenbreuk gestaakte wedstrijd bij SC ’t Zand uit te spelen. Er resteren nog 26 minuten bij een stand van 4-2 voor de Tilburgers, na een eerdere 4-0 tussenstand aldaar. SC ’t Zand gaat met 8-17 aan de leiding, terwijl DHC met 7-15 virtueel aan kop gaat. We gaan kijken of DHC in de resterende 26 minuten met enige extra tijd nog voor een verrassing kan zorgen.

 • DHC overklast TAC'90 7-2

 • Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Haaglandenvoetbal.nl 

   Donderdagavond konden 1e klasser DHC en Hoofdklasser TAC’90 na een door Corona verlengde winterstop dan eindelijk weer voor een wedstrijd het veld op. Half augustus jl. troffen deze beide teams elkaar al op het Duno-toernooi, waar DHC toen met 4-2 de sterkste was. Een klein half jaar later trof men elkaar nu in het Stadion aan de Brasserskade te Delft.

  Slechts in de eerste 10 minuten van de wedstrijd – die onder leiding stond van scheidsrechter Mike van Dam – leek het een klasse hoger spelende TAC een overwicht te hebben. Een enkele kans leidde echter tot niets. Na die korte beginfase kregen de groen-zwarten de overhand. Nadat nog een aantal Delftse kansen onbenut waren gebleven, liet DHC heel aardig, snel en diepgaand combinatiespel zien. Vanaf minuut 20 tot minuut 31 leidde dit tot maar liefst vijf doelpunten voor de thuisclub: Ilias Kariouh scoorde eerst 4x op rij, waarna de 5-0 werd gescoord door Quinten vd Kraaij. Vlak voor rust liet Jerone Goodett nog de 6-0 aantekenen. Daarmee was de wedstrijd met de rust al meer dan gespeeld. De aanwezigen waren het helemaal eens over het zeer goede DHC-spel van de 1e helft, waarin TAC eenvoudigweg was overklast. DHC-trainer Arie vd Padt kon daarom in de rust met een gerust hart enkele van zijn meer ervaren krachten wisselen voor enige jongere spelers.

  In de 2e helft was de wedstrijd daarmee wat gelijkwaardiger. DHC nam wat gas terug. Het duurde dan ook nog tot een kwartiertje in de 2e helft tot Jerone Goodett de 7-0 op het scorebord bracht. Daarna kon uiteindelijk TAC nog wat terug doen via twee doelpunten van Abdelhak Bojada. Daarmee kwam het eindsignaal met 7-2.

  DHC-trainer Arie vd Padt – die aan het einde van het seizoen overstapt naar juist TAC’90 – kon meer dan tevreden naar zijn eigen huidige groen-zwarte team kijken, terwijl hij zonder twijfel de nodige verbeterpunten heeft gezien bij zijn toekomstige club. De toeschouwers, in ieder geval voor zover supporter van DHC, hadden kunnen genieten van een mooie voetbalshow. Dit belooft veel voor het competitievervolg van DHC, hoewel de horizontale overstap naar de zaterdag promotie aan het einde van dit seizoen helaas sowieso onmogelijk maakt. Maar desondanks is het mee spelen om de titel een mooie uitdaging.

  Komende zaterdagmiddag (aanvang 14.00 uur) oefent DHC thuis tegen zaterdag-1e klasser Nootdorp. Een week later, op zondag 6 februari, hervat DHC de competitie uit bij Hillegersberg.

  Helaas werd donderdag bekend gemaakt dat de KNVB ook dit seizoen een streep zet onder het vervolg van de strijd om de Districtsbeker. Juist dit was de enige voor DHC nog te behalen prijs, want een plek bij de laatste vier levert voor volgend seizoen een plaats in de ‘grote’ KNVB-beker op. Maar die kans gaat nu ook dit seizoen verloren voor DHC, dat zich intussen al bij de laatste 32 had gespeeld.

 • Wedstrijdverslagen en foto's
 • DHC 3 in coronatijd tegen Taurus 3   Tekst en foto's Aad van der Knaap

  12 december 2021 Terwijl alle wedstrijden in de A-categorie in verband met corona werden afgelast speelde DHC 3 in de B-categorie de competitiewedstrijd tegen Taurus 3. In een constante druilige regen hadden de groenzwarten in het eerste bedrijf de regie in handen. Vele mogelijkheden die zich voordeden werden niet benut. Dit mede door goede keeperswerk van de sluitpost van de Delftse studenten. En als je dan niet zelf scoort, scoort de tegenpartij wel. Door snel uitgevoerde counters moest keeper Kevin van Meurs tweemaal de bal uit het net halen. De goed leidende scheidsrechter Wesley Ham dirigeerde na vijfenveertig minuten met een 0-2 stand de teams naar de kleedkamers voor iets warms.

  Na de hervatting toonde de ploeg van aanvoerder Joren Groot veerkracht. Terwijl de bezoekers het net bij de gastheren niet meer wisten te vinden, scoorden de Brasserskadebewoners drie maal. Een 3-2 overwinning was de beloning van hard werken in deze aantrekkelijke wedstrijd.

 • DHC 2 speelt gelijk tegen SJC 2   28-11-2021    Tekst: Wicher Schreuders

  Zondagochtend speelde DHC 2 in de Res. Hoofdklasse de uitwedstrijd tegen SJC 2 in Noordwijk. Vooral in de 1e helft waren de weersomstandigheden heel slecht, maar later werd het gelukkig droog. De DHC-reserves waren onlangs door een overwinning  bij Quick 2 mede-koploper geworden, maar vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Wilhelmus 2 gecanceld, terwijl Quick 2 toen wel speelde en won. Daarmee ging Quick 2 weer alleen aan de leiding, maar DHC stond in verliespunten nog gelijk. Op een nogal glad veld was het soms lastig voetballen, maar soms ging het combinatiespel heel aardig. De groen-zwarten deden het naar behoren, maar slaagden er alsmaar niet in om bij het SJC-doel voldoende gevaarlijk te worden. Na 25 minuten viel de 1-0 voor de thuisclub dan ook zeer onverwachts, nadat de bal in een vreemde kluts langs de uitgekomen doelman Hylke vd Burg richting doel ging, kwam een van de DHC-verdedigers net te laat om voor een inkomende SJC-er redding te kunnen brengen. DHC probeerde om nog voor de rust de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte helaas niet. Na de doelwisseling zette DHC die pogingen uiteraard voort. Na 20 minuten kwam een voorzet vanaf de rechtervleugel voor het doel bij Kevin Moerli die vervolgens de 1-1 kon inschieten. Daar bleef het verder bij. Een puntendeling die achteraf gezien het spelbeeld wel correct weer gaf. Doordat Quick 2 vandaag won, gaat dat team nu aan de leiding met 7-18, waarna DHC 2 en RKDEO 2 de 2e plaats delen met 6-13. Vooralsnog niet slecht voor de groen-zwarte reserves.

  ________________________________________________________________________________________

 • DHC wint ruim van Hillegersberg 5-0
 • DHC wint ruim van Hillegersberg: 5-0        Tekst: Wicher Schreuders     Foto's: Haaglandenvoetbal.nl

  Zondag 21 november 2021: DHC – Hillegersberg 5-0 (2-0)

  Scheidsrechter: Raymond Schipper (Heerhugowaard)

   Scoreverloop:

  • 29 min. 1-0 Jerone Goodett
  • 34 min. 2-0 Ilias Kariouh
  • 65 min. 3-0 Frank de Lange
  • 77 min. 4-0 Jordy Brouwer
  • 85 min. 5-0 Jordy Brouwer

   Gele kaarten DHC:

  • 60 min. Ilias Kariouh

   DHC speelde – op vanwege de Corona-pandemie helaas weer een speeldag zonder publiek – thuis tegen het laag geklasseerde Rotterdamse Hillegersberg. Het werd een eenzijdige wedstrijd, waarbij DHC-goalie Nick Hasper maar weinig te doen kreeg. DHC was eigenlijk constant in de aanval, slechts een enkele keer onderbroken door een poging van Hillegersberg richting het DHC-doel. In de beginfase leidde het Delftse aanvalsspel tot enkele kopkansen voor DHC, maar de 47-jarige Hillegersberg-doelman Eric Feenstra bracht steeds redding. Na een kwartier ging Jordy Brouwer onderuit binnen de beruchte lijnen, maar scheidsrechter Raymond Schipper (Heerhugowaard) wuifde alle Delftse protesten weg. Tien minuten later ging een vrije trap van aanvoerder Jeffrey van Roon over het doel, maar kort daarna kwam dan toch het eerste doelpunt. Jerone Goodett kwam, na een klein half uur, vanaf de linkervleugel naar binnen en passeerde de Rotterdamse goalie: 1-0. Kort daarna, na 34 minuten, kwam Ilias Kariouh op zijn beurt vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links in de korte hoek, waarmee de 2-0 op het scorebord kwam. Op slag van rust bracht doelman Feenstra redding op een schot van DHC-er Roy Speelman. De rust kwam daarmee bij 2-0.

  Na de doelwisseling was het nog lang wachten op meer doelpunten, hoewel ook toen DHC kansen genoeg kreeg. Pas na 65 minuten werd het 3-0, nu door Frank de Lange die een voorzet vanaf de rechterkant van Jerone Goodett netjes tot doelpunt promoveerde. Nadat een doelpunt van invaller Dyrell Dongor – op aangeven van Vincent Romeijn – vanwege buitenspel was afgekeurd, was het in de slotfase Jordy Brouwer die de score verder wist op te voeren. Na een door invaller Youri Kooijmans genomen hoekschop gaf Vincent Romeijn de bal hoog voor het doel, waarna Brouwer keurig de 4-0 inkopte. Vijf minuten voor het eindsignaal schoot Brouwer vanaf ongeveer 15 meter eenvoudig de 5-0 tegen de touwen.

  Iedereen was het er na afloop over eens: een dik verdiende en nog erg mager uitgevallen zege voor de groen-zwarten. Hillegersberg-trainer John Hoeks had eigenlijk nergens op gerekend aan de Delftse Brasserskade, want ook de stunt waar hij stiekem een klein beetje op hoopte, die bleef uit. Hij zei zich op te gaan maken op de nu komende wedstrijden, die voor zijn ploeg misschien meer mogelijkheden bieden. DHC speelt komende zondag uit tegen VUC, een derby die nooit makkelijk is.

 • DHC 2 bekert verder
 • DHC 2 bekert verder       14 november 2021

  Het groen-zwarte reserveteam (uitkomend in de Res. Hoofdklasse) speelde zondag 14 november voor de beker thuis uit tegen RVC’33 2 (uitkomend in de Res. 2e klasse). Met name in de 1e helft speelden de groen-zwarten alleen ‘op de andere speelhelft’, maar doelpunten bleven uit. Het verrassend goed voor de dag komende RVC’33 2 uit Reeuwijk – waarin een drietal 1e elftalspelers uitkwamen – bood heel lang en sportief goed tegenstand. Direct na de rust namen de Reeuwijkers zelfs een verbazingwekkende voorsprong door bij de 2e paal een voorzet in te koppen: 0-1. Al vrij snel – na 53 minuten – stelde de thuisploeg orde op zaken: de als spits ingevallen Scott Luiten scoorde met een verrassende hakbal fraai de 1-1 na een voorzet vanaf de rechterkant. Slechts 5 minuten later zorgde een afstandsschot van aanvoerder Roland Dze Kang voor de 2-1. De verwachting dat de groen-zwarten nu de score wel zouden opvoeren, die kwam niet uit. RVC’33 bleef goed verzet bieden en dit leidde na 70 minuten zelfs tot de gelijkmaker bij een van de schaarse tegenaanvallen: 2-2. Aangezien er verder niet meer werd gescoord, betekende het eindsignaal van scheidsrechter Danny Kaijen (Capelle a/d IJssel) dat strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. DHC begon aan deze serie, waarbij DHC-goalie Hylke van der Burg (foto) de 1e en de 4e strafschop van de Reeuwijkers wist te stoppen. Daarmee was de beslissing gevallen, was de 5e strafschop niet meer nodig en won DHC deze serie met 4-2. DHC 2 bekert verder.

   

 • Eenvoudige bekerzege voor DHC: 4-0 tegen DBGC
 • Ilias Kariouh 2x     Tekst: Wicher Schreuders

  Eenvoudige bekerzege voor DHC: 4-0 tegen DBGC

  Zaterdag 13 november 2021: DHC – DBGC 4-0 (1-0)

  Scheidsrechter: Michael Lindhout (Leiden)

   Scoreverloop:

  • 44 min. 1-0 Vincent Romeijn
  • 50 min. 2-0 Ilias Kariouh
  • 78 min. 3-0 Ilias Kariouh
  • 81 min. 4-0 Youri Kooijmans

   Gele kaarten:

  • geen

   De groen-zwarten speelden zaterdagmiddag thuis voor de beker tegen zaterdag-tweedeklasser DBGC uit Oude Tonge. Hoewel slechts een enkeling van de (weinige) aanwezigen dit nog wist – en zelfs bij aanwezig was geweest – speelden DHC en DBGC ooit op zondag tegen elkaar in de competitie. Dat was in de 1e klasse en wel in het seizoen 1978/1979. In september 1978 won DHC toen thuis met 6-1. Doelpuntenmakers waren toen onder meer Wim van Zinnen, Rob Eckhardt en Leo Rontberg.

  De ploeg van Arie vd Padt verscheen niet compleet aan de start. Sommigen ontbreken al wat langer, zoals Jessy Nauman (blessure) en Nabil Hadui (geschorst). Vandaag begonnen ook Nick Hasper, Roy Speelman, Frank de Lange en Jordy Brouwer in de dug-out. Van hen kwam ver in de 2e helft alleen Brouwer nog in het veld, alsmede 2e elftal-speler en debutant in het 1e Storm de Kam.

  DHC speelde ook nu een groot deel van de wedstrijd eigenlijk alleen op de andere speelhelft. Pas na 25 minuten noteerden we een eerste voorzichtige doelpoging van de kant van DBGC, maar de bal rolde naast het doel dat werd verdedigd door 2e keeper Hylke vd Burg. De thuisclub stelde daar, ondanks veelvuldig balbezit, ondanks aardig combinatiespel niet al te veel gevaar tegenover. Een goed afstandsschot van aanvoerder Jeffrey van Roon werd door DBGC-goalie Roy Nieuwland met zijn been ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Jerone Goodett werd bij een passeeractie in het strafschopgebied ten val gebracht, maar scheidsrechter Michael Lindhout (Leiden) wuifde de Delftse claims om een penalty weg. Na 35 minuten eindigde een fraaie combinatie tussen Joey Emmerink en Youri Kooijmans bij Emmerink, maar ook nu was doelman Nieuwland een sta-in-de-weg. Na een kleine 40 minuten leek DBGC tegen alle logica in op voorsprong te komen, toen een schaars schot van hun kant door DHC-doelman Hylke vd Burg pas na de rebound kon worden gered, nog net voor de doellijn. Toch zou DHC kort voor de theepauze de score openen. Na een pass van Dyrell Dongor legde Ilias Kariouh de bal terug op Vincent Romeijn, die van afstand keurig inschoot: 1-0.

  Na de doelwisseling verdubbelde DHC al snel de voorsprong tot 2-0 via een fraai schot van Ilias Kariouh in de bovenhoek. Daarna bleven meer doelpunten heel lang uit, ondanks het aanhoudende veldoverwicht. Jeffrey van Roon schoot eerst nog een vrije trap op de kruising, voor na een kleine 80 minuten een pass vanaf rechts van Quinten vd Kraaij via de binnen het strafschopgebied half-vallende Jordy Brouwer nog net bij Ilias Kariouh (foto) kwam, die daarna eenvoudig kon scoren: 3-0. Slechts enkele minuten later noteerden we een aanval over de rechterkant, waarbij Jordy Brouwer de bal op Quinten vd Kraaij speelde, waarna deze de bal goed voor gaf en de inkomende Youri Kooijmans de 4-0 kon inschieten.

  DHC bekert verder. Na deze ronde zijn er nog 32 clubs in de bekerstrijd. De volgende ronde staat gepland midweeks in de week van 8 februari a.s. Voor de winnaars van die ronde volgt in het weekend van 5/6 maart de 1/8 finale (16 deelnemers). Maar zover is het nog niet.

 • Tekst Wicher Schreuders         Foto's Hasper Pictures

  DHC gestaakt na blessure tegenstander

   Zondag 7 november 2021: SC ’t Zand – DHC gestaakt na 63 min. vanwege blessure bij 4-2 (3-0)

  • Scheidsrechter: Arjan Verhoeve (Barendrecht)
  • Assistenten: Michel Tiemessen (Almere) & Nedal Issa (Bloemendaal)

   Scoreverloop:

  • 2 min. 1-0 Rob Keuken (’t Zand)
  • 24 min. 2-0 Robin de Man (’t Zand)
  • 29 min. 3-0 Adam Sesay (’t Zand)
  • 46 min. 4-0 Robin de Man (’t Zand)
  • 54 min. 4-1 Joey Emmerink (DHC) (pen.)
  • 61 min. 4-2 Jerome Goodett (DHC)

   Gele kaarten:

  • Adam Sesay (’t Zand)

   Nummer 2 DHC ging in Tilburg op bezoek bij koploper SC ’t Zand. De twee tegenstanders hadden voor vandaag nog nooit tegen elkaar gespeeld en waren daarmee nog onbekenden voor elkaar. Wel was bij de groen-zwarten bekend dat ’t Zand over een aantal snelle en balvaardige voorwaartsen beschikt.

  Eenmaal op het (natuurgras)veld bleek de thuisclub meer gedreven en effectiever dan de groen-zwarten. Al na 2 minuten werd over hun rechterkant een van de Tilburgse spelers diep gestuurd, waarna diens voorzet bij de tweede paal door Rob Keuken eenvoudig kon worden ingeschoten: 1-0. Bijna deed DHC direct wat terug, maar de hoekschop van Frank de Lange werd door spits Jordy Brouwer net naast het Tilburgse doel gekopt. Al na 4 minuten trok arbiter Arjan Verhoeve (Barendrecht) vanwege een stevige overtreding een gele kaart voor ’t Zand-speler Adam Sesay. Kort daarna moest DHC-goalie Nick Hasper zich voor de voeten werpen van de op hem afkomende Sesay en de bal pakken. Na deze openingsminuten nam DHC het initiatief, hetgeen de thuisclub graag liet gebeuren. Het was voor hen dan ook een droomstart, want na die snelle voorsprong kon men zich laten terug zakken en via de counter steeds weer gevaarlijk worden. DHC combineerde er vrolijk op los, maar werd niet echt gevaarlijk. Dat werd de rood-witte thuisclub via hun snelle en balvaardige aanvallers echter wel. Na 24 minuten zorgde Robin de Man na een snelle uitval en een breed gelegde bal voor de 2-0, terwijl slechts enkele minuten later Adam Sesay met een schijnbeweging een DHC-verdediger de verkeerde kant op stuurde waarna zijn schot in de bovenhoek belandde: 3-0. Daarmee leek de wedstrijd na een half uur al beslist te zijn. DHC kwam in de 1e helft niet verder dan nog enige kopballen van Jordy Brouwer en Jeffrey van Roon, maar dat was het wel.

  Na de doelwisseling, waarbij aan de DHC-ers door trainer/coach Arie vd Padt duidelijk was gemaakt dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was, bleek desondanks dat de Tilburgers wederom scherper aan de start waren verschenen. Al na 1 minuut kreeg ’t Zand-speler Robin de Man de bal van achteruit toegespeeld, ergens bij de rand van het strafschopgebied met zijn rug naar het Delftse doel toe en een verdediger in zijn rug, maar in de draai schoot hij de bal in de verre hoek en was het 4-0. DHC gaf desondanks niet op. Levi Schipper kopte na een vrije trap van Jeffrey van Roon net naast het doel. Jerone Goodett maakte na 54 minuten een actie binnen het vijandelijke strafschopgebied, waarbij tegenstander Rick Snijders hem onderuit haalde. Scheidsrecher Verhoeve wees gedecideerd naar de elfmeter stip. Joey Emmerink liet vervolgens doelman Rick van Etten kansloos: 4-1. De groen-zwarten hielden hiermee nog enige hoop, men bleef de aanval zoeken. Na 61 minuten bereikte aanvoerder Jeffrey van Roon in de diepte Jerone Goodett, die de uitlopende doelman Rick van Etten uitspeelde en daarmee bij de linkerzijlijn belandde, maar vanuit die positie uiterst knap de bal in het verlaten doel wist te krijgen: 4-2. De Delftenaren waren hiermee duidelijk weer terug in de wedstrijd door in een paar minuten tijd terug te komen van 4-0 naar 4-2. Slechts twee minuten later speelde Ilias Kariouh op de ’t Zand-speelhelft tegenstander Robin de Man uit, die in de draai kennelijk met zijn voet vast bleef staan in de grond, waarna hij geblesseerd neer ging. De wedstrijd werd door de scheidsrechter uiteraard direct afgefloten, waarna de eerste indruk die was van een ernstige blessure. Al vrij snel gingen beide ploegen naar de kleedkamers. Na een kwartier besloot scheidsrechter Verhoeve tot het definitief staken van de wedstrijd, aangezien de spelers van de thuisclub te zeer ontdaan waren van de blessure van hun medespeler De Man. Dezelfde speler trouwens, die al tweemaal gescoord had. Voor alle duidelijkheid: iedereen was het erover eens, dat bij deze blessure van schuld van DHC-zijde geen enkele sprake was, het kwam kennelijk – zoals aangegeven – doordat zijn voet tijdens de draai vast bleef staan in het veld. Uiteraard wenst DHC de ongelukkige Robin de Man sterkte en een goed herstel toe.

  Met dit voortijdige einde van de wedstrijd werd ook de door DHC ingezette ‘inhaalrace’ afgebroken. Voor de nog ruim 25 minuten resterende speeltijd zal DHC op een door de KNVB vast te stellen later moment wederom de verre reis naar Tilburg moeten gaan maken. Een kleine anderhalf uur heen in de bus en ook zoiets weer als terugreis voor ruim 25 minuten speeltijd. En dat bij een 4-2 achterstand. Dat wordt een moeilijke opgave, maar niets is onmogelijk.

 • DHC - sv Den Hoorn 2-2

 • Tekst: Wicher Schreuders

  Zondag 31 oktober 2021: DHC – Den Hoorn 2-2 (1-0)

  • Scheidsrechter: Giovanni Jaggan (Den Haag)
  • Assistenten: Jose Montaos Linares (Rotterdam) & Mijndert Voogt (Hellevoetsluis)

   Scoreverloop:

  • 13 min. 1-0 Robin Zwartjens (e.d.) (Den Hoorn)
  • 70 min. 2-0 Ilias Kariouh (DHC)
  • 88 min. 2-1 Robin Zwartjens (Den Hoorn)
  • 90+5 min. 2-2 Donny Slot (Den Hoorn)

   Gele kaarten:

  • Ilias Kariouh (DHC)
  • Nabil Hadui (DHC)
  • Dylan Spaans (Den Hoorn)
  • Bas de Joode (Den Hoorn)

   Rode kaart:

  • Nabil Hadui (DHC)

   Voor een kleine 1500 toeschouwers vond in het DHC Stadion aan de Brasserskade de derby plaats tussen nr 2 DHC en nr 3 Den Hoorn. Ondanks de helaas voortdurend overvloedig neervallende regen werd aangetoond dat een derby ook op zondag veel publiek kan trekken, maar helaas zijn in de zondagse 1e klasse die derby’s maar heel zeldzaam.

  Het publiek zag in de 1e helft een oppermachtig DHC. Dit wordt wel geïllustreerd door het feit dat pas na 36 minuten DHC-doelman Nick Hasper handelend moest optreden en dan nog bij een relatief ongevaarlijke hoge bal. In de beginfase was DHC voortdurend in de aanval en werd Den Hoorn achteruit gedwongen. Quinten vd Kraaij schoot al na 10 minuten uit gevaarlijke positie in het zijnet. Kort daarna, na 13 minuten, zagen we een uitstekende combinatie tussen Ilias Kariouh en Nabil Hadui, waarna Kariouh in de verre hoek schoot en oud-DHC-er Robin Zwartjens in een poging de bal te onderscheppen deze juist in het doel deed belanden: 1-0. De groen-zwarten bleven constant in de aanval. Een voorzet van Jerone Goodett werd door Frank de Lange net over het doel geschoten, een schot van Ilias Kariouh ging net naast het Hoornse doel. Na ruim 25 minuten noteerden we het eerste schot van Den Hoorn op het doel van DHC-goalie Nick Hasper, maar Robin Zwartjens schoot van afstand naast het doel, zodanig dat Hasper nog steeds niet hoefde in te grijpen. Dat kwam pas enige minuten later, richting het rustsignaal. De rust kwam dan ook met slechts een 1-0 voorsprong voor de thuisclub, waarmee het verschil van de 1e helft onvoldoende was uitgedrukt.

  Na de doelwisseling kreeg DHC veel fluitsignalen van de pas 20-jarige arbiter Giovanni Jaggan (Den Haag) tegen. Mede hierdoor kwam Den Hoorn wat vaker in balbezit. Later in de 2e helft was het toch weer DHC dat een overwicht had. Het wachten was op Delftse doelpunten. Dat kwam pas na 70 minuten uit een combinatie tussen Nabil Hadui en Ilias Kariouh, waarna laatstgenoemde doeltreffend uithaalde: 2-0. In de laatste 10 minuten ging Den Hoorn – na ook enige wissels – proberen toch nog te scoren. Tegen alle verwachtingen in slaagden de rood-witten hier nog in ook, toen na 88 minuten de bal in het DHC-strafschopgebied voor de voeten van Robin Zwartjens viel die in de draai uithaalde en de bal in de bovenhoek zag belanden: 2-1. Dit gaf de bezoekers een extra impuls om de gelijkmaker te gaan forceren. In blessuretijd werd door Den Hoorn eerst op de lat gekopt. Kort daarna ontstond er vlakbij de Den Hoorn dugout een opstootje waarbij de arbiter de rode kaart trok voor DHC-er Nabil Hadui. DHC kwam daarmee met 10 man te staan. Den Hoorn gaf daarop extra druk. Na 5 minuten extra tijd werd een hoge bal in het strafschopgebied door Danny Slot over DHC-doelman Nick Hasper heen gekopt, precies in het doel: 2-2. Kort daarna floot scheidsrechter Jaggan voor het slot van de wedstrijd.

  Volledig tegen de krachtsverhouding van de eerste 88 minuten in behaalde Den Hoorn tot hun eigen verbazing een punt aan de Brasserskade. Waar iedereen gezien het spelbeeld eerder de 3-0 of 4-0 verwachtte, kwamen die treffers niet. Het Hoornse vuurwerk was er niet alleen tijdens de wedstrijd op de tribunes maar ook in de slotminuten op het veld middels hun twee doelpunten, waarmee het 2-2 werd. DHC zocht zwaar teleurgesteld de kleedkamer op. Den Hoorn deed dat ook, maar in feestelijke stemming, waarbij men kon horen dat als er ooit een punt zwaar onverdiend was geweest, dan was het wel vandaag. De Hoornse supporters hadden een geweldige middag, de groen-zwarte aanhang was verbijsterd dat dit mogelijk was, de neutrale toeschouwers hadden zich kostelijk geamuseerd. Derby’s zijn een feest, of het nou op zondag of op zaterdag is.

 • Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper Pictures

  DHC wint eenvoudig bij ONA: 1-5 

  Zondag 24 oktober 2021: ONA - DHC 1-5 (0-2)

  Scheidsrechter: Bas Oosterlaken (Oudewater)

   Gele kaarten DHC:

  • Geen

   Op een zacht en ongelijk natuurgrasveld speelde DHC in Gouda tegen het onderaan staande ONA. De strakblauwe lucht en de scherpe najaarszon maakte het zicht op het spelverloop wat moeilijk, niet alleen voor de toeschouwers maar gezien de vele verkeerde passes ook voor de spelers. De groen-zwarten waren bovendien kennelijk al in gedachten bij de wedstrijd van de volgende zondag, thuis tegen Den Hoorn. Terwijl de rood-zwarte thuisploeg mogelijk werd onderschat. Het werd dan ook een zeer matige wedstrijd.

  DHC was vanaf de aftrap de aanvallende ploeg. Al na 9 minuten trof Jordy Brouwer met een keihard schot de onderkant van de lat, waarna de terugspringende bal door Quinten vd Kraaij over het doel werd geschoten. Een aantal minuten later werd een voorzet van Jerone Goodett door de al genoemde Brouwer net naast het doel gekopt. Vervolgens moest Brouwer zich al na 22 minuten – net als vorige week – geblesseerd laten vervangen. Voor hem kwam Ilias Kariouh in het veld. Na een klein half uur passte Kariouh de bal naar Quinten vd Kraaij, die vanaf de rechterkant naar binnen draaide en met links in schoot: 0-1. Na 33 minuten noteerden we de eerste doelpoging van de kant van de thuisclub, maar DHC-goalie Nick Hasper wist de bal prachtig uit de bovenhoek te tikken, zodat dit slechts tot een hoekschop leidde. DHC bleef proberen de score op te voeren. Een voorzet van Vincent Romeijn werd door Frank de Lange naast gekopt. Kort voor rust bereikte een lange bal van achteruit de diepgaande Jerone Goodett die alleen op ONA doelman Senna Nagelhout af kon gaan, hem omspeelde en vervolgens de 0-2 in het lege doel kon inschieten. In de slotminuten voor de thee was het de ONA verdediging en met name hun doelman die er ternauwernood in slaagde om meer Delftse treffers te voorkomen.

  Na de doelwisseling kwam ONA feller uit de kleedkamers dan in het 1e bedrijf, hetgeen tot nog meer overtredingen leidde. DHC kreeg desondanks voldoende kansen om de score op te voeren. Een prachtig hakje van Frank de Lange bracht Ilias Kariouh alleen voor de ONA doelman, maar deze bracht redding. Vervolgens schoot Frank de Lange voorlangs op aangeven van Quinten vd Kraaij. Een pass van De Lange bereikte Jerone Goodett, maar ook zijn inzet werd een prooi voor de Goudse doelman. Na 62 minuten kwam dan toch eindelijk nog een Delftse treffer: een voorzet van Vincent Romeijn werd door Joey Emmerink ingekopt: 0-3. Slechts twee minuten later scoorde ONA na een lange bal uit duidelijke buitenspelpositie de 1-3, maar scheidsrechter Bas Oosterlaken (Oudewater) negeerde het vlagsignaal van de Delftse grensrechter. In de daaropvolgende minuten volgde de arbiter een aantal keren echter wel de vlaggende assistent van de thuisclub: na 68 minuten toen Ilias Kariouh alleen op de ONA keeper af kon gaan, en na 77 minuten toen dezelfde Kariouh (na een pass van aanvoerder Jeffrey van Roon) scoorde maar dit door de scheidsrechter vanwege buitenspel werd afgekeurd. De stand bleef hierdoor nog lange tijd slechts 1-3, hetgeen toch nog enig risico inhield. Na 85 minuten belandde een schot van de thuisclub boven doelman Nick Hasper op de lat. In de slotminuten maakten de groen-zwarten dan eindelijk nog een paar doelpunten. Na 88 minuten schoot Ilias Kariouh een vrije trap in het doel (1-4) en slechts een minuut later werd een voorzet van Jerone Goodett doeltreffend afgerond door invaller Youri Kooijmans. Deze zette hiermee zijn terugkeer na lange tijd op feestelijke wijze luister bij.

  Na de uitslagen van deze speeldag staat DHC – achter SC ’t Zand (Tilburg) – op de 2e plaats, net voor de tegenstander van komende zondag, Den Hoorn, dat 3e staat.

 • Tekst: Wicher Schreuders     Foto's; Hasper Pictures

  DHC stuit op rood-witte muur: 0-0

   Zondag 17 oktober 2021: DHC – Rood Wit W 0-0

  Scheidsrechter: Gerrit van Sprang

   Rode kaart DHC:

  • 90+3 min. Levi Schipper 

  Nadat twee weken geleden in de vorige thuiswedstrijd tegenstander Unitas ’30 met maar liefst 7-4 was verslagen, gingen de toeschouwers er maar eens extra goed voor zitten of staan. Men verwachtte van mede-koploper DHC tegen de volgende Brabantse tegenstander, Rood Wit W, toch wel weer een aantal doelpunten. Dat verwachtten de gasten uit St. Willebrord ook: ze kwamen naar Delft met de hoop om heel misschien één puntje mee terug naar het zuiden te kunnen nemen, of in ieder geval de nederlaag beperkt te houden. Hun plan hiervoor was al snel duidelijk: ze bouwden een muur op hun eigen speelhelft, vlak voor de 16-meter lijn. Met afwisselend 8 tot 11 spelers werd er verdedigd, waarbij men met een snelle uitval hoopte de Delftse defensie te kunnen verrassen. Na afloop kon worden vastgesteld dat Rood Wit W met in totaal drie kansen nog bijna was geslaagd in hun opzet.

  De groen-zwarten speelden vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Sprang op de andere speelhelft en men bouwde een groot veldoverwicht op. Dit resulteerde gedurende de gehele wedstrijd in heel veel hoekschoppen en ook heel veel te nemen vrije trappen van ergens net buiten het strafschopgebied, maar dat resulteerde in te weinige echt grote kansen voor de thuisclub. Na 24 minuten werd aan de rechterkant, net buiten de punt van het strafschopgebied, Jerone Goodett ten val gebracht, waarna aanvoerder Jeffrey van Roon vanaf die plek een vrije trap mocht nemen. De bal ging vervolgens voor het doel langs, maar bleef net buiten bereik van de inkomende Jordy Brouwer en Joey Emmerink, waardoor de bal voorlangs ging. Enkele minuten later ging een schot van Ilias Kariouh net over het vijandelijke doel, hetgeen later in de wedstrijd nog enige malen zou gebeuren. Na ongeveer een half uur spelen passte Jeffrey van Roon de bal op Jordy Brouwer, die na een combinatie de bal weer terugkreeg van Nabil Hadui, waarna het goede schot van Brouwer door de Brabantse doelman Andy Steging tot corner kon worden verwerkt. Een kleine 10 minuten voor het rustsignaal moest Jordy Brouwer zich vanwege een blessure laten vervangen. Het gemis van de routinier in de spits deed zich in de rest van de wedstrijd wel voelen. In de slotminuten van de 1e helft kwam de 1e kans voor de Brabanders: bij een snelle uitbraak over links speelde Gaynio Aarts de bal op Yvan Nkundumugisha, die de bal echter over het doel schoot. Met 0-0 kwam dan ook de rust.

  Na de doelwisseling kwam Rood Wit W aanvankelijk wat meer van het eigen doel af, maar al snel bouwde men weer een Brabantse muur op de eigen helft. DHC probeerde die muur te slechten. Een vrije trap van Jeffrey van Roon werd door Rood Wit doelman Steging tot corner gepromoveerd. Frank de Lange bereikte met een mooie pass Jerone Goodett, maar diens voorzet werd ternauwernood onderschept hetgeen wederom een corner opleverde. Na 66 minuten spelen noteerden we de 2e kans van Rood Wit via de snelle Gaynio Aarts die bij een uitbraak de bal langs de uitlopende DHC-keeper Nick Hasper wist te tikken, maar gelukkig voor de thuisclub ook naast het doel. Met nog 20 minuten te spelen leverde een volgende vrije trap van Jeffrey van Roon wederom niets meer op dan een hoekschop. DHC bleef aandringen, doelman Nick Hasper stond geregeld halverwege zijn eigen speelhelft, de rood-witte muur ging nog verder naar achteren. Dat laatste betekende dat het strafschopgebied daar alleen maar voller en voller werd, waardoor het voor DHC nog moeilijker werd, met name ook omdat het tempo te laag bleef. In de laatste 20 minuten zagen we onder meer een vrije trap van Jeffrey van Roon, die bijna succesvol werd ingekopt door Roy Speelman, maar de bal ging voorlangs. Ilias Kariouh schoot nogmaals net over de lat. Na 87 minuten kwam er dan nog een goede kans voor de groen-zwarten via Jerone Goodett, die zich aan de linkerkant in de draai keurig vrijspeelde, maar van schuin voor het doel de bal niet in maar net over het doel schoot. Vlak daarna schoten achtereenvolgens Goodett en Kariouh nogmaals over het Brabantse doel. En in blessuretijd kwam toen nog de beste kans van de wedstrijd, aan de andere kant: bij een snelle uitbraak via Donny Jaspers – waarbij volgens de DHC-ers door Rood Wit hands gemaakt werd – schoot hij de bal over DHC-goalie Nick Hasper op de lat, waarna de terugspringende bal nog weer een DHC-aanval leek in te luiden. Op dat moment had DHC-verdediger Levi Schipper kennelijk commentaar op scheidsrechter Van Sprang – vanwege de door hem niet waargenomen handsbal – waarna de arbiter dat bestrafte met direct rood. Ook in de resterende minuten werd er niet meer gescoord. Het einde kwam daarmee met een klassieke Frits van Turenhout uitslag.

  De Brabanders – die afwisselend verklaarden met 6, 8 en 10 invallers te spelen – waren zielsgelukkig met het behaalde ene puntje, terwijl de DHC-ers zwaar teleurgesteld waren over het deze keer uitblijven van zelfs maar 1 doelpunt, met het verlies van twee punten en met de onnodig opgelopen rode kaart. Rood Wit vond dat men met drie (grote) kansen de wedstrijd ook nog had kunnen winnen, maar dat was tegen iedere verhouding in geweest. Ook de 0-0 deed geen recht aan de krachtsverhouding in het veld. Helaas voor de groen-zwarten wist men de veldmeerderheid niet in een doelpunt tot uiting te brengen en dan is puntenverlies het gevolg. Het is afwachten of Jordy Brouwer volgende week weer blessurevrij is, terwijl Levi Schipper vanwege de opgelopen rode kaart dan aan de kant zal moeten toekijken.

 •                                                      Vincent Romeijn 2x

  Tekst: Wicher Schreuders

  DHC bekert verder na 2-8 winst

   Dinsdag 12 oktober 2021: Excelsior’20 – DHC 2-8 (0-5)

  Scheidsrechter: HJ Hamer

   Scoreverloop:

  • 3 min. 0-1 Jeffrey van Roon
  • 13 min. 0-2 Vincent Romeijn
  • 15 min. 0-3 Quinten vd Kraaij
  • 28 min. 0-4 Jeffrey van Roon
  • 34 min. 0-5 Vincent Romeijn (pen.)
  • 47 min. 0-6 Ilias Kariouh
  • 48 min. 1-6
  • 58 min. 2-6
  • 87 min. 2-7 Ali Aliyazicioglu
  • 90 min. 2-8 Jerone Goodett

   Gele kaarten DHC:

  • 10 min. Scott Luiten
  • 30 min. Nabil Hadui

   De groen-zwarte hoofdmacht – met diverse wijzigingen ten opzichte van de basiself van zondag jl. - moest op dinsdagavond in Schiedam een bekerwedstrijd spelen tegen zaterdag-vierdeklasser Excelsior’20. Op een lekker natuurgrasveldje mocht de thuisploeg kort hopen hun goede werk uit de bekerpoule een vervolg te kunnen geven. In die bekerpoule won Excelsior’20 immers alle drie de wedstrijden en wel met 5-0, 6-0 en 7-0. Dus dat beloofde veel. Dat het in de competitie met nog pas 1 punt uit 3 wedstrijden wat minder ging, dat was ook waar. De Delftenaren maakten heel snel een einde aan iedere eventuele bekerdroom van de Schiedammers.

  Na 3 minuten betekende een fraaie vrije trap van Jeffrey van Roon 0-1. Al 10 minuten later schoot Vincent Romeijn uit een vrije trap even fraai de 0-2 binnen. Binnen nog weer 5 minuten volgde het eerste ‘velddoelpunt’, dit door een schot van Quinten vd Kraaij. En dat was dus al 0-3. De start was hiermee nog voortvarender dan een avond tevoren bij Oranje tegen Gibraltar. DHC bleef veel sterker dan de thuisclub, het spel werd slechts op één speelhelft gespeeld. Het duurde echter tot bijna 30 minuten alvorens de 0-4 kon worden genoteerd, dit door wederom een mooie vrije trap van Jeffrey van Roon. Enkele minuten later werd Jessy Nauman binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Vincent Romeijn de toegekende elfmetertrap koelbloedig en hard in schoot: 0-5. Dit was de ruststand.

  Na de doelwisseling had DHC-trainer/coach Arie vd Padt zijn team nog weer op een aantal plekken aangepast. Aanvankelijk leek DHC op dezelfde wijze als voor de rust door te gaan. Al na 2 minuten zorgde Ilias Kariouh immers voor de 0-6. Hierna bleef de DHC-doelpuntenhonger lange tijd gestild. Er werd slordiger gespeeld, er werd veel balverlies geleden, terwijl de thuisploeg juist met extra inzet en enkele overtredingen probeerde de nederlaag beperkt te houden. Dit leidde al vrij snel in die 2e helft tot de 1-6 – waarbij doellijntechnologie volgens de DHC-ers zou hebben aangetoond dat de bal de doellijn niet volledig was gepasseerd – en de 2-6. Dat laatste was na een kwartiertje in het 2e bedrijf. Vervolgens bleef die stand lang gehandhaafd, maar in de slotminuten wisten de groen-zwarten toch nog weer te scoren. Eerst was het Ali Aliyazicioglu die voor de 2-7 zorgde en vervolgens tekende Jerone Goodett de 2=8 aan.

  DHC bekert verder. De volgende ronde vindt plaats in het weekend van 13/14 november a.s. Na een tussenronde voor slechts 4 teams in het weekend van 18/19 december blijven er nog 32 teams over, die elkaar op 8/9/10 februari 2022 doordeweeks zullen treffen. DHC hoopt dan uiteraard nog in de bekerstrijd mee te doen.

 •  DHC wint verdiend van FC Boshuizen

  Tekst: Wicher Schreuders    Foto's: Hasper Piqtures

  Zondag 10 oktober 2021: FC Boshuizen – DHC 1-3 (1-1)

  Scheidsrechter: Frank Meeuwenoord (Lisse)

  Scoreverloop:

  • 8 min. 1-0
  • 43 min. 1-1 Jordy Brouwer
  • 48 min. 1-2 Ilias Kariouh
  • 69 min. 1-3 Ilias Kariouh

   Gele kaarten DHC:

  • 20 min. Levi Schipper
  • 90+3 min. Quinten vd Kraaij 

  In een heerlijk najaarszonnetje traden Boshuizen en DHC speelden beide teams vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Frank Meeuwenoord snel en aanvallend voetbal. DHC had even de overhand, maar al snel bleken de voorwaartsen van de thuisclub heel snel en levensgevaarlijk. Dit leidde al na 8 minuten tot een doelpoging van dichtbij door Denylson Voorn, waarop DHC-goalie Nick Hasper de bal net wel tegen de lat kon werken, maar de terugspringende bal was bij de tweede paal een makkelijke prooi voor Ahmed Vandi: 1-0. De groen-zwarten hadden enige tijd nodig om deze tegenvaller te verwerken. Dit gaf Boshuizen de mogelijkheid om met snelle aanvallen gevaarlijk te worden, waarbij de DHC-verdediging éénmaal de doelpaal mocht bedanken voor de geboden hulp. Na circa 25 minuten kwam de ommekeer en kreeg DHC de overhand. Vincent Romeijn zette Nabil Hadui voor Boshuizen-doelman Mohamed Zlaouia, maar deze bracht redding. Een kleine 10 minuten later speelde Roy Speelman de bal op Ilias Kariouh, waarna zijn schot uitstekend door de al genoemde Boshuizen-doelman werd gestopt. Uit de daaropvolgende hoekschop werd de inzet van wederom Kariouh door een verdediger gekeerd. DHC bleef aandringen. Kort voor de rust nam Nabil Hadui vanaf links een hoekschop die door Jordy Brouwer keurig werd ingekopt en dat betekende de verdiende gelijkmaker: 1-1. Dat was de theestand.

  Na de doelwisseling ging DHC energiek verder. Al na 48 minuten passte Jordy Brouwer de bal uitstekend diep op Ilias Kariouh die alleen voor Boshuizen-keeper Zlaouia foutloos voor de 1-2 zorgde. Dit gaf Boshuizen-aanvoerder Omar Hamdi kennelijk aanleiding tot commentaar op arbiter Meeuwenoord, die dat met geel bestrafte. DHC kreeg diverse kansen om de score verder uit te bouwen, maar pogingen van met name Jerone Goodett strandden op de Leidse verdediging. Na 55 minuten bestrafte scheidsrechter Meeuwenoord een overtreding van Boshuizen-captain Omar Hamdi op Ilias Kariouh nog coulant met een gele kaart, maar dat was – een paar minuten na zijn eerste – zijn tweede gele kaart en dat betekende dus rood. De thuisclub kwam daarmee met 10 man in ondertal te staan en dat bij 1-2 voor DHC. De Delftse ploeg bleef proberen de score verder op te voeren, de Leidenaren probeerden van de geboden ruimte gebruik te maken door met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Halverwege de tweede helft, na 69 minuten, was het Ilias Kariouh die letterlijk met vallen en opstaan, half uit balans gebracht, een tweetal verdedigers en de doelman van Boshuizen wist uit te spelen en vervolgens de bal in het lege doel kon schieten: 1-3. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist. In de blessuretijd schoot aanvoerder Jeffrey van Roon een vrije trap net over het vijandelijke doel, terwijl kort daarna Ilias Kariouh de bal op de paal schoot. Het einde kwam daarmee met een verdiende 1-3 zege voor de groen-zwarten.

 • DHC wint doelpuntrijk duel met 7-4 

  Zondag 3 oktober 2021: DHC – Unitas’30 7-4 (4-3)

  Scheidsrechter: Remko Lochtenberg (Sassenheim)

  Scoreverloop:

  • 5 min. 1-0 Jordy Brouwer (DHC)
  • 9 min. 1-1 (pen.)
  • 14 min. 1-2  
  • 31 min. 2-2 Roy Speelman (DHC)
  • 34 min. 2-3
  • 39 min. 3-3 Ilias Kariouh (DHC)
  • 41 min. 4-3 Frank de Lange (DHC)
  • 57 min. 5-3 Jordy Brouwer (DHC)
  • 61 min. 6-3 Nabil Hadui (DHC)
  • 77 min. 7-3 Ilias Kariouh (DHC)
  • 82 min. 7-4

   Gele kaarten DHC:

  • Frank de Lange
  • Ilias Kariouh
  • Joey Emmerink
  • Roy Speelman

   Ondanks de gedurende bijna de gehele wedstrijd voortdurende stortvloed aan regen hadden de thuisblijvers vandaag ongelijk. De 1e competitiewedstrijd van dit seizoen aan de Brasserskade – tegen Unitas’30 uit Etten-Leur – verdiende veel meer toeschouwers dan dat er nu daadwerkelijk waren. Vanaf de aftrap werd er aantrekkelijk en aanvallend voetbal vertoond. En uiteindelijk zag men in totaal maar liefst 11 doelpunten.

  In de beginfase, na 5 minuten, bracht een voorzet van Roy Speelman vanaf de rechterkant de bal bij Ilias Kariouh, die terug legde op Jordy Brouwer die keurig aftondde: 1-0. Kort daarna bestrafte scheidsrechter Lochtenberg (Sassenheim) een actie van Roy Speelman binnen de beruchte lijnen met een penalty voor de Brabanders van Unitas’30. Deze mogelijkheid werd koelbloedig benut waarmee het al snel 1-1 was. Slechts een paar minuten later kwam Unitas’30 op voorsprong door een aanvallende actie van een van hun spelers, die zichzelf alleen voor DHC-goalie Nick Hasper bracht en deze kansloos liet: 1-2. En toen was er pas 14 minuten gespeeld. De thuisclub had een veldoverwicht en diverse kansen, onder meer via Jerone Goodett en Ilias Kariouh (na een breedtepass van Roy Speelman en een overstapje van Jordy Brouwer), maar de Brabantse keeper bracht waar nodig redding. Na een half uur bracht een combinatie met Jerone Goodett de bal bij Roy Speelman, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek schoof: 2-2. Enkele minuten later was het de beurt aan de gasten, waar een van hen vanaf links de bal in de verste hoek wist te krijgen: 2-3. In de slotfase voor de doelwisseling was het echter DHC dat duidelijk de overhand had, hetgeen leidde tot twee doelpunten: na 39 minuten werd een voorzet van Vincent Romeijn door Jordy Brouwer koppend breed gelegd waarna Ilias Kariouh voor de 3-3 zorgde. Twee minuten later was het Frank de Lange die de bal vanaf circa 16 meter keurig in de verre bovenhoek krulde. Dat was de 4-3 en dat was dan ook de ruststand. Tijdens de rust overheerste verbazing over maar liefst 7 doelpunten in totaliteit in de 1e speelhelft.

  In de 2e helft was DHC heer en meester, van begin tot einde. Na 57 minuten zorgde Jordy Brouwer, op aangeven van Jerone Goodett, voor de 5-3. Al 4 minuten later was het Nabil Hadui die na een 1-2-combinatie met Ilias Kariouh voor de 6-3 zorgde. Daarmee was de wedstrijd feitelijk wel beslist. DHC liet vervolgens enkele kansen onbenut, maar na 77 minuten werd het toch 7-3 door Ilias Kariouh, dit na een assist van Nabil Hadui. Dat in de slotfase Unitas’30 nog op 7-4 kwam deed er niet meer toe. Dit gold ook voor de ver in blessuretijd door een Brabander hoog overgeschoten penalty.

  De eindstand kwam uiteindelijk met 7-4. De groen-zwarten waren tevreden met de overwinning en met de 7 gescoorde doelpunten, maar toch was er enige onvrede over de vier tegentreffers. De punten tellen echter. En de te weinige toeschouwers hebben een aantrekkelijke wedstrijd gezien, waarin DHC met name in de 2e helft duidelijk de betere was.

 • Wisselbeleid seizoen 2021-2022

  6 jul 2021
 • DHC stapt horizontaal over naar de zaterdag 

  Het Bestuur van DHC heeft besloten om bij de KNVB binnen de daartoe gestelde termijn (uiterlijk 30 september 2021) een verzoek in te dienen om met ingang van het seizoen 2022/2023 horizontaal over te stappen van de zondag- naar de zaterdagcompetitie. Dit betreft alleen het 1e seniorenelftal.

   Een consequentie van de door de KNVB opgestelde regels is, dat een 1e elftal dat in het seizoen 2021/2022 uitkomt in de 1e klasse zondag en aan het einde van dat seizoen wil overstappen naar de zaterdag op dat moment is uitgesloten van promotie naar de Hoofdklasse en ook is uitgesloten van deelname aan de Nacompetitie om promotie naar de Hoofdklasse.

   Deze ‘niet-promoveren’ regel heeft nog wel voor enige twijfel gezorgd, maar uiteindelijk is de afweging toch in het voordeel van de horizontale overstap uit gevallen. De groen-zwarte hoofdmacht – zowel de spelers als de technische staf – hebben gezegd dat ze uiteraard op het sportieve vlak er ook komend seizoen het beste van zullen gaan maken. Ze zullen uiteraard hun sportieve plicht doen en proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Uiteraard moeten de onderste plaatsen buiten zicht blijven, want degraderen is volgens de opgestelde regels wel mogelijk.  DHC 1 kan wel kampioen worden. Als dat gebeurt zullen we dat uiteraard vieren.

   De redenen voor de overstap zijn divers, zowel financieel-economisch als ook sportief. De ‘leegloop’ van de zondag-standaardcompetitie in met name ons district West 2 (maar ook breder) maakt het er niet aantrekkelijker op. We zien op zondag op 1e klasse-niveau in de recente jaren al steeds meer tegenstanders van vrij ver weg, met name uit Brabant. Op zich is daar niks verkeerds aan, maar de reisafstand en daarmee de reistijd is groot, de aantrekkelijkheid voor toeschouwers van beide clubs is vrij klein. De clubs zijn voor elkaars toeschouwers veelal te onbekend. De mindere aantrekkelijkheid van de standaardcompetitie op zondagmiddag is al jarenlang ook versterkt door de concurrentie van met name de Eredivisiewedstrijden op die zondagmiddag, zowel in het stadion als  ook op de televisie. Op de zaterdagmiddag heeft men geen concurrentie van de Eredivisie. Ten slotte speelt ook een rol dat de overstap van de zondag naar de zaterdag, met name in onze regio, massaal lijkt te zijn. Er blijven op ons niveau, zoals we het nu zien, maar weinig clubs over die op de zondag blijven. Dat zou betekenen dat blijven-op-zondag in de toekomst nog meer tegenstanders van ver weg zal betekenen. Als dat op Hoofdklasse-niveau zou zijn, is dat nog iets anders dan op 1e klasse-niveau.

   Het Bestuur van DHC heeft in de afgelopen weken over deze horizontale overstap met name gesproken met de technische staf, de spelersgroep en een aantal sponsoren. Uiteindelijk bleek dit de enige juiste beslissing. Die is dan ook genomen en aan de KNVB kenbaar gemaakt. We zien uit naar een mooie komende competitie waarbij DHC hopelijk bovenin kan mee spelen. Vervolgens zien we uit naar mooie wedstijden in de seizoenen daarna, maar dan in de zaterdag-standaardcompetitie.

   Bestuur DHC

 • Teleurstellend gelijkspel van DHC bij Sarto

  Tekst: Wicher Schreuders        Foto's: Hasper pictures

   Zondag 26 september 2021: Sarto – DHC 2-2 (1-1)

  Scheidsrechter: Ramon Westhoff (Vlaardingen)

   Opstelling:

  • Nick Hasper;
  • Roy Speelman, Scott Luiten, Joey Emmerink, Jeffrey van Roon (aanv.);
  • Frank de Lange (78 min. Bayram Akyon), Vincent Romeijn, Noah Saridjojo (85 min. Max Otten);
  • Jerone Goodett (90 min. Dyrell Dongor), Ilias Kariouh, Nabil Hadui

   Scoreverloop:

  • 26 min. 1-0 Daniel Kuipers (Sarto)
  • 31 min. 1-1 Nabil Hadui (DHC)
  • 46 min. 2-1 Kal Verheijden (Sarto)
  • 81 min. 2-2 Bayram Akyon (DHC)

   Gele kaarten DHC:

  • Ilias Kariouh
  • Nabil Hadui

   In de 1e competitiewedstrijd, uit bij Sarto in Tilburg, ontbraken aan DHC-zijde de nodige spelers, met name Jessy Nauman (geschorst), Levi Schipper, Jordi Brouwer en Quinten vd Kraaij (allen geblesseerd). Maar je moet het doen met de spelers die wel beschikbaar zijn.

  Deze competitieopening was identiek aan die van vorig seizoen, toen ook uit bij Sarto werd begonnen. Een opmerkelijk verschil was echter dat er veel minder publiek aanwezig was. De openingsfase was wat rommelig, maar DHC kreeg al snel een veldoverwicht. DHC had met name in de 1e helft maar ook na de doelwisseling heel veel balbezit, terwijl Sarto met snelle counters een aantal malen gevaarlijk kon worden. Na een kwartier spelen stuurde aanvoerder Jeffrey van Roon met een mooie dieptepass Ilias Kariouh weg op links, maar diens voorzet ging voor het vijandelijke doel langs, zonder dat een andere DHC-er voor gevaar kon zorgen. Kort hierna kwam dezelfde Kariouh uit een snelle en verre inworp van Van Roon alleen voor Sarto-doelman Nando Villevoije, die echter de inzet kon keren. Na 26 minuten kwam Sarto aan de linkerkant bij de achterlijn, waarna de bal werd teruggelegd op Daniel Kuipers die de bal in de verre bovenhoek deed belanden: 1-0. De groen-zwarten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gingen door met aanvallen op de andere helft. Een goede pass van Vincent Romeijn bracht Jerone Goodett voor het doel, zijn schot passeerde de Sarto-doelman maar op de lijn kon Gijs Toemen nog net redding brengen. Kort daarna, na 31 minuten, bereikte een pass van opnieuw Vincent Romeijn nu Nabil Hadui die alleen voor Sarto-goalie Nando Villevoije deze kon verslaan en de 1-1 op het bord bracht. Voor de spreekwoordelijke thee kwam er geen verandering meer in de stand.

  Na de rust was de verwachting dat de Delftenaren de leiding zouden gaan nemen, maar zoals ook al eerder in de seizoensvoorbereiding het geval is geweest, was men kort na de rust ook nu niet alert genoeg. Al direct na de hervatting speelde Kal Verheijden op het middenveld een inkomende DHC-verdediger de bal tussen de benen door om direct daarna van grote afstand verwoestend uit te halen: 2-1. DHC moest vervolgens wederom proberen een achterstand weg te werken, maar alle pogingen waren lange tijd tevergeefs. Halverwege de 2e helft was het bijna nog erger geworden, maar een schot van Tim van Bladel belandde op de paal waardoor het bij 2-1 bleef. De druk van DHC om de gelijkmaker te forceren nam alsmaar toe, waardoor Sarto met snelle uitvallen gevaarlijk bleef. Pogingen van onder meer Jeffrey van Roon en Nabil Hadui gingen voor het Sarto-doel langs. Op aangeven van Vincent Romeijn schoot Nabil Hadui ook nog eens over het doel. Na 78 min. Kwam Bayram Akyon in het veld om zo meer aanvallende impulsen te geven. Al na drie minuten bleek dit succesvol: een verre voorzet van Nabil Hadui vanaf de rechterkant werd door Bayram Akyon aan de linkerkant op de punt van het strafschopgebied gecontroleerd en vervolgens diagonaal laag in de verste hoek geschoten. Een fraai doelpunt. Hiermee was de 2-2 een feit. DHC rook de overwinning en bijna was die realiteit geworden. Na 86 minuten bereikte aan verre pass van Vincent Romeijn de diepgaande Jerone Goodett, maar zijn inzet ging net naast de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd lobte invaller Dyrell Dongor de bal over de uitlopende Sarto-doelman Nando Villevoije maar de bal ging net naast het lege doel. Het laatste wapenfeit was een voorzet van Vincent Romeijn waarna de Sarto-goalie redding kon brengen op de inzet van Ilias Kariouh. Kort hierna floot scheidsrechter Ramon Westhoff (Vlaardingen) voor het einde.

  Met de 2-2 was de thuisclub het meest tevreden, want tevoren had men – zei men achteraf – rekening gehouden met een zekere nederlaag. De Delftenaren reisden per bus terug met een gevoel van teleurstelling. Hoewel Sarto wel enige kansen had met hun snelle uitvallen, was het toch DHC dat veel meer balbezit op de andere helft had. Maar veelal was men slordig en gehaast, waardoor het bij 2-2 bleef. Deze 2-2 was overigens ook precies dezelfde uitslag als die van de seizoenstart van vorig seizoen. De competitie is gestart en duurt hopelijk veel langer dan vorig jaar.

 • De KNVB heeft voor het komende voetbalseizoen enige wijzigingen aangebracht in het wisselbeleid. Het aantal wissels per wedstrijd is afhankelijk van de categorie (A of B) waarin het team speelt en van de klasse waarin het uitkomt. We hebben alles op een rijtje gezet. 

 •  Wisselbeleid amateurvoetbal

  De opbouw van het wisselbeleid in het amateurvoetbal ziet er komend seizoen als volgt uit:

   Categorie A senioren: Mannen, vrouwen en junioren JO18/JO19

  5 wissels

  • Tijdens de wedstrijd mag elk team maximaal vijf spelers wisselen;
  • Voor die vijf wissels mogen tijdens de wedstrijd maximaal drie wisselmomenten (excl. de rust) worden gebruikt. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt;
  • Naast die drie wisselmomenten mag ook tijdens de rust worden gewisseld.

   Categorie A junioren: JO15 t/m JO17 en MO17 divisies

  7 wissels

  • Tijdens de wedstrijd mag elk team zeven spelers wisselen;
  • Voor die zeven wissels mogen tijdens de wedstrijd drie wisselmomenten (excl. de rust) worden gebruikt. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt;
  • Spelers die al gewisseld zijn, mogen ook weer meedoen aan de wedstrijd;
  • Naast die drie wisselmomenten mag ook tijdens de rust worden gewisseld.

   Categorie A junioren: JO13 en JO14

  • Onbeperkt doorwisselen*

   Categorie B: Alle klassen

  • Onbeperkt doorwisselen*